Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

20 år!

Kategori: Allmänt

Jag kan inte riktigt förstå att jag fyller 20 år idag! Mamma jobbar idag så jag trodde att jag skulle spendera dagen själv men så blev det inte! Jag fick följa med momma och moffa på en tur till bydalen och fjällhalsen där vi år lunch. Det var jättefint så jag tänkte visa några bilder.

Jag har ännu inte hört något från familjen i Kalifornien men jag fortsätter att hoppas! Jag vill verkligen att det ska bli den här familjen, den verkar så bra utifrån det lilla jag har fått veta.







~♥~

Matchning 7

Kategori: Allmänt

Åh vad glad jag blev imorse när jag såg att jag hade fått en matchning. Och att det dessutom verkar vara en jättebra matchning! Det är en familj som bor 15-20 min utanför San Fransisco i Kalifornien. Nästan på samma ställe som den andra familjen från Kalifornien. De har tvillingdöttrar på 2 år och en son på 4 år så det kändes bra och så har de en hund! Nu känns det jättespännande, jag hoppas verkligen att de kommer att maila eller ringa, jag skulle bli väldigt besviken om de bara skulle försvinna som den förra familjen.

Nu ska jag gå ut med Molly sen ska jag ta bussen till Krokom. Det ska bli roligt att klättra, hoppas att det går bra!

~♥~

29 Januari

Kategori: Allmänt

Jag har inte fått någon ny matchning än. Så då är det bara att fortsätta att vänta...
Imorgon ska jag och Irene till stan och klättra. Det ska bli roligt! Men det var jättelänge sedan jag klättrade på en klättervägg så vi får se hur det går! Sist jag klättrade var när jag isklättrade när jag hade praktik på kebnekaise men det är inte alls samma sak.
Idag blir det nog en lugn dag som vanligt. Nu tänker jag yoga lite!

~♥~

27 januari

Kategori: Allmänt

Idag är det ingen bra dag, eller morgon åtminstone. När jag vaknade gick jag och satte mig vid datorn och familjen var borta. Jag blev jättebesviken, hade verkligen börjat hoppas på den här familjen. Men det kommer förhoppningsvis en bra match igen. Börjar bli lite less på att vänta och vänta hela tiden. Jag går omkring och tänker på det hela tiden så det känns som om jag glömmer bort allt annat!

~♥~

Matchning 6

Kategori: Allmänt

Ja då har jag fått en ny matchning igen. Denna gång i Avon i Connecticut. Det är en familj som har två barn, en dotter på 6 år och en son på 3 år så det känns bra. Men det stod väldigt lite om den här familjen så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka än. Hoppas att de mailar så att jag får veta lite mer.

Idag ska jag åka in till stan med Wilma och det ska bli roligt. Hoppas bara att hon kommer att vara lugn och snäll men det brukar hon vara när jag hittar på saker med henne.

~♥~

25 januari

Kategori: Allmänt

Nu har jag ringt till CC så nu är det bara att vänta på en ny matchning och hoppas att det är en bra familj!
Idag blir det en lugn dag. Det är så fint väder så jag har funderat på om jag ska åka lite skidor.
Imorgon ska jag och Wilma åka till stan. Hon går i skolan på förmiddagen så vi kan inte ta bussen förren 14.20 men det blir nog bra. Hon har tjatat om det i över en vecka nu tror jag! Jag ska se om jag hittar något på rean och Wilma vill gå på lekstugan och köpa målarböcker...

" I know what I do is right, but right doesn´t mean easy "

~♥~

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Ja igår var det mycket att tänka på. Jag och Irene hade jätteroligt i stan även fast vi inte var så duktiga:)
När jag kom hem senare efter att ha ätit middag hos momma och moffa så kunde jag sätta mig vid datorn och titta om jag hade fått något mail. Och det hade jag, mamman hade skrivit ett mail, och det kändes så skönt att läsa det! Det visade sig att hon tyckte precis som jag. Det var så roligt för det var nästan som om hon visste vad jag ville innan jag visste det! Hon hade läst mig så bra. Hon skrev bla att hon trodde att jag skulle trivas i en familj som är lite mer friluftsmänniskor och att jag nog skulle passa bättre i en delstat mer norrut eller västerut där det är mer bergigt, och det var ju precis så jag kände. Men det känns lite sorgligt också för hon verkade vara en så snäll och omtänksam person.
På måndag ska jag ringa och prata med CC och se om dom kan göra några ändringar så att jag blir matchad med familjer med intressen som liknar mina.
Det blev ju lite tokigt det här, jag som var så inställd på att åka till Texas ett tag och nu blir det inte så. Men jag tycker att det är viktigt att det blir rätt familj på en gång. Det sämsta är ju att det kommer att dröja ytterligare innan jag kan åka.
 Då var vi tillbaka på ruta ett igen!

~♥~

23 januari

Kategori: Allmänt

Nu känns det jobbigt. Efter samtalet med mamman igår kändes det inte alls lika bra. Hennes tveksamhet började göra mig tveksam och tänkta på alla nackdelar med den här familjen. Jag har tänkt mycket på om det är Texas jag verkligen vill komma till? Där är det jättevarmt mest hela tiden och landskapet är alldeles platt och lite tråkigt. Familjen hade bott i Colorado förut så hon började jämföra det med Texas och jag kom på mig själv med att tänka att det hon sa om Colorado lät som det skulle passa mig mycket bättre. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag får fundera till på måndag då jag kan ringa till CC och disskutera det med dom. Men just nu känns det som att jag kommer att tacka nej till den här familjen och be CC att leta efter en familj som bor lite mer lantligt i en bergigare delstat. Jag har nästan inte kunnat sova i natt, jag har haft så mycket tankar som har snurrat runt i mitt huvud! Det är ett så svårt beslut det här, att bestämma vart och med vem jag ska spendera det här året.

Jag ska åka till stan snart i alla fall så då kanske jag kan tänka på något annat ett tag! Jag och Irene ska gå på Multi Challenge så det ska bli spännande!

~♥~

21 januari

Kategori: Allmänt

Samtalet med mamman igår gick bra, vi pratade i 50 min denna gång om allt möjligt! Hon verkar fortfarande jättesnäll. Vi bestämde att vi ska prata imorgon igen och efter det får vi väl se om dom vill ha mig som aupair! Det skulle kännas tråkigt om det inte vart dom. Nu fick jag ett mail från LCC:n i USA. Det är hon som har hand om alla aupairer i området och ordnar möten och så.  Måste läsa det nu, är nyfiken!

~♥~

20 Januari

Kategori: Allmänt

Ikväll ringer mamman igen så att vi kan prata lite mer och ställa frågor som har kommit upp under dagen. Det verkar som om hon är väldigt intresserad så det är roligt. Barnen verkar jättesöta! Även fast de är trillingar så är de inte lika varandra men det är kanske bra så att man kan skilja på dem!

Bilderna i förra inlägget var så att familjen kunde titta på dem. Jag försökte maila foton men våran dator är lite konstig så det gick inte. Därför gav jag mamman min bloggadress så att hon kunde titta på dem där.

~♥~

Pictures

Kategori: Allmänt


Me and my sister.


My brother, Andreas and my sister, Wilma.


My family when I graduated.


Our dog, Molly.


Me at the riding school.


My sister and a snowman!


We live in the right half of the red house.


This picture is how our yard looked like a few days ago!

Samtalet

Kategori: Allmänt

Ja då har jag pratat med mamman i familjen! Det ringde vid 20 över 8 och då hade de lite problem med kontakten men det ordnade sig i alla fall. Mamman verkar jättesnäll, hon pratade om barnen, området, vad de brukar göra och om allt möjligt. Det var ingenting hon sa som lät dåligt så det känns väldigt bra. Vi pratade i 45 minuter och det gick riktigt bra med engelskan. Så nu ska vi fundera lite och låta allt sjunka in. Imorgon kommer jag nog att ringa till CC och berätta att jag är intresserad av den här familjen så får vi se vad familjen kommer att tycka om mig. Jag hoppas att jag gjorde ett bra intryck. Hon skulle skicka lite bilder till mig så det blir roligt att se! Det är mycket att tänka på nu men det är spännande!

~♥~

19 januari

Kategori: Allmänt

Igår bestämde jag och mamman att vi skulle prata idag klockan 8 min tid och klockan 1 hennes tid. Det är lite besvärligt med tidsskillnaden, jag tror att det skiljer 7 timmar. Så 8 tyckte jag lät bra och ställde klockan på 7 imorse. Jag mådde inte så bra när jag vaknade, hade ont i magen, jag vet inte om Wilma har smittat mig men det får vi hoppas att hon inte har. I alla fall så satt jag och väntade på att hon skulle ringa och när klockan var tio över 8 insåg jag att jag hade tänkt lite fel och att det var 8 på kvällen hon skulle ringa! Så nu väntar jag på att klockan ska bli åtta igen! Jag är väldigt nervös inför samtalet men samtidigt så längtar jag för jag vill veta mer om den här familjen! 

~♥~

18 Januari

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett mail från mamman i familjen! Hon ville bestämma en tid så att vi kan prata med varnadra på telefonen. Så jag svarade och skrev att jag skulle vara hemma hela veckan så hon kunde bestämma en tid då det passade henne. Jag har bara fått två mail av henne men jag har en bra känsla! Jag hoppas att det kommer att fortsätta kännas bra och att de tycker att jag verkar vara en bra aupair. Får se om jag har fått svar på mailet imorgon så att jag kan förbereda mig inför telefonsamtalet. Jag har redan gjort en lista med frågor men det kommer säkert upp fler...

~♥~

Matchning 5

Kategori: Allmänt

I natt sov vi hos momma och moffa så direkt när jag kom hem nu på morgonen gick jag och kollade mailen. Jag hade fått en matchning! Det är otroligt vilken tur jag har haft som har fått matchningar så fort! När jag läste mailet blev det spännande på en gång för det stod att familjen bodde i Texas. Det kändes mycket roligare än New York. Så jag loggade in på min sida för att läsa mer om familjen och där stod det att de hade trillingar på 2 år och det kändes kul, jag ville ju ta hand om små barn. Det stod även att de hade hund och att mamman var en "stay at home mom" så vi skulle mest hjälpa varandra med barnen. Jag hade även fått ett mail från mamman där hon skrev lite om dem och hon ville veta lite mer om mig. Så jag har skickat iväg ett mail till henne och hoppas att de vill prata. Det känns jättebra nu, äntligen en matchning som verkar bra! Så nu blir det bara att vänta och se om hon svarar på mitt mail eller ringer...

~♥~

16 Januari

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att tacka nej till denna familj också. Jag har funderat på det jättemycket för familjen verkar egentligen ganska bra men jag tror inte att jag skulle trivas med att bo bara en liten bit utanför New York. Det är så otroligt svårt det här, att välja med vilka och vart jag ska spendera ett år. Jag ringde till CC imorse men de är tydligen lediga på helgen så jag får ringa på måndag. Jag tänker fråga om dom kan notera på något vis att jag gärna vill bli matchad med en familj som bor lite mer på landet eller åtminstone närmare naturen. Så nu kommer det inte att hända någonting förrän på måndag och det känns inte så kul. Jag vill ju komma iväg snart!

~♥~

15 Januari

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett mail från mamman i familjen. Det stod inte så mycket mer än det jag redan visste men hon lät intresserad och ville prata med mig. Hon hade även bifogat några bilder så det var roligt. Jag svarade och frågade om när de behövde någon aupair och så skrev jag att jag tyckte om att vara ute i naturen mycket och inte visste hur jag skulle känna om jag skulle bo i en stor stad. Jag skrev att vi kunde prata imorgon för ikväll ska vi in till stan och titta på basket. Så jag ska ladda med ett gäng frågor och sen se hur jag känner efter samtalet. Det är så svårt det här, man ska ju ändå bo med dem i ett år så det måste ju stämma, men det känns som om jag är så kräsen. Men det är nog bättre att vara kräsen nu än att komma dit och upptäcka att man inte alls trivs och passar med familjen för det är nog väldigt jobbigt att byta familj när man är där.
Det är verkligen mycket att fundera på...

~♥~

Matchning 4

Kategori: Allmänt

Nu när jag kollade mailen så hade jag fått en matchning! Det är en familj som bor 25 minuter från New York och har en tjej och en kille på 6 år. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det känns sådär. Jag vill ju egentligen bo lite mer på landet eller vad man ska säga, där det är närmare till naturen. Men jag ska vänta och se om dom ringer och betämma vad jag tycker efter det!

Nu ska jag gå och baka scones så att jag och Wilma kan äta frukost!

~♥~

14 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en lugn dag. Det har inte hänt speciellt mycket, jag har mest suttit vid datorn och gjort en ny design till bloggen. Det är väldigt svårt men jag fick äntligen till det!
Jag har inte fått någon ny matchning än men har jag tur så kommer det en ikväll!

~♥~

13 Januari

Kategori: Allmänt

Imorse ringde jag CC och berättade att 5-barnsfamiljen fanns kvar på min sida men nu äntligen är den borta! Hoppas att jag blir matchad med den rätta familjen nästa gång. Just nu är jag väldigt sugen på att åka men det går ju upp och ner hela tiden!

Idag är det otroligt fint ute för det är så mycket frost på träden. Tänkte visa en bild som jag tog tidigare idag.



~♥~

12 Januari

Kategori: Allmänt

Imorse ringde jag till CC och tackade nej till 5-barns familjen men de har ännu inte försvunnit från min sida. Är den inte borta imorgon får jag ringa igen för jag vill att de börjar matcha mig med en ny familj så fort som möjligt. Jag har även ringt till häsocentralen för att boka en tid till hälsoundersökningen som man måste göra. Men de skulle återkomma när de visste vilken tid jag kunde komma för det var annorlunda när man behövde ha ett papper ifyllt. Hoppas att jag får en matchning som är bra snart...

~♥~


Matchning 3

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett mail där det stod att jag hade fått en matchning. De bor 45 min från Manhattan men när jag läste om dem kände jag att det var fel på en gång. De har fem barn på 17, 15, 14, 7 och 5 år och det kändes inte alls bra. Jag vill ta hand om lite yngre barn. Så imorgon ska jag ringa och tacka nej till den här familjen. Hoppas att det kommer någon bättre sen...

~♥~

10 Januari

Kategori: Allmänt

När jag loggade in på min aupairsida nu för en stund sedan var familjen från Kalifornien borta vilket betyder att de förmodligen valde den andra aupairen av någon anledning. Det känns lite tråkigt, jag hade börjat ställa in mig på att åka dit. Men man får hoppas att nästa matchning går bättre! Då är det bara att börja vänta igen då...

~♥~

9 Januari

Kategori: Allmänt

Igår kväll pratade jag med både mamman och pappan i familjen. Första samtalet med pappan gick sådär. Jag var så oförberedd och det var lite svårt att höra vad han sa. Men när jag pratade med mamman gick det mycket bättre! Hon berättade att de brukade ut och vandra ofta och att de även åkte lite skidor sen så pratade vi lite om barnen och om hur mitt rum skulle se ut och så. Men de skulle även prata med en annan aupair från sverige så dom skulle höra av sig sen. De hade ingen aupair nu så de behövde en så snabbt som möjligt så om det blir den här familjen kommer det nog att gå väldigt snabbt att komma iväg. De har natt nu så jag förväntar mig inte att höra något från dem förrän ikväll för då är det morgon hos dem.

Det börjar verkligen att kännas verkligt nu! Jag börjar bli nervös, vad har jag gett mig in i egentligen?! Men det är spännande. Det är svårt när jag tänker på allt och alla som jag kommer att lämna här hemma men om jag tänker på allt jag kommer att få uppleva så vill jag åka på en gång!

~♥~

Matchning 2

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny matchning med en familj! Varje morgon går jag och kollar mailen det första jag gör och i morse hade jag ett mail där det stod You have a match! Familjen bor utanför San Francisco i kalifornien. Jag trodde aldrig att jag skulle få en matchning där för att det är så många som vill dit. Familjen har tre barn, en son på 7 år, en son på 4 år och en dotter på 2 år. Det känns mycket bättre med den här familjen så jag känner mig väldigt förväntansfull. Så nu väntar jag spänt på ett mail eller ett telefonsamtal från dem. Ska bli roligt att få veta lite mer om dem för det stod inte så detaljerat som det gjorde med förra familjen.

Det är fortfarande jättekallt ute och ganska kallt inne. Jag passar Wilma idag och vi kommer nog vara inne i datorrummet mest hela dagen för där eldar vi i den öppna spisen så där är det varmt! Sen så vill jag vara nära datorn så att jag ser om jag får mail!

Nu är jag glad och förväntansfull men även lite nervös!

~♥~

7 Januari

Kategori: Allmänt

Det fortsätter att vara kallt...
 Det är lite tråkigt för man kan inte göra så mycket ute när det är så kallt, jag vill åka skidor!

Jag och Wilma har precis letat en skatt! Jag gjorde en massa ledtrådar och en karta så det var riktigt roligt! Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske ska jag fortsätta att städa mitt rum.

~♥~

4 Januari

Kategori: Allmänt

Tiden går sakta nu. Jag bara går och väntar och väntar på en ny matchning med en värdfamilj. Men imorgon kan jag tänka på något annat för då ska jag och Irene förmodligen på Jamtli och sen gå på stan. Det ska bli roligt att hitta på något! Nu ska jag fortsätta sticka min mössa, tänkte försöka göra ett set som jag kan ta med till USA om det blir bra!

~♥~

2010

Kategori: Allmänt

Ja då var det ett nytt år! Nyårsafton igår firades hos momma och moffa. Vi åt en lyxig middag med gratinerad hummer till förrätt, filé provencale till middag och panacotta med hallon till efterrätt! Det var riktigt gott. Det var ovanligt mycket fyrverkerier i år tyckte jag så det var roligt.

Idag är det bara jag och Wilma hemma men hon är just nu och leker med Eva och Karin så jag ska nog sätta mig framför tv:n och titta på film och bara ta det lugnt!

Gott nytt år!

~♥~