Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

29 Juni

Kategori: Allmänt

Oj vilken dag det var igår! Vi kom fram till Rydal vid ett igår kväll så jag var väldigt trött. Det är min första dag här och jag har inte sett så mycket men mitt första intryck är inte så bra. Jag saknar redan colorado och familjen Kruus. Den nya familjen bor i ett gigantiskt hus men det känns stökigt och ofräsht. Värdmamman berättade att innan mig hade de en svensk kille som aupair men han stannade bara en dag sen åkte han hem. Det låter konstigt men jag känner lite samma. Men jag ska ge det åtminstone en månad sen får vi se hur jag känner. Mycket kan ändras...
Det som är bra är att jag har lite saker att se fram emot, på söndag ska jag få följa med värdmamman och värdbarnet till Vermont och på torsdag nästa vecka är det aupairmöte.
Värdmamman verkar snäll i alla fall, värdpappan har jag inte träffat än men får väl se ikväll. Just nu är det bara jag och Ao (den thailändska aupairen) här för Neil (värdbarnet) är på förskolan. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på!

Saknar er!

~♥~

Igår

Kategori: Allmänt

Det här skrev jag igår:

Wow, det här är en av de stressigaste dagarna i mitt liv! Jag är nu på Chicago flygplats och väntar på nästa flyg till Philadelphia.

Det var jättejobbigt att säga hej då till Nicholas imorse. Jag och Jennifer åkte vid 12.30 och kom till flygplatsen runt 13.00. Hon följde med mig in och hjälpte mig att checka in mitt bagage. Det vägde 52 och det får väga 50 men hon var snäll så jag slapp betala för övervikt. Eftersom det var en måndad sen jag åkte på en intrenationell resa så fick jag åka med en väska gratis så jag behövde inte betala någonting vilket var jättebra. Det var jättejobbigt att säga hejdå till Jennifer, jag fick ett kort av henne och sen gick jag med gråten i halsen genom hela säkerhetskontrollen. Jag fick vänta i ungefär en timma innan jag fick gå på planet, jag satt vid fönstret i raden allra längst bak! Sen satt vi där och väntade och de berättade att det var något fel med elektrisiteten. Så planet var 50 min försenat innan vi lyfte och det gjorde mig väldigt nervös. De sa att vi skulle komma fram till chicago 18.40 och mitt plan skulle gå 19.00. Så jag kände mig stressad hela resan. När vi väl var framme tog det ju en evighet för mig att kliva av eftersom jag satt längst bak. När jag väl kom av sprang jag och tittade vilken gate jag skulle till och sprang sen vidare. Ner för rulltrappor, hit och dit, och när jag äntligen kom fram till gaten är det 7 minuter kvar (enligt min klocka) och tanten säger att jag inte får gå på, man måste vara där 10 min innan. Jag visste inte vad jag skulle göra och kände att jag bara ville sätta mig ner och gråta. Men det gjorde jag så klart inte! Jag gick till Informationsdisken och fick hjälp, de bokade in mig på nästa flyg till Philadelphia. Sen kom nästa problem, att ringa värdfamiljen och berätta att jag skulle komma senare. Jag stoppade i pengar i telefonautomaten och slog numret till värdmamman men det fungerade inte så jag provade värdpappans, då kom jag fel och sen provade jag ett till men det fungerade inte. Jag var tvungen att stoppa i mynt efter mynt men jag fick inte tag på någon och började känna mig stressad igen. Jag gick till slut och frågade efter hjälp och då fick jag låna en telefon av en av de som jobbar här och då äntligen gick det! Jag fick tag på min värdmamma och berättade allt och hon tog det bra! Jag har precis varit på starbucks och köpte en strawberry créme och nu som sagt sitter jag och väntar på flyget som går om ungefär en timme.

~♥~

28 Juni

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i Colorado i exakt en månad och idag lämnar jag det! Det är inte ett moln på himmlen och det känns jobbigt att åka härifrån. Men jag hoppas verkligen att det kommer att bli bra i den nya familjen också! Jag hoppas också att det kommer att gå bra att flyga idag, jag är lite nervös över mina väskor.

Nästa gång jag skriver är jag i Rydal, Pennsylvania!

Ha det bra!

~♥~

27 Juni

Kategori: Allmänt

Idag är min sista hela dag i Colorado, det känns konstigt! Imorgon åker jag till Pennsylvania.
Jag har shoppat idag, förmodligen mer än vad jag borde, men jag köpte bra saker! Jag köpte en plånbok, träningskläder, ett skärp och två colorado tröjor.
 Imorgon ska jag städa rummet, jag har packat allt idag så det behöver jag inte göra. Jag tror att vi kommer att åka till flygplatsen vid 12 så det kommer att bli en lång dag, jag hoppas att det kommer att gå bra!

~♥~

Red Rocks - del 2

Kategori: Allmänt

Här kommer lite fler bilder från idag!




Undrar hur länge den bilen har legat där?!



Morristown:








Stort träd!

~♥~

Red Rocks

Kategori: Allmänt

Efter lunch åkte jag, Ana och Jani till Red Rocks! Det var häftigt! Det är en amfiteater och de höll på att förbereda för en konsert när vi var där. Det är även en park med massa vandringsleder. När vi var färdiga där åkte vi vidare upp i bergen. Vi åkte på de kurviga vägarna och lyssnade på ABBA, det var roligt! Sen åkte vi till Morristown som är en liten by och åt lite mellanmål eller snack som de kallar det här. När vi åkte hem var det bilkö för de höll på att asfaltera vägen så det tog jättelång tid!
Det har varit en bra dag!

Jag tog 74 bilder idag! Tänkte visa några av dem:






Vi gick upp för hela läktaren, det var ganska jobbigt!










Vandringsleden upp till amfiteatern.


Kaktus!




En annan kaktus med en blomma.



~♥~

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

En dag som denna önskar jag att jag kunde vara hemma! Inte för att det är en dålig dag här men de firar ju inte midsommar. Jag hade velat vara hemma och göra en midsommarstång med Wilma!

Jag har fått flyginformationen nu och jag åker på måndag kl 14.55 till Chicago sen vidare till Philadelphia och jag är framme 22.05. Så det kommer att bli en lång dag! Jag hoppas att allt kommer att gå bra med packningen, väskorna kommer ju att vara lite tyngre nu!

Idag har jag och Nicholas varit själva ett tag för Jennifer och Ana åkte iväg för att fixa colorado ID och skriva teoritest. Vi var ute på framsidan och Nicholas badade i sin lilla pool. Jag satt bredvid och blev nästan lika blöt som honom som satt i!

Jag har redan fått meddelanden från två svenska tjejer på facebook som kommer att vara i samma aupairgrupp som mig så det är roligt! Den nya LCC:n har även skickat mail om nästa aupairmöte som är den 8:de Juli. Vi ska gå på en konsert i parken och så ska vi hjälpa till som volontärer på ett art centrum. Det kommer nog att bli roligt!

Lite bilder:






Musik i parken igår.


Jag och Nicholas imorse.




Snacktime!

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA :)

~♥~

24 Juni

Kategori: Allmänt

Nu är det bestämt, jag ska till Rydal, Pennsylvania! Cultural care håller på att boka biljett till på måndag eller söndag. Jag hoppas att jag får åka på måndag så att jag har hela helgen här. Men vi får se hur det blir. Det känns spännande att få se ett nytt ställe, nervöst att träffa och lära känna en ny familj och ledsamt att lämna colorado och familjen Kruus. Mycket känslor samtidigt, men allt som allt så känns det bra!

Saknar er alla jättemycket!
Hoppas att ni får en bra midsommar :)

~♥~

23 Juni

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag har hittat en ny värdfamilj! Jag pratade med mamman tidigare idag och hon lät snäll och de verkar vara en bra familj. Hon kommer att tacka ja så det är upp till mig men jag är ganska säker på att jag kommer att tacka ja imorgon. Det finns ingen anledning att tacka nej speciellt inte när jag har så lite tid kvar. Men det känns jättejobbigt att måsta lämna colorado och familjen här. Jennifer började nästan att gråta när vi pratade om det. Men jag hoppas att det kommer att bli bra och Jennifer sa att jag får komma och hälsa på!
Så den nya familjen bor ungefär 30 min utanför philadelphia och enligt mamman så bor de i ett ganska stort hus. De har en son på tre år, snart fyra. De har haft en Thailändsk aupair de senaste två åren och hon kommer förmodligen att bo kvar med familjen men hon ska studera och gå på college. Det känns ganska bra. Vi har ju varit två aupairer här i nästan 4 veckor och det har fungerat jättebra.
Idag har det varit strålande sol och jag har bränt mig! Inte så bra men jag är ganska van. Ana har tagit hand om Nicholas själv mest hela dagen så jag har bara tagit det lugnt och läst.
Imorgon är det Janis namnsdag så vi ska äta tårta! Jag, Ana och Nicholas gjorde ett kort till honom idag som han ska få. Det verkar som om de firar namnsdagen lite mer i finland än vad vi gör i sverige. Här i USA har de inte namnsdagar.
Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova. Jag är nästan 100% säker på att jag ska tacka ja men det kommer ändå att vara mycket tankar!

~♥~

Denver

Kategori: Allmänt

Igår tog jag och Ana tåget till downtown Denver. Det blev både en bättre och sämre resa än vad jag trodde! Det dåliga var att jag inte hittade den Colorado tröja som jag vill ha. När vi var i Boulder så såg jag en men jag tänkte att de skulle ha den i Denver så jag köpte den inte, vilket jag ångrar nu. Dessutom så stängde alla affärer kl 7 så vi hann bara gå i en affär! Det var lite synd. Men det var jättefint väder så vi gick på lite sightseeing och tog kort som jag ska visa. Vi avslutade dagen med att äta på Cheesecake factory och det var jättegott, synd bara att vi blev så mätta så vi inte orkade någon efterrätt! Det får bli nästa gång. Sen tog vi tåget hem vid 9 och Jani kom och hämtade oss på tågstationen.




Vi förstod inte varför denna fanns mitt i Denver, den borde väl vara i New York.




Jag framför Colorado state capitol.


Civic center




Cheesecake factory






Väntar på tåget.

~♥~

22 Juni

Kategori: Allmänt

Varför ville jag byta familj? Jag ångrar verkligen att jag gjorde det beslutet. Jag trivs här, familjen är jättebra och det går bra med Nicholas. Till och med Jennifer har sagt att vi tog beslutet för snabbt, vi skulle ha provat längre. Om inte Ana hade varit här så hade jag nog fått stanna. Men nu är det som det är och jag måste hitta en ny familj som jag förhoppningsvis kommer att trivas lika bra med.

Jag har fått en matchning idag. Det är en familj som bor utanför Philadelphia och de har också en son på tre år. Han går på förskola så jag skulle vara ledig mitt på dagen. Så shemat är inte lika bra som här men det är så kort tid kvar nu så verkar familjen bra i övrigt så kommer jag ju att tacka ja. Cultural care sa att mamman skulle ringa idag så jag hoppas att hon ringer snart.

~♥~

21 Juni

Kategori: Allmänt

Idag har varit en vanlig dag! Cultural care ringde och sa att det är en familj som tittar på min ansökan och jag får se imorgon om vi blir matchade. Jag vet att det är en familj som bor utanför New York och har tvillingar på 7 år. Vi får se vad som händer, vi kanske inte ens blir matchade. Jag börjar bli lite orolig över att jag kanske inte kommer att hitta någon familj. Men jag och Jennifer pratade idag och hon sa igen att jag får stanna längre om jag vill men att de inte kan låta mig jobba för då blir det för dyrt för dem. Och det förstår jag, jag har tyckt att det har varit jobbigt att de måste betala för två aupairer.
När vi slutade idag gick jag och Ana och tittade på film i källaren. Vi såg på "What happens in Vegas" och den var riktigt bra. Men det är kallt i källaren så man kan inte titta på långa filmer där!
Imorgon ska jag och Ana ta tåget in till Denver efter vi har slutat. Det ska bli väldigt roligt. Vi har planerat att gå på cheesecake factory och till en souverniraffär. Jag ska köpa en Colorado tröja och förmodligen lite andra saker, jag vet ju inte men det kanske är min sista vecka i colorado.
De har en tidning här som heter Entertainment och jag såg den ligga på bordet idag och så upptäckte jag att det stog om Milleniumserien så jag var tvungen att läsa det! Det stod 8 sidor om den och det verkar som om böckerna är väldigt populära här också!


Framsidan på tidningen!



Saknar er!

~♥~

Söndag

Kategori: Allmänt

I morse åt jag och Ana amerikanska pannkakor till frukost! Det är jättegott! Jag åt något som hette Blackwheat pancakes vilket är en nyttigare variant med kaneläpplen till. Sen gick vi till en park där vi mötte Jani, Jennifer och Nicholas. Sen gick vi på Pearl street mall till klockan var ungefär 2 och då åkte vi tillbaka till Highlands Ranch.

Nu på eftermiddagen följde jag med Jennifer till mataffären (King Supers) och så har vi ätit en jättegod middag ute på altanen! Det var lite blandat, majskolvar, kyckling, krabba, ris. Krabban var jättegod! Det är benen från sånna jättekrabbor. Jag och Ana har även kört för första gången i USA, men bara lite i området.
Nu ska jag gå och lägga mig när detta är färdigt! Jag har suttit över en timme och skrivit och laddat upp biler bara för er!


I parken.




Jag hittade en sko till dig Andreas :)

~♥~

Lördag eftermiddag

Kategori: Allmänt

Efter våran berg-sightseeing så åkte vi till hotellet. Dit kom även Mercedes och hennes man. De skulle ut och äta med Jani och Jennifer och jag och Ana skulle ta hand om Nicholas. Så vi gick till en leksaksaffär och köpte en leksak till Nick och sen var vi på hotellrummet och lekte. Jag beställde roomservice för första gången för vi åt middag på hotellrummet. Sen när de kom tillbaka vid 9 tiden så fick jag och Ana skjuts till Pearl street mall. Där gick vi på gatan och tittade på alla som hade uppträdanden. Det var en kille som jonglerade med knivar och eld! När vi hade tittat färdigt köpte vi en glass och gick tillbaka till hotellet. Det är lite läskigt att gå så sent på kvällen när det är mörkt men det gick bra! När vi kom tillbaka till hotellet tittade vi på filmen Medan du sov innan vi gick och la oss.


Jag på mitt och Anas hotellrum.


Jonglören, men han syns knappt!






Just det! Innan vi åkte upp i bergen så gjorde jag och Ana karikatyrteckningar. Det kostade bara 2$ så vi tänkte att det kunde vara roligt! Är det likt?!

~♥~

Bergen - Del 2

Kategori: Allmänt












Ser ni mig!?


Lite blommor, momma!


The flat irons.



~♥~

Bergen - Del 1

Kategori: Allmänt

Så vi åkte upp till bergen en bit. Det var häftigt! Det är otroligt att man kan bygga hus på sånna ställen, det såg roligt ut. Vi såg även personer som bergsklättrade och det såg livsfarligt ut! De var så otroligt högt upp! Vi stannde på olika ställen och tog kort sen åkte vi tillbaka ner och sen upp igen på ett annat ställe för att ta kort på the flat irons, det är klippor som är typiska för Boulder. Vägen vi åkte då var jätterolig, det var som när vi åkte i alperna!



















~♥~

20 Juni

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka i Highlands Ranch igen efter en rolig helg i Boulder. Jag har tagit jättemånga bilder så jag tänkte dela upp det lite.

På lördag morgon packade vi våra saker och satte oss i bilen för en timmes bilfärd till Boulder. När vi kom fram checkade vi in på hotellet sen gick vi på en promenad till Pearl street mall, vilket är shoppinggatan i Boulder. Där delade vi på oss så jag och Ana gick för oss själva. Vi möttes igen till lunch och sen gick jag och Ana lite till i affärerna tills Jani kom och hämtade oss med bilen och vi åkte upp i bergen en bit.


Jag framför hotellet.


Jag och Ana är riktiga turister med kartorna i knät!




Det fanns många statyer, bla denna!




Jag och Ana provar konstiga solglasögon!




Stället som vi åt lunch på.

~♥~

19 Juni

Kategori: Allmänt

Nu bär det snart iväg till Boulder! Hoppas att det kommer att bli roligt, men det tror jag! Synd bara att det är lite molnigt idag, men det kanske blir bättre. Jag kommer inte att ta med min dator så nästa gång jag skriver blir förmodligen på måndag.

Ha en bra helg allihopa!
 Saknar er!

~♥~

18 Juni

Kategori: Allmänt

Idag har det varit strålande sol igen! Det är så härligt! Även fast jag hade sovmorgon så klev jag upp vid 8. Jag åt frukost ute på altanen, jag har börjat älska peanutbutter and jelly sandwish! Jag trodde att det var äckligt första gången jag skulle prova men det var gott, vilket förvånade mig! Jag tog en promenad och så läste jag innan jag började jobba. Nu har jag precis fått 200$ och vi har beställt Pizza till middag, sen ska jag och Ana åka till shoppingcentret och jag ska försöka att inte göra av med för mycket pengar!











~♥~

Fortsättning!

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka igen! Jag och Ana fick låna Jennifer och Janis cyklar så vi drog iväg till musiken! Det var så härligt att cykla och det har varit underbart väder idag, inte ett moln på himmlen! Det var massor med folk men vi hittade en kulle där det inte var så många så vi satt i gräset och lyssnade på musiken och njöt. Jag tittade på bergen och den fina utsikten och kände mig ledsen över att jag kanske måste lämna detta underbara ställe snart. Jag älskar colorado och önskar att jag kunde få en ny familj här. När vi kom hem igen åt vi middag, det var supergoda revbensspjäll! Det är lite ovant att äta middag så sent, vi äter runt 7-8 på kvällen.
Nu ska jag se om jag kan titta på so you think you can dance, jag börjar ju inte förrän halv ett imorgon så jag kan sova länge!

Har lite bilder att visa också:




Vi lekte i källaren idag och Nicholas hade väldigt roligt!










Jag och Ana!

~♥~

17 Juni

Kategori: Allmänt

Jag har tackat nej till familjen nu, det kändes inte bra så jag ville inte gå och fundera på det för länge. Jag har ju bara en vecka till att hitta en familj. Har jag tur så får jag en ny matchning imorgon som är bättre.

Imorgon ska jag och Ana jobba halva dagen var för på lördag ska vi passa Nicholas ett litet tag för Jennifer och Jani ska ut och äta middag eftersom det är farsdag. Så jag kommer att jobba på eftermiddagen, vilket är det lättaste för då har han sin nap.

Jennifer kom precis och berättade att det är någon musikgrej i parken så vi ska gå och titta!

~♥~

Svårt!

Kategori: Allmänt

Jag har pratat med en värdmamma nu och jag vet inte vad jag tycker! De har två barn, en kille på 8 år som har ADD och en tjej på 7 år. Jag vet inte, jag vill ju gärna ta hand om lite yngre barn. Sen så verkade schemat inte så bra, jag skulle jobba mån-lör och så skulle jag jobba från 7-10 på morgonen och sen 15.30- 8 på kvällen de flesta dagarna. Jag vet inte jag får se om nackdelarna väger över fördelarna? Just nu känns det som ett nej men det är så jobbigt, jag känner mig så kräsen hela tiden.

~♥~

16 Juni

Kategori: Allmänt

Idag är det stålande sol och jättevarmt! Det är en ganska slapp dag också för Jennifer och Nicholas är på simmlektion så vi har 1½ timmes ledigt mitt på dagen. Jag och Ana (den nya aupairen) har varit på en promenad. Det var vi även igår kväll så jag tänkte visa lite bilder.
På fredag (förmodligen) så ska vi allihopa åka till Boulder och övernatta två nätter på hotell. Det ska bli väldigt roligt. De är så snälla som låter mig följa med. Boulder ligger lite närmare bergen så det ska bli spännande att se. Jag ser verkligen fram emot helgen.
Familjen som jag hade svårt att bestämma mig för är nu borta. Igår ringde de från CC och sa att en värdmamma höll på att titta på min ansökan och att hon kanske skulle ringa, men jag har inte hört något så det är synd. Jag hoppas att det händer något idag i alla fall!

Igår:











Idag:













~♥~

Tack Andreas!

Kategori: Allmänt

Jag har världens bästa brorsa! Tack vare honom har jag internet på min dator igen! Det är otroligt vad jag känner mig beroende av min dator nu när jag är här, jag har ju all kontakt med mina nära ovh kära genom den.

~♥~

Nej!

Kategori: Allmänt

Mitt internet fungerar inte, min dator har blivit sa dar konstig igen. Jag ska ringa Andreas imorgon och jag hoppas att han kan hjalpa mig. Han fixade det forra gangen sa jag hoppas att han kan det nu med. Antingen ar det nagot konstigt med brandvaggen eller sa ar det nagot med natverkskortet tror jag. Jag vet inte vad jag gor om jag inte kan anvanda min dator. Hoppas, hoppas att det ordnar sig...

14 Juni

Kategori: Allmänt

Oj, nu är det så där svårt igen! Jag har pratat med en värdmamma idag och jag vet inte hur jag ska göra. De har tre flickor på 5, 9 och 13 år. Det jag tycker verkar jobbigast är att de verkar ha ett väldigt stressigt liv. Tjejerna håller på med jättemycket sporter och jag skulle vara tvungen att köra dem väldigt mycket. Jag vet inte, det känns så dumt att tacka nej också. Jag ska förmodligen prata med pappan i familjen ikväll så jag får väl se hur det känns efter det. Jag hatar det här, att leta familj igen, det är så svårt att veta vad som är bra och inte. Jag önskar att det kändes jättebra på en gång men det gjorde det inte...

~♥~

Hej igen!

Kategori: Allmänt

Nu är det ändrade planer! Aupairen kommer ikväll, fick vi veta i morse. Men jag är färdig med flytten till Nicholas rum och jag har städat det så allt är fixat till hon kommer. Så nu väntar jag bara på att sängkläderna ska bli färdiga i torktumlaren så att jag kan bädda, sen är det helt klart. Fast jag har egen tvätt som måste tvättas också, vi får se hur mycket jag hinner göra idag. Snart ska jag äta lunch sen ska jag gå ner i källaren och se på film.

~♥~

13 Juni

Kategori: Allmänt

Idag är det dåligt väder igen!
 Igår hade jag en jättebra dag med Mareike, vi åkte och åt lunch på en italiensk restaurang och sen åkte vi till bion. Det var jättelång kö förmodligen för att det var dåligt väder och folk ville ha något att göra! Men till slut så fick vi köpa våra biljetter, den kostade ca 60 kr så det var billigare än hemma. Sen gick vi och ställde oss i nästa kö för att köpa dricka. Jag köpte en liten dricka och fick en liten chock när jag såg den! Jag skulle inte kalla den liten i alla fall! Här har man inga bestämda platser så man kan sätta sig vart man vill och egentligen så skulle man kunna gå till en annan salong och se en ny film om man vill för de kontrollerar inte så noga. Filmen var jätterolig, bättre än jag trodde att den skulle vara.

Idag ska jag byta rum till Nicholas rum för imorgon kommer den nya aupairen. Det är en tjej från Panama som har varit i New York i ett år och har förlängt med ett år till. Så jag kommer bara att vara själv med Nicholas imorgon sen kommer vi att vara två igen! Men denna gång är det jag som ska visa hur saker går till, jag som nyss har lärt mig dem och är lite osäker, men det ska nog gå bra! Nu ska jag gå ner och äta frukost så att jag kan börja med städning och tvättning sen!

~♥~

12 Juni

Kategori: Allmänt

Idag är det molnigt för ovanlighetens skull! Jag ska snart börja göra mig iordning och äta frukost. Vid 12 kommer Mareike och hämtar mig och vi ska äta lunch och sen gå på bio. Vi ska se på Killers, den verkar bra så det ska bli roligt. Det ska även bli spännande att se hur biosalongerna ser ut här!



Igår sa vi hejdå till Mercedes, det var jobbigt. Jag ville inte att hon skulle åka! Även fast vi bara har känt varandra i två veckor så var det svårt, det har varit så skönt att ha henne här. Men jag kan klara mig själv också!

Hoppas att ni har en bra dag!

~♥~

11 Juni

Kategori: Allmänt

Då var denna jobbvecka slut! Det känns skönt att få vara lite ledig! Jag ska kanske gå på bio och äta middag med en tjej från tyskland imorgon så det ska bli roligt. Jag och Mercedes var till shoppingcentrumet igen igår så jag köpte lite mer kläder! Det är tur att det inte är så dyrt!
Idag var det Mercedes sista dag så jag är lite nervös över att ta hand om Nicholas helt själv nästa vecka. Men det ska nog gå bra! Jag hoppas att jag kommer att få kontakt med några familjer nästa vecka också. Det kommer att bli mycket väntan igen, vilket är jobbigt men jag ska försöka vara positiv.

På vissa quarter dollar mynt så finns det en stat på ena sidan så jag har börjat samla på dem och har redan fått ihop 13 st! Jag har Arkansas, Idaho, New York, Maryland, Indiana, Washington, Wyoming, Alaska, South Carolina, Mississippi, Utah, Montana och New Hampshire.

Miss you!

~♥~

9 Juni

Kategori: Allmänt

Dagen har gått bra. Jag tog hand om Nicholas tre timmar helt själv idag och det gick bra. LCC Jennifer har precis varit här och nu är papprena påskrivna så imorgon börjar letandet efter en ny familj. Det känns faktiskt ganska spännande men jag är även nervös över om jag kommer att hitta någon bra familj. Vi får se vad som händer!

Igår regnade och åskade det på kvällen. Det var jättehäftigt, jag har aldrig sett sånna blixtrar! Hemma ser man någonting lysa till bara men här stannade blixten kvar i nån sekund så man kunde se dem jättebra. Jag stod och tittade en lång stund.

Jag har haft kontakt med en tysk tjej på facebook och vi ska kanske hitta på något i helgen så det vore roligt. Familjen ska ha en garageloppis så det kan ju bli ganska kul också!

Även fast jag inte kommer att bo här så länge till så tänkte jag visa lite kort från huset och lite annat:


Köket, det ser lite annorlunda ut än vad det brukar för alla möbler är inte tillbakaställda sen de fixade golvet.


Trappan från köket.


Vardagsrummet.


Nicholas del av vardagsrummet!




Om man går längst till höger så kommer man till mitt rum, Jennifers kontor och badrummet.


Jag och Nicholas vid lekplatsen igår.


Lucy.

Saknar er!

~♥~

Tack!

Kategori: Allmänt

♥Tack alla för era fina kommentarer, det betyder mycket♥

Hoppas att ni har det bra!

~♥~

8 Juni

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering men det har hänt en hel del sen sist. På mötet i söndags fick jag veta att familjen var orolig att jag pratar för lite med Nicholas. Eftersom han är det enda barnet så är det viktigt för utvecklingen att man pratar mycket. Och de pratar verkligen konstant med honom så jag har försökt att göra det också men det är svårt. Som ni vet så är ju inte jag en så pratig person så det kommer inte naturligt för mig att prata och prata. Därför bestämde vi på mötet att vi skulle se hur det går på måndag och tisdag och sen ta ett beslut på vad vi ska göra. Det kom lite som en chock för mig på mötet när jag hörde det för jag tyckte ju att jag hade gjort mitt bästa med att prata med honom så för mig kändes det omöjligt att förbättra det. Jag trodde att dessa två dagarna skulle bli jättejobbiga men det har gått ganska bra ändå. Även fast mitt huvud har varit fullt med tankar, hur ska jag göra? Vad är bäst för mig och för Nicholas? Jag och Jennifer har precis varit ute på en promenad och pratat om allting och jag sa att det bästa för alla långsiktigt är att jag byter familj och att Nicholas får en aupair som är lite mer öppen och pratglad än vad jag är. Det känns jättesvårt och jag känner mig så taskig men jag tror att det är rätt. Och Jennifer trodde nog det också, hon sa att eftersom att vi har velat så är det nog inte rätt. Är det bra så känner man nog det direkt och man behöver inte vela. Så nu ska jag alltså snart börja att leta en ny värdfamilj, de har sagt att det förmodligen kommer att bli ganska lätt för mig eftersom att jag är svensk och har körkort. Egentligen har man två veckor på sig att hitta en familj men Jennifer sa att jag fick stanna här längre om det behövs så det känns bra. Det kommer att bli stressiga och jobbiga veckor framöver, jag ska hitta en ny familj och de måste hitta en ny aupair. Jag kommer att ta hand om Nicholas tills jag hittar en familj så jag kommer fortfarande att få lön så det är bra. Jag hoppas verkligen att jag kommer att hitta en bra ny familj. Det jag kommer att söka efter är familjer med två eller kanske tre barn för de kan leka med varandra och de vill inte ha ens uppmärksamhet hela tiden. De flesta familjerna har ju fler än ett barn så det ska nog inte bli så svårt. Jag som tänkte att det skulle bli så bra att ta hand om bara ett barn men nu har jag insett att det är svårare än att ta hand om flera!

Nu vet ni vad som händer! Håll tummarna för mig att det kommer att gå bra, det känns som om det är lite tidigt att komma hem nu!

Saknar er!

~♥~

6 Juni

Kategori: Allmänt

Idag har det varit riktigt varmt! På förmiddagen har jag suttit och läst mest. Jag har även varit ute på en promenad men det var så varmt så jag kunde inte gå så långt.
Jag har börjat få lite hemlängtan nu, jag hoppas att det går över snart. Men jag antar att de är de första veckorna som är svårast så jag hoppas att det kommer att gå lättare och lättare!
Om ungefär en timme kommer LCC Jennifer och vi ska ha ett möte. Spännande att se vad vi kommer att prata om.
Lite bilder från idag:


Namnet på parken som är alldeles bakom huset.




Huset!




Mitt rum är ovanför garaget.




Typiskt amerikanskt!

Idag kände jag mig väldigt amerikansk när jag åt frukost, jag åt en peanut butter and jelly sandwish!

~♥~

Roxborough State Park

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit hem från aupairmötet! Det var jättefint och roligt att träffa lite andra aupairer. Megan kom och hämtade mig vid 9 och vi åkte först till ett ställe som heter Panera bread och åt frukost. Jag åt en ostbagel som var ganska god! Sen åkte vi vidare till det ställe som vi skulle mötas och vi var ungefär 40 minuter tidiga så vi satte oss i gräset och väntade. Megan är från Australien och verkar vara en tjej som jag kommer att trivas med! Det verkar vara många aupairer som festar en massa på helgerna och så och det vill jag inte göra. Men man måste vara 21 för att komma in på alla ställen så jag har en ursäkt ifall de frågar! I alla fall så satt vi och väntade och när det var fem minuter kvar och ingen hade kommit så ringde vi till Jennifer (LCC:n) och då visade det sig att vi var på fel sida om parkeringen! Så sen delade vi upp oss och åkte i två bilar till själva parken där vi skulle vara. Först hade vi ett litet möte vid bilen där vi pratade om säkerhet vid lekplatser sen begav vi oss iväg på våran vandring! Det var jättevarmt, säkert över 30 grader men det var roligt. Det var ganska många som inte var med för att de är på semester men det är ganska bra med en lite mindre grupp också. Jag tror att vi gick i kankse två timmar och det var jättefint! Vi hade en snabb fikapaus, jag var inte speciellt hungrig, man var mest törstig! Men jag hade med mig både vatten och gatorade (ungefär som en energidryck) så det var bra.
Jag tog 33 bilder så jag tänkte visa lite av dem. Eller det kommer förmodligen bli ganska många!:




Det här skulle du tycka om mamma :)


Ett gäng aupairer!


Och så jag!






Jag och Megan!


Gruppfoto! Jag vet inte riktigt hur jag står, det ser lite konstigt ut!


Visst är det häftigt!

~♥~

4 Juni

Kategori: Allmänt

GRATTIS PÅ STUDENTEN LILLEBROR!

Jag önskar att jag kunde vara där. Jag hoppas att du hade en toppendag!

Sista jobbdagen denna veckan! Det har gått sådär idag, det har varit svårt att få Nicholas att äta och jag tror att det tog nästan två timmar för honom att somna idag. Vi kan använda köket nu så det är bra! Jag fick min första lön idag också, jag tror att jag fick lite extra, jag räknade bara lite snabbt. När vi var färdiga så åkte jag med Nicholas och Jani för att se om jag kunde hitta någon ryggsäck till imorgon. Vi åkte först till en affär som heter Ross men jag hittade bara en där och det var mer en vanlig ryggsäck, jag ville ha en som var mer gjord för hiking. Så vi åkte till en affär som heter Sports athority och där fanns det många men de var jättedyra, den billigaste kostade 64$ så jag köpte bara en vattenflaska och så har jag fått låna en ryggsäck.
Nu har vi precis ätit och Jennifer har visat mig hur tvättmaskinen och torktumlaren fungerar. Det är lite annorlunda, de tvättar bla allt i kallt vatten men det är ju bra.
Jag ser verkligen fram emot imorgon. Megan kommer och hämtar mig kl 9 och då ska vi åka någonstans och äta frukost och sen åker vi till aupairmötet. Det verkar som om det inte är någon svensk i gruppen så det är lite tråkigt men det kommer säkert någon svensk under mitt år så att jag får prata lite svenska!
Jag gjorde en loppa igår, som man gjorde på skolan hela tiden, och Jennifer tyckte det var jättebra. De hade aldrig sett en sån förut och Nicholas verkar gilla den!

Nu ska jag ta en dusch sen ska jag se om jag kan skypa med mamma lite!

~♥~

3 Juni

Kategori: Allmänt

Då var denna jobbdag slut också! Tiden går så fort. Idag har det gått jättebra att leka med Nicholas, han frågade inte efter Mercedes som han gjorde igår. Vi gick till en annan lekplats och när vi skulle gå hem därifrån så blev han lite tjurig, jag antar att han var trött och hungrig. Det har varit lite annorlunda idag för det har varit folk här som har fixat trägolvet i köket. Det ser jätteroligt ut för hela köket är inplastat! Så när det var dax för nap så visste vi inte riktigt hur vi skulle göra för maskinerna de använde lät jättehögt. Men det gick bra ändå. De kommer att fixa färdigt köket imorgon så vi kan inte använda det idag så Jennifer har åkt och köpt mat med Nicholas nu.

Mercedes hade fått ett meddelande på sin mobil som var till mig så när vi hade slutat så ringde jag henne. Hon jobbade då så hon ska ringa när hon har slutat. Vi ska i alla fall åka tillsammans till aupairmötet på lördag så det är jättesnällt av henne. Jag har även fått ett meddelande på facebook men jag vet inte om det är samma tjej så jag får fråga vad hon heter! Jag tror att det var Megan men jag är inte säker.

Igår var jag och Mercedes till ett stort shoppingcentrum, det var jätteroligt! Vi gick bara i tre affärer men det räckte för det fanns så mycket fint! Jag köpte leggings, shorts, kjol, t-shirt och en notebook för ungefär 300 kr så det var riktigt bra!


Mina shoppingfynd!


Nicholas på stranden, som han kallar det, egentligen är det en volleybollplan!


Del av det inplastade köket!

~♥~

1 Juni

Kategori: Allmänt

Igår tog vi tåget in till Denver. Det var strålande sol och varmt igen! Först så gick vi på Starbucks och jag fick en chockladmilkshake som var jättegod! Sen gick vi lite utefter gatan och åkte buss lite. Vi åt lunch på en italiensk restaurang och det var jättegott! Det var någon slags konst utställning och det fanns jättefina tavlor, speciellt de med bilder på klippiga bergen. Vi hann inte gå i några affärer eftersom Nicholas måste ha sin nap. När vi gick gatan tillbaka så såg vi några poliser och framför satt en mörkhyad kille med handklovar.


Tågstationen




Jasmine i min säng! Jag ska ta ett kort på Lucy också men hon är lite räddare.

Idag var det min första "jobbdag". Det har gått bra, dagen har mest gått ut på att Nicholas ska vänja sig vid mig och att Mercedes ska lära mig rutinerna. Så Mercedes har försökt att hålla sig i bakgrunden lite och jag och Nicholas har lekt. Jag tror att han börjar vänja sig vid mig, det märks stor skillnad från imorse och nu ikväll. När Nicholas hade sin nap så sov jag och Mercedes också så vi får se hur det kommer att gå att somna ikväll när jag har sovit två timmar på dagen.
Vi har varit och handlat idag också. Det känns så annorlunda för här kör man fram vagnen och så är det en person som plockar upp alla varor sen är det en annan person som stoppar i allt i påsar så man står bara och tittar på! 

Just det! Jag pratade med LCC:n Jennifer igår och hon berättade att det är aupairmöte på lördag, jag ser verkligen fram emot det! Vi ska gå på hike och ha picnic så det ska bli jätteroligt, hoppas att det blir fint väder.
Nu ska jag läsa eller se om det är någonting på tv.


Bild från grillkvällen i lördags, Mercedes står bredvid mig på vänster sida.

Hoppas att ni har det bra!

~♥~