Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Ledig

Kategori: Allmänt

Idag började dagen med att vi hade ett slutprov på bageriet och det var faktiskt ganaska roligt. Vi jobbade i grupp och gjorde moussetårtor och de vart bra. Sen så fick vi veta att vi inte hade något kallkök och det var jätteskönt att höra för då kunde jag komma hem 3 timmar tidigare och vara ute i solen! Fick tillbaka religionsprovet idag och jag fick VG så det känner jag mig nöjd över.
Imorgon är det sista april och vi ska äta middag hos momma och moffa, det ska bli trevligt.
Har kommit på att jag behöver spara en massa pengar till aupair resan. Trodde att det skulle kosta 6000 men nu har jag sett att det kostar 4000 till om jag ska ha en tillägsförsäkring och det är nog bäst att ha den. Men om jag får jobb i sommar så löser det sig...
Har beställt klänningar idag så jag hoppas att jag kan ha någon av dom på studenten, annars vet jag inte vad jag gör!

Nu ska jag gå och lägga mig!
Ha det bra allihopa!

Underbar dag på stallet!

Kategori: Allmänt

Igår var jag och jobbade i stallet hela dagen och som jag hade önskat så var det strålande sol. Och som det ser ut så blir det lika fint idag, men här blåser det lite kallt än så länge. Idag ska jag träna till religionsprovet som vi har på tisdag.


Datte och Sven =)


Min favorithäst, Sven!


Afrodite som är alldeles själv i sin hage.

Härlig dag!

Kategori: Allmänt

Dagen började med att jag gick till Faxgärdets dagis där jag sommarjobbade och lämnade ett referenspapper som dom ska skriva på så nu känns det som om jag har tagit första steget till USA. Sen så lämnade jag en tjurig Wilma på fritids innan jag gick till bussen. Förmiddagen spenderade jag på stan med Irene och sen kom hennes familj och vi åkte iväg till badhuset där vi var hela eftermiddagen. Vi roade oss lite inne i vanliga delen av badhuset först sen gick vi och tog det lugnt på relaxavdelningen. Efter det åkte vi ner på stan och åt middag på Shanghai Wok, det var jättegott. Jag har även varit hos polisen och fixat ett nytt pass och det kostade 400 kr, jag trodde inte att det skulle vara så dyrt! Men nu har jag ett som räcker i 5 år framöver så det är bra.
Imorgon ska jag vara och jobba i stallet hela dagen, det är roligt men även lite jobbigt. Hoppas att det kommer att bli bra väder för då är det mycket roligare när man kan vara ute lite mer.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar kliva upp imorgon!

Sista dagen på lovet

Kategori: Allmänt

Igår var jag i stallet hela dagen. Det var ponnydressyrtävling så det var roligt men det var lite jobbigt att jobba när det var så mycket folk. Det var ganska soligt men det  var kallt, nästan alla gick omkring och frös! Så nu har jag tittat på en tävling och det var roligt även fast jag inte förstod så mycket.

Idag ska jag bara ta det lugnt. Har nästan gjort färdigt religionsläxan så det käns skönt. Sen tror jag bara att det är slutprovet kvar att fixa inför, men det käns lite jobbigt för det är så otroligt mycket som ska göras.

"Hästan e fin jur"

Kategori: Allmänt

Idag var vi och lämnade Linda på flygplatsen, det har varit roligt att ha henne här ett tag. Sen så åkte vi direkt till Farmor och Farfar där vi först fikade lite och sen tog jag och Alice en ridtur. Det var helt underbart! Jag älskar att rida och det är extra roligt när man får komma ut och rida istället för att rida inne i ridhuset på ridskolan. Alto är en jättefin häst även fast han är lite svår att rida, han gör ett galoppsprång när man ska börja trava och det är lite konstigt men är man beredd på det så går det bra. Får hoppas att jag kommer att ha tid att åka dit lite oftare.
Imorgon ska jag rida på ridskolan så det ska bli roligt och sen på Fredag ska jag till Irene. Det ska bli roligt för det känns som om vi träffas så sällan, men det finns ju så lite tid nu när det är så mycket man ska göra i skolan och fixa inför studenten.

Fick en bok av farfar om jämtskan/jamskan så nu blir det till att träna=)

Stalljour

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från jouren och jag är helt slut efter allt mockande! Men det har varit en härlig dag med sol och värme så jag ska inte klaga. Det är alltid roligt att få vara med hästarna men det var så länge sen jag hade jouren nu så det kändes lite ovant. När jag mockade i ettans och polanias hage idag så hittade jag en 20:a, lite skitig men den får fara i spargrisen!
Imorgon är det ridning och det ska bli roligt. Skönt att inte behöva stressa eftersom att det inte är någon skola dagen efter.
Hoppas på att få rida Alto på Onsdag om Alice är hemma, det vore jätteroligt speciellt om det är soligt ute.
Nu ska jag snart äta...

GLAD PÅSK!

Kategori: Allmänt

Igår åt vi påskmiddag hos momma och moffa och spelade spel och kort hela kvällen, det var roligt.
Idag var jag och mamma och hämtade moster Linda på flygplatsen och där såg vi alla från Alcazar och Sarah dawn finer.  De skulle förmodligen till Åre...
Det är jätteskönt med lov, även fast jag har en massa läxor som jag borde göra. Jag är nästan färdig med mitt fotoalbum nu och det blir riktigt bra.

Glad Påsk!

Fredag igen

Kategori: Allmänt

Vad tiden går fort just nu. Idag är jag ledig så jag ska hitta på något med Irene, det ska bli roligt för hon har varit borta i 3 veckor och jag har saknat henne jättemycket.

Nu är nationella i svenska avklarat så nu måste vi bara vänta och se vad vi får för betyg. Jag tyckte att det gick ganska bra för mig. Vi gjorde en muntlig redovisning i tisdags och det gick bättre än förväntat, så det kändes bra. I onsdags så var det skriftligt prov i aulan, vi var tvugna att sitta i 2 timmar men man fick 5 timmar på sig. Det kändes inte lika bra som det muntliga men jag tror nog att det kommer att sluta bra ändå.

Jag har varit förkyld hela veckan så det har varit lite jobbigt. Jag har ju inte kunnat stanna hemma från skolan eftersom jag har haft prov men det har gått ganska bra ändå.

Nu är det bara tre skoldagar kvar till påsklovet och det ska bli härligt att få slappna av och tänka på något annat än läxor för ett tag. Jag ska vara och jobba i stallet två dagar och så kommer moster hit och hälsar på, något annat är inte planerat. Men jag sak försöka att åka till Hufulsviken och rida med Alice om hon inte har för mycket annat att göra.