Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Tjejvasan

Kategori: Grimslövs fhsk

Som jag skrev sist så väntade jag i Mora tills Lovisa kom. Då gick vi till stället där vi skulle bo och lämnade våra saker innan vi gick till mässområdet för att hämta våra nummerlappar. Det var fullt med människor där så gissa om jag blev förvånad när jag träffade Annki (min lärare) där! Jag visste att hon skulle åka kortvasan och att hon skulle vara där men hur stor är sannolikheten att vi stöter på varandra bland allt folk! Så det var roligt :)
När vi hade hämtat nummerlapparna åt vi middag innan vi gick på invigningen till vasaloppsveckan och tittade på Måns Selmerlöw och Richard Herrey innan det var dags att gå hem och lägga sig.
Vi skulle inte starta förrän 12 dagen därpå så vi fick lite sovmorgon vilket var skönt. Det var svårt att välja vad man skulle ha på sig för vädret var lite osäkert. Vi tog bussen till Oxberg där vi skulle starta och sen var det bara att åka på! Det gick jättebra för mig, Lovisa hade lite mer problem för hon hade vallningsbara skidor så hon som många andra hade jättebakhalt medans jag inte ens behövde saxa uppför backarna. Dom första kilometrarna stannade jag och väntade på Lovisa med jämna mellanrum men jag kände mig så mycket ivägen så efter ett tag frågade jag henne om det gick bra om jag åkte på och det gjorde det. Dom första 1,5 milen var jätteroliga, sen började det kännas lite jobbigare och jag kände att jag inte hade samma ork men jag åkte förstås på fram till målet. När jag gick i mål var jag trött men ändå inte helt utmattad, jag hade säkert kunna åka längre men det hade jag inte velat! Jag åkte på 4 timmar 20 minuter så jag känner mig nöjd med det, det var ju första gången. Jag gick sen till mässan och väntade på Lovisa innan vi gick hem och tog en skön dusch innan vi gick ut och åt en välförtjänt pizza! Sen var vi helt slut så vi la oss och tittade på slutet på melodifestivalen innan vi somnade.
Jag tycker att det var roligt att vara med på vasan och skulle helt klart kunna göra det igen!
 
 
~♥~

21 Februari

Kategori: Grimslövs fhsk

Praktiken i Lofsdalen är nu slut och det har varit jättebra och mycket att göra! Första veckan var jag med i skidskolan och aktiviteter mån-tors och jag var helt slut när dagarna var slut men det var roligt. På fredagen var jag i skiduthyrningen, det var helt okej men jag kände att det inte riktigt är min grej, jag är mycket hellre ute! På helgen blev det förstås skidåkning hela dagarna vilket var jättekul, det finns massor med bra backar i Lofsdalen och det är härligt med sittlift. Den här veckan har jag hjälpt till i liften och varit med på aktiviteter. Det har också varit en bra vecka som avslutades igår med att jag fick vara Loffe på skattjakten, det var roligt, svårt och varmt!
Imorse åkte jag från Lofsdalen, hade bokat buss men det var bara jag som skulle åka så det var en taxi! Åkte till Sveg och sen blev det tåg till Mora där jag är nu. Har ätit lunch på ett värdshus och pratat med ett äldre par som åkt kortvasan idag som var jättetrevliga. Jag väntar på Lovisa som kommer halv 6, det är hon som har nyckeln till stället vi ska bo på så jag försöker fördriva tiden. Jag tänkte gå till stationen och vänta där för jag kan ju inte sitta på värdshuset i flera timmar!
Imorgon åker vi tjejvasan och det ska bli riktigt spännande! Paret jag pratade med sa att jättemånga hade haft problem med vallningen idag och fått avbryta men att hon som haft vallningsfria hade åkt utan problem så jag är glad att jag har vallningsfria skidor! 










6 Februari

Kategori: Grimslövs fhsk

Idag har vi klassen ordnat en heldag med skidåkning så hela skolan har varit i Isaberg i Hestra och åkt skidor. Jag har aldrig åkt när det varit så mycket folk i backen, det låg folk överallt och jättemånga ramlade! Men sen var det säkert 10 bussar med olika skolklasser utöver oss så det var supermånga där, vilket gjorde att det var svårt att åka. Men det var ändå roligt att få stå på ett par skidor igen :) Nu är vi på väg hem igen och jättetrötta! Hur ska det gå när vi ska åka i Lofsdalen i två veckor tro?! Tänk att vi åker på söndag och ska vara där i två veckor! Det ska bli jätteroligt. Och så ska jag ju avsluta med att åka tjejmilen!
Igår bestämde jag att jag ska följa med på klätterresan till Spanien i april. Det är halva klassen som ska med dit så det blir roligt :)


31 Januari lite sent!

Kategori: Grimslövs fhsk

Då var man 24 år! 
Dagen började som vanligt att jag gick till frukosten klockan åtta men där slutade det vanliga! Jag fick direkt en massa grattiskramar och Malin tog mig i handen och så visade det sig att dom hade fixat frukost till mig! Två äggmackor med majonäs och ett glas juice, precis som jag vill ha det. Kristian i klassen fyller också år idag så de hade fixat till honom också och så fick vi varsin ballong. Det var en väldigt bra start på dagen. Sen när vi kom till klassrummet var det pyntat med ballonger och girlanger. 
Varje fredag har vi information på fikat och jag anade att det skulle hända något eftersom jag hade fixat tårta till Gabriel när han fyllde år, men jag anade inte det som hände sen. Först sjöng klassen och så kom dom in med kladdkaka och sen när rektorn började med infon trodde jag det var slut men icke. På slutet sa han att det var två stycken i turismklassen som fyller år och så fick hela skolan ställa sig och sjunga för oss och inte nog med det, han fortsätter sen att säga att en av dessa födelsedagsbarn har en speciell beundrare! Och så fick jag gå upp till rektorn och fick en bukett med rosor och ett kort! Det var verkligen otippat, vad han hade fixat Gabriel :) 
På kvällen hade vi tacos till middag och det var halva klassen som fixade tillsammans så det var jättemysigt!
Sen avslutades kvällen med att jag var bäst i omgången på hockeyn och gick upp på andraplats så det var ett perfekt avslut på dagen :)
Tack för alla presenter och grattishälsningar <3