Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Ledig

Kategori: Allmänt

Igår var det mösspåtagningsbal och det var ganska roligt. Det är inte riktigt min grej att gå på sånt där. Maten var okej och underhållningen sådär. Finns inte så mycket att säga så jag tänkte lägga ut några bilder.






Carro


Malin

BALDAG!

Kategori: Allmänt

Idag är det mösspåtagningsbal så vi har gått halvdag på skolan. Ska snart börja göra mig iordning. Jag hoppas att det kommer att bli en rolig kväll.

Igår skrev jag in mig på körskolan, det vart inte z-trafikskola eftersom det var fullt där så det vart Lulens trafikskola istället. Men det var lika bra det! Känns skönt att komma igång lite.

Jag kan inte förstå att det är nästa vecka som det är studenten, men det ska bli så skönt att slippa skolan. Jag längtar jättemycket och hoppas på att det blir fint väder, det vore tråkigt om det regnar.

Måndag

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen, och sista veckan då man kan visa vad man går för! På torsdag sätts betygen och efter det är det ingen större vits med att gå på lektionerna men det tänker jag självfallet göra ändå!

På torsdag är det mösspåtagningsbal och jag har nästan köpt allt som jag behöver. Det är bara skorna kvar att köpa och det ska jag och mamma göra på kläddax imorgon.

Imorgon är det projektredovisning och jag vill inte göra det men man måste. Jag tycker inte om att stå och prata inför stora grupper och vi ska redovisa för 4-5 klasser.

När den här veckan är slut så kommer det att kännas väldigt skönt. Studentveckan kommer nog inte att bli så jobbig men sen så ska jag försöka ta körkortet på två veckor så vi får se hur det går. Det känns lite jobbigt men det är lika bra att ta det nu för annars kommer jag förmodligen aldrig att ta det. Dessutom så måste jag ju ha körkortet när jag ska till USA så det är bra att jag har en anledning att ta det!

Bättre än förväntat

Kategori: Allmänt

Jag trodde att denna dag skulle bli jättelång och jobbig men så vart det inte. Började dagen med att ha teoriprov på bageriet och det gick mycket bättre än vad jag trodde. Sen så fick vi veta att vi inte hade något kallkök eftersom läraren var sjuk så vi fick sluta när vi var färdiga med provet vilket var vid 10-tiden. Härligt! Nettan kom och hämtade mig och sen har jag bara slappat framför tv:n med kusin Theo och tittat på Emil i Lönneberga!

Jag är väldigt less på alla dåliga busstider just nu. Det var tänkt att jag skulle följa med Irene till stan imorgon och vara med på hennes dag med bujinkan. Jag hade planerat allt vilka bussar jag skulle ta och till och med bestämt vad jag skulle ha på mig och så ringde jag till Irene och hon kom med nyheten att det var en röd dag imorgon vilket jag inte hade tänkt på. Och i och med det så går det nästan inga bussar, vi höll nästan på att lösa det när vi kom på att jag måste ta mig hem också. Det var lite tråkigt men jag måste erkänna att det var lite skönt för jag tycker inte riktigt om att gå på saker där det finns en massa okända personer. Jag hoppas bara att Irene inte vart allt för besviken att jag inte kom men vi ska träffas på lördag och söndag istället. Vi ska på clinic på saloonen på söndag och det ska bli roligt.

Igår så var det ridning och jag fick rida på Roxy som är en liten ponny. Det var jätteroligt, verkligen annorlunda jämfört med en stor häst. Det var första gången jag red på Roxy och hon var jätteduktig. Jennifer tyckte att det gick bra för hon sa att hon brukar tvärstanna men det gjorde hon inte med mig så det var bra. Jag hoppas att jag får rida henne nästa gång också.

Kanske ska berätta om Sundsvall också! Tyvär så var aupairmötet inställt när vi kom dit så jag vart väldigt besviken. Men vi spenderade dagen med att gå i affärer och jag hittade två jättefina, vita klänningar. Det känns otroligt skönt att jag har hittat en klänning att ha på studenten. Nu fattas bara ett par skor och det kanske momma och moffa har hittat i Prag.

Ännu en skolvecka är över...

Kategori: Allmänt

Det har inte varit en så bra vecka. Jag börjar känna mig riktigt stressad nu när det är så mycket att göra och så lite tid. Dessutom så har jag inte blivit frisk från min förkylning än och i tisdags blev det bara värre. I tisdags kväll i slutet av ridlektionen så hostade jag till och jag kände hur det knäppte till i örat och det började göra jätteont. Jag förstod direkt att jag hade fått öroninflammation och det är en av de värsta saker jag vet. När jag kom hem tog jag en ipren och efter mycket om och men så somnade jag. Det lustiga var att när jag vaknade följande morgon så hade jag inte ont längre så det var jättekonstigt. Men vi ringde sjukvårdsupplysningen och det visade sig att min trummhinna förmodligen hade spruckigt för då går öroninflammationen över. Jag var jätteglad att jag inte hade ont längre men jag har fortfarande lock för örat och hör nästan ingenting. Men jag hoppas att det försvinner snart...

Vi hade slutprov i onsdags och torsdags och det gick bättre än förväntat så det känns skönt. Vi skulle göra biskvier, mazariner och godbitar. Det var lite svårt eftersom det var saker som vi nästan aldrig hade gjort men det gick bra ändå.

Idag så började dagen inte så bra. Jag gick till dagiset för att hämta ett referenspapper som jag behöver för att kunna åka till USA. Men hon som är på den avdelningen är så sur och grinig så hon hade bara skrivit på hälften av pappret så jag kan inte använda det. Jag vart jättebesviken och min första tanke var att hon hade förstört min framtidsdröm. Men när jag hade pratat med mamma så lugnade jag ner mig och vi ska försöka fråga någon annan som kan skriva på pappret.

Imorgon åker jag och Irene till Sundvall med momma och moffa som sen åker vidare till Stockholm. Jag ska på aupairmöte kl.13.00 och Irene ska följa med. Det ska bli roligt och jag är så glad att jag frågade om Irene ville följa med. Sen så ska jag försöka hitta en studentklänning och så ska vi ta tåget hem kl.18.00. Sen på kvällen så ska jag titta på Eurovision song contest med mamma och moster Nettan.

På söndag är det jour i stallet igen och det är roligt men det känns som om jag verkligen inte har tid med det. Måste lämna in ett religionsarbete om Wicca (häxor) på onsdag och så har vi teorislutprov på bageriet som jag inte har tränat alls till. Men det ska nog gå bra ändå, det gör det alltid!

12 Maj

Kategori: Allmänt

Igår så skulle jag ha varit på ett onlinemöte men jag fick inte till det så det var inte bra. Jag kommer kanske att måsta åka till Sundsvall på lördag och gå på ett möte där istället. Men vi får se hur det blir. Jag måste ju gå på ett möte för att kunna fylla i ansökningspapprena riktigt och så blir man intervjuad så att dom vet att man kan prata lite engelska. Jag kanske får åka med momma och moffa dit och tåg hem eller så åker jag med mamma om moster Nettan som kommer på lördag orkar åka till sundsvall efter en lång tågresa. Vi får se hur det blir men det löser sig alltid!

Ikväll har jag ridning och det ska bli jätteroligt för vi ska rida ute. Jag hoppas bara att det inte kommer att regna!

Vilken vecka!

Kategori: Mina Bakverk!

Äntligen är den här skolveckan slut! Jag är jättetrött och idag var det inte en så bra dag. Jag känner mig inte specillt nöjd med mina saker, men jag vill ju alltid ha mina saker perfekta så jag har kanske lite höga krav? Tänkte i alla fall visa lite bilder.









Vi skulle baka 5 sorters kakor, 3 sorters bullar, 3 vetelängder/kransar, 7 matbröd, 3 sorters wienerbröd, 2 wienerlängder och två sorters tårtor. En prinsesstårta och en moussetårta och den vart inte alls bra för gelen som är uppepå vart för lös så det ser lite konstigt ut. Men det var först gången som jag gjorde en sån.

Jag tittade i min almenacka igår och upptäckte att jag har jour i stallet på söndag och det kändes inte alls så kul för jag hade ju andra planer. Men det är ingenting att göra åt, men jag ska inte klaga för jag tycker om att vara med hästarna ♥

Vilken dag...

Kategori: Allmänt

Jag är helt slut. Är förkyld men var på skolan ändå eftersom det var första dagen av tre med slutprov. Vi har bakat från 8-16 och fick endast sitta ner i 30 minuter under lunchen. Så efter att ha gått i träskor hela dagen har jag ont i fötterna och är allmänt trött. Det känns lite jobbigt att veta att samma sak händer imorgon men jag kämpar på!
Jag fick se mitt studentplakat idag och det vart riktigt fint, längtar så till att skolan är slut för jag börjar bli riktigt less.
På lördag blir det att jag åker till Irene och har roligt. Vi ska försöka att klura ut en balfrisyr till henne och kanske ta några bilder med våra fina studentmössor.
På söndag har jag funderingar på att åka till farmor och farfar och rida lite på Alto. Om jag har blivit frisk till dess, men det måste jag!
På måndag är det onlinemöte med Cultural Care Aupair, det ska bli roligt, ännu ett steg närmare USA. Jag tror att det är ett bra beslut att åka för det verkar som om det är väldigt svårt att få jobb här nu. Jag har börjat fundera lite på vad jag ska göra när jag kommer tillbaka från USA och jag tror att jag vill jobba lite som volontär först tills jag kan börja på hollands folkhögskola och gå fjäll och friluftslinjen. Men man vet aldrig vad som kommer att hända!