Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

29 Augusti

Kategori: Allmänt

Oj vad den här dagen har gått fort! Och det roliga är att det känns inte som om man går i skolan! Idag har vi tex spenderat eftermiddagen i Åre för att inhandla saker. Jag köpte ett reselakan så att jag slipper ta med min sovsäck. Jag hade dock velat ha ett som är gjort för en sovsäck men det fanns inte så det fick duga med ett fyrkantigt! Min ryggsäcker blir i alla fall mycket lättare än om jag hade haft sovsäcken.
Jag har försökt att packa nu och det är inte lätt. Det svåra är ju att ta med sig det man behöver och inget mer men jag har lite svårt med det! Det är så lätt att det kommer med något onödigt när det finns plats i ryggsäcken och då blir den ju förstås tyngre vilket inte är bra. Det vore så pinsamt om alla väger ryggsäckarna i storulvån och så har jag en som väger mer än alla andras! Inte för att jag tror det men det är så svårt att veta nu när man inte har någon våg.
Det ska bli jätteroligt att gå i alla fall. Det enda som jag är lite orolig över är väl första biten som är så otroligt jobbig. Och jag känner mig ganska otränad men det ska väl gå bra ändå hoppas jag!
~♥~

28 Augusti

Kategori: Allmänt

Oj vad den här helgen gick fort!
I fredags var det sightseeing och det var helt ok men det kändes konstigt att åka omkring i sina egna hemtrakter! När det var slut kom mamma och hämtade mig i glösa och sen åkte vi till stan. Det blev även en tur dit igår för jag skulle på synundersökning igen. Jag har handlat ganska mycket så det känns nästan som om jag har mer saker att ta med till hålland denna veckan än förra!
Idag ska Irene komma och hälsa på så jag har bakat en rulltårta. Sen i eftermiddag ska momma och moffa skjutsa mig till skolan.
Imorgon blir det nog mycket planerande inför fjällturen eftersom vi drar iväg på tisdag morgon. Det ska bli väldigt roligt.

25 Augusti

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka från skogsturen!
Igår bestämde vi oss för att vänta till efter lunch innan vi gick och med tanke på hur lång tid det tog för oss så var det en bra ide! Så vid tvåtiden igår traskade vi iväg hela klassen medans lärnarna stannade kvar här (vet inte riktigt varför) en stund. Så vi följde stigen tills den tog slut och då började genast problemen att läsa kartan! Vi kom helt enkelt fel! Några hörde vad dom trodde var en fågel men som egentligen var lärarna som visslade för att försöka få någon kontakt med oss! Sen blev det förstås några telefonsamtal för att försöka lösa problemet. Vi bestämde att vi skulle möta lärarna vid en stor myr men vi var vid fel myr så det gick inte heller. I alla fall så hittade vi på kartan vart vi var efter ett tag och då gick hela gruppen tillsammans ett tag innan vi delade på oss för att halva gruppen ville ta en säkrare men lite längre väg medans de andra ville gena genom skogen. Jag höll mig till den säkrare vägen och det gick bra, kom 20 minuter senare än den andra gruppen men det gjorde inte så mycket! Vi satte genast igång med att bygga skydd och greja vilket jag inte har någon erfarenhet av men som scouterna i klassen kan väldigt bra. Jag önskar att jag hade varit scout när jag var mindre!
Det var fint väder och vi åt en god och ganska sen middag pga att vandringen tog över 2 timmar istället för 45-60 minuter som lärarna hade sagt! Vi åt makaroner och kassler till middag. Sen satt vi runt brasan och pratade och lekte en namnlek så nu tror jag att jag kan allas namn! Det var en mysig kväll helt enkelt.
Jag hade dock lite svårt att sova för jag sov på en rot som inte var så skönt och så var det så varmt! Men det var roligt att få sova ute utan tält!
Idag regnade det på morgonen vilket jag tyckte var ganska bra eftersom man fick uppleva det också!
Vi fick även lite strul på tillbaka vägen då gruppen delades, som tur var blev det en lärare i varje grupp så det var bra. Vi försökte sen hitta varandra men det gick inte så bra. Vi skulle vara tillbaka till skolan kl.12 så till slut insåg vi att vi var tvugna att gå så den gruppen jag var i som var först gick det bra för, vi kom i tid och så. Men den andra gruppen kom säkert en timme senare för det var någon som hade gjort illa foten. Nu är alla här på skolan i alla fall och vi har ätit en supergod lunch och nu är man jättetrött!
Så nu tar jag det lugnt tills middagen och sen ska jag och tre tjejer till åka till affärn. Det är mina rummsgrannar och en till tjej.
Det blev mycket att berätta nu! Imorgon ska vi på en så kallad sightseeingtur till Östersund! Eller egentligen inte östersund tycker jag men de kallar det så. Vi ska till stocketitt, sommarhagen, fika vid rödöbron, frösökyrka, besöka konstskolan på frösön och sist men inte minst ska vi åka till Glösa! Jag som kanske har varit där 5 gånger! Så jag ska fråga om jag kan få hoppa av i Nälden eftersom jag ändå ska hem så har jag tur så går det annars får mamma hämta mig i Glösa. Oj oj finns mer att skriva men jag orkar inte mer nu! Tänkte lägga ut bilder också. Upptäckte att många inte blev så bra för jag tog dem när vi gick och så struntade jag i blixten ibland och det ska man ju inte göra för det blir inte alls bra!
Visar några bilder i alla fall:
Hälgsjön tror jag att den hette!
Vy från min liggplats!
Lägret!
~♥~

22 Augusti forts.

Kategori: Allmänt

Klockan är snart halv åtta och det har varit fullt upp hela dagen!
Det roliga är att vi redan har börjat planera en tur till nästa vecka! Vi ska gå ungefär 7 mil verkar det som! Vi ska förmodligen ta tåget till Enafors nästa tisdag och därifrån gå till blåhammarens fjällstation där vi ska sova, sen på onsdagen går vi vidare till sylarnas fjällstation där vi ska övernatta två nätter. För på torsdagen blir det nog så att vi går upp till syltoppen och därefter på fredagen ska vi tillbaka hem. Och vi har ännu inte kommit fram till om vi ska gå hela vägen tillbaka till Enafors vilket är 2,5-3 mil eller om vi ska gå till storulvån och ta oss tillbaka därifrån istället. Vi skulle sova på saken så imorgon bestämms det förmodligen. Eftersom vi ska sova på fjällstationerna så kommer vi att gå med lätt packning och det känns skönt eftersom vi ska gå så långt! Det ska bli superroligt, jag längtar redan!
På onsdag ska vi gå till något som dom kallar skogslägret där vi ska övernatta under bar himmel eller under små skydd av presenningar om det är dåligt väder så det ska också bli jätteroligt!
Det är lite jobbigt nu innan man har lärt känna alla. Vi är 23st i klassen så jag har ännu inte lärt mig alla namnen. Men det kommer väl...
Vad ska jag säga mer? Utsikten här är jättefin, jag trodde inte att man skulle se ristafallet så bra som man gör! Jag ska ta kort sen, orkar inte nu! Man är helt slut i huvudet efter all information och alla nya människor. Så jag kommer nog att somna ganska fort ikväll!
Tänkte lägga ut lite bilder på rummet. Jag tyckte jag hade så mycket grejer men jag har redan kommit på saker som jag behöver! Om jag får skjuts hit på söndag så tänker jag ta hit mina blommor så att det blir lite finare!
Sängen med mina nya lakan och grejer och en fåtölj!
Utsikten från mitt fönster, blev inte så bra eftersom att det speglades men man ser ju lite i alla fall! Jag har väldigt nära till själva huvudbyggnaden vilket är skönt. Tyvärr så har jag ingen utsikt mot vattenfallet, det hade varit häftigt!
Det blir nog en tidig kväll för mig, jag känner mig jättetrött!
~♥~

22 Augusti

Kategori: Allmänt

Igår skjutsade mamma och Wilma mig till Hålland så nu är jag här! När vi kom hit packade vi upp mina saker som jämfört med andra inte var så mycket. Rummet är gammalt och slitet men jaf gillar det!
Klockan nio hade någon bestämmt att vi skulle ha fika så att man fick träffa alla som bodde i huset. Det var roligt, vi lekte lite lekar och så.
Nu har jag precis kommit tillbaka från frukosten och vi ska ha samling om 50 min. Då får jag träffa alla som ska gå fjäll ochf riluftslinjen. Jag har ju redan pratat med en del. Än så länge är jag den enda jämtlänningen här så det är ju lite kul! Jag måste fixa internet på min dator så att jag kan skriva lite mer!

21 Augusti

Kategori: Allmänt

Nu har dagen kommit då jag ska flytta till internatet på Hållands folkhögskola! Jag har packat allt, tror jag i alla fall! Så nu är det bara att vänta på att mamma ska sluta jobba så att vi kan åka. Det ska bli väldigt spännande att se mitt rum! Och imorgon får jag träffa alla i min nya klass, det ska bli roligt.
På Onsdag ska vi gå på en kort tur och övernatta till torsdag, det ser jag fram emot! Då får jag äntligen prova att sova i min nya sovsäck!
Nu ska jag äta lunch!
~♥~

19 Augusti

Kategori: Allmänt

Redan fredag! Tänk att om bara två dagar flyttar jag till Hålland! Det känns som om jag inte har speciellt bra ordning på vad jag ska ta med förutom mina ikeakassar! Men det löser sig nog!
Igår var vi och hälsade på farmor och farfar vilket alltid är lika roligt. Sen när vi kom hem åkte mamma och klippte gräset hos momma och moffa och jag klippte gräset här hemma. Det var inte kul på slutet speciellt inte när gräsklipparen stannade ungefär 20 gånger! Men det gav ju lite träning i alla fall eftersom gräsmattan inte är platt på ett enda ställe!
Idag vet jag inte vad jag och Wilma ska hitta på? För tillfället ligger hon och sover! Om vädret fortsätter att vara fint kanske vi tar en tur till badplatsen?
~♥~

17 Augusti

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen!
Det känns lite konstigt men ändå skönt. Fast jag kommer att sakna moster med familj och alla som jag har jobbat med.
Jag har idag provat att packa min ryggsäck och det har gått bra. Det enda som är synd är att liggunderlaget är så stort men det är ju inget att göra något åt. Annars så sitter ryggsäcken väldigt bra! Det jag måste köpa mer är en kompressionspåse till sovsäcken för nu har jag tagit mammas påse till hennes gamla haglöfssovsäck! Det funkar ju tills jag hittar något bättre.
Mina ikeakassar står färdiga till flytten på söndag. Jag måste bara leta fram mitt andra täcke så att jag kan ta med det. Och sen kommer det svåra med att packa kläder! Men jag har ju sån tur så att jag kan åka hem på helgerna och hämta sånt som jag har glömt.
Brorsan har ju flyttat till Skellefteå nu så jag vet inte när jag får träffa honom nästa gång. Det var ju så synd att han hann åka innan jag kom hem.
Idag har jag även fått leka lite frisör! Wilma ville klippa sig så då tog jag fram saxen och klippte av en hel del hår! Blev ganska bra tycker jag. Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska klippa mitt hår lite eller om jag ska fortsätta att ha det så här långt. Vi får se...
Imorgon ska vi åka och hälsa på farmor och farfar så det blir roligt. Sen så ska jag få med mamma på en promenad så att jag kan gå med min nya ryggsäck.
Resten av veckan ska jag passa Wilma och förbereda mig så gott det går inför skolan!
~♥~

11 Augusti

Kategori: Allmänt

Jobbar just nu mitt sista nattpass. Sen är det jobb hela lördag och söndag och på måndag åker jag hem. Nio veckor har då gått och ännu ett "kapitel" i mitt liv avslutas. Och som vanligt känns det både bra och dåligt! Men jag har ju något roligt att se fram emot så det är bra. Det är nu bara 11 dagar kvar till skolan börjar. Jag har inhandlat det viktigaste som behövs, tror jag i alla fall! Det ska bli spännande att se hur mitt rum kommer att se ut. Jag kommer förmodligen vara den enda som har med mig massor med grejer till rummet! Men jag bor ju så nära så då är det ju lite lättare.
Jag har letat efter ett par gummistövlar ett tag och idag hittade jag äntligen ett par! Jag ville ha ett par som var lätta att kliva i för jag tänkte ha dem när jag går mellan internathuset och matsalen sen när skolan börjar. Och idag hittade jag ett par fodrade gummistövlar på barnavdelningen på stadium! De var inte så fina kanske men det var bra pris och de var sköna och lätta att ta på så jag tyckte det blev perfekt!
Det ska bli skönt att åka tåg på måndag och ta det lite lugnt. Det känns som om jag har hittat på något varje dag sen jag kom hit!
Tror att jag ska titta på ytteligare en film nu, för att få tiden att gå!

~♥~

7 Augusti

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag och väntar på tunnelbanan till jobbet. Jag skulle egentligen ha varit ledig men jag fick hoppa in och jobba extra och det tycker jag är bara bra. Igår var vi på Prideparaden, det var roligt till en början men blev lite för mycket på slutet.
Nu är det nästan en vecka kvar till jag åker hem. Jag kan inte förstå att sommaren har gått så fort! Jag har börjat få lite mer information från skolan nu, bla litteraturlista och schema till första dagen. Det ska bli så spännande!
Den här veckan blir det fullt upp med jobb och annat så tiden kommer att fortsätta att gå fort!
Nu ska jag koncentrera mig på vart jag är!