Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Juli

Kategori: Allmänt

Vilken dag!
Jag känner mig trött men jag får väl skylla mig själv när jag sitter barnvakt till två på natten! Men det är bara roligt att kunna hjälpa till och dessutom tjänade jag 200 kr som ska gå till ytterligare en resväska.

Det har varit en lugn dag idag på jobbet så det var bra. Jag har endast bakat två sorters kakor, chokladsnitt och sirapskakor, och enligt mamma tyckte hon att det var mycket men för mig känns det som om jag inte har gjort någonting idag!

Det blir en tidig kväll ikväll och imorgon ska jag åka till krokom och hälsa på min underbara kompis Irene!

~♥~

28 Juli

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat igen, och Märta och Berta gör det roligt som vanligt!

Nu på eftermiddagen har jag passat Wilma medans mamma var hos momma och moffa och målade. Vi har varit nere på badplatsen och det var riktigt härligt. Vi fikade och Wilma badade, själv så doppade jag bara fötterna! Vi hade Molly med oss också och hon satt fastbunden i ett träd men hon kunde ändå gå ner till vattnet och där lyckades hon ju självklart trassla in sig så att hon fastnade med tassen och vart fast sittandes i vattnet som hon hatar! Jag sprang dit och hjälpte henne och hon var snabb upp ur vattnet sen! Jag tyckte lite synd om henne.

Imorgon har jag körlektion igen och jag hoppas att det går bra. Det är enkelriktad gata som gäller. Men det kan väl inte vara allt för svårt. Sen ska jag och mamma gå en sväng på stan och möta upp Anki och Emil. Senare ska jag träffa Ulrika och gå en tur på stan med henne innan vi beger oss hem till henne där jag ska spendera kvällen med att sitta barnvakt till Emil. Erik ska sen skjutsa hem mig på natten så att jag kommer upp på jobbet dagen efter! Men det ska nog inte bli några problem, det är så roligt att vara barnvakt så det kan jag offra!

Måste också säga GRATTIS till Irene som kom in på utbildningen till vildmarksguide i Åre! Jag blir nästan lite avundsjuk men jag föredrar ett år i USA framför ett års studier just nu! Studierna kan jag ta när jag kommer hem igen och har varit lite ledig från skolan!

Nu ska jag plugga lite körkortsteori innan jag sätter mig framför tv:n för att titta på So you think you can dance!

~♥~

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat från 7-17. Det har gått bra. Varje gång jag har kommit in i köket från matsalen har mamma påpekat att jag har haft ett leende på läpparna, men man kan inte ha annat när Bärta och Märta är där ute! Dom är så roliga! Märta pratade bland annat om att det var inga som förstod sig på dem och att alla var barnsliga, och Bärta ville ha hjälp hela tiden så jag hjälpte henne att knäppa en knapp och då fick jag höra att jag var så snäll!

Det verkar som om nästa vecka blir ganska fullbokad. Jobb, körlektion och barnvakt sen så ska jag klämma in Irene någonstans och så ska det hittas på något med Sandra och Andreas. Fullt upp hela tiden känns det som, man hinner inte med allt som man vill göra.

Jag önskar att jag kunde bli färdig med körkortet snart men det verkar som om det är en bit kvar. Är så less på att oroa mig över det där, men men det ordnar sig nog snart...

~♥~

19 Juli

Kategori: Allmänt

Igår var det en bra dag! Det började med att jag övningskörde in till stan där jag och mamma handlade på willys. Sen på väg hem svängde vi in på krokoms camping och hälsade på Irene och lilla söta Leo! Senare så grillade vi med Sandra och Andreas och spelade lite kort, där mamma konstigt nog vann två gånger! Sen bar det av till frösön där jag skulle sitta barnvakt till Emil. Han är så söt och inte ett dugg blyg! Det var Erik som nattade honom så jag behövde bara passa honom medans han sov så det var ju inte så svårt. Vid tio tiden kom Ulrika hem från jobbet så då tittade vi på film, Twilight, och hade det mysigt tills mamma kom och hämtade mig vid tolv. Då var jag väldigt trött men det hade varit en bra dag.

Idag har vi varit och hälsat på Farmor och Farfar. Där var det fullt med folk, dels för att de höll på att bala det sista höet och dels för att Daniel ska flytta. Det var trevligt att sitta och fika, synd bara att det bara var farmor och Anna-Karin som hade tid med det. Och så fick jag kela lite med Alto också, jag måste försöka få tid till att ta en ridtur på honom.

Resten av dagen har jag tänkt spendera i soffan med en bok "När jag hör din röst". Den är jättebra, det är fortsättningen på "Om jag kunde drömma" som Twilightfilmen är baserad på. Än så länge finns det fem böcker i serien så jag har några böcker till att se fram emot!



Just det måste bara tillägga att Harry Potter filmen var helt suverän så himla rolig! Får se om man orkar vänta tills filmen kommer annars får man gå och se den igen för den var verkligen jättebra!

~♥~

16 Juli

Kategori: Allmänt

Då var det färdigjobbat för denna vecka, skönt! Imorgon har jag en dubbel körlektion (som jag inte ser fram emot!) och sen ska jag åka till Irene. Vi ska gå på bio och se Harry Potter och halvblodsprinsen, det ska bli jätteroligt!

I tisdags var det online aupairmöte, jag hade redan hört det mesta men lite nya saker fick jag reda på. Det verkar som om jag måste skjuta på resan lite pga körkortet så jag kommer nog inte iväg förrän tidigast i mitten av oktober. Men det gör inte mig så mycket när jag åker. Måste verkligen försöka ta körkortet så fort som möjligt men det är så svårt och jag tycker inte om det.



~♥~

Trött

Kategori: Allmänt

Efter två långa dagars arbete känner jag mig väldigt trött i kroppen. Men dagarna går ganska fort när man jobbar och det finns några gubbar och gummor som gör det kanska kul! Idag så var det en gubbe som försökte få mamma att öppna dörren så att han kunde gå ut, men mamma gick inte på den men det visade att någon annan hade gjort det för ett tag senare hörde jag att han hade setts irrande ute på parkeringen. Dom är verkligen luriga vissa av dom!

Imorgon ska jag till Irene och jag ska få träffa hennes nya lilla valp och det ska bli jätteroligt! Hoppas bara att vädret blir lite bättre...

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och bara slöa och ta det lugnt hela kvällen!

~♥~

Ny design

Kategori: Allmänt

Nu har jag fixat en ny design till min blogg. Jag är ganska nöjd med tanke på att det är så svårt!

Imorse hade jag körlektion igen, det går sakta men säkert framåt. Mitt problem är fortfarande att jag måste öka tempot, jag är helt enkelt för feg när jag kör!

I helgen är det jobb som gäller, 7-17, ganska jobbigt men man får ju pengar för det!

Det känns ganska jobbigt att vara tillbaka till "verkligheten" efter fjällvandringen. Hade jag fått bestämma hade jag stannat där för gott! Nej kanske inte så länge men jag älskar lugnet som är när man är i fjällen. Och jag vet nu helt säkert att det är på en fjällstation jag vill jobba på i framtiden, vilken spelar ingen roll, det är nog lika underbart på alla stationer! Sylarnas station är nog den som ligger högst på listan men där har de inget bageri (än så länge) men det ska väl gå att ordna när jag kommer tillbaka från USA. Annars så har jag ju tänkt att jag kanske ska gå Fjäll och friluftslinjen på hollands folkhögskola så efter det måste jag ju inte jobba som bagare.


 

~♥~

6 Juli

Kategori: Allmänt

Ja då är man tillbaka igen från en underbar vandring i fjällen! Vi har haft jättebra väder hela helgen så det har varit jättebra. På Fredagen vandrade vi de 16 km upp till Sylstationen från Storulvån och det gick riktigt bra. Eftersom vi skulle sova på stationen så var våra ryggsäckar hyfsat lätta  men jag fick ont i axlarna ändå. Men man ska inte klaga för jag klarade mig utan skavsår och det är nog första gången! På lördagen hade vi en dagstur inplanerad så efter en god frukost begav vi oss upp mot toppen för att se om vi kunde hitta till isjön. Och efter många "vi tittar bakom den kullen" så hittade vi den äntligen i en svacka framför glaciären. På kvällen begav vi oss också upp över herrklumpen för att se andra sidan över helags. Så igår packade vi ihop och begav oss neröver igen. Vädret var fortfarande bra, det enda som var lite störande var alla flugor och mygg som surrade omkring våra huvuden. Det var skönt att komma fram till storulvån igen och där väntade renen Leif (eller om det var någon annan) och följde med oss till bilen! Allt som allt så var det en toppenhelg=)

Tänkte visa lite bilder!

Fredag:







Lördag:




Någon som har åkt skidor. Jag och mamma försökte lista ut hur han kom upp men alla vägar såg lika omöjliga ut!


Issjön som vi hittade till slut!


Vattnet var jättefint och alldeles klart.




På väg tillbaka till stationen så tog vi en anna lite besvärligare väg där vi var tvugna att gå över snö och bäckar flera gånger. Men det var jätteroligt!




Här står vi nästan bakom herrklumpen och blickar ut över helagsfjällen som man kan se i bakgrunden.

Söndag:









Fina växter:













Ja det var en del av alla bilder som jag har tagit! Jag är verkligen nöjd med min nya kamera!