Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

29 April

Kategori: Allmänt

Imorse tänkte jag att jag skulle läsa igenom pappret om det internationella körkortet som jag ska ansöka om och då upptäckte jag att jag måste ha ett foto till det. Alltså behöver man ett digitalt foto till visumansökan och ett vanligt foto till det internationella körkortet. Jag började fundera om jag skulle vara tvungen att foto ett visumfoto och få det digitalt och sen fota ett vanligt foto och tänkte att det skulle säkert bli ganska dyrt. Så jag ringde till CC och frågade om man kunde använda samma foto till dem och hon sa att till visumet kunde man ladda upp ett vanligt foto som man har tagit själv och se om det blir godkänt. Så jag gjorde det och efter lite fix och trix med storleken på fotot så fick jag till det! Och sen använde jag samma foto och gick in på fotoautomaten.se och skrev ut det på fotopapper så nu har jag ett foto till det internationella körkortet också, vilket betyder att jag slipper fota mig på stan imorgon och betala pengar för det! En sak mindre att betala! 
Jag började fylla i visumpapprena lite när jag hade fixat fotot. Det gick bra till en början för CC har skickat med ett häfte som man kan ta hjälp av men sen kom jag till en fråga där jag inte visste vad jag skulle svara så jag har frågat en annan aupair som har fyllt i allt om hon vet.
Jag har dessutom varit till banken idag och betalat visumet så nu är det klart!
Det börjar kännas som om det inte är så mycket kvar nu och tiden går jättefort!

~♥~

28 April

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått information om visumet! Jag ska till den Amerikanska ambassaden i Stockholm den 10 Maj. Det verkar lite krångligt, jag hoppas att jag kommer att göra allt rätt. Imorgon ska jag till banken och betala visumet och på fredag ska jag till stan och ta ett visumfoto. Sen så har jag beställt personbevis 120 som det stod att man skulle göra. Sen när jag har fotot ska jag fylla i DS-160 på internet. Jag är rädd att jag kommer att glömma någonting men man får ganska bra instruktioner på hur man ska göra.

~♥~

27 April

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått mina flygtider!

24 Maj
Departure: 06:50 Stockholm, Sweden - Arlanda
Arrival: 08:55 Frankfurt, Germany - Frankfurt International

Departure: 10:50 Frankfurt, Germany - Frankfurt International
Arrival: 13:10 New York, USA - John F Kennedy

Sen så kommer jag att vara på aupairskolan till på fredagen då jag åker till värdfamiljen.

28 Maj
Departure: 17:30 New York, USA - La Guardia
Arrival: 20:06 Denver, USA - Denver International

Spännande är det! Tänk att det är mindre än en månad kvar nu =)

~♥~

26 April

Kategori: Allmänt

Igår var jag hos Irene. Det var roligt att träffa henne nu när hon har kommit hem från funäsdalen! Vi hade en bra dag med solsken och picknick! Synd att jag inte kunde stanna längre men det är så när man inte har någon bil och det inte går några bussar.

Idag fick jag mitt polisregisterutdrag (ingen prick hade jag!) så nu kan jag skicka lite papper till CC. Imorgon ska jag betala fakturan och så hoppas jag att visumpapprena kommer. Måste in till stan och ta ett visumfoto också. Jag har även funderat lite på vad jag ska köpa för presenter till familjen. Tror att jag ska gå på jamtli och se om jag hittar något, jag vill ju ge dem något som har med jämtland att göra.

~♥~

22 April

Kategori: Allmänt

Idag kom det två brev från CC på posten! Jag har fått en förberedelsebok, papper om försäkringen, schema till aupairskolan och en massa information! Jag har även fått fakturan på det jag ska betala så det blir skönt att få det gjort. Men jag har inte fått visumpapprena än så jag får fortsätta att vänta på dem!

~♥~

21 April

Kategori: Allmänt

Imorse när jag kollade mailen så blev jag väldigt förvånad! Jag hade fått ett mail från värdmamman i texasfamiljen som jag var matchad med förut. Hon undrade hur det gick för mig. Det var roligt att hon fortfarande tänker på mig! Jag svarade och berättade att jag har fått en familj och att det går bra.

Hoppas att jag får brev från CC idag! Men det dröjer lite innan posten kommer så jag får hitta på något att göra innan jag kan gå och titta!

~♥~

20 April

Kategori: Allmänt

Igår fick jag ett mail där det stod "Good news from Cultural care Au pair". Vilket betyder att det nu är helt bestämt att jag och familjen är matchade med varandra och det stod även att jag kommer att åka den 24 Maj till Aupair skolan i New York och att jag kommer att komma till familjen den 28 Maj. Det känns jätteskönt att ha ett datum så att man kan börja planera allt som ska göras innan jag åker. Jag hade även fått ett mail av värdmamman där det bla stod:
:) We´re really happy that you´ll be joining our family :)
Det gjorde mig glad och jag kände ännu mer att jag har fått en jättebra familj! En annan sak som gjorde att jag kände det var när mamman berättade att de ville ha mig som deras aupair och jag sa att jag ville det, då ropade hon på pappan som var i bakgrunden och sa "she said yes" och då säger pappan "välkommen" på svenska!
Idag har jag pratat med CC och de har kontrollerat mitt namn så att det inte blir något fel när de bokar flygbiljetterna. Sen så bestämde jag mig för att välja försäkringspaket två. Jag hade tänkt att jag skulle bli meddlem i club aupair också men nu när jag var och tittade på hemsidan så fanns det nästan inga erbjudanden i Denver så det blir nog inte så. Så nu är det bara att vänta på att jag får brev från CC med bla visumpapprena...

~♥~

Problemet löst!

Kategori: Allmänt

Nu är problemet löst, jag har fått en tid för hälsoundersökningen på fredag. Skönt att ha det fixat! Sen så ska jag skicka papprena om polisregisterutdrag, jag måste bara köpa ett frimärke. Sen när det är färdigt så ska jag skicka hälsointyget, polisregisterutdraget, personlighetstestet och en kopia på mitt pass till Cultural Care. Sen så måste jag bestämma vilket försäkringspaket jag ska välja och om jag ska bli meddlem i club aupair. Det är mycket att fundera på och fixa!

~♥~

19 April

Kategori: Allmänt

Idag blir det bestämt vilket datum som jag kommer att åka! Jag hade fått ett mail av mamman imorse och det blir förmodligen antingen den 17 eller den 24 Maj. Lite tidigare än vad jag trodde men det gör inget bara jag inte behöver stressa för att hinna med allt som måste göras!
Jag har försökt att få en tid hos en läkare som kan fylla i pappret som intygar att jag är frisk men det går inge vidare. I krokom blev jag uppskriven på en lista så det kan ju ta flera veckor innan jag får en tid och i föllinge hade de ingen tid alls. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra? Får väl ringa runt på ställen i stan också...

~♥~

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Jag kan nästan inte tro det men jag har fått en värdfamilj! Det känns jätteroligt! Jag pratade nyss med familjens nuvarande aupair och det lät jättebra och sen pratade jag med mamman och hon sa att de jättegärna ville ha mig som deras aupair!
 :D
Vi ska prata igen på måndag och bestämma datum och meddela cultural care så att det blir klart!
Nu händer det verkligen, det känns lite pirrigt! Det kommer nog att bli svårt att sova inatt, kommer säkert att vara jättemycket tankar! Men jag har fått en toppenfamilj och det ska bli så spännande!
Vi får se när det blir jag åker men det kommer nog att bli ganska snart, senast i mitten på juni, så det är mycket som ska fixas! Men det får jag börja tänka på imorgon!

"I´m so excited, and I just can´t hide it
I´m about to lose control and I think I like it"

:thumbup:

~♥~

17 April

Kategori: Allmänt

Det var inte så roligt att vakna upp imorse och se att det har snöat! Men det var så lite så det försvinner nog fort. Jag vill att det ska bli grönt ute, inte vitt igen!

Ikväll ska jag prata med värdfamiljens nuvarande aupair. Det ska bli roligt. Hon är ju den som bäst vet hur det är att bo med familjen och ta hand om deras son.

Imorgon ska jag och Wilma gå på bio och se på Prinsessan och grodan. Hon fick ju en biobiljett när hon fyllde år så det är väl på tiden!

~♥~

14 April

Kategori: Allmänt

Imorse skickade jag ett mail till familjen eftersom jag inte hade hört något från dem sen jag pratade med pappan. Nu ikväll så ringde det på min mobil och det var mamman som ringde. Hon hade läst mitt mail och tyckte att det var bättre att prata istället. Hon hade lite frågor och så ville hon prata med mamma men jag berättade att mamma inte kan prata engelska så bra. Så istället så ska pappans syster, som bor i sverige, ringa och fråga mamma lite frågor. Det märks ju verkligen att de är engagerade och vill att det ska bli rätt för både mig och för dem så det känns bra. Vi bestämde även att jag ska prata med deras nuvarande aupair i helgen så det ska bli roligt att höra vad hon tycker. Och på måndag ska vi förmodligen bestämma hur det blir så det känns jättebra! Det vore så skönt att veta vart och när jag ska åka. Än så länge så finns det ingen anledning att tacka nej till den här familjen och jag tror inte att det kommer att ändras så om de tackar ja så kommer nog jag att göra det också!

:thumbup:

Imorgon har Andreas halkbana så vi ska hämta honom i stan när han är färdig och sen kanske äta beroende på vilken tid det blir och sen åka och hälsa på farmor och farfar. Jag ska även se om jag kan ringa Irene imorgon kväll så att jag kan berätta hur det går med värdfamiljen och höra hur hon har det på praktiken. Jag saknar henne men jag måste ju vänja mig att vara ifrån henne! Det kommer absolut inte att bli lätt men jag vet att våran vänskap kommer att klara det!
 :)

~♥~

12 April

Kategori: Allmänt

Jag har pratat med pappan i familjen nu också och han verkade trevlig. Familjerna blir ju matchade med tre aupairer samtidigt så de skulle prata med någon mer också. Men han sa att jag låg bra till och att jag pratade bra engelska så det var roligt att höra. Hoppas att jag får veta något snart. Skulle vara roligt att få prata med deras nuvarnade aupair också för att få veta vad hon tycker om familjen. Som vanligt så är det bara att vänta och se vad som händer. Men jag håller tummarna, det här är en familj som jag kan tacka ja till så jag hoppas verkligen inte att de kommer att välja en annan aupair.

Idag är det stårlande sol igen så jag kommer nog att sitta ute mest hela dagen! Det är så härligt med vår, hoppas att det blir grönt ute snart!

~♥~

10 April

Kategori: Allmänt

Strax efter fyra ringde telefonen igår och det var mamman i familjen! Jag tror att vi pratade i ungefär en timme och det känns bra! De verkar vara en ganska normal familj. Mamman lät jättesnäll och sonen verkar väluppfostrad. De kommer att ringa igen någon gång nu i helgen så att jag ska få prata med pappan också och sen förmodligen deras nuvarande aupair. Jag hoppas verkligen att det blir den här familjen så att jag får åka iväg snart! Än så länge så känns det ju väldigt bra!

~♥~

9 April

Kategori: Allmänt

Idag ska jag prata med Colorado-familjen och det ska bli jättespännande! Men jag börjar bli lite nervös. Hoppas att familjen är så bra som jag tror att de är och att de kommer att tycka om mig! Det ska bli roligt att få lite mer information om dem och stället det bor på.

Hoppas att familjen ringer ganska tidigt så att jag kan följa med mamma och Wilma till Frösön för att fira Ulrika!
Nu måste jag gå och titta vad Wilma gör så att hon inte hittar på något bus!

~♥~

7 April

Kategori: Allmänt

Vad glad jag är! Igår fick jag ett mail från mamman i familjen och hon lät väldigt trevlig. Vi har bestämt att vi ska prata med varandra på fredag och jag ser verkligen fram emot det. Jag kommer även att få prata med deras nuvarande aupair till helgen om det går bra på fredag. Det ska bli roligt att få ställa frågor och få veta lite mer om familjen. Jag hoppas att jag äntligen har hittat min värdfamilj!

Det är ganska fint väder ute idag så jag ska gå ut och sätta mig och läsa lite. Men igår när jag gjorde det så blåste det så det blev kallt så jag hoppas att det inte är lika idag.

~♥~

6 April

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen jag skrev nu så jag tänkte uppdatera er lite! Jag pratade ju med familjen som bodde utanför Washington DC och det kändes inte alls så bra. De verkade vara en väldigt strikt familj med mycket regler. Sen så verkade de lite för överbeskyddande när det gällde barnen. Jag fick helt enkelt ingen bra känsla alls. Igår så försvann familjen och det kändes väldigt skönt. Strax efter fick jag en ny matchning, jag blev lite förvånad att det kom en ny så fort, men det var ju bra! Jag blev jätteglad när jag såg att familjen bodde i Colorado. Sen när jag loggade in på min sida så fortsatte det att kännas bra. De har en son på tre år och de tycker bla om att åka skidor. Jag har ringt till CC och sagt att jag är intresserad av att prata med dem så nu håller jag tummarna! Hoppas verkligen att jag får prata med dem! Det känns nu som om de är en familj som skulle passa mig prefekt, men man vet aldrig, det kan ändras fort!
Jag har känt mig lite nere nu ett tag eftersom att det har gått så dåligt med matchningarna och jag har börjat känna mig stressad över att komma iväg. Men nu känns det bättre! Den här matchningen hoppas jag verkligen på och jag känner mig possitiv igen!

~♥~

2 April

Kategori: Allmänt

Igår kväll öppnade familjen upp så att jag kan se hela deras profil och ska jag vara ärlig så kändes det inte lika bra när jag hade läst det. Familjen verkar mycket mer strikt än vad jag trodde från början, bland annat så har de bifogat en två sidor lång lista med regler. Visst, vissa av reglerna känns självklara och inte så svåra att följa men att jag till exempel inte skulle få äta eller dricka på mitt rum känns mindre bra. Det känns lite jobbigt nu för jag hade ju fått en liten bild av hur familjen verkade och nu förstördes det och det känns inte alls lika bra längre. Jag får väl vänta och se hur det känns efter telefonsamtalet.
Jag är så less på hela matchningsprocessen nu så jag hoppas ju så mycket att det ska bli bra. Men jag är ju inte beredd att ta vad som helst bara för att komma iväg. Jag är rädd att andra ska tycka att jag är kräsen eller gör någonting fel men jag tror inte att jag gör det. Jag har egentligen inte pratat med så många familjer, med tanke på hur många matchningar jag har haft, och det har ju inte känts rätt varken för familjen eller för mig i de flesta fallen. Det är två familjer som jag har varit i kontakt med som jag skulle ha tackat ja till om de hade gjort det och jag har bara tackat nej till en familj som har sagt ja till mig.

Idag vaknade jag med solen i ögonen men det verkar ändå inte vara så härligt väder ute för det blåser. Men jag ska nog ta med Molly ut på en lite längre promenad senare idag.

~♥~

Matchning 18

Kategori: Allmänt

Jag har en ny matchning igen! Det är en familj som bor en timme utanför Washington DC och de har tre barn på 4,5 och 7 år. Till en början kändes det inte så bra men det känns bättre och bättre även fast jag inte har pratat med dem än. Jag fick ett mail igår där de frågade om jag kunde prata klockan 17:00 och det kunde jag så jag skickade iväg ett mail och sa att det passade bra. Så klockan 5 satt jag och väntade på att telefonen skulle ringa, förberedd med alla mina frågor, men när jag hade väntat i en timme och de inte hade ringt så började jag fundera på om jag hade uppfattat något fel. Så jag skickade iväg ett mail och fick snart ett svar där pappan bad om ursäkt, han hade glömt skriva vilken dag de skulle ringa, och de menade på fredag. Så nu väntar jag till på fredag och hoppas att det kommer att kännas bra efter samtalet.

Idag ska vi fira momma så vi ska dit och äta middag. Jag och mamma ska göra tårtan så jag ska fixa med lite dekoration till den nu.

Glad Påsk!

~♥~