Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Vilket härligt vårväder!

Kategori: Allmänt

Man blir så glad när man vaknar och det är strålande sol ute. Det är bara synd att man spenderar större delen av dagen inomhus på skolan. När jag satt på bussen hem så hade jag funderingar på att åka lite skidor men sen så kom jag på att min stav gick av sist så då måste jag ha mammas och de är för korta, så jag beslutade mig för att jag ska köpa nya stavar så att jag kan åka någon annan gång.

Idag har vi bakat olika sorters wienerbröd på skolan, det är ganska svårt men roligt. Vi håller på att träna till slutprovet som är strax efter påsk. På eftermiddagen så var vi på wargen och lyssnade på en föreläsning, den var ganska tråkig.

Idag fick jag tillbaka min projektrapport och det var roligt för läraren sa att det var väldigt sällan han fick in ett så fint arbete så jag känner mig nöjd. Jag ska bara ändra lite på några saker sen så kommer jag förmodligen att få ett MVG i betyg och det känns väldigt bra eftersom jah har lagt ner så mycket tid på den.

Det känns lite dumt att vara inne när det är så fint väder men jag måste verkligen städa mitt rum, men vi får se hur det går med det för jag har ju mina scrapbooking saker på bordet och det är mycket roligare att hålla på med det så jag ska försöka att inte fastna där istället!

Söndag

Kategori: Allmänt

Då var denna helg snart slut... Jag har inte gjort speciellt mycket, det blev ingen ridning i fredags eftersom mamma trodde att hon hade magsjuka, jag som hade sett fram emot det så mycket. Men jag ska se om jag kan rida nästa vecka istället.

Idag så började dagen med att jag tränade lite sen så har jag varit i köket hela förmiddagen och bakat en cheesecake. Jag hoppas att den blir bra...

Till helgen kommer moster, morbror och kusiner och hälsar på så det ska bli väldigt roligt eftersom man träffar dem så sällan. 
 
Jag hoppas att det kommer att bli en lugn skolvecka men det tror jag inte eftersom vi har så mycket läxor nu. På svenskan måste vi träna inför nationella provet och det känns inte alls roligt. Sen så håller vi på med judendomen, kristendomen och islam på religionen, det är väldigt intressant men vi har en så dålig lärare som inte kan någonting så det gör så att de lektionerna blir tråkiga också. Men imorgon har jag åtminstone en rolig lektion, förmodligen den roligaste på hela veckan, och det är textillektionen då jag håller på att göra en asiatisk kollektion. Har precis börjat sy en blus som jag har valt ett ljuslila, mönstrat sidentyg till. Jag hoppas att det blir bra för då kanske jag till och med kan ha den på mösspåtagningsbalen så slipper jag köpa en klänning. Fast på påsklovet ska förmodligen jag, mamma och moster Linda åka till Sundsvall och då ska jag titta efter både en studentklänning och en som jag kan ha på balen.

Mamma ringde och sa att jag skulle ta fram kött från frysen till middagen ikväll så det är väl bäst att göra det innan jag glömmer det!

Ledig imorgon

Kategori: Allmänt

Idag fick jag veta att jag är ledig imorgon så det var en trevlig nyhet. Jag har inte skrivit på ett tag nu men det är för att vi har så mycket läxor nu, jag börjar bli riktigt less. Man ska väl inte behöva vara på skolan hela dagen och sen komma hem och göra läxor hela kvällen. Men snart är det slut och jag börjar längta till studenten.

Mamma ringde nyss och sa att hon kanske hade fått magsjuka, det hoppas jag verkligen inte att hon har fått. Jag har redan tagit några vitpepparkorn så att jag inte ska bli smittad lika lätt.

Hoppas verkligen att hon kan skjutsa mig till huvulsviken imorgon ändå, för det hade varit roligt att få rida lite. Hittade en hemsida som fanns om huvulsviken, det var jätteroligt att läsa...

Into the wild

Kategori: Allmänt

Lite bakbilder

Kategori: Mina Bakverk!


Pralinkakor


Semlor så klart!




Hallonpraliner


Prinsesstårta till Harry


Lite pillergöra, jag hoppas att de såg att det var en isyxa!


Avslutningstårta till isklättrarkursen.

Lite foton...

Kategori: Praktik på kebnekaise


Kan det bli bättre!?


Huvudbyggnaden.


Jack, min söta promenadkompis!




Här isklättrade vi. Ser kanske inte så märkvärdigt ut men det var lagomt för oss nybörjare=)


Med stegjärn på pjäxorna och isyxor i händerna så gick det förvånansvärt lätt.


Det blåste på rätt bra i några dagar...


På väg upp på kaipak.








Tyvär så fick jag inte se något norrsken men detta är ju inte så dåligt det heller!


Otroligt fin målning som målades av en same.


Dea på väg upp till storstenen i personalbacken med mig och Johanna i släptåg.


En av de läskigaste saker som jag har gjort var att åka i personalbacken! Jag trodde aldrig att jag skulle komma upp och sen trodde jag inte att jag skulle ta mig ner! Det var otroligt skönt att komma ner, men det var inte bara hemskt det var roligt också!

(Kan ni förstå varför jag inte ville åka ifrån detta paradis!)

Sista dagen...

Kategori: Praktik på kebnekaise

Det känns jättetråkigt att det är sista dagen idag. Jag vill inte åka hem! Det har varit så otroligt roligt att vara här och jag kommer förmodligen att komma tillbaka till sommarn.
Idag var det tänkt att jag, Johanna och Dea skulle åka i personalbacken men vi får se hur det blir med det för det har börjat blåsa igen. Bakade lite i morse men klockan åtta satt vi och tittade på vasaloppet. Han som hade pratat om det hela tiden som jag har varit här var dock inte där och tittade eftersom han var bakis. När jag och Johanna gick till bageriet i morse klockan fem så hörde vi röster från sällskapsrummet och där satt tre onyktra personer som hade varit uppe hela natten! Jag förstår inte hur de orkar!
En annan sak som jag inte förstår är hur jag ska få tillbaka alla mina saker ner i resväskan! Hur gick det till när jag packade egentligen, det är hur mycket saker som helst! Det har dessutom tillkommit en T-shirt, man måste ju ha ett bevis på att man har varit här!
Ne, nu ska jag leta reda på tjejerna och ta reda på om det blir någon skidåkning eller inte, annars måste jag väl försöka packa den där väskan! Vet dessutom inte om jag ska åka ner till Nikka ikväll eller imorgon...

Saknar dig med Irene, men snart kommer jag hem!