Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

31 December

Kategori: Allmänt

TACK momma och moffa för julklapparna!!!
Det var superbra, jag blev jätteglad! Kan nästan inte sluta le!

~♥~

30 December

Kategori: Allmänt

Det blev en kort jobbdag idag! Jag började 12 och fick sluta 2.20 så det var härligt! Det var tänkt att Jennifer och hennes mamma skulle åka på bio men det är snöväder ute och det betyder att de flesta stannar inne här för det blir så jobbigt i trafiken. Jag hade velat ta kort ute och visa er men Jennie har lånat min kamera. Kan ni förstå att hon har en systemkamera men lånar ändå min för att hon tycker den är så bra! Jag älskar den och det är tydligen fler som gör det för jag får mycket kommentarer om den! Ett av de bästa köp jag har gjort!
Så vad ska man hitta på nu när man inte kan ta bilen någonstans? Funderar lite på att gå ut på en promenad, de andra i huset skulle väl tycka att jag var galen då, men jag vart sååå glad när jag upptäckte att det snöade ute! Som jag har väntat! Jag skickade ett mail till farfar imorse och skrev att jag saknade snön och kylan och så samma dag blir det snö och kallare!
Ja det får nog bli en promenad och sen när jag kommer tillbaka kanske en kopp varm choklad och lite scrapbooking eller en film. Det låter som en plan!
~♥~

29 December

Kategori: Allmänt

Äntligen är viruset borta och alla de andra problemen med datorn! Jag har världens bästa brorsa som kunde hjälpa mig! Jag började bli riktigt orolig, började fundera på om jag skulle bli tvungen att köpa en ny dator men allt löste sig ju till slut som tur var.
Så vad har hänt sen sist? Jag minns inte ens när internet försvann, det känns som evigheter sen! Jo men det var på söndag kväll tror jag. I alla fall så var jag ledig på måndagen och då gjorde jag inte speciellt mycket. Datorn var ju helknäpp så jag kunde ju inte ens titta på film så det var en ganska tråkig dag. Jennifers mamma kom på måndagen och hon är jättesnäll, jag gillar henne. Igår jobbade jag 10-5.30 och efter det var det familjemiddag här med turkey på menyn! Susan, Brian, Patrick och Joshua kom igen och det var riktigt trevligt. Vi hade även besök av tomten igen och till min stora förvåning så fick jag ytterligare två julklappar! Jag fick ett halsband av Jennifers mamma och ett par örhängen av Nicholas. Och sen när de hade åkt hem så gick Jani och hämtade posten och jag hade fått paketet från mamma! Åh så glad jag blev! Det spelar egentligen inte så stor roll vad man får, bara att få ett paket hemifrån är ju bland det bästa som finns! Så nu kan jag läsa lite på svenska igen och mumsa på svenskt godis både köpt och hemgjort!
Och så idag, jag klev upp 9.30 ungefär och sen spenderade jag säkert två timmar framför datorn med att lösa internetproblemet med Andreas. Sen så har jag ätit frukost/lunch och pratat historia och sverige med Jennifers mamma. Hon tycker att jag ska komma till Georgia och hälsa på innan jag åker hem! Det hade ju varit roligt men jag vet inte om jag har tid eller pengar till det. Och nu är det 30 minuter innan jag börjar! Jobbar 1.30-7.30 idag så det är en kortare dag men senare. Imorgon blir det 5 timmars jobb och på fredag är jag ledig. Så jag får en riktigt lång helg igen eftersom jag är ledig på måndagen också, härligt!

Hoppas att ni har det bra där hemma!

~♥~

25 December

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft mycket mer julkänsla än igår!
På morgonen vid 9-10 tiden så kom tomten, vilket var Jani, han hade varit tomte hos några grannar innan. Jag fick choklad av honom så jag måste ha varit lite snäll i alla fall! Sen så öppnade vi lite paket med tomten. Sen när han hade gått öppnade vi lite mer. Jag fick en julprydnad av Janis familj från finland så det var väldigt snällt tycker jag. Sen så fick jag ett presentkort på 25$ vart som helst och hela 8 biobiljetter av Jani och Jennifer! Jag trodde att det var 4 först men sen visade det sig att det var 8! De måste ha spenderat typ 100$ på min julklapp! Jag vart jätteglad i alla fall! Sen så öppnade Jennifer presenten som jag hade till dem och hon blev jätteglad, hon började nästan gråta, så glad blev hon, så det var roligt. Strax efter det kom Susan, Brian, Josh och Patrick. Susan tog hand om matlagningen och vi andra tog det mest bara lugnt och lekte med Nicholas. Han hade fått två radiostyrda bilar så killarna tyckte nog det var lika roligt som Nicholas! Sen så fick Nicholas en cykel så vi gick ut lite innan det var dags för middag. Jennifer var för sent ute att köpa en kalkon så det fick bli skinka istället. Vi ska äta kalkon till veckan istället så då får jag äntligen smaka! Jag kan inte säga att amerikansk julmat är speciellt god! Det godaste var ju skinkan. Jag åt faktiskt lite potatismos också och något annat som jag inte vet vad det var! Och de kallar det något som jag inte vet hur man stavar! Efter middagen var Jani väldigt ivrig att prova wii spelet, han hade väntat på det hela dagen! Så då blev det lite wii spelande och sen efterrätt som bestod av strawberry shortcake vilket är populärt här. När vi satt och åt det kom grannarna så strax efter det gick jag upp på mitt rum. Så nu blir det till att ta det lugnt och kanske se en film!
Allt som allt så har det varit en bra dag! Annorlunda julafton men det var väl det som var meningen också eftersom det var en amerikansk jul! Synd bara att jag inte hann få presenterna hemifrån, men jag har ju något att se fram emot nu istället!


Julgranen med några av paketen!








Full fart på Nicholas!


Provar nya Batman cykeln!




Vädret idag, soligt och ungefär 12 grader varmt!


Mina julklappar!
Jani har bjudit på saltlakrits från finland och Geisha idag. Jag som älskar geisha! Här finns det inte saltlakrits och jag tror att det var bara jag och Jani som gillade det!

Merry Christmas!

~♥~

GOD JUL

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag ställt klockan på kvart i 7 så att jag skulle kunna titta på Kalle Ankas jul. Vilken besvikelse det blev sen när jag upptäckte att man inte kan titta på det om man inte är i Sverige, så det var bara att gå och lägga sig igen. Det känns verkligen inte som julafton idag! Det är soligt och 10 plusgrader ute. Men det kanske är lika bra att det inte gör det så att man inte längtar hem så mycket!
Jag har öppnat två julklappar idag i alla fall, från Irene. Tack så jättemycket vännen! Jag älskar armbandet!
Hoppas att de andra paketen kommer idag eller imorgon.
Snart ska jag och Jennie bege oss till Park Meadows. Jag tänkte köpa någonting att ha på mig imorgon och så ska vi nog ta en julaftonscheesecake! Annars blir det nog en lugn dag!
Just det, idag firar jag 7 månader också så bara 5 kvar nu då...

God Jul allihopa! Saknar er jättemycket och önskar att jag kunde vara hemma!

~♥~

22 December

Kategori: Allmänt

Nu händer det grejer kan jag säga! Idag har vi haft besök av polisen, det är nämligen en svartklädd man som har gått omkring och snokat i området sen i september och nu är de ute och varnar folk! Det känns ju lite läskigt, men vi ska fixa alarmet så att det funkar igen. Sen frågade polisen om jennifer kände grannarna bra... Han tyckte att det luktade mariujana här! Så det är alltså möjligt att vi har någon granne som odlar marijuana! Mycket nyheter på en eftermiddag kan man säga! Nu känns det verkligen som att man är i USA!

Dagen har annars varit sådär. Nicholas var jättejobbig imorse och ville ingenting, sen så fick jag veta att jag måste jobba till 7 på måndag så jag kommer inte att kunna gå på hockeyn som det var tänkt. Eftermiddagen blev dock bättre, vi åkte till Monkey buisness och sen gick det ganska bra med lunchen och napen.
 Jag har också fått ett schema på hur jag jobbar nu framöver. Jag kommer att vara ledig den 24:e, 28:e och den 3:e och så kommer jag att jobba två halvdagar så det kommer att bli skönt. Det blir härligt med två 3 dagars helger på raken och sen kortare jobbveckor så de kommande två veckorna kommer nog att gå fort.

Idag har jag handlat julklapp till Nicholas, det blev ett Star Wars spel och klistermärken och så köpte jag ett kort till Jani och Jennifer. Jag har ju redan fixat en almenacka med bilder på Nicholas till dem. Så nu är alla julklappar färdiga! Jag måste bara slå in dem.

Jag har precis varit på bibblan och lånat 4 filmer så jag ska nog titta på en av dem nu och äta min sista lussebulle.

~♥~

21 December

Kategori: Allmänt

Ytterligare en dag avklarad! Den har varit okej. Och idag har vi faktiskt haft det kallt ute! -2 grader imorse! Fast ni hemma i sverige tycker väl inte det är så kallt! Jag har blivit bortskämd med värmen här.
Jag fick veta att jag kommer att vara ledig på fredag så det känns jätteskönt, bara två jobbdagar kvar denna veckan! Det blir ju perfekt för då kan jag prata med de där hemma på julafton. Jag hoppas verkligen att de hinner få mitt paket. Jag är lite rädd att det inte kommer att komma fram också, men jag oroar mig ju ofta i onödan!
Nu ska jag se om maten är klar!

~♥~

20 December

Kategori: Allmänt

Måndagen är över! Det har varit en helt okej dag även fast Nicholas inte ville sova. Men istället gick vi till lekplatsen så det var skönt att få komma ut lite igen istället för att leka inne. Det var bara det att han inte ville gå hem sen, annars har det varit en bra dag. Jag har ätit middag och klockan är bara fem, det är ovanligt! Så nu kan jag ta det lugnt hela kvällen, om inte Jennie vill åka och ta en chessecake, det tackar man ju inte nej till!
Förra veckan fick jag brev från cultural care om förlängning, och det kommer jag ju inte göra, jag vet bara inte hur jag ska berätta det för Jennifer. Jag har ju ingen aning om vad de tänker och tycker så det känns lite svårt. Vi får se, hon kanske tar upp det också...
På onsdag kommer Nicholas mormor och stannar till den sista december (tror jag) så vi får se hur det kommer att gå. Jag hoppas att hon är snäll och lättsam att vara med, men jag anar att det kommer att bli lite jobbigt ändå. Jag har ännu inte fått veta hur jag jobbar men under denna veckan och nästa ska jag ha tre dagar ledigt tror jag. Så det ska bli härligt!
Nu ska jag se färdigt på filmen jag började titta på igår!

~♥~

Wilma

Kategori: Allmänt

Hon har gjort det igen! Wilma är duktig på att göra så att jag saknar henne ännu mer!
Mamma hade lagt upp ett foto på facebook med pepparkakor som Wilma hade gjort, och på dem hade hon skrivit Emma.
Innan jag åkte hit var jag lite rädd att hon på något vis skulle glömma bort mig. Det känns ju skönt att hon inte har gjort det men det är så jobbigt att veta att hon saknar mig så mycket. Hade jag inte haft besök från Andreas och Irene att se fram emot så tror jag nog att jag skulle ha åkt hem. Men jag är glad att jag har något som gör att jag vill stanna för jag vill verkligen klara detta och det känns som om det inte är så långt kvar. Nästa vecka har jag varit borta i 7 månader så mer än halva tiden har ju gått.

♥ Love and miss you little sister ♥

Julbak

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka igen efter en förmiddag med julbak och matlagning. Vi åkte först till King soopers för att handla allt som vi behövde och det är verkligen inte det lättaste! När de gäller bakning har de så annorlunda saker. Vi fick köpa torrjäst för vanlig fanns inte och sirap hade de ju sådär med, bara sån sirap som de har till pannkakor men det fick duga! Sen så var ju det största problemet saffran! Vi frågar i kassan tänkte vi eftersom det är så man gör i sverige. Men där visste de inte ens vad saffran var! Så de ringde efter en som fick hjälpa oss så till slut hittade vi saffran. Det var inte som vanligt pulver eller vad man ska säga som vi har hemma utan det var som hela torkade saffransdelar (jag kommer inte ihåg vad det heter!) och kan ni fatta att 1 gram kostade 105kr! Helt otroligt, men vi ville ju så gärna ha våra lussebullar så vi köpte det helt enkelt!
Sen åkte vi till Emily för att baka och laga mat. Vi hade redan bestämt att jag skulle göra knäck och lussebullar och Jennie fick göra köttbullar och potatisgratäng (det skulle vara en janssons men blev en potatisgratäng istället). Ni skulle bara veta vad svårt det är att baka när det är olika mått hit och dit och olika grader, dessutom är vi ju så högt så man ska ju ändra i receptet men det glömde jag så ett tag trodde jag att det inte skulle gå alls. För degen jäste nästan ingenting och kändes alldeles hård. Men det gick att göra lussekatter av den och sen först i ugnen så jäste dem och blev lite större! Sen så kokade jag ju knäck också och det tog en evighet! Men resultatet blev riktigt bra. Fram till vi skulle äta dem och upptäckte att det inte går att ta av pappret! Jag vet inte om det var formarna eller smeten som det var fel på. Det smakade i alla fall knäck! Det blev dessutom jätteknäck för de hade inga små formar som vi har hemma. Det är väldigt intressant det här med att det ska vara så svårt att göra saker när man är i ett annat land!






De ser ju bra ut i alla fall!




Ägghalvor med majonäs och lax!


De blev inte så gula men goda blev de i alla fall! Och det var ju tur det med tanke på hur dyr saffranet var!


Ser det ut som en liten julmiddag!?

~♥~

Avalanche- Senators

Kategori: Allmänt

Så igår var jag och Jennie och såg ytterligare en hockeymatch. Vi slutade halv fem båda två så då begav vi oss först till donken för att få någonting att äta. Sen åkte vi till tågstationen och hoppade på först bästa tåg. Denna gången kom vi fram ungefär 40 minuter innan matchen började så det var inte lika stressat som förra gången! Vi hade platser på samma höjd men på andra sidan. Vi upptäckte att det var två svenskar i det andra laget så det var roligt. Och det första målet gjorde en av svenskarna! Vi har haft väldigt tur med våra matcher för det har varit så mycket mål. I denna matchen blev det 11 mål! Det stod 5-5 när tredje perioden var slut och sen blev det 5 minuters förlängning och då gjorde Avalanche det vinnande målet. Efter att den första svensken hade gjort mål satt jag och sa att den andra svensken också skulle göra ett mål men Jennie sa att han gör inte mål så det var ganska roligt sen när han verkligen gjorde ett! Två svenskar i laget och vi fick se båda göra mål så det hade inte kunnat bli mycket bättre tycker jag!













~♥~

18 December

Kategori: Allmänt

"Tidig" morgon idag för att vara helg. Klev upp klockan åtta och om en timme ska jag hämta upp Jennie för sen ska vi åka till Emily och baka lussebullar och göra knäck och lite julmat! Jag som trodde jag skulle bli utan iår! Det ska bli så roligt. Hoppas att det går bra att baka i alla fall, med tanke på höjden så kan det nog bli lite svårt!

Hockeymatchen igår var jättebra. Men jag ska berätta mer om den senare och bilder kommer också! Nu ska jag äta frukost!

~♥~

16 December

Kategori: Allmänt

Idag jobbade jag från 7-1 och Nicholas har varit jättebra idag så dagen har varit bra men den gick lite sakta. Det var snö ute imorse när jag vaknade men nu är den borta så det är ju mindre kul. När jag hade slutat åkte jag och Jennie först till Kohls där jag tänkte köpa en väska men det blev inte så. Sen åkte vi till Park Meadows och gick där lite och tog en milkshake. Sen när jag kom hem igen tänkte jag scrapbooka lite mer eftersom det gick så bra igår men idag fanns inte samma energi till det. Jag vet inte, dagen har varit bra, men på något vis så känner jag mig bara allmänt nere och jag vet inte varför. Det är jobbigt och irriterande.
Jag kom precis hem från bibblan där jag lånade 5 filmer. Ska titta på en nu innan jag går och lägger mig. Jag har även ställt mig på kö på massa filmer, bla star wars! 
Imorgon är det fredag vilket alltid är skönt. Och det är extra roligt eftersom vi ska gå på hockey. Vi fick två matcher till priset av en så 350 kr för två hockeymatcher tycker jag är helt okej.
Nej bäst att börja titta på filmen innan det blir för sent!
Saknar er!

~♥~

15 December

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här dagen, den har varit delad! Det började sådär, Nicholas var lite gnällig och så men det hade jag förväntat mig när han klev upp så tidigt. Han ville inte äta frukost heller för att det gjorde ont på tungan så det var ju inte heller så bra. Men sen gick vi till lekplatsen och då var han lugn och snäll och när vi kom tillbaka åt han bra med lunch. Men sen gick det utför! Det började med att han fick en time out för att ha kastat saker och det funkade inte, han satt inte still så jag visste inte vad jag skulle göra. Det var dags för nap så jag tog helt enkelt upp honom till sovrummet men han ville ju såklart inte det, så han grinade ett litet tag. Det gick dock ganska lätt att få honom att sluta och sen gick det ganska bra att läsa böckerna och han somnade fort. Men det var ett tag där som jag bara ville försvinna! Jag lät honom sova 30 minuter längre eftersom att han hade sovit så lite under natten och sen satt vi och spelade på datorn ett bra tag. Sen blev det lite scooby-doo lek medan vi lyssnade på julmusik innan Jani kom hem. Det blev lite senare dels på grund av att det först regnade och sen snöade så trafiken gick ju sådär och sen hade han stannat och köpt mat. Så överlag har väl dagen varit okej.
Det verkar som om jag kom in på alla kurserna som jag sökte till i alla fall så det var ju toppen! Men jag var ju ute i god tid så jag hade nästan räknat med det. Jag längtar redan till den 22 januari då första klassen börjar, det ska bli spännande! Jag ångrar så att jag inte tog reda på mer förut så att jag hade kunnat börja med klasser när jag kom tillbaka till colorado. Jag vill ju göra så mycket men nu har jag nog bara tid till att göra de 72 timmar som jag måste ha.
Imorgon kommer Jennifer hem och det verkar som om jag kommer att få sluta när hon gör det. Så det blir halvdag imorgon och det ska bli otroligt skönt! Innan Jennie kom så åkte jag ju aldrig någonstans på veckorna men nu känner jag bara "åh vad skönt att volvon kommer tillbaka så att jag kan åka någonstans!".
Nu ska jag antingen scrapbooka, det var så länge sen så det hade varit roligt, men egentligen borde jag sticka färdigt vantarna så att jag kan ha dem på fredag... Det kanske blir lite både och.
Idag är en sån dag som jag hade önskat att jag varit hemma, resten av familjen är och äter julbord och det känns jättetråkigt att missa det. Vi har ju gjort det så länge jag kan minnas så det är konstigt att missa det. Men nästa år tänker jag inte missa det i alla fall!

~♥~

14 December

Kategori: Allmänt

Vilken bra dag jag har haft idag!
Nicholas har varit snäll och ganska lugn. Vi var till lekplatsen och där lekte han med Sev och Cadence så jag behövde inte underhålla honom hela tiden. Jag kunde prata med Sevs nanny EJ som är jättesnäll. Sen på eftermiddagen hade han ju karate och när vi kom tillbaka så fick jag sluta på en gång. Jag vet inte men det är mycket lättare när Jani är här. Jag tycker om Jennifer jättemycket, hon är snäll, men det är ganska lugnt och skönt när hon är borta!
Imorgon blir jag ensam med Nic hela dagen, vilket är första gången, och det ska bli skönt! Då vet man att ingen lyssnar på allt man säger och vet allt man gör och hör när han grinar m.m.
Ikväll är första kvällen på länge som jag kan ta det riktigt lugnt! Annars är det alltid någonting på gång! Jag har stickat lite, tagit en dusch och nu funderar jag på att gå ner och ta lite glass och titta på (hör och häpna) Star wars! Jag kommer att åka härifrån som värsta Star wars fanet! Efter att ha lekt Star wars, klätt ut mig till Star wars, tittat på Star wars och läst böcker om Star wars så tycker jag att det är ganska intressant! Jag måste se resten av filmerna, jag fick nyligen veta att Luke lyckas få Darth Vader till den goda sidan! Ja det där kanske inte var det intressantaste ni läst men men så blev det!
Jag har hört rykten om att det kommer snö imorgon så det hoppas jag verkligen! Från 18 graders värme ena dagen till snö den andra, typiskt colorado vad jag har förstått!
Hoppas att ni har det bra allihopa! Jag saknar er extra mycket nu under julen!

~♥~

Lucia

Kategori: Allmänt

Lucia har det varit idag och det har inte märkts alls! Det kan ju bero på att de inte firar det här! Jag har i alla fall sett luciamorgon på svt play så det var mysigt. Men allra hellst hade jag velat ha en lussebulle! Men jag får nog vänta till nästa jul med det.

Dagen idag har varit riktigt härlig. Kan ni fatta att vi hade 17 grader varmt idag, folk går ute med shorts och flipflop (inte jag dock). Det är lite svårt att få någon julkänsla när det är så! I alla fall så fick jag ledigt 2 timmar mitt på dagen idag för Jennifer tog Nicholas till läkarn igen, denna gången hade han eksem bakom örat som hade blivit infekterat. Vid ettiden åkte Jennifer till flygplatsen och hon kommer tillbaka på torsdag. Så eftermiddagen var ganska härlig. Jag fick dock jobba till halv 7 tror jag att den var för Jani hade problem med jobbet som han var tvungen att lösa. Så direkt när jag hade slutat kom Jennie och vi åkte iväg för att ha cheesecakemonday. Och denna veckan var Ida där och en annan svensk aupair som vi aldrig hade träffat som hette Susannna. Det var riktigt trevligt!
Imorgon ska Jani jobba hemifrån så vi får se hur det går. Jag kommer att måsta ta subarun när jag och Nic åker till karaten och det känns sådär, jag tycker inte om att köra den! Annars så blir det nog en ganska vanlig dag.

Just det! På fredag blir det hockey igen! Det ska bli väldigt roligt. Och vi har även planerat att gå den 27 december igen. Sen får vi se om det blir någon mer match innan Andreas kommer.

Nu ska jag gå och lägga mig!

~♥~

12 December

Kategori: Allmänt

12 Dagar kvar till julafton!
Imorse åt jag finska pannkakor med jordgubbssylt till frukost! Sen så åkte jag iväg för att köpa en present till Meagan. Jag köpte ett presentkort på bion och ett halsband på Kohls. Det var första gången jag var på Kohls och den affären gillade jag! Hittade massor som jag hade velat köpa! Jag köpte faktiskt två saker till mig själv, en klänning för 3 dollar och ett linne för 4 dollar så det var väldigt billigt!
Vid tretiden kom Meagan och hämtade upp mig och Jennie. Vi åkte till ett ställe som jag aldrig hade varit på, det var riktigt mysigt. Vi väntade till alla hade kommit och sen åkte vi skridskor i ungefär 2 timmar. Det var litet men roligt. Och det var så fint när det blev mörkt och alla lampor tändes! Efter det gick vi på en restaurang och åt middag. Pizza och sen tårta till efterrätt! Det var gott men blev lite dyrare än vad jag hade tänkt! Men det var en väldigt trevlig kväll!

Idag har jag registrerat mig på fyra kurser så det känns jätteskönt! Det blev kör, italienska, drawing och en kurs om volontärarbete. Sen får jag nog ta två kurser i april/maj. Det ska bli väldigt roligt i alla fall! Meagan och en av de andra aupairerna ska också gå kör kursen så det blir roligt.


När vi kom dit var det några som tog foton på sina hundar, de var så fina och duktiga!


Vad sned jackan är!












Tårtan!


Vi tog lite gruppfoton innan vi åkte hem men alla mina vart mörka så det var lite synd.

~♥~

11 December

Kategori: Allmänt

Härligt med helg som vanligt!
Imorse pratade jag med mamma och det var väldigt skönt! Sen åkte jag och Jennie in till Denver där vi började med att äta lunch. Sen blev det lite shopping, jag köpte faktiskt en jacka, men den var inte så dyr i alla fall. Ungefär 250 kr. Sen köpte både jag och Jennie något som vi kan stoppa småpengar i. Jag köpte en genomskinlig vas, vi får se om jag hinner fylla den innan jag åker hem?
Vi begav oss hemmåt vid halv fem och sen åkte vi och handlade (till tacos som vi ska äta ikväll) och sen släppte jag av Jennie och åkte hem. Så nu tar jag det lite lugnt innan jag åker till Jennie för att äta tacos och ha filmkväll, det ska bli mysigt.


Någon som vill ha strips-öronmuffar?!


Min pengasamling hittills!

~♥~

10 December

Kategori: Allmänt

Igår firade jag 200 dagar här i USA! Det är helt otroligt! Tiden går verkligen fort och det känns som att det inte är allt för lång tid kvar nu. Hoppas jag i alla fall!

Idag har dagen varit helt okej, Nicholas var lite grinig imorse men det har gått ganska bra ändå. Det är ju alltid så härligt med fredag!
När jag hade slutat begav jag mig till post office för att skicka julklappar. Kön var ovanligt kort så det var bra men sen tog det lång tid för mig att fylla i alla papper och så. Det är inte så lätt som man tror att skicka paket! Och nu får ni så lov att bli nöjda med julklapparna för jag har spenderat nästan 100$ på att skicka dem! Det känns otroligt skönt att ha det gjort och från och med nu känns det som om jag äntligen kommer att kunna börja spara pengar. Den senaste månaden har min sparkassa krymt till nästan ingenting och det känns inte så roligt!

Idag har jag och Jennie haft en lugn kväll med glögg och pepparkakor och tittat på eclipse. Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på men det blir säkert något roligt! Jag måste försöka få tid till att städa och tvätta lite också.

Nästa vecka åker Jennifer till californien för att jobba så det kommer att bli väldigt skönt att få vara ensam med Nicholas för en gångs skull. Men jag kommer att få längre dagar, fast jag tror att jag skulle få halvdag på torsdag när hon kommer hem. Hon är jättenervös för att åka iväg för det är första gången hon är borta från Nicholas över natten. På tiden tycker ju jag! Och imorse berättade hon något som skulle vara jätteroligt om det hände, men chansen är extremt liten så egentligen borde jag nog bara glömma det! Men hon sa att hennes chef hade pratat om att hon kanske skulle bli tvungen att åka till Bracelona och indien för att jobba och då sa hon att jag och Nic skulle få åka med. Det hade ju varit helt otroligt, men som sagt, hon visste inte om eller när det skulle ske.

Nu ska nog jag lägga mig och läsa lite, det var länge sen nu!

~♥~

8 December

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en mycket bättre dag! Vi var till biblioteket och Nicholas tog sin nap idag även fast det tog ungefär en timme längre än vanligt innan han somnade!
När jag hade slutat åkte jag och köpte de sista julklapparna så jag har spenderat kvällen med att slå in dem. Jag glömde att köpa snören så det får jag göra imorgon. Sen blir det intressant att se vad det kostar att skicka allt!
Halva veckan har gått nu så det känns skönt. I helgen ska jag registrera mig på kurserna och på söndag ska jag på Meagans födelsedagskalas, vi ska äta middag och åka skridskor så det ska bli roligt. Det lär väl bli bio och lite shopping också som vanligt!

Jag har fått lite ny energi nu för Andreas ska komma hit! Det ska bli så otroligt roligt och jag längtar jättemycket! Han kommer om ungefär 2 månader så det är inte så länge kvar känns det som. Jag blir lycklig av att bara tänka på det. Det känns som att jag kommer att klara av detta nu när jag har två besök att se fram emot. Plus att det ska bli roligt att börja läsa lite kurser också. Det gäller att börja planera saker att göra när Andreas kommer också, vi har bestämt att vi ska gå på hockey och basket i alla fall, och bio lär det ju bli åtminstone en gång!

Det har varit jobbigt nu ett tag, eller egentligen så är det väl fortfarande lite jobbigt. Men tanken att jag faktiskt bara har 5 månader kvar gör det lite lättare. Tiden kommer att gå jättefort tror jag!

~♥~

7 December

Kategori: Allmänt

GRATTIS MAMMA!
 Hoppas att du hade en bra födelsedag, jag önskar att jag kunde ha varit där och firat dig. Fick du kortet? Älskar dig ♥

Annars så har jag haft en otroligt jobbig dag. Vill inte ens tänka på det. Kan ju nämna att Nicholas fick ett "utbrott", det blev ingen nap och jag tappade mobilen i badkaret...
Hoppas på en bättre dag imorgon!

~♥~

Lite julstämning!

Kategori: Allmänt

Nu har vi pyntat julgranen (som inte är en riktig tråkigt nog, de hade en riktig förra året men inte i år) och den blev jättefin! Vi lyssnade på julmusik och drack varm choklad med marsmallows medan vi gjorde det så det var riktigt mysigt.
Jag blev lite orolig innan middagen, jag såg att de nya kurserna hade kommit ut och började titta på det och insåg att det var nästan omöjligt att få ihop alla mina timmar med den tiden som är kvar. Så jag tänkte att det inte skulle gå och blev jätteorolig. Men sen berättade Meagan att hon skulle ta en Choir kurs som är på 30 timmar vilket är nästan hälften av timmarna och efter det blev det bättre! Jag tycker ju verkligen inte om att sjunga men om det är vad jag måste göra för att få ihop allt så får jag ju göra det! Det blir nog ganska bra faktiskt, som det ser ut nu så kommer jag att gå kurser i italienska, virkning, ritning, kör och en kurs om volontärarbete och kanske en dagskurs om att resa billigt. Jag ska fundera lite mer och se om det funkar med dagar och tider och så sen så ska jag boka så fort som möjligt!
Det blev mycket att tänka på nu!











~♥~

6 December

Kategori: Allmänt

Åh vad skönt att det har varit en bra dag idag! Det behövdes!
Ikväll är det julgranspyntning så det ska bli roligt. Cheesecakemonday är flyttad till senare i veckan!
Det är konstigt att man kan må så dåligt en dag och så bra en annan. Men det kan bero på att jag fick bra nyheter idag också! Något att se fram emot.
Jennie har hittat ett Luciafirande här så på lördag kanske vi ska gå på lucia, det vore ju jätteroligt!

Hoppas att ni har det bra!

~♥~

Wilma

Kategori: Allmänt

Åh vad jag saknar min lillasyster nu! Jag önskar att jag kunde åka hem...

~♥~

~♥~

5 December

Kategori: Allmänt

Igår var det en rolig dag! På förmiddagen var det aupairmöte. Vi fikade och åt lite först och sen var det julklappsleken som var ganska rolig. Jag hade ett presentkort på Target först men det var en annan som tog det så det slutade med att jag fick ett presentkort på Starbucks vilket jag blev nöjd med. Efter det så var mötet slut men jag och Jennie stannade kvar och pratade med en annan svensk aupair och en tysk aupair, det var roligt. Vi bjöd dem på cheesecakemonday också! Den andra svenska tjejen var också från norrland, från Kalix, så det var roligt.
Efter mötet åkte jag till Target och sen kom Jennie och hämtade mig för vi skulle in till Denver. Vi tog tåget in för det är mycket lättare. Emily och hennes man var också med. När vi kom fram letade vi efter ett ställe att äta, först gick vi till Rock bottom men där var det jättelång kö, sen gick vi till Chillis och där var det 25 minuters väntetid och sen gick vi till ett annat ställe där man var tvungen att ha bokat bord så det slutade helt enkelt med att vi gick på donken och åt! Det blev ju billigare i alla fall! Efter det gick vi på starbucks och köpte något varmt att dricka, jag tog en peppermint hot chocolate. Och sen var det bara att stå ute i kylan och vänta på paraden. Och det var jättekallt! Jag tänkte inte på att det skulle bli så kallt på kvällen så jag hade inte ens mössa eller vantar! Men det var häftigt att se paraden, det kändes väldigt amerikanskt! Eftersom det var så kallt så tog jag bara några kort i början! Och allting rörde sig ju hela tiden så nästan alla kort är suddiga!


Det var fullt med folk utefter vägen!









~♥~

3 November

Kategori: Allmänt

Vilken jobbig dag jag har haft idag! En av de värsta sen jag kom hit. Det var tur att det var fredag för annars vet jag inte hur jag skulle klara av resten av veckan. Nicholas har varit jättejobbig idag, gring och inte lyssnat. Det börjar märkas mer och mer vilket bortskämt barn han är. Jag hoppas verkligen att det blir bättre. Det känns så svårt att försöka uppfostra honom också när Jennifer är hemma och hör allt och så. Egentligen så är ju jag jätteenvis och bryr mig inte hur länge han grinar men när Jennifer är där så känns det så jobbigt om han grinar. Och idag ska de sluta med nappen, de har sagt till han att the tootiefairy tar dem och ger dem till små bebisar. Så nästa vecka kan bli jobbig också. Det ska bli så skönt i jul att få tre lediga dagar! Det känns som att det behövs nu!
Imorgon är det aupairmöte där vi ska ha något som kallas white elephant giftgame, det ska bli riktigt roligt. Jag köpte en liten korg med bodylotion, lepsyl och lite sånna saker. Sen på eftermiddagen ska jag med Jennie och Emily till Denver där det är någon slags parad och sen blir det middag på cheesecake factory. Jag känner redan hur pengarna bara kommer att försvinna denna veckan!
Nu har jag tänt ljus (jag tittade efter något som jag kunde ha som adventsljusstake idag men hittade inget) och ska lägga mig och titta på Harry Potter och äta Gott och blandat! Tack mamma ♥

 ~♥~

2 December

Kategori: Allmänt

GRATTIS LILLEBROR!

Jag önskar att jag kunde vara där och gratta honom men jag hade ju tur för jag hade en liten paus mitt på dagen idag så jag kunde prata med honom i alla fall!

Idag har det varit en bra dag, även fast den har varit lång! Jag började halv 8 och Nicholas sov till strax innan 9 så det var en lugn morgon. Sen vid 10 åkte Jennifer med honom till doktorn så då fick jag nästan två timmar ledigt. Sen när de kom tillbaka var Nicholas lite jobbig men det var ju inte så långt till napen då. Sen på eftermiddagen har vi varit i källaren och städat lite och spelat fia och lekt.

Nu ska vi snart äta middag (revbensspjäll) min favorit! Mums! Sen ska jag hämta Jennie och sen dra vidare och se på bio! Det är nog bara här i USA det kommer att hända att jag går på bio mitt i veckan! Men det är väl lika bra att passa på!

Jag vill också tacka världens bästa Irene för en jättefin julstrumpa som jag fick i adventskalendern idag :)

~♥~