Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Bilder

Kategori: Allmänt

Tänkte visa lite bilder från våran lilla semester!


Jag och Wilma i bilen på väg till Messlingen.


Wilma framför stugan.


Lite sol hade vi i alla fall!




Det är svårt att fånga saker på bild ibland. Men det såg häftigt ut när fjällen var alldeles vita och hade den gråa bakgrunden.

Första gången vi var ut och åkte längdskidor så var det jättehalt ute. Vi var tvugna att åka en bit i skoterspåret innan vi kom ner till skidspåret och ni ser ju hur det gick! Jag vet inte hur många gånger vi ramlade innan vi kom ner! Det var nästan omöjligt att få stopp så enda chansen var att sätta sig ner så att man inte for in i ett träd!


Fint va =)



Vi åkte även slalom två dagar, vilket var jätteroligt! Synd bara att man får in tekniken på slutet när man är som tröttast i benen och ska åka hem! Det fanns jättemånga och bra slaombackar och jag fick åka sittlift för första gången och det var roligt. Vi åkte för det mesta i de lätta backarna för jag tycker inte om när det är brant och när vi provade att åka i en lite brantare backe slutatde det med att jag gick ner en bit! Jag är lite feg när det gäller sånt där! Jag åkte även ett åk med Wilma i barnbacken. Hon försökte få mig att åka en liten bana i skogen men det gick jag inte med på!





Det var lite bilder! Har inte haft med kameran så mycket så jag har inte kunnat fota så som jag brukar göra!

~♥~

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Den här veckan har gått väldigt fort! Vi har haft det jättebra i fjällen även fast det inte har varit så bra väder och att vi var utan vatten de två första dagarna. Vi har åkt längdskidor, åkt skoter, pimplat, ätit på restaurang, åkt slalom och haft det bra! Men det är alltid skönt att komma hem igen=)

På aupairfronten har det inte hänt speciellt mycket. Jag pratade med mamman och pappan i familjen som bodde utanför Boston och det kändes bra efter det samtalet. Vi bestämde att vi skulle höras igen några dagar senare men dagen efter så fick jag ett mail som ändrade allt. Innan de hade haft kontakt med mig så hade de varit matchad med en tjej som hade fått några problem så de hade börja matcha med andra aupairer, det var då de fick kontakt med mig, men nu så hade den tjejen löst sina problem så de hade bestämt sig för att matcha med henne igen. Det kändes tråkigt för det var den andra familjen som jag var beredd att tacka ja till om de hade gjort det. Så nu väntar jag på en ny matchning och jag hoppas att det kommer något bra igen!

~♥~

Vi drar till fjällen!

Kategori: Allmänt

Idag åker vi till ett ställe som heter Messlingen som ligger utanför Funäsdalen. Det ska bli roligt, synd att det är så tråkigt väder bara. Men på en vecka borde det väl kunna bli fint väder någon dag!

Ikväll ska jag prata med mamman i familjen. Jag har även frågat om jag kan få deras nuvarnade aupairs mailadress så att jag kan ställa några frågor till henne också. Familjen behöver hitta en ny aupair ganska snabbt och jag är ju inte speciellt bra på att ta snabba beslut, men vi får se hur det går. Först och främst så får jag se hur det känns efter samtalet. Det är några saker som jag är lite fundersam över, bland annat att de är vegetarianer.

Nu ska jag göra mig redo för att åka!

~♥~

Matchning 17

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny matchning! Den verkar jättebra! Jag ska ringa CC imorgon och säga att jag är intresserad av att prata med dem. Det är en familj som bor 1 timme utanför Boston och de har två barn på 7 och 4 år så. Det som är bra med denna familjen är att de verkar ha liknande intressen som mig. Hoppas verkligen att jag kommer att få prata med dem =)

Imorgon ska jag packa för på lördag åker vi till fjällen och blir borta i en vecka. Det ska bli skönt att få komma iväg lite och att få vara ute och åka skidor, åka skoter, pimpla m.m. Tur att det finns bärbara datorer och mobiler så att jag kan hålla mig updaterad på aupairfronten medans jag är borta!

~♥~

Beslut

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att tacka nej till familjen. Det är jättejobbigt och taskigt men det kändes inte rätt så jag var tvungen att göra det. Jag vill ju att det ska kännas 100% rätt med familjen som jag ska till och det gjorde det inte med denna. Jag har ännu inte fått svar från deras nuvarande aupair men jag skickade ett mail till mamman och skrev hur jag kände och så. Det vore onödigt att dra ut på tiden ännu mer eftersom jag redan hade bestämt mig och för att jag vet att familjen behöver en aupair ganska snabbt.
Vi får se om det blir nästa matchning som är rätt eller om jag kommer få 10 till, mig spelar det egentligen ingen roll, huvudsaken är att det blir rätt!

~♥~

Beslutsångest

Kategori: Allmänt

Jag har gått omkring hela dagen och funderat över familjen. Det har ju inte känts 100% rätt så jag har funderat fram och tillbaka hur jag ska göra, jämfört fördelar och nackdelar, läst deras profil om och om igen så det har varit fullt arbete i mitt huvud! Sen händer det jag verkligen inte trodde skulle hända, de ringer från CC i USA och säger att familjen har tackat ja! Jag sa att jag behövde fundera lite mer på det. Så nu känns det jättejobbigt, jag vet inte vad jag ska göra. Jag tycker att det är för snabbt att bestämma sig efter bara ett samtal. Jag har i alla fall fått den nuvarnade aupairens mailadress så jag har mailat henne och ställt lite frågor så jag får se vad jag känner efter det. Det verkar vara en bra familj men jag vet fortfarande inte om vi är den perfekta matchen för varandra. Ska jag chansa och se när jag kommer dit? Det känns inte som om jag vill göra det, jag vill hellre vara säker på att det är bra innan jag åker så att jag kanske slipper byta familj när jag är där. Ja ni förstår kanske att jag har mycket att tänka på. Som tur är så ska jag vara med Irene imorgon så jag kanske slipper tänka så mycket på detta då!

~♥~

Samtalet

Kategori: Allmänt

Igår kväll pratade jag med mamman i familjen. Det gick bra men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker. Vi ska prata igen i början av veckan, jag hoppas att det kommer att kännas bättre då! Jag vet egentligen inte varför det inte känns sådär jättebra för det är en bra familj. Hon skulle maila och berätta när vi skulle prata nästa gång, jag hoppas att det blir snart!

~♥~

13 Mars

Kategori: Allmänt

Idag fick jag en bra start på dagen! När jag vaknade imorse hade jag fått ett mail från mamman i familjen =) Hon skrev att de hade läst igenom min ansökan och tyckte att den var bra så de ville prata med mig! Så de kommer att ringa någon gång under dagen, spännande! Jag hoppas verkligen att det kommer att kännas bra efter samtalet.
Idag ska vi till momma och moffa. Andreas ska hjälpa moffa med släpvagnen och så ska vi äta middag där. Sen så har vi ju en tradition att titta på finalen på melodifestivalen tillsammans så det ska vi även göra ikväll!

~♥~

Matchning 16

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny matchning! Den verkar lovande! Jag har ringt till CC och berättat att jag är intresserad av att prata med dem. Familjen bor utanför Washington DC och har en son på två år. Men som vanligt så får man inte veta så mycket när man läser familjens profil så det är svårt att få en bild av hur de är. Hoppas verkligen att de ringer så att jag får veta mer!

~♥~

12 Mars

Kategori: Allmänt

Det var jätteroligt på hockeyn igår! Jag tyckte att det var en bra match, det blev 2-2 efter förlängning. Hemresan gick väldigt fort, jag sov större delen av tiden. Vi kom hem vid strax efter 12 så jag gick och lade mig direkt!

Idag verkar det vara ganska bra väder. Funderade på om jag skulle åka skidor men jag är inte riktigt sugen på det idag och så har jag ingen aning om hur spåret ser ut. Det kanske inte finns något spår kvar efter all blåst och tö.

Jag fick ingen matchning igår så jag hoppas verkligen att jag får en idag så att jag har en matchning under helgen. Det är så jobbigt att gå en hel helg utan någon matchning.

~♥~

11 Mars

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och Andreas följa med momma och moffa till Sundsvall och titta på hockey. Det blir min första riktiga hockeymatch så det ska bli roligt. Timrå möter Djurgården och enligt Andreas spelar det inte så stor roll vilket lag som vinner. Men vi kommer nog att heja på Djurgården eftersom det är det vi är uppvuxna med!

Det har inte hänt något nytt på aupairfronten. Mamma får hålla koll idag ifall jag får någon matchning när jag inte är hemma. Hoppas på något bra! Läste på facebook att det var en tjej som hade blivit matchad med en familj som har åtta barn, det känns lite väl mycket!

~♥~

9 Mars

Kategori: Allmänt

Det är otroligt jobbigt nu. Jag trodde att jag hade hittat min perfekta familj, det känndes så bra med dem. Men tyvärr så valde de en annan aupair. Det känns som om att det kommer att bli väldigt svårt att hitta en familj som verkar så bra. Det är bara att försöka se framåt och vara lite possitiv!

~♥~

8 Mars

Kategori: Allmänt

Igår var det svårt att somna! Det var tusen tankar som snurrade runt i huvudet! I morse när jag vaknade så kände jag fortfarande att familjen verkar jättebra. Det känns som om de är en perfekt match. Och vad händer inte då, jo de försvinner =( Jag kände mig så otroligt besviken. Jag ringde CC och frågade om det var familjen som hade tackat nej eller om matchningen hade försvunnit automatiskt och de kunde inte se det så de skulle kontakta de i USA. Sen så har jag mailat mamman och frågat om de hade tackat nej men jag har inte fått något svar än så jag går och väntar på det. Hoppas så mycket att det har blivit något fel och att de fortfarande är intresserade...
~♥~

Samtalet

Kategori: Allmänt

Jag skrev ett inlägg precis efter att jag hade pratat med mamman i familjen men jag upptäckte att det blev lite rörigt så jag tog bort det och skriver ett nytt! Samtalet gick bra och känslan efteråt var jättebra! Innan var jag ganska negativt inställd till denna familjen men nu efter att ha pratat med mamman så känns det hundra gånger bättre! Det kändes som om vi var väldigt lika mamman och jag. De hade en hundvalp och tre katter och jag älskar ju djur så det är bra. De hade en svensk aupair nu så jag ska troligtvis prata med henne också och det kan ju vara bra att få höra av henne hur hon tycker att det har varit att bo med familjen. Det som kändes lite osäkert var bland annat att sonen hade lite problem i skolan och att dottern hade varit döv så hon var lite sen i utvecklingen, men hon var bra nu. Jag tror att de skulle prata med en annan aupair som de var matchade med också. Vi skulle hålla kontakt genom mail och så får jag se vad som händer...

~♥~

7 mars

Kategori: Allmänt

Idag ska jag prata med värdfamiljen. Vi har inte bestämt någon tid så jag vet inte när de kommer att ringa. Så jag går mest bara och väntar på det! Det ska bli kul att få svar på lite frågor så att jag får veta lite mer om vad de är för slags familj och så.

Idag är det inte lika fint väder som igår vilket är ganska bra eftersom jag måste hålla mig hemma ifall det ringer. Imorgon och på Tisdag ska jag passa Wilma, vi får se vad vi hittar på. Har funderat på om vi ska åka in till stan och gå på bio, hon fick ju en biobiljett av mig när hon fyllde år!

Nu ska jag läsa sista kapitlet i Sagan om ringen!

~♥~

7 mars

Kategori: Allmänt

Idag ska jag prata med värdfamiljen. Vi har inte bestämt någon tid så jag vet inte när de kommer att ringa. Så jag går mest bara och väntar på det! Det ska bli kul att få svar på lite frågor så att jag får veta lite mer om vad de är för slags familj och så.

Idag är det inte lika fint väder som igår vilket är ganska bra eftersom jag måste hålla mig hemma ifall det ringer. Imorgon och på Tisdag ska jag passa Wilma, vi får se vad vi hittar på. Har funderat på om vi ska åka in till stan och gå på bio, hon fick ju en biobiljett av mig när hon fyllde år!

Nu ska jag läsa sista kapitlet i Sagan om ringen!

~♥~

6 Mars

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag fått ett mail från pappan i familjen! Han skrev att de var intresserade av att ha mig som aupair "next year" och då trodde jag att han menade nästa år men så var det ju inte! De behövde en aupair nu så vi bestämde att de skulle ringa strax efter klockan 4. Så jag väntade på att de skulle ringa men när jag hade väntat i över en timme så orkade jag inte mer. Det var middagstid och maten var redan påbörjad så jag mailade och sa att de kunde ringa imorgon istället för då skulle jag vara hemma hela dagen. Pappan svarade och tydligen så höll han på att förbereda sig inför en två veckors lång affärsresa. Men han eller mamman skulle ringa imorgon så det ska bli spännande!

Idag har det varit jättefint väder. Vi har gått på promenad till ICA och på tillbakavägen stannade vi och matade svanarna och ankorna med kex. Sen gick vi hem och grävde ut en sittplats i snön och fixade en brasa där vi grillade korv. Det var riktigt trevligt och skönt att sitta i solen!

~♥~

5 Mars

Kategori: Allmänt

Ännu en dag med strålande sol! Man blir så glad när det är fint väder! Jag har varit ute och åkt skidor och det var jättehärligt. I morse när jag var ute med Molly så tog jag med mig kameran och fotade lite så jag tänkte visa några bilder:











Jag har inte hört någonting från familjen ännu. Får se om det händer något ikväll? Jag fortsätter att hoppas!

~♥~

4 Mars

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder det är idag! På förmiddagen var vi till Almåsa där Wilma hade friluftsdag. Jag åkte inte ens ett åk, efter två svängar lossnade ena skidan och jag konstaterade att pjäxorna och skidorna inte passade ihop. Dessutom var skidorna alldeles för långa. Wilma var tjurig i början men sen åkte hon jättebra. Hon svängde dock ingenting utan körde rakt ner! Jag blev jättesugen på att åka och funderade ett tag på om jag skulle hyra ett par skidor men det var så lite tid kvar så det kändes onödigt. Det var i alla fall härligt att stå i solen och titta på och prata lite med barnen som åkte förbi. När vi kom hem och hade värmt upp oss lite åkte jag och mamma ut en sväng med längdskidorna. Det var jätteskönt!

Jag har inte hört någonting från familjen än. Får se om det händer något ikväll kanske? Det är ju alltid kul om familjerna hör av sig istället för att bara försvinna som de flesta har gjort. Det är bara att fortsätta hoppas!

~♥~

Matchning 15

Kategori: Allmänt

Äntligen en ny matchning! Det är en familj som bor utanför New York och de har två barn på 4 och 7 år. Det är inte en sån familj som känns jättebra på en gång men jag tänker ge dem en chans, det kanske ändras när man har pratat med dem. Så nu är det bara att vänta och se om de hör av sig! Som vanligt!

~♥~

3 Mars

Kategori: Allmänt

Idag är det en seg dag. Jag bara går och väntar på att få en matchning! Jag läser om alla som får matchningar och som ska åka iväg snart på facebook och blir ännu mer sugen på att åka! Men det gäller ju att jag hittar en familj snart...

Imorgon har Wilma friluftsdag med skolan och jag ska följa med och hjälpa henne åka slalom. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå! Vi är ju lika envisa båda två! Det är i Almåsa vi ska åka och jag har aldrig varit där så det ska bli roligt.

~♥~

1 Mars

Kategori: Allmänt

Idag har det varit otroligt härligt väder ute! Jag har varit ute och åkt skidor, skottat och gått på promenad med Molly till vattentornet så det känns bra.
Idag hoppas jag på en ny matchning. Och jag hoppas att de hittar en familj som passar mig, jag vill gärna att de har ungefär samma intressen som mig. Men vi får se vad som kommer...

~♥~