Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

22 Mars

Kategori: Allmänt

Det regnar ute!!! Fy vad hemskt!
Första skolveckan är snart slut och det har inte hänt så mycket. I tisdags planerade vi vinterturen och idag fick vi veta att det var dåligt med snö där så vi fick helt enkelt börja om från början och det har tagit hela dagen att hitta ett bra ställe. Det slutade med att vi ska gå från höglekardalen och runt fjällen och tillbaka till höglekardalen. Det blir säkert bra.
Inatt sov jag och Hanna i ett tält här på skolgården! Det var meningen att vi skulle prova hennes föräldrars gamla tält men när det både fattades tältpinnar och blev blött så rev vi ner det och frågade Carro om vi fick låna hennes tält bara för att vi ville tälta och det fick vi. Så vi tältade under en björk bara några meter från huvudbyggnaden och det var jättemysigt! På morgonen var det bara att kliva upp och gå direkt till frukosten i pyjamas!
När vi precis hade ätit upp våran lunch så tittar Hanna ut genom fönstret och ser att tältet ligger upp och ner och är på väg att blåsa bort så vi fick springa ut och packa ner det!
Imorgon är vi komplediga men dagen är ganska fullbokad ändå! 8.30 är det möte om SM i Skicross där jag och Hanna ska vara med som funktionärer nästa helg. Sen ska vi träffa Olle (lärare) som ska låna ut ett tält och så ska jag och Carro köpa stighudar. Efter det bär det iväg mot järpen där vi ska handla turmat inför nästa vecka och så ska vi även på lundhags och kika efter underställ. Sen tillbaka till hålland för att laga korvstråganoff, kycklinggryta och köttfärssås till turen och efter det ska jag försöka hinna med trebussen hemåt!
Jag har börjat få lite ont i halsen och det tycker jag verkligen inte om så nu ska jag kurera mig med Kan Jang och försöka bli frisk till på måndag.
~♥~

19 Mars

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka hemma i Jämtland igen! Jag har egentligen massor att berätta men jag orkar inte det så jag tror att jag visar lite bilder istället!
På väg hem från Björkudden första veckan.
Jag på toppen av Buollamtjåkkå.
Soligt men väldigt blåsigt!
Hundspann första veckan.
Huset jag bodde i med en massa hundar utanför!
Jag åker hundspann andra veckan!
Kanske visar fler foton senare, nu ska jag gå och lägga mig!
~♥~

13 Mars

Kategori: Allmänt

Idag har vi pimplat med familjerna, det gick sådär. Ingen fick fisk och det blåste ute på isen men dom var nöjda ändå. Vi hade lä vid elden där det fikades och var mysigt. Ikväll blir det skattjakt med barnen så det ska fixas innan och efter middagen. Sen blir det kanske film, igår tittade vi på rysare. Den var dock inte så hemsk men det gick personer hela tiden så vi var bara 4 kvar på slutet tror jag!
Det börjar närma sig hemfärd nu och det känns inte alls roligt. Jag trivs så bra här så det kommer att bli jättetråkigt att åka, det är tur att jag har Hålland att åka tillbaka till som är så bra också.
~♥~

10 Mars

Kategori: Allmänt

Igår sa vi hejdå till familjerna, det känns både skönt och tråkigt. Vi avslutade sedan kvällen med att titta på film i konferansrummet på projektorduken. Vi hade madrasser och kuddar på golvet och åt pop-corn så det var jättemysigt. Idag har jag min andra lediga dag och det har varit soligt på förmiddagen så då har vi suttit ute och läst fram till lunchen. Nu tar jag det lugnt inomhus istället!
Ikväll är det Saltoluoktas olympiska spel. Vi ska åka skidor och förmodligen leka en massa lekar. Vi är indelade i lag nord och lag syd. Jag är med i lag nord och vi ska komma på ett gemensamt klädtema så vi har funderat lite på att på något vis ha på oss vindsäckar. Sen så ska man komma på en dans som man ska visa upp vid vätskekontrollen, lag nord ska dansa till Cotton eye joe av rednex! OS elden tänds 21.00 så då drar spelen igång, det ska bli riktigt roligt!
Idag fick jag veta att jag ska vara med på nästa veckas familjefjäll också så det blir roligt. De har lite kris med personer som ska vara med för egentligen skulle jag ha gjort annat denna veckan men eftersom jag behövs så fick jag vara med på familjefjäll. Det kanske låter som att jag jobbar alldeles för mycket men att åka skidor, pulka, hundspann, pimpla och sådant känns inte riktigt som jobb så det är bara roligt.
Tänk att om exakt en vecka åker jag hem, det känns jättekonstigt. Tänk att tiden kan gå så fort!
~♥~

7 Mars

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått åka hundspann!! Det var jätteroligt men det gick långsammare än vad jag trodde. När de kör iväg ser det ut att gå så snabbt så jag trodde att det skulle göra det men det ser nog snabbare ut än vad det är. Vi hade en stor snösoffa med renskinn och så grillade vi korv och åkte hundspann så det har varit en jättetrevlig dag. Det blev dock den kortaste hittills för vi var färdiga vid 1 och ikväll är det fjällbio för barnen så det är inte så mycket förberedelser till det så idag blev det mycket ledigt på dagen vilket är ganska skönt.
Nu har jag varit här halva tiden, det kommer att bli tråkigt att åka men samtidigt så blir det roligt att komma tillbaka till Hålland igen.
~♥~

6 Mars

Kategori: Allmänt

Oj vad tiden går fort! I söndags kom det nya familjer och jag fick hälsa de nya barnen välkomna förklädd som plupp! Denna veckan är det endast 6 barn och 6 föräldrar så det är lite annorlunda jämfört med förra veckan då det var 21 barn och 17 föräldrar!
Igår hade vi lite skid och fjällskola. Vädret har varit superbra hittills denna veckan om man jämför med förra så det är skönt. Allt blir så mycket lättare när det inte blåser storm!
Idag har vi skidat till björkudden. Jag skidade sist och hamnade då med Anton 5 år som aldrig har åkt skidor förut så vi kom långt efter alla andra. Men efter 1 timme så kommer skotern och hämtar upp dem som vill så då fick han åka skoter resten av vägen. Jag hoppade av när vi var halvvägs och skidade de sista 5 km vilket var väldigt skönt för jag hade blivit iskall av att åka så sakta i -10 grader. När vi kom till björkudden blev det renskavsgryta (igen!) till lunch och efter det matade och klappade vi renarna innan det var dags att åka tillbaka. Jag har blivit förkyld så jag åkte skoter tillbaka denna veckan. Förra veckan åkte jag skidor både fram och tillbaka så jag kände att jag redan hade provat det så det gjorde inte så mycket om jag åkte lite skoter.
Vi kom tillbaka precis till personalmötet där vi fick fika en jättegod paj! Hade jag skidat hade jag missat den så jag valde rätt beslut!
Nu är det lugnt i en timme och sen blir det middag innan barnaktiviteten börjar. Ikväll är det skattjakt och så ska de få träffa plupp (jag) igen i hans kåta.
I personalhuset som jag bor i är vi utan vatten och har snart varit det i ett dygn så vi håller tummarna att det ska fungera snart igen.
Jag har börjat fundera lite över sommarens jobb så när jag kommer hem ska jag fixa ett CV. Jag ska  skicka ett till Sylarna och så har jag hittat ett jobb i norge och ett i grekland som jag ska söka. Det blir nog bra vilket som.
Nästa vecka vet jag inte riktigt hur den ser ut, jag hoppas nog att jag får vara med på familjefjäll då också för att det är så roligt, men det är ju verkligen fullt upp hela dagarna och kvällarna då så man blir ju trött. Annars blir det praktik i serveringen, receptionen och som vaktmästare och det kan ju vara bra att få prova på det också.
Jag trivs verkligen superbra här och att jobba på en fjällstation kommer jag definitivt att göra om jag får chansen!
Hoppas att ni har det bra där hemma!
~♥~

2 Mars

Kategori: Allmänt

Telianätet kommer och går här i Salto! Hittills har det för det mesta varit borta så jag har inte kunnat skriva så mycket. Sen så händer det saker hela tiden också så jag har inte heller haft tid.
Jag vet inte om jag har berättat det men igår var jag på min allra första topptur! Vi skrev i toppboken och jag har sparat koden så att jag kan samla på dem. Det var riktigt härligt väder så det var roligt.
Idag var sista dagen med familjerna. På förmiddagen åkte de flesta iväg på skidor medans jag stannade kvar med de barn som inte ville skida och åkte pulka istället. Sen blev det lunch utanför pluppkåtan och på eftermiddagen fick barnen åka hundspann på sjön. Kvällens barnaktivitet var disco och det var jätteroligt att se alla barnen dansa och ha det roligt. Sen vid åttatiden var det samling med alla familjerna och då tittade vi på bilder från veckan och barnen fick diplom och vi fick kramar! Det känns lite tråkigt att de ska åka nu när man äntligen har börjat lära sig alla barnens namn och lärt känna dom lite. Men nästa vecka kommer det nya familjer som vi får lära känna.
Imorgon är första dagen som jag är ledig så då ska jag sova ut! Utanför huset jag bor i finns just nu över 20 slädhundar som det har pratats om att de skäller mitt i natten, det är dock inget problem för mig som sover så bra. Inatt hade det blåst jättemycket så många hade sovit dåligt men när jag väl har somnat så sover jag så sånt stör inte mig.
Det känns lite konstigt att vara ledig imorgon. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på? Det beror väl lite på vad det är för väder också.
På söndag kommer det nya familjer, bara 3 eller 4 stycken, så Viktor kommer att vara i köket och serveringen nästa vecka. Men jag och Cecilia ska nog fortsätta att hjälpa till med familjefjäll.
Hoppas att alla har det bra!
~♥~