Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Tisdag

Kategori:

Idag ska jag äntligen få träffa Lovisa, Carro och Hanna igen! Det ska bli jätteroligt! Synd bara att det regnar men vi blir nog mest inne. Museum, bio och middag på restaurang tror jag står på schemat.
Jag frågade hon som har en stuga i täby kyrkby om jag fick hyra den men tyvärr så sa hon att den inte gick att bo i så det känns tråkigt. Men jag lämnade nyss in en intresseanmälan på en tvåa i märsta, huset bredvid Nettan, så nu hoppas jag på det! Det är bara att fortsätta hålla utkik!

Underbar dag

Kategori:

Åh vilken underbart fin dag det är idag! Strålande sol och lagom kallt. Jag sitter just nu på tåget på väg till Sollentuna där jag ska möta upp Nettan med familj. Sen blir det lite shopping, jag ska försöka att inte handla så mycket!
Sen blir det skönt att sova över i Märsta och imorgon får jag träffa Linda också.
På tisdag kommer mina hållandskompisar och det ska bli så roligt att se dem igen! Sist var ju när vi gick jämtlandstriangeln. Synd att jag bara var ledig en dag men den kommer att bli toppen tror jag!

Lång dag

Kategori:

Idag har jag en lång jobbdag! Började sju och slutar nio. Men just nu har jag lite rast så det är skönt. Inte för att det är speciellt jobbigt annars! Jag fick följa med ett av barnen till skolan så det är roligt och spännande.
Jag hade ju tänkt att jag skulle söka ett barnvaktsjobb också men jag insåg igår att jag inte skulle få tid till det, jag vill ju inte jobba ihjäl mig! Det blir så mycket jobb ändå, vilket jag tycker är bra. Bara den här veckan har det blivit 10 timmar mer än vad det var tänkt och då finns det chans att jag får jobba imorgon också så att det blir ännu mer!
Jobb eller inte så ska jag träna imorgon, jag tänkte simma lite, jag har ju trots allt betalat för simhallen också så jag måste ju använda den! Får se hur jag gör nästa gång om jag kanske bara tar gymmet?
På lördag blir det lite shopping vid globen med Nettan och Lilian och sen övernattar jag i Märsta eftersom vi ska till morfars minneslund på söndag. Det händer verkligen saker hela tiden! Vilket förstås gör att tiden går jättefort, så snart är det jul och jag får åka hem en sväng!
Jag håller på att försöka designa om min blogg så att det går att kommentera men som sagt så har jag inte så mycket tid!

Vilken underbar dag jag hade igår! Frisören var jätteduktig och snäll. Han velade väldigt mycket när han skulle bestämma vad han skulle göra med mitt hår eftersom jag sa att han fick göra vad han ville. Först tänkte han klippa det till axlarna men sen ångrade han sig för han ville inte klippa av mitt långa hår! Färgade håret gjorde han så att jag satt med foliegrejer på huvudet så det såg väldigt roligt ut! Men vi var ju flera stycken så det gjorde inget. Vi fick god lunch och det fanns frukt och kaffe. Ingen av oss visste hur visningen som vi skulle vara med på gick till så det var spännande. Efter middagen fick vi sätta oss på ett podium och framför oss fanns en frisörstol där frisören skulle hålla till och sen var det då massa andra frisörer som han skulle visa olika tekniker på. Vissa av oss var färdiga så dom visade han bara, några gjorde han frisyrer på och några klippte han. Jag var en av dom som blev klippt och det var ju jättespännande eftersom det inte fanns någon spegel där man kunde se hur det blev. Frisören tyckte att jag hade tjockt och fantastiskt hår och flera tyckte att jag skulle dela med mig så det var kul! När jag var färdig så sa de att det blev jättefint men jag fick vänta ytterligare innan jag fick se! Jag blev jättenöjd, det var roligt med lite ny färg och skönt med uppklippt hår. När visningen var klar fick vi individuella presentpåsar med hårvårdsprodukter som passade vårat hår så det var bra. Inte nog med att vi hade fått gratis klippning, färgning och mat utan vi fick produkter för typ 600 kr också! Det var helt enkelt en väldigt lyckad dag och jag hoppas att jag får vara med fler gånger!

Kategori:

Tisdag

Kategori:

Just nu sitter jag på en dubbeldäckare på väg till Kista Galleria. Trodde inte att SL hade så här fina bussar till kommunaltrafiken! Gratis wi-fi har den också! I alla fall så ska jag till Kista och köpa ett par skor innan jag åker till spånga där jag ska vara hårmodell idag. Det ska bli så spännande och roligt!
Imorgon och på torsdag är det jobb och sen på fredag ska jag på en jobbintervju igen! Denna gång hos ett företag som heter nannynu. De har en familj som behöver hjälp på förmiddagen 1-3 gånger i veckan och det skulle passa perfekt med tanke på mitt schema. Så det hoppas jag att jag får!
Sen i helgen blir det nog Märsta.

Bluff

Kategori:

Lägenheten var för bra för att vara sann. Det var en bluff och det känns jättetråkigt. Jag förstår inte hur man kan vilja lura andra på pengar sådär. Men men nu är det bara att leta vidare! Eller jag tror att det blir så att jag bor kvar i Kårsta till årsskiftet. Och när jag är hemma över jul så tänkte jag kontakta vävtanten som har en stuga i kyrkbyn och se om jag får hyra den. Om den är beboelig på vintern. Skulle tro att jag kan få en lägre hyra då också så nu hoppas jag på det!
Idag har det varit bad på jobbet vilket var roligt. Jag jobbar bara 9-16 så det är skönt. Handling i vallentuna innan jag åker hem och har lördagsmys. Och imorgon blir det pilates på gymmet och kanske en shoppingtur.
Det var en besvikelse när jag förstod att lägenheten var en bluff men nu känns det bra igen! Det vore ju jätteskönt om jag kan bo i kyrkbyn sen efter jul.

Ledig

Kategori:

Idag är jag ledig! Om man kan kalla det ledig när man har massor inplanerat! Jag klev upp 8 i morse och åkte in till stan. Där var jag på jobbintervju på Cafe foam. Det är ett företag som heter änglavakt som hjälper familjer att hitta barnvakter. Jag sökte ett jobb som barnvakt åt två tjejer i täby kyrkby. Jag hade intervju med ägaren till företaget och hon var jättesnäll, allt gick bra. Hon trodde att jag skulle passa bra men det är ett minus att jag planerar att börja plugga nästa höst så vi får se hur det går. Det hade varit roligt och bra med lite extra inkomst men det är ju inget måste.
Just nu är jag på väg till väsby centrum. Ska gå i lite affärer där tills Nettan kommer och hämtar upp mig. Sen ska jag på lägenhetsvisning. Det är ju inte längre intressant men jag tänkte gå ändå för att se hur det går till och så.
Jag väntar på samtal om visning på lägenheten på norrmalm så det kommer troligtvis att bli nästa vecka. Det ska bli så roligt. Om det är så fint som på bilderna är det ingen tvekan om att det blir den. Jag vet ju att jag får den om jag vill ha den. Från första november eller december och upp till 6 år framåt! Det gäller att ha tur och hitta rätt människor. Den här kvinnan som hyr ut verkar jättesnäll så jag har verkligen haft tur! Nu ska man väl inte ta ut något i förskott så jag kanske ska vänta med att vara så glad till efter visningen!
Nu är det bara fem dagar kvar till jag ska vara hårmodell. Åh så roligt det ska bli! Undrar hur de kommer att klippa mig? Spännande!

Lycklig

Kategori:

Jag tror att jag har hittat den bästa lägenheten någonsin! Det känns sååå bra! Ska bli så spännande att få åka och kolla på den sen. Jag har skickat mina kontaktuppgifter till hon som hyr ut så hon kan fixa så att vi får komma och titta på lägenheten och bestämma oss om vi vill hyra den. Det blir inte jag och Erika som ska hyra den utan förmodligen jag och Linda istället. Det kommer att bli jättebra. Allt är så spännande hela tiden!
Igår var jag ju på ett Core träningspass och oj vad det var jobbigt! Jag orkade nästan ingenting. Och imorse när jag vaknade kändes det i hela magen, ryggen och på sidorna. Jag har nog aldrig haft så mycket träningsvärk där förut! Men jag använde nog mycket muskler som jag inte brukar så det är nog därför. Imorgon ska jag gå på ett Yogapass innan jag börjar jobba klockan två. 
Jag har även köpt en tidig julklapp till mig själv, skaljacka och byxa från tierra, jag kunde inte motstå när det var så bra pris!
Livet är väldigt bra för tillfället! Det enda som jag skulle kunna klaga på är att det är snö hemma men inte här! Men den kommer väl hit så småningom, om inte annat så kommer jag ju hem över jul :)
 
~♥~

Lägenheter

Kategori:

Nu händer det grejer på lägenhetsfronten! Först så blev jag erbjuden att gå på visning på en etta i märsta så det ska jag göra på torsdag. Sen så när jag var på väg till gymmet så fick jag svar på en lägenhet som ligger mitt i stan. Den verkar för bra för att vara sann så jag hoppas verkligen på den. Jag har svarat och frågat om det är möjligt att komma och titta på den så nu väntar jag spänt på svar!

15 Oktober

Kategori:

Oj vad tiden går fort! Nu har jag varit i Sthlm i två veckor!
Förra veckan jobbade jag 6 dagar - 64,5 timmar totalt! Superbra! Så jag tyckte att det kändes lite lite att endast jobba två dagar denna vackan men jag fick två dagar till att jobba så nu känns det bättre! Men idag är jag ledig och det känns skönt. Jag har spenderat större delen av dagen till att leta lägenhet, Erika och jag ska hyra en lägenhet tillsammans så det blir jättebra! Bara vi hittar en tvåa till ett bra pris. Nettan hjälper oss att leta för det är verkligen inte så lätt och hon har ju lite mer erfarenhet av att leta lägenheter i sthlm. Jag har hittat en tvåa i Vällingby för 5200 kr så det är ju helt okej men jag har även mailat om en lägenhet i täby kyrkby, jag vet dock inte vad den kostar än så jag väntar och ser. Det hade ju varit helt underbart att bo så nära jobbet. 
Jag har även sökt ett barnvaktsjobb i täby kyrkby för en kväll i veckan. Jag sökte i morse och jag har redan fått en förfrågan om en intervju, så på torsdag ska jag på intervju klockan två! Jag har också sökt som timvikarie på frilufts förskolor i täbyområdet men från dem har jag inte hört något än. Jag gör allt för att försäkra mig om att jag inte kommer att ha lite jobb! Det kommer nog inte att vara några problem men det är skönt att ha något i reserv. 
Det känns som att jag har hundra saker att tänka på nu! Bostad, jobb, framtid m.m. 
Jag skulle vilja fråga chefen om en lönehöjning också men det vet jag inte hur jag ska våga! Det känns ju jättedumt! Jag får klura ut något!
Ikväll har jag bokat in mig på ett Core träningspass så det blir spännande.
Sen blir det jobb imorgon igen :)
 
~♥~

Ledig

Kategori:

Idag har jag varit ledig, för ovanlighetens skull! 
Jag har varit på gymmet och tränat Zumba vilket är jättesvårt men jag tänker att det borde bli lättare efter ett tag. Eller så är jag helt enkelt hopplös på att dansa!
Efter träningen träffade jag Nettan och Theo och tog en fika i Vallentuna. Sen visade jag dem hur jag bor här i Kårsta. Nettan berättade att Erika funderar på att flytta till Sthlm så då kanske vi kan dela lägenhet och det skulle nog bli både billigare och roligare än att bo här! Så jag har börjat hålla utkik efter tvåor nu. 
Det blir lite ensamt här ibland så det var skönt att träffa Nettan och Theo idag. 
I helgen blir det 25 timmars jobb så då behöver jag inte känna mig ensam i alla fall! Det är lite spännande också för chefterna håller på att göra ett nytt schema så jag hoppas att jag kommer att få jobba lite mer! Jag ska ju försöka spara så mycket pengar som möjligt om jag ska börja studera till nästa höst. Och så tycker jag ju att det är jätteroligt att jobba och det känns lite som hemma.
Nettan ska boka biljetter till Dirty Dancing musikalen så det ska bli superroligt! Men det blir nog i November så jag får vänta ett tag. 
Nä nu ska jag sticka lite och titta på McLeods döttrar innan jag går och lägger mig!
 
~♥~

Jobb

Kategori:

För tillfället känns det lite som att jag bor på jobbet! Jag kliver upp, åker på jobbet, jobbar, åker hem och sover och så börjar det om! Men det är helt okej för jag trivs jättebra på jobbet. Jag har idag jobbat i en vecka och jag har redan fått besöka två sjukhus och vårdcentralen med barnen! Igår åkte vi hela vägen till Akademiska i Uppsala! Den här veckan är jag bara ledig på fredag för jag har fått hoppa in och jobba extra. På fredag ska jag träffa Nettan och Theo så det blir roligt. Imorgon jobbar jag endast 7 timmar så innan jobbet ska jag gå på mitt andra muskel bosu träningspass så det ska bli roligt.
Jag har funderat ett tag på att jag vill göra något med mitt hår men jag har tyckt att det är så dyrt att gå till frisören. Så kom jag på att man kan anmäla sig som hårmodell till frisörskolor och sånt och igår fick jag en förfrågan på att vara hårmodell den 23 oktober! Vilket jag självklart tackade ja till! Det ska bli jättespännande, jag ska bli klippt och så färgar de håret, helt gratis! Man får dessutom fika och hårvårdsprodukter för att man ställer upp så jag går helt klart plus på det!
Det går bra att bo här i Kårsta men jag känner ändå att jag skulle vilja ha något eget så jag letar och ser om jag kan få något från januari och framåt. Det är förstås svårt att hitta något med ett rimligt pris. 
Nu ska jag titta på ett avsnitt av Friday night lights innan det är läggdags! Jag fick gå en timme tidigare idag så jag behövde inte slänga mig i sängen på en gång när jag kom hem!
 
~♥~

Oväntat

Kategori:

Oj vad det inte blir som man har tänkt ibland!
Igår åkte jag till gymmet vid halv elva för att gå på en gruppträning. Jag hade bokat in mig på Muskel bosu och jag hade ingen aning om vad det var så det var spännnde! Det visade sig att man tränade genom att göra olika balansövningar på en halv pilatesboll. Det var svårt men roligt så det kommer jag att gå på fler gånger. Efter en timmes träning åkte jag direkt till jobbet. Nästan direkt när jag kom dit fick jag åka iväg till Astrid lindgrens barnsjukhus med ett av barnen. Där blev det förstås mycket väntetid och vi trodde att vi skulle få åka hem samma dag men det visade sig att det kunde vi inte göra så eftersom jag redan var på sjukhuset så stannade jag kvar och jobbade natt. Det kändes jättekonstigt att vara där eftersom sist var när Andreas bröt benen. Allt gick bra men jag var fruktansvärt trött bitvis på natten. Jag var ju inte alls beredd på att jobba så länge! Så mitt sjutimmars arbetspass blev ett artontimmars! När de kom och bytte av mig på sjukhuset åkte jag direkt hem. Det är tur att Kårsta är slutstation för jag somnade flera gånger på tåget. Jag kom hem vid tio och då gick jag förstås och la mig direkt. Jag ställde klockan på halv fyra för jag ville ju vända tillbaka dygnet igen och inte sova för länge. Det har förstås resulterat i att jag är väldigt seg och trött just nu. Det är fint väder ute och jag får så dåligt samvete för jag orkar inte gå ut!
Innan jag fick åka iväg till sjukhuset igår fick jag även ett jobberbjudande! 95% till våren och sen får jag ju jobba till sommaren också så det ser ut som att jag har jobb till augusti om jag vill. Och det lutar mot att jag tackar ja till det. Jag skulle då jobba mån-fre 8-15 så det är ju ett bra schema. Det enda som är dumt är ju att jag inte kan vara hemma i jämtland. 
Nä nu måste jag gå och fixa en kopp kaffe för det känns som att jag håller på att somna!
 
~♥~

2 Oktober

Kategori:

Imorse tänkte jag boka en flygbiljett hem till jul men det gick inte så bra. Det gick att boka vuxenbiljetter men inte ungdom och det tyckte jag var jättekonstigt så jag ringde och frågade SAS varför det var så. Det visade sig att det bara finns ett visst antal platser för undomar och att de reserverar resten till de vuxna. Det tyckte jag var jättedåligt. Så jag som är ungdom måste betala dubbelt så mycket för att flyga hem. Jag har även kollat på SJ men det kostar nästan lika mycket att åka tåg hem så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag ska se imorgon om jag kan flytta mitt arbetspass den 20:e december så att jag kan åka hem tidigare och förhoppningsvis flyga för ungdomspris!
Efter den irriterande morgonen tog jag tåget till Vallentuna och skrev in mig på Gym & Sim och så tränade jag i ungefär 1 timme. Det fanns massor med olika maskiner så det var kul. Men jag tror inte att jag kommer att vara i gymmet så ofta för jag kommer nog mest gå på gruppträningar. På torsdag har jag bokat in mig på något som heter Muskel Bosu och på fredag blir det Zumba. Jag har tänkt att jag ska försöka träna varje dag som jag är ledig och ibland innan jag börjar jobba. Det ska bli riktigt roligt.
Imorgon har jag mitt första jobbpass så det ska bli spännande. Det förändras så mycket hela tiden så det kommer nog att vara mycket nytt. Men det blir roligt att lära sig. Jag har redan fått ett extra arbetspass, vilket jag tycker är jättebra för det känns som att jag kommer att jobba väldigt lite. Men jag är ju van sommarens schema och då jobbade jag otroligt mycket så jag kan nog inte jämföra med det! Jag blir glad ju mer jag får jobba i alla fall.
Nu ska jag läsa lite!
 
~♥~

1 Oktober

Kategori:

Andra dagen här i Kårsta. Jag har varit en sväng till Vallentuna och handlat annars har jag inte gjort så mycket. Jag saknar att inte vara hemma men det blir nog bättre sen när jag börjar jobba och får lite mer att göra. Jag har inte kännt mig helt bra de senaste dagarna så jag hoppas att det känns bättre imorgon. Nu ska jag titta på gårdagens avsnitt av X-factor så att jag kan se avsnittet som är ikväll!
 
~♥~