Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Bilder: Vålådalen

Kategori: Allmänt

~♥~

Första advent

Kategori: Allmänt

Jag har haft en supermysig helg här på Hålland! Det har varit mycket julbak med julmusik och så har jag varit till järpen och tittat på julspel. Att snön kom var verkligen pricken över i:et!
Igår kväll var det borgarkampen och det var jätteroligt! Eftersom vi bor i Vikingborg så hade vi klätt ut oss lite som vikingar och så hade vi alla hjälmar. Sen så hade vi våran maskot Evert med oss som är en rosa flamingo och även han hade hjälm på sig!
Under kampen var det massa olika lekar som man skulle göra och det var jätteroligt men vissa saker var lite svåra. Vi var fyra lag som tävlade: Vikingborg, Sveaborg, Jämteborg och Bruna familjen. Bruna familjen var inte så många i sitt lag så jag tror att det var därför de vann! Men vikingborg kom tvåa så det var jätteroligt!
Jag ska visa lite bilder:
Jens och Evert som förstås fick vara med hela tiden!
En pyramid med Isak och Evert på toppen!
Kajsa och hennes systrar som var på besök.
Lag Sveaborg!
Lag Jämteborg!
Lag Vikingborg!
~♥~

24 November

Kategori: Allmänt

I måndags var det dags för en vandringstur igen. Första turen som jag har burit på både tält och kök så jag gissar att det var den tyngsta packningen hittills. Inte nog med det så hade det regnat dagen innan och sen frusit på så det var glashalt på vandringsleden! Jag halkade till några gånger men lyckades undvika att ramla jämfört med de tre andra jag gick med! Trots allt så gick det riktigt bra att gå och vi kom till Grönvallen lagom till lunch. Därifrån gick vi sedan till Vallbo och när vi kom fram dit vid fyra så var det bara att sätta på sig pannlamporna för att vandra de sista 6 kilometrarna i mörker. Det är riktigt spännande att vandra i mörkret! Det som är jobbigt är att allt känns som att det tar mycket längre tid. Man går och går och väntar på att det ska komma en bro eller något som ska vara en km bort men det känns som en evighet! På ett ställe var vi tvugna att krypa över en bro för den var så hal så det var omöjligt att gå på den! Det måste ha sett väldigt roligt ut med fyra personer krypandes över en bro! I alla fall så hade vi bestämt att vi skulle slå läger vid en bro som vi hade passerat på morgonen och när vi äntligen kommer dit så ser vi att det brinner en eld och det visar sig att resten av klassen förutom en grupp var där! Meningen var ju att vi skulle slå läger på olika ställen men det slutade alltså med att tre grupper slog läger på samma ställe. Det var ganska skönt tyckte jag. På natten var det den kallaste natten hittills att sova men jag frös egentligen bara om huvudet! Sen nästa dag så gick vi en bit upp på Ottfjället med en "guide" från naturum och på eftermiddagen var vi på naturum. Under denna turen hade vi underbart väder och det var jättehärligt! Jag förstår fortfarande inte hur det gick så bra att gå 21 km med ganska tung packning på en dag! Och då startade vi inte förrän halv 10! Jag känner mig riktigt nöjd!
Jag hade tänkt lägga ut lite bilder men jag orkar inte det nu! Jag kanske kan göra det imorgon.
I helgen är det bland annat julbak, julpynt och borgarkamp så det ska bli jätteroligt!
Slutligen: När tänker snön komma??!!
~♥~

18 November

Kategori: Allmänt

Då var denna skolvecka slut och jag ska snart ta bussen hem.
Igår fick vi göra nians nationella prov i Engelska och det var faktiskt riktigt roligt! Idag fick vi tillbaka dem och det visade sig att jag hade MVG på alla delar så det var roligt! Men eftersom det var nians prov så borde det inte vara så svårt att få det. På slutet spelade vi ett spel som var roligt och mitt lag vann!
Ikväll ska jag och Wilma åka till Irene för att övernatta där till på lördag och det ska bli jätteroligt. Sen på söndagen ska jag tillbaka till skolan tidigare än vanligt förhoppningsvis så att jag kan vara med på stickningen som börjar klockan två. Sen så är det storstädning i Viking i helgen så min grupp ska städa köket på söndag. På kvällen blir det förmodligen bio i Järpen med Sofia och Sandra och kanske några mer från skolan. Mycket roligt att se fram emot!
Sen på måndag bär det då iväg på tur. Klassen är indelad i grupper med 4-5 personer i varje och vi har själva fått välja vart vi ska gå och hur långt. Alla börjar i Vålådalen och sen möts vi där igen på tisdag morgon för vi ska på Naturum och fömodligen gå upp på Ottfjället. Vi är fyra stycken i min grupp, två tjejer och två killar, så det blir spännande att vara så få och vandra själva utan lärare.
Jag skriver mer om det senare för nu ska jag göra mig redo för att åka hem!
~♥~

14 November

Kategori: Allmänt

Igår kom jag tillbaka till Hålland efter en härlig helg hemma.
Det var andakt kl. 19.00 i missionshuset som jag och Hanna gick på. Jag tycker att det är mysigt även fast jag inte är så religiös. Efter det blev det film i Jämte. 29 personer var vi som klämde ihop oss i tvrummet och tittade på mio min mio! Det var lite roligt att det blev den av alla filmer! Vi upptäckte då att filmen var dubbad vilket kändes väldigt konstigt. Samtidigt som vi såg på filmen så grillades det bananer med choklad så det blev väldigt varmt i rummet, men mysigt var det!
Idag när vi kom till lektionen fick vi veta att turen som var "planerad" blir nästa vecka istället för Naturum kunde inte denna veckan. Det kändes ganska skönt med tanke på vädret som var imorse. Istället så har vi jobbat med våra fördjupningsarbeten som vi även kommer att göra imorgon och i övermorgon. Så med andra ord så kommer det att bli en ganska lugn vecka! Fast det händer ju förstås grejer på kvällarna, på onsdag är det U-café igen och denna vecka är det tema löst, jag har ingen aning om vad som menas med det så det får jag klura på... Och imorgon har jag och några tjejer till bestämt att vi ska gå en promenad på kvällen och sen basta och på torsdag är det HÅTTT som vanligt. Och ftersom vi inte är ute på tur idag så kan jag gå på Hockeybockeyn ikväll så det ska bli jätteroligt!
~♥~

Bilder

Kategori: Allmänt


~♥~