Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Juni

Kategori:

Jag sitter nu på tåget på väg till sthlm efter en långhelg på västkusten. Det har varit jätteroligt och jag hade gärna stannat längre. Men jag har bara fem arbetsdagar kvar nu innan jag åker hem och det känns fantastiskt skönt!
I onsdags åkte jag med Nettan och Linda till åland, fast vi klev aldrig iland! Det var i alla fall en mysig dag. Och på torsdagen klev jag upp tidigt och åkte in till centralen för att ta tåget till skövde. Där kom Hanna och hämtade mig och vi åkte hem till henne en stund innan vi började vår roadtrip till västkusten. Det gick jättebra att hitta och vi körde inte fel någonstans så det var bra. Vi kom fram till Carro strax efter tre. Och oj vilket ställe hon bor på! Hon bor i en så kallad ateljeby eller ecoby så det var väldigt bohemiskt och husen (eller vad man ska kalla dem!) var konstiga, tydligen så får dom av någon anledning bygga hur de vill utan byggtillstånd eller vad det nu är man behöver! Jag trodde inte att det fanns sånna ställen i sverige! Det kändes lite amerikanskt på något vis! Det var häftigt att se iaf! Carro bodde i en egen liten stuga som hon hyr och den låg lite för sig själv vid klippor så det var jättefint! Under dagarna hos Carro har vi hunnit med massor! Vi har varit på havets hus i lysekil, varit till kungshamn och promenerat till smögen, shoppat, varit till bovallstrand och hunnebostrand, grillat, ätit massa glass, solat på klippor, försökt bada (det gick tyvärr inte då vattnet var fullt med brännmaneter), åkt båt, varit i hamburgsund och klättrat upp på ett berg! Det har varit superkul! Det kändes jättetråkigt att åka därifrån för nu vet jag inte när jag kommer att träffa Hanna och Carro igen. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Nu ser jag fram emot semestern hemma som förmodligen kommer bli fullspäckad med saker att göra! Det ska bli så skönt att komma hem :)

19 Juni

Kategori:

Oj oj vilka dagar det har varit på jobbet de två senaste dagarna! Ena dagen en nersparkad dörr och andra en mardrömstaxiresa med ett barn som får utbrott! Det var inte kul och jag har idag träningsvärk i armarna och några rivsår på händerna. Men som min kompis och kollega sa "hellre tio nersparkade dörrar än att sitta i en kassa på ICA!" Och det håller jag helt med om, även fast det är svårt och jobbigt ibland så är det ett väldigt spännande och roligt jobb!
Idag har jag varit ledig, tack och lov! Jag har varit med Lovisa på gröna lund och det var jättekul. Sol och inte så mycket köer så det hade inte kunnat bli bättre! Vi var där från 12 till 17.30 och efter det gick vi hem till Lovisa igen och var där en stund innan vi gick till gallerian och köpte en frozen yoghurt innan jag åkte hem. Det har varit en bra dag och jag fick dessutom veta att Hanna får byta jobbhelg så nästa helg ska vi till västkusten och hälsa på Carro! Det ska bli superkul!
Imorgon är jag också ledig, på förmiddagen ska jag ta det lugnt och på kvällen ska jag på födelsedagsfest så det ska bli kul. Tur att jag har så bra kollegor så att de blir kompisar också! Vi är ju fem tjejer i ungefär samma ålder så det är roligt.
Nu ska jag hem och slänga mig i soffan och titta på film! Det har jag inte gjort på evigheter känns det som! Jag är alltid ute och flänger när jag är ledig!

Lycka

Kategori:

Vilken fantastiskt underbar dag jag har haft! Eller egentligen började det igår. Jag fick sluta tidigare från jobbet och då åkte jag hem till Lovisa. Vi spelade spel och åt middag. Vi åt räkpanna och jag har nu ätit musslor för första gången! I räkpannan var det nämligen en sorts mussla, det var inte så illa som jag trodde faktiskt! Det var lite läskig konsistens men smakade inte så mycket. Jag fick också prova pilgrimsmusslor för första gången, dom var godare än de andra men inget jag skulle köpa själv. Spännande middag var det helt enkelt! Sen på kvällen tittade jag och Lovisa på film. Eller egentligen var det kväll när vi åt middag också för den var vid åtta! Så vi kom inte i säng förrän vid tolv!
Idag på morgonen så hjälpte Lovisas mamma oss med att göra en sallad och fixa för pick-nicken. Lovisas pappa handlade färskt bröd på bageriet som vi åt till frukost och som vi tog med att äta till salladen. Vi hade också med oss jordgubbar och melon. Massa gott! Sen promenerade vi till strömkajen där båten skulle gå ifrån och det var strålande sol! Kan inte fatta att jag kunde ha sån tur med vädret på min lediga dag! Båtresan till Kyrkogårdsön tog två timmar. När vi kom fram började vi med att titta på fortet och oj vad det var häftigt! Det var otroligt spännande och intressant att gå där i fortet som är byggt i klipporna. Det var så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig! Om jag åker dit fler gånger måste jag gå på en guidad tur!
När vi hade tittat i och utanför fortet letade vi upp en plats där vi kunde äta lunch. Det var jättemysigt att sitta i solen och titta på båtar och höra vågorna. En stuga i skärgården vore inte så dumt kom jag fram till! Efter lunch tittade vi på kyrkogården som inte var mycket att se, bara en skylt egentligen! Så då la vi oss på en brygga och solade och vi badade faktiskt också! Vattnet var jättekallt men jag var bara tvungen att ta ett dopp i havet! Tiden gick jättefort och klockan fyra gick båten tillbaka igen.
Jag känner mig mycket nöjd med dagen och det var förmodligen en av mina bästa dagsutflykter! Om jag kommer ihåg och har tid ska jag lägga upp bilder senare :)

13 Juni

Kategori:

Jag har nu haft mitt sista sovpass på jobbet och det känns jätteskönt! Jag har också varit på skolavslutning idag vilket var mysigt. Imorgon är det jobb igen men när jag slutat vid 20.00 ska jag åka hem till Lovisa och sova där för sen på lördag ska vi åka båt till sisröfortet på kyrkogårdsön, det ska bli jättekul. Vi ska ha picknick och äta sallad och jordgubbar, strosa runt på ön och förstås titta på fortet. Det var länge sen jag såg filmen kyrkogårdsön så det blir spännande att se om jag känner igen något. Vi hoppas förstås på fint väder :)
Nästa helg är det midsommar och jag jobbar förstås men helgen efter det är jag ledig så då ska jag troligtvis åka till skövde och möta upp Hanna för att sen dra vidare till västkusten där Carro är, jag hoppas att det blir av för det vore superkul :)
Efter det har jag och 4 av mina jobbarkompisar, som är i min ålder, bestämt att vi ska hitta på något. Och den 8:e Juli åker jag hem så jag har mycket roligt att se fram emot :) Nu är jag på väg hem. Jag har köpt med mig sushi och ska lägga mig i soffan och titta på film, med tre timmars sömn orkar man inte göra mycket mer när man kommer hem!

Trött

Kategori:

Jag känner mig så fruktansvärt trött! Har jobbat 24h och sovit knappt 4h :/ har legat på soffan hela kvällen och inte orkat göra någonting! Dom där 24h passen är ingen höjdare, speciellt inte om man inte får sova ordentligt! Imorgon går jag på det tredje och sista så det känns skönt, sen är det tillbaka till dom vanliga tiderna. Vet inte när jag ska få tid att vila upp mig! På lördag är jag ledig men då ska jag troligtvis på en båttur med Lovisa till siaröfortet på kyrkogårdsön och då blir det nog fullt upp hela dagen. Får kanske vänta till semestern innan det blir lugn och ro. Fast det lär det nog inte bli hemma heller! Nu ska jag gå och lägga mig och sova i min säng och sova hela natten utan att vakna av ett skrikande barn var femte minut! Skööönt :)