Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Isklättring

Kategori: Praktik på kebnekaise

Idag har varit en toppendag! Jag har varit iväg och isklättrat och det var superroligt! Trodde att det skulle vara mycket läskigare men man har ju på sig en massa säkerhetsutrustning så man behöver inte vara orolig. På tillbakavägenblev jag jättetrött i benen, som tur var så hade vi stighudar under skidorna så det gick bra i uppförsbackarna.

Kan inte förstå att jag har varit här i en vecka redan! Kommer inte att vilja åka härifrån nästa måndag.

Ne, nu ska jag gå och lägga mig och titta på en film sen ska jag sova. Måste ju upp halv fem imorgon bitti och baka bröd till frukosten.

Vad tiden går fort...

Kategori: Praktik på kebnekaise

Nu har jag varit här i nästan en vecka, kan inte förstå vart tiden tar vägen. Det är så roligt att vara här och alla är så snälla. Igår startade det en tävling/lek här som heter Morden på Keb, jätteroligt! Det har börjat komma lite folk hit nu. Känns lite konstigt för innan så var det bara personalen här och nu kan man träffa människor som man inte känner igen! Idag är det mulet så det är lite tråkigt, men jag hade ju otroligt tur som hade solsken de första dagarna. Det var så fint ute då. Jag får lite hemlängtan ibland även fast jag trivs jättebra här.
Mamma ringde igår och vi har börjat fundera lite på min hemresa och det är lite problematiskt! Jag kanske blir kvar här! Ne, men det ska nog lösa sig.
Synd att jag inte kan lägga ut några bilder, får göra det när jag kommer hem istället.

Kebnekaise

Kategori: Praktik på kebnekaise

Efter mycket om och men så är jag äntligen här! Och det är underbart! Jag kom upp på till fjällstationen igår och det var en dag senare än beräknat för att i Söndags så var det -33 grader i Nikkaulokta så då ville de inte köra upp med skotern. Så jag fick stanna kvar i Nikkaulokta och åka på Måndag morgon istället. Bagaren som jag ska praktisera hos är magsjuk så de två dagar som jag har varit här har jag fått göra som jag vill. Idag så bakade jag småfrallor till alla på luchen och det blev mycket uppskattat! Men bagaren Johanna ska komma ikväll så då kommer jag att få börja praktiken på riktigt. Det har varit strålande sol i två dagar nu och det är så otroligt vackert ute, man vill inte sluta titta. Nu på kvällen så är det alldeles stjärnklart, hoppas på att få se ett norrsken när jag är här. idag har jag även varit ute på en promenad med en av hundarna här, Jack heter han och är jättefin.
Alla är så snälla här så jag känner mig redan som hemma!
Nu ska jag snart gå och titta på film i biorummet som dom har här, ett sånt skulle jag vilja ha hemma=)

Imorgon drar jag!

Kategori: Allmänt

Kan ätligen sätta mig ner och ta det lungt ett tag, har sprungit omkring i huset och letat saker ett tag nu. Men äntligen har jag packat färdigt efter mycket om och men. Var tvungen att sitta på väskan för att kunna dra igen dragkedjan, typiskt mig att packa alldeles för mycket! Men man tänker ju alltid "jag kanske kommer att behöva det och det..."
Jag köpte en mellanstor ryggsäck idag så nu kan jag ta med mig min klumpeduns till dator. Vart så arg igår när jag inte hade någon väska att stoppa den i! Men nu är det löst så nu kan jag sitta och titta på film under den långa bussresan imorgon. Men det ska bli så skönt att åka buss, äntligen få ta det lungt och bara slappa utan att få dåligt samveta för att man inte gör någonting vettigt, men man har inte så stort val när man sitter på en buss.
Jag tror inte att jag har fattat att jag ska vara borta i två veckor än, men det kommer någ märkas imorgon. Jag kommer att sakna alla så mycket, men det är bra träning inför mitt aupair år, hur jag nu ska klara det?
Ne nu ska jag sätta mig ner framför tv:n och försöka att inte tänka på min packning, har jag glömt något???

Kebnekaise närmar sig...

Kategori: Allmänt

Nu är det inte långt kvar... Åker 7.10 på Lördag morgon och ska spendera 7 timmar på en buss.
Jag har blivit väldigt sugen på att köpa en mini pc, men vi får se...
Bagaren på kebnekaise ska ringa ikväll så det ska bli spännande att höra vad hon har att säga.
Jag har börjat packa lite smått, det är lite svårt att veta vad jag ska ta med mig.
Jag var och bytte mina alpina kängor idag för det hade blivit som luftbubblor i skinnet, det var
jättekonstigt, så nu måste jag gå in dom nya innan lördag.

Ridtur på Alto

Kategori: Allmänt



Jag sadlar Alto...





Rider runt i en volt i djupsnön.


Farmor och Farfars highland catle

19 år!

Kategori: Allmänt

TACK allihopa för presenterna=)