Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Augusti

Kategori: Allmänt

Måndag och ny vecka igen!
Jag trodde att detta skulle bli en ganska jobbig dag men den har gått jättefort! Vid halv 11 skjutsade Jennifer oss till biblioteket där vi lånade böcker och var med på "storytime" vilket var roligt. Sen gick vi till lekplatsen och var där ett tag tills Jennifer kom. Jag övningskörde tillbaka och har nu kört på den stora vägen med tre filer! Det gick bra men känns fortfarande lite skrämmande. När vi kom tillbaka var det lunchdags och sen nap och det gick jättebra och sen var det bara en timme kvar med lite lek! Det är dagar som denna som det är svårt att förstå att man får betalt för det man gör!
Jag och Nicholas ska förmodligen till poolen två dagar denna veckan också och det är ju riktigt roligt! Så jag tror att det kommer att bli en bra vecka!
Och för varje dag som går kommer jag en dag närmare Hawaii! Det ska bli så spännande och roligt!

Jag hoppas att ni har det bra hemma i Sverige! För tillfället är jag ganska glad att vara här där det fortfarande är soligt och varmt! Men jag ser fram emot vintern också men det dröjer nog ett tag till!





~♥~

29 Augusti

Kategori: Allmänt

Då var snart denna helg över! Det är otroligt vad tiden går fort!
Vi hade lite shopping planerad på förmiddagen. Vi åkte till Macy´s så att de kunde ta bort alarmgrejen på min bikini och Jennifer skulle också se om hon hittade en. Så jag tittade ju också för att ha något att göra och då hittade jag en till bikini som jag bara var tvungen att köpa! Hade inte planerat det men det kan kanske vara bra att ha två! Sen åkte vi till Target och där köpte jag ett minneskort så nu kan jag ta 1600 nya bilder. Så jag tror att jag börjar ha allt till semestern nu så det är bra.
Nu på eftermiddagen har jag tittat på film, Men of honor. Snart är det väl middag och sen lite lugn och ro innan nästa jobbvecka börjar! Nicholas har varit ovanligt vild idag så jag hoppas att han lugnar ner sig till imorgon!

Tänkte visa bilder på mina nya bikinis också!





~♥~

28 Augusti

Kategori: Allmänt

Det är härligt med helg!
Idag har vi varit på en European festival men det var inte så mycket att se. Det fanns inget svenskt eller finskt stånd som jag och Jani hade hoppats på. Men det fanns åtminstone svenska flaggor! Vi gick runt ett litet tag sen åt vi lunch innan vi åkte tillbaka. Jani skjutsade mig sen till Park Meadows för jag hade planerat lite shopping! Det blev dyrare än vad jag hade tänkt men jag hittade mycket saker som jag hade på min lista bla. beach handduk, bikini, flipflop, shorts och två klänningar till Hawaii! När jag kom hem upptäckte jag dock att de hade glömt ta bort larmgrejen på bikinin så jag måste dit imorgon och be dem göra det! Jag har även gett Jennifer pengarna till flygbiljetten så jag känner mig lite fattig just nu! Fast det är jag ju egentligen inte!




Folk går omkring med paraplyer, inte för att det regnar utan för att det är så soligt!


Ser ni Sverigeflaggan!


Nu ska jag läsa lite innan jag går och lägger mig!

~♥~

26 Augusti

Kategori: Allmänt

Jag tänkte berätta lite mer om min Hawaii semester!
Jag visste redan innan jag åkte härifrån till Pennsylvania att familjen Kruus skulle på semester till Hawaii och jag visste att de inte tänkte ta med Ana så när jag kom hit igen och hörde att de pratade lite om Hawaii så hade jag inga förväntningar att få följa med. Men sen i lördags så berättade Jennifer att hon höll på att leta boende och att om hon hittade ett ställe med en extra säng så kunde jag få följa med om jag betalde flygresan själv och om jag ville. Och vem tackar nej till att åka till Hawaii. Men inget var ju bestämt så jag ville inte berätta förrän det var säkert. Jennifer sa att hon trodde att flygresan skulle kosta 600$, vilket är mycket pengar men jag tänkte att det är ju det billigaste jag någonsin kommer att betala för en semester till Hawaii eftersom de kommer att betala boende och sånt. Och jag är ju inte här bara för att spara pengar, jag vill ju uppleva så mycket som möjligt när jag är här! Så i förrgår bestämde sig Jani och Jennifer sig för vilket boende de skulle ha (eller rättare sagt, de singlade slant!) och det hade flera extra sängar så igår bokade vi flyg till mig också och jag hittade flygbiljetter för 420$ så jag är riktigt nöjd. Jag hade ju helst velat åka samma flyg som dem men det skulle kosta 750$ och det var lite väl stor prisskillnad. Så den 16 September bär det iväg till Hawaii, de åker klockan 12.00 och jag 13.25. Vi mellanlandar båda i Los Angeles men vi kommer inte att kunna träffas där för tiderna stämmer inte. Susan och Brian som jag vandrade med ska också följa med men de kommer lite senare tror jag. Så de har hyrt ett hus med pool där vi alla kan bo och det är gångavstånd till Kailua Beach. Vi kommer att åka hem den 26 September, jag 19.30 och de 21.00. De kommer att mellanlanda i San Fransisco och jag i Dallas så jag kommer att komma till Denver 1 timme senare än dem.
Det ska bli så spännande och roligt, jag är så otroligt glad att jag får följa med! Och det är bara tre veckor kvar, det kommer att gå jättefort tror jag! Och sen när vi kommer tillbaka kommer det nästan att vara oktober. Snart är det väl dax att börja packa väskorna hem om tiden ska gå såhär fort!


Kailua Beach.
Ligger på sjunde plats på USA:s top 10 bästa stränder.

~♥~

25 Augusti

Kategori: Allmänt

JAG SKA TILL HAWAII!!!

I´M SO HAPPY :)

~♥~

3 månader i USA!

Kategori: Allmänt

Tänk vad tiden går fort! Idag har jag varit i USA i tre månader, fast egentligen så känns det som om jag har varit här mycket längre! Så nu är 1/4 av mitt år avklarat! Det är konstigt för sen jag kom hit har det känts som om jag inte har så lång tid kvar. Det känns som att snart är det jul och sen är det bara ett litet tag till innan jag kommer hem. Men egentligen så är det ju nio månader så det är ju ganska mycket, men jag är glad för det känns som om jag kommer att klara av det.
Idag har det för ovanlighetens skull varit mulet och det var endast 15 grader imorse. Men när jag slutade för dagen var det klarblå himmel igen så det gjorde inte så mycket! Det var perfekt för då kunde jag ta en springrunda, men den vart ganska kort för idag kände jag faktiskt av lite att det blev jobbigt att andas. Tänk vad lätt det kommer att bli sen när jag kommer hem och tränar!
Det går jättebra med Nicholas, idag när Jennifer kom ner så sa han åt henne att gå och när jag slutade för dagen och hon kom ner så sa han åt henne att hon kunde leka i köket så att han kunde leka med mig i vardagsrummet! Det känns ju lite jobbigt också men Jennifer säger att hon tycker att det är bra, hon vill ju att han ska tycka om att leka med mig.
Min snoddaskaka är snart slut, de gillade den så det är bra! Jag tycker att den smakar helt okej också även fast den inte smakar som vanligt.
Nu ska jag tända lite ljus och lägga mig och läsa. Just det jag har glömt att berätta en sak! Förra veckan när jag tände ljus på mitt rum så gick brandalarmet igång efter ett tag! Jag blev livrädd och kände mig dum eftersom att det var så sent men det slutade nästan på en gång. Det visade sig att ljushållaren var sned och det var plast runt själva ljuset som hade börjat smälta och förmodligen ryka lite. Så från och med nu använder jag ljus med metallkant!

Saknar er!

~♥~

22 Augusti

Kategori: Allmänt

Idag var planen att åka med grannarna till en reservoar och åka båt. Vi skulle åka 9.30 men vi kom nog inte iväg förrän 10! Men så är det när det är mycket att fixa innan.
 Det var härligt att vara på stranden och gå i vattnet. Det var synd att det var så mycket äckligt i vattnet annars hade jag badat för det var ganska varmt i vattnet. Vi åkte båt runt "sjön" och det var jättehärligt, man kunde se bergen och det var inte så varmt när man åkte. Efter båtturen var det dags för lunch så vi satte oss på en filt på standen och åt. Det var jättevarmt så strax efter det så åkte vi hem igen, det var dags för Nicholas nap också. Och nu är planen att bara ta det lugnt för imorgon börjar en ny jobbvecka!










Jennifer, Jani och Nicholas!


Grannen Derryl och båten som vi åkte.





~♥~

Vykort!

Kategori: Allmänt

Tänkte bara visa alla vykort som jag har köpt hittills!



~♥~

Mama Roma

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi och åt på en italiensk restaurang. Jag åt en calzone och det var jättegott men smakade inte som calzone hemma. Vi pratade lite om skidåkning för snart är det dax att köpa liftkort eller skiipass som det heter här. Och så ska vi hålla utkik i tidningen efter skidrea för jag ska köpa skidutrustning har jag tänkt. Det ska vara billigare här än hemma och så blir det billigare att köpa än att hyra. Fast det lär ju bli dyrt ändå, jag ska ju köpa en skiddress också så det blir till att spara pengar!
Nicholas beställde chokladkaka med glass till efterrätt och den var så stor så vi satt allihopa och åt med honom! Sen fick han så mycket energi så vi åkte till en inomhuslekplats innan vi åkte hem!













~♥~

21 Augusti

Kategori: Allmänt

Härligt med helg!
Igår åkte vi till Target, jag skulle kunna gå omkring där i flera timmar! Vi skulle handla ingredienser till min bakning och lite annat. Det var lite svårt att hitta allt. Vaniljsocker har de inte och inte heller riven kokos och vanligt smör har de bara i typ 100g förpackningar så det är lite annorlunda! Jag skulle baka en Snoddas kaka och den ska man ju göra i en långpanna och det finns inte här så vi fick åka och köpa en bakform men den var ju mycket mindre. Tänk att det ska vara så svårt att baka i ett annat land! Dessutom berättade Jennifer att man måste ändra i receptet när man är så här högt upp  så vi fick söka på internet och man skulle ändra mängden socker och vätska. Så imorse satte jag igång och bakade! Jag fick vispa för hand för de hade ingen elvisp (jag får köpa lite baksaker om jag ska kunna baka här!) men det gick ganska bra ändå. Smeten såg annorlunda ut så jag var lite orolig men det blev ganska bra. Jag har ännu inte smakat så jag får väl berätta sen hur den blev! När bakningen var färdig och Jani och Nicholas kom tillbaka från fotbollsträningen så åkte vi till aupairmötet. Det var massor med aupairer med deras familjer där! Det kändes lite svårt eftersom jag inte riktigt känner någon än men jag pratade med några av aupairerna och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag sa även hejdå till Ana för hon åker hem imorgon, hon hittade ingen ny värdfamilj.
Imorgon ska vi ut och åka båt med grannarna så det ska bli väldigt roligt.
Nu ska jag sätta mig ute på altanen och läsa lite!


Det är lite svårt att se men det är flaggor under cultural care skylten och en av flaggorna är svensk!





~♥~

19 Augusti

Kategori: Allmänt

Idag har varit ännu en bra dag. Nicholas har varit lite jobbig men det gick ganska bra ändå. På förmiddagen skjutsade Jennifer oss till swimmingpoolen så vi var där fram till lunch och det gick jättebra. Det var lite problem att få honom att vilja ta sin nap sen men när han väl la sig ner och lugnade ner sig så somnade han fort och sov i två timmar. Och eftermiddagen gick väldigt bra, vi lekte och lekte! Jennifer slutade ungefär en timme sent så jag kommer att få sluta en timme tidigare imorgon tror jag.
Nu på eftermiddagen har även LCC-Jennifer varit här och vi har ännu en gång gått igenom det obligatoriska! Jag fick lite papper om kurser så det ska jag läsa nu. När Jennifer åkte åt vi kinamat och sen övningskörde jag lite med Jani. Det är hyfsat lätt att köra runt i området, jag är lite nervös över att börja köra på den stora vägen med 3 filer. Och jag tycker att volvon är jättesvår att köra, pedalerna är så konstiga men man vänjer sig väl.
Tänk att det är fredag imorgon, tiden går så fort! På lördag morgon ska jag baka och sen åker vi till aupairmötet och på söndag ska vi antingen hitta på något med grannarna eller åka till en nöjespark så det kommer nog att bli en bra helg!

~♥~

18 Augusti

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en lite sämre dag, Nicholas tog ingen nap så det blev lite jobbigt men idag har vi istället haft en jättebra dag! Så det går upp och ner hela tiden!
Idag ska jag nog ut och övningsköra med Jani så det känns lite nervöst men det ska väl gå bra! Det blir skönt sen när jag har fått körkortet så att jag kan köra själv. Det ska vara ganska lätt att ta körkort här så det borde gå ganska snabbt. Det är ju lite roligt att jag kommer att få köra Volvo!
Imorgon kommer LCC-Jennifer så då ska jag fråga henne om vart jag kan söka kurser. Vore roligt att börja med det också. Ju mer man har att göra ju fortare går ju tiden!

Saknar er!

~♥~

16 Augusti

Kategori: Allmänt

Så då var första jobbdagen avklarad! Och det har gått väldigt bra! Eftersom Nicholas har varit med Jennifer i en vecka nu så var vi lite oroliga att det skulle bli extra svårt men han har inte ens frågat efter henne idag. Och när hon kom ner en snabbis när vi lekte så sa han åt henne att gå! Vi har inte haft någon "pottolycka" och han tog en 2½ timmes nap så det har gått förvånandsvärt bra. Dagarna går så mycket fortare här än vad de gjorde i förra familjen.
Vi beställde pizza till middag så jag och Jani satt och tittade på Talang och åt pizza när Nicholas och Jennifer kom hem från simmlektionen. Sen tittade jag på Scoobey-Doo med dem innan jag gick upp till mig.
 Imorgon börjar jag 7.30 och slutar 4.30 så det kommer nog att gå ännu fortare än vad det har gjort idag.

Jag måste börja fundera på min semester också. Familjen Kruus åker till Hawaii i slutet på september så då får jag en veckas ledighet. Jag hoppas att jag hinner lära känna de andra aupairerna bra till dess och att jag har körkortet då så att jag kan hitta på lite saker.
 Jag sökte på internet idag och hittade ett ställe ca. 30 min härifrån där de tar hand om misshandlade hästar och har en ridskola och man kan jobba som volontär där så jag funderar på att börja göra det senare när jag kan köra själv. Så då skulle jag kunna jobba där en dag varannan helg eller något. Det känns som om jag skriver en massa ointressant bara för att ha något att skriva nu så jag tror jag slutar där för idag!

Hoppas att ni har det bra!

~♥~

15 Augusti

Kategori: Allmänt

Det var jätteroligt att vandra idag! Jennifer skjutsade mig till Castle Rock på morgonen där hennes syster Susan bor med sin man Brian. Sen tog vi Brians nya Jeep och åkte ungefär i en timme. Halva vägen åkte vi på en guppig och slingrig skogsväg så det var ganska roligt. Vandringsleden som vi gick heter "Devils Head". Jag var lite orolig att Susan och Brian skulle gå för fort för de brukar springa maraton och sånt men de gick lagom fort så de var skönt. Jag borde väl ha varit orolig över höjden också men jag har ju inte haft några problem med det och det gick bra denna gången också. Det var bara när vi gick upp för trappan på slutet som jag kände att det blev lite jobbigare att andas. Leden gick till en "fire lookout station", det bor en gubbe där som kollar efter skogsbränder. När man var där uppe så var det en jättefin utsikt, en av de bästa jag har sett. Synd att det inte ser lika häftigt ut på korten men det var så fint, man kunde se jättelångt! Där uppe fick man ett litet kort som bevis på att man hade vandrat dit upp. Sen åt vi lunch innan vi gick ner igen. Det var en perfekt dagstur och vädret var som vanligt bra!








Fire lookout station










Det syns inte på kortet men det var häftigt för man kunde se att vi var högre upp än molnen.




Trappan som var 143 steg lång!




Det var faktiskt ganska läskigt att gå upp men utsikten var så fin så man tänkte inte så mycket på det!


Ser ni trappan där uppe?





~♥~

Scottish festival

Kategori: Allmänt













~♥~

14 Augusti

Kategori: Allmänt

Idag har det varit ännu en bra dag. På förmiddagen gick vi på en "Scottish Festival". Det var ganska roligt men det hade nog varit ännu roligare om man var från Scotland. Det var en massa som spelade säckpipa och en massa som gick omkring i kilt! Jag tittade på en hundtävling och när de vallade får och det var roligt att se. Det var en massa stånd med keltiska och irlänska saker och saker från scotland förstås. På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle åka till circusen. Nicholas tog en 3½ timmes nap idag så vi fick lite bråttom och åkte iväg och när vi kom fram så såg vi ingen circus och det visade sig att vi var på fel månad! Det var i september circusen skulle komma! Så då åkte vi till en lekplats en stund och sen vidare till Target och slutligen till en restaurang där vi åt en sen middag.
Imorgon ska jag gå på hike med Jennifers syster och hennes man så det ska bli spännande. Jag hoppas att vi ska gå på ett fint ställe.
Jag har även pratat med LCC- Jennifer idag och hon ska komma på torsdag och ha det obligatoriska mötet och på lördag är det aupairmöte. Vi ska ha grillfest och värdfamiljerna får följa med så jag tror att vi kommer att åka allihopa så det ska bli roligt.
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag är pigg imorgon när vi ska vandra!

Godnatt USA, Godmorgon Sverige!

~♥~

13 Augusti

Kategori: Allmänt

Den här dagen har gått fort! Nicholas hade ju förskola på morgonen och det var roligt. Sen åkte vi till recreation centret för att bada. De hade 3 pooler, en utomhus, en träningsbassäng och en "lek" bassäng. Vi fixade så att jag fick ett tillfälligt meddlemskort också, jag kan inte få ett riktigt förrän jag har ett colorado ID eller körkort som bevisar att jag bor i Highlands Ranch. Jag tog även en katalog där man kan läsa vad som finns att göra. De har ridlektioner en timme varje lördag så jag funderar på att börja med det. Jag ska bara se hur mycket det kostar och så måste jag kanske vänta till jag har kört lite mer här. Det är större vägar här än de jag körde på i Pennsylvania. Jag såg även en skylt om turridning, men det var imorgon så det var för sent att anmäla sig, men jag hoppas att de har det igen för det lät roligt. Jag tog även lite smålappar där det står om aktiviteter i Highlands Ranch. De har bland annat "Film in the park" där man får se på film gratis, det hade varit häftigt att se på film ute! Idag visar de "det regnar köttbullar" men den kommer jag inte att kunna se men nästa vecka visar de "trollkarlen från Oz" så då kanske jag kan gå.
I alla fall så efter badet åkte vi tillbaka för det var dags för nap, så vi sov alla tre i ungefär två timmar och sen var det bara en liten stund kvar tills jag slutade. Jag fick veta att jag kommer att få betalt för en hel vecka även fast jag har bara jobbat två dagar, vilket betyder att jag inte förlorade några pengar under min transition. Imorgon ska vi nog gå på circus så det ska bli roligt. Annars vet jag inte vad som händer i helgen.

Det känns så bra att vara tillbaka här!

~♥~

Washington DC

Kategori: Allmänt

Så dagen började tidigt, Ao skjutsade mig till tåget 6.30. Jag visste ju vart bussen skulle gå ifrån så det kändes lite lättare denna gången. Jag fick en bra plats på bussen och satt och lyssnade på musik hela resan som var tre timmar lång. Jag har kommit fram till att jag älskar att åka buss (eller vilket fordon som helst egentligen) för jag vill alltid åka längre. Jag skulle kunna åka i en hel dag! I alla fall så när vi kom fram till DC så visste jag ju såklart inte vart jag skulle så mitt första mål var att hitta en karta. Och det kan jag tala om att det inte är lätt! Jag hittade en när jag näst intill hade gett upp och vandrade omkring på egen hand. Det var otroligt varmt, 36 grader och strålande sol, och jag hade inte riktigt förväntat mig det så jag var lite fel klädd. Men det gick bra ändå, jag vill ju inte klaga på solen. Jag var och tittade på state capitol, vita huset, lincoln memorial, world war 2 memorial och massa andra saker som jag har glömt bort namnen på nu! Washington DC är en jättefin stad, jag tycker mycket bättre om den än om New York. Det finns väl inte så mycket mer att säga så jag visar bilder istället!







State Capitol






Washington monument




World war 2 memorial




Lincoln memoreal


Vita huset


Vita huset




Bussen som jag åkte med!

~♥~

12 Augusti

Kategori: Allmänt

Jag är i Colorado igen!
Jag fick åka taxi till flygplatsen igår, David gav mig 100$ så det var ju jättesnällt. Taxiresan kostade 50 så de resterande 50 använde jag till att betala för väskorna. Flygresan gick bra, jag hade dock inte lika tur med sittplats för jag fick sitta i mitten, men det gick bra ändå. När jag kom till Denver mötte Jennifer mig på flygplatsen och det var så roligt att se henne igen. Sen gick vi för att vänta på mina väskor och vi väntade och väntade! Det visade sig sen att vi stod på fel ställe! Så vi gick till rätt ställe och där fanns en av mina väskor men vi hittade inte min stora väska. Så jag fick anmäla den som borta och det visade sig att det hade blivit något strul när jag checkade in mina väskor för på datorn stod det att jag bara skulle ha en väska och på mina kvitton som man får för bagaget så stod det mitt namn på en av dem men på den andra stod det Davis Jefferson så min väska hade alltså åkt dit han hade åkt! Så de skulle försöka hitta min väska och sen höra av sig. Redan när vi satt i bilen ut från flygplatsen så ringe de och sa att de hade hittat den men den skulle inte komma förrän morgonen efter. Det var ju tur att jag hade två väskor i alla fall. Jag behövde bara låna tandborste och tandkräm för de var i den stora väskan. Eftersom det tog sån tid på flygplatsen så gick vi och la oss på en gång när vi kom hem!
Jennifer är ledig den här veckan så det känns skönt att inte börja ta hand om Nicholas själv på en gång. Jag var lite nervös över hur han skulle reagera imorse när jag kom ner, men han sa Hej och vi började leka på en gång så det var skönt. Det är otroligt vad det kan hända mycket på bara en månad ungefär, jag tycker han verkar så mycket äldre! Men Jennifer sa att han har mått mycket bättre och så sen de tog bort katterna också. De har börjat med potträning nu så det kommer att bli lite extra jobbigt nu i början men jag tror att det ska gå bra. Idag lekte vi inne först sen var det tänkt att vi skulle åka till poolen men det visade sig att mina badkläder var i den stora väskan som inte hade kommit än så vi gick till lekplatsen istället och var där en stund. Sen åkte vi till McDonalds där de har en jättestor inomhuslekplats. Sen på eftermiddagen var vi bara hemma i huset.
Det är otroligt vad jag tycker om Colorado! När vi åkte till Mcdonalds satt jag och tänkte hela tiden att jag älskar det här stället, det är en så stor skillnad jämfört med Pennsylvania. Det känns lite som att komma hem igen även fast det lär dröja ett tag innan jag kommer att känna mig bekväm här igen. Det tar ju ett litet tag innan man vänjer sig.
Imorgon ska Nicholas på förskolan i 1½ timme så det ska bli roligt att få följa med. Det är på Recreation centret så jag tror att Jennifer skulle hjälpa mig att bli meddlem där också. Det är där de har gym, utomhus och inomhus pool och sånt. Det finns fyra stycken här i närheten och är man meddlem så kan man gå på alla så det är riktigt bra!
Detta inlägg blev förmodligen ganska rörigt men det är väl bättre än ingenting!
Nu ska jag göra mig iordning för sängen! Det har varit en bra men tröttsam dag!

~♥~

11 Augusti

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en jättebra dag i Washington DC, jag tänker berätta mer om det när jag kan visa er bilder också. För nu är kameran nerpackad! Så idag åker jag tillbaka till Colorado och familjen Kruus. Det ska bli skönt att komma tillbaka men tydligen så är det lite spänd stämning där just nu pga Ana. Men det ska nog gå bra ändå hoppas jag, och det kommer ju inte att vara så länge. Jag fick veta flygtiderna igår så när jag kom tillbaka hit igår kväll så packade jag nästan allt. Ao berättade att hon skulle skjutsa mig till tåget, vilket gjorde mig lite nervös. Jag har ju trots allt fyra väskor och att åka tåg med dem själv kändes ganska omöjligt. Men jag var ju tvungen till det så jag hoppades att det skulle gå bra. Men imorse berättade jag för David, han visste inte ens att jag skulle åka idag, och han sa att han kunde skjutsa mig till flygplatsen så det känns mycket bättre nu. Vi ska åka vid tre och flyget går 17.55. Sen blir det en 4 ½ timmes flygresa vilket jag ser fram emot. Det kommer nog dröja länge innan jag får flyga igen så jag ska njuta!
 Och nu kommer tidsskillnaden att bli 8 timmar igen och jag kommer att jobba 8-5, vilket jag tycker är skönt men det är svårare att hålla kontakt med er där hemma. Men jag kanske inte får lika mycket hemlängtan då! Det som var bra hos familjen kruus var att det var nästan alltid något att göra så jag hade inte tid att tänka så mycket och få hemlängtan.
Jag kan fortfarande inte förstå att det kunde bli såhär, det är helt otroligt att jag får komma tillbaka!

~♥~

Colorado

Kategori: Allmänt

Jag ska tillbaka till Colorado och familjen Kruus! Det känns verkligen skönt! Jag tror att jag kommer få åka på onsdag så det blir fullt upp nu eftersom jag ska till Washington DC imorgon och kommer att vara borta hela dagen. Så idag måste jag åka och köpa en resväska och börja packa. Det är helt otroligt egentligen att jag får komma tillbaka till dem, det här måste vara första gången Cultural Care är med om en sådan situation!

~♥~

9 Augusti

Kategori: Allmänt

Nu är familjen borta från mitt konto så jag hoppas att jag kan bli matchad med familjen Kruus nu. Jag har inte hört något från Jennifer och som vanligt så gör det mig lite orolig. Men jag hoppas att hon kommer att ringa idag. Annars så är detta en riktigt bra dag! Jag fick pengar av David även fast jag inte har jobbat! Hade jag varit här för att tjäna pengar så hade jag helt klart stannat i denna familjen men att hamna hos en bra familj där jag trivs är så mycket viktigare. Imorgon tror jag att jag ska åka till Washington DC, det vore riktigt roligt. Jag ska bara fråga Ao om hon kan hjälpa mig att boka bussbiljetten. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Vänta på att Jennifer eller Cultural care ringer...

Hoppas att ni har det bra!

♥Saknar alla jättemycket♥

7 Augusti

Kategori: Allmänt

Imorse när jag kollade mailen så hade jag fått ett mail av Jennifer. Jag hade nästan gett upp hoppet om att få komma tillbaka till dem men det verkar som om det är ganska stor chans att jag får göra det! Problemet är att jag är matchad med en familj så jag måste bli av med den innan jag kan bli matchad med dem. Så på måndag ska jag ringa och tacka nej till familjen och sen kan jag förhoppningsvis bli matchad med familjen Kruus igen! Jag ska prata med Jennifer på telefon nu i helgen också.
Imorse när jag läste Jennifers mail så kom den där tvekande och nervösa känslan tillbaka och jag har insett nu att det inte är för att jag är tveksam att komma tillbaka till dem utan det är för att om jag får komma tillbaka till dem försvinner risken att jag kanske får åka hem. Och det är en stor del av mig som vill åka hem. Men det kommer jag inte att göra om allt löser sig. Då blir mitt mål att stanna till jul och sen se hur jag känner. Jag är lite rädd att jag kommer att vilja stanna längre men jag antar att det vore bäst om jag ville det även fast det känns skrämmande att vara borta så länge.

~♥~

Philadelphia

Kategori: Allmänt

Jag har haft en jättebra dag i Philly. Det har varit så skönt att bara njuta och inte tänka på hur det blir med familjerna och allt annat.
Det första jag gjorde var att gå till Independence visitors center sen gick jag vidare till The liberty bell. Det var kö för att komma in och innan man fick gå in var det en säkerhetskontroll, jag har ingen aning om varför. Det var inte så märkvärdigt men nu har jag i alla fall sett den! Mitt nästa mål var att gå ner till hamnen, jag hade tänkt gå över Ben Franklin bron men jag insåg att jag inte hade en aning om hur jag skulle komma dit så istället tog jag färjan som gick över till New Jersey. Jag älskar att åka båt så det var roligt. Mitt nästa mål var en t-shirt affär där man får välja färg och tryck själv och så fixar dem det på en gång. Jag köpte en färdig t-shirt och så valde jag en röd t-shirt med trycket Philadelphia/Pennsylvania. Sen visste jag att jag hade tänkt åka till The art museum men jag kom inte ihåg varför så jag struntade i det för det låg på andra sidan stan (När jag kom tillbaka så kom jag på varför jag ville dit och det var för att se Rocky statyn!). Så istället gick jag i lite affärer tills mina fötter inte orkade mer och jag tog tåget tillbaka! Jag åt en jättegod lunch också, chicken teriyaki med ris och majs. Och så avslutade jag med en mocca frappé på donken. Och där hände det grejer, jag förstod inte riktigt varför men det var bråk om en smoothie och det var tal om att ringa polisen. Man får vara med om mycket konstigt här borta!

Och så ska jag ju visa lite bilder:






The Liberty Bell








Häftig målning!


Ben Franklin Bridge


Philadelphia skyline



~♥~

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Jag tänkte visa lite bilder från igår. Jag följde med Ao, hennes kompis och Neil till ett jättehäftigt museum. Det kanske inte var så roligt för mig men häftigt för barnen! Museumet heter Please toutch och det fanns allt möjligt roligt för barnen. Sen så har jag två bilder från aupairmötet också!



















Aupairmötet:





~♥~

6 Augusti

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart åka till tågstationen och sen spendera dagen i Philadelphia. Det ska bli roligt! Det är lite molnigt men det ska ändå bli 32 grader.

Jag hoppas att jag får mail från Jennifer idag, jag hatar att inte veta hur det blir. Annars så har jag fått en ny matchning med en familj med 3 barn. Det är tre flickor på 6,  8 och 9 år. Det är väl okej men när jag läser deras ansökan så får jag en dålig känsla, de verkar väldigt strikta. Men vi får se om de hör av sig.

Det vore så bra om jag fick komma tillbaka till familjen Kruus för då vet jag att jag får det bra och jag behöver verkligen motivation till att stanna kvar här.

Just det, aupairmötet igår gick bättre än förväntat! Jag pratade med aupairer från alla möjliga länder och vi fick äta god glass! Jag pratade mycket med TK från sydafrika, som bor nästan i huset bredvid, hon trivs inte här och funderar också på transition och jag förstår ju hur hon känner eftersom jag precis har gått igenom det.

Nu ska jag äta frukost innan vi åker!

~♥~

5 Augusti

Kategori: Allmänt

Tack för alla råd! Jag kommer definitivt att åka tillbaka till familjen Kruus om det blir så. Det är inget bestämt och jag tror att de fortfarande funderar på om det är rätt beslut att gå i transition igen. Men om de gör det så tror jag att jag får komma tillbaka åtminstone för dem, Jennifer trodde att cultural care kanske inte skulle godkänna det. Men de får vi verkligen hoppas att de gör! Så nu väntar jag att få höra från Jennifer vad de beslutar sig för. Det känns jobbigt med denna ovishet, jag blir så rastlös och vet inte riktigt vad jag ska göra.
 Igår när jag fick mailet av Jennifer och hade tusen tankar i huvudet så fick jag dessutom en matchning med en familj. Det var inte vilken familj som helst heller, de hade 6 barn! Så jag tänkte nej tack på en gång, de verkade dessutom väldigt kristna (inte för att jag har något emot det) men när jag läste vad de ville ha för aupair och det stod "great respect for the lord" eller något liknande så tyckte jag verkligen inte att det passade! Jag ringde precis och tackade nej till dem och familjen är redan borta från mitt konto så det känns bra. Jag kan ju inte förlita mig helt på att få komma tillbaka till colorado så jag måste ju fortsätta få matchningar.

Idag är det mulet och jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag kanske tar en sväng till Target för att fördriva tiden lite. Jag tittade på resväskor igår och den största storleken kostar ungefär 700 kr och det är ju inte speciellt dyrt för en samosite väska. Så när jag vet hur det blir ska jag köpa en. Om jag hittar en familj köper jag en stor, om jag måste åka hem köper jag en liten.

Jag längtar till imorgon för då ska jag åka in till Philadelphia och det ska bli strålande sol och 32 grader varmt!

~♥~

Nu blev det svårt igen...

Kategori: Allmänt

Oj, jag fick precis ett mail av Jennifer som jag inte vet om jag tycker att det är bra eller dåligt! Det verkar som om de ska gå in i transition och hon undrade om jag skulle överväga att komma tillbaka till dem. Det skulle ju helt klart vara skönt att slippa lära känna en ny familj. Och jag trivdes där och älskar ju colorado. Vad tycker ni? Jag tror att det skulle bli bra. Jag undrar vad Ana har gjort? Hon har skrivit på facebook att hon har gjort ett stort misstag så jag undrar vad det är. En sak som är lite tråkig om jag skulle åka tillbaka är att de inte har kvar katterna, de konstaterade att Nicholas var allergisk. Det bara snurrar tankar just nu, jag måste låta det sjunka in och sen svara på Jennifers mail och se vad som händer...

4 Augusti

Kategori: Allmänt

Jag börjar bli lite orolig nu. Jag har inte hört något om någon ny värdfamilj och denna familjen är fortfarande kvar på mitt aupairkonto så idag försökte jag ringa till program directorn Veronica men jag fick prata med någon på bostonkontoret. Hon sa att hon skulle be Veronica ringa mig när hon fick tid så jag hoppas att hon kommer att göra det idag. Två veckor går fort och jag är rädd att jag inte kommer att hitta någon familj, men det är fortfarande några dagar kvar innan jag ska börja känna mig riktigt orolig!

Idag är min plan att åka till Tj Maxx och se vad resväskorna kostar, imorgon är det Ice cream party hos LCC:n och på fredag ska jag åka in till Philly och på kvällen ska jag gå på bio med Ao och TK, kanske Evelyn också. Så de kommande dagarna känns inte så tråkiga!

Saknar er!

~♥~

New York City

Kategori: Allmänt

Dagen började tidigt och Miriam skjutsade mig till tåget som gick klockan 7. Sen hade jag en timme på mig i Philadelphia att hitta stället där bussen skulle gå ifrån. Jag köpte en iced latte och försökte hitta den västra utgången men det stod inga skyltar så jag tog första bästa dörr jag hittade och när jag kom ut såg jag direkt vart bussarna väntade! Så jag hade väldigt tur. Vi fick stå och vänta ganska länge innan vi fick kliva på bussen som var en dubbeldäckare. Jag satt och lyssnade på musik hela resan och kände mig lyckligt lottad som var på väg in mot NY. Resan tog två timmar och sen var vi framme. Miriam hade sagt till mig att jag inte skulle se ut som om jag inte visste vart jag skulle utan bara fortsätta gå även fast jag var vilse så jag började helt enkelt att gå utan att veta vart. Jag tänkte att det skulle komma en turistaffär efter ett tag där jag kunde hitta en karta. Mitt första mål var att se Empire state building så jag tittade hela tiden upp för att se om jag var i närheten men jag såg det inte. Istället kom jag till ett hus som kallas Flatiron building och det såg ganska roligt ut. Efter det kom jag snart till en souverniräffär där jag köpte lite vykort men ingen karta. Men det dröjde inte länge innan jag kom till nästa souverniraffär (det finns hur många som helst!) och där hittade jag en jättebra liten karta. Så efter det kände jag mig inte lika vilse! Så jag letade upp vart empire state building var och gick dit. Det är lite svårt att fota eftersom husen är så höga men om man går en bit ifrån så blir det bättre. Mitt nästa mål var times square och där var det jättemycket folk så jag tog bara lite kort och traskade sedan vidare mot central park (som var ganska långt bort) och höll utkik efter en Cheesecake factory restaurang. Jag spenderade inte någon lång stund i central park för jag var hungrig och ville hitta någonstans att äta. Efter att ha gett upp hoppet att hitta en Cheesecake factory så hittade jag en mexikansk restaurang, vilket var perfekt för det var ju det jag ville äta! Så jag åt en god kycklingquesadilla med guaqamole och salsa med tortilla chips. Efter det började jag gå tillbaka till bussen och gick in i de affärer som verkade intressanta på vägen. Men alla affärer är så stora och det är så mycket folk så det var inte så roligt. Men lika bra det för då köpte jag inget onödigt! Sen blev det en ganska lång väntan innan bussen kom och vi kunde åka tillbaka till Philly. Bussresan tillbaka började inte så bra för när vi hade åkt ett tag så la bussen av två gånger men sen fungerade den som tur var! Sen tog jag tåget tillbaka till Jenkintown där Ao kom och hämtade mig. Jag var helt slut i kroppen! Det känns nästan som om jag har varit på fjällvandring! Efter att ha gått en hel dag med platta tygskor på fötterna och en tung handväska över axeln så var det skönt att få lägga sig och sova!


Tågstationen i Philadelphia.


Flatiron building




Empire state building






Times square
















Detta köpte jag!



Nu ska jag åka till Walmart!

~♥~

1 Augusti

Kategori: Allmänt

Jag ville bara säga att jag är tillbaka i Rydal nu och resan var säker och bra! Jag behövde inte använda en penna som vapen, Irene :) Bilder och text kommer imorgon, nu är jag alldeles för trött. Min kropp är helt slut, speciellt fötterna och axlarna!

God natt!

~♥~