Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

31 Augusti

Kategori: Grimslövs fhsk

Tänk att det är den sista augusti idag! Imorgon är det September och bara 30 dagar kvar till Cypern! Det börjar faktiskt kännas lite som höst också, löven börjar bli gula och det är ganska kallt på kvällar och mornar.
Igår på Engelskan fick vi göra ett litet test, det var roligt tycker jag, ska bli spännande att se resultatet sen för det känndes ganska bra. Efter skolan tog jag bussen in till Växjö och träffade Andreas. Vi åt middag och gick lite på stan innan han skjutsade hem mig. Det känns så bra att han kommer att bo i närheten så att vi kan ses lite då och då. På kvällen var jag så trött så jag tittade bara på en film medans resten festade för fullt! Det har varit ganska dött här hela morgonen!
Just nu väntar jag på att min tvättid ska börja klockan 14, sen blir det en tur till gymmet med Nina och kanske någon mer. I eftermiddag är det kräftskivan utan kräftor och då ska jag vara med tänkte jag. Åtminstone ett tag i alla fall!
Imorgon blir det nog lugnt, har två läsläxor som jag ska göra.
 
~♥~

29 Augusti

Kategori: Grimslövs fhsk

Nu har jag ändrat design, kanske inte lika fin men det ska gå att kommentera nu!
Jag trodde att det skulle bli lugnare nu när jag börjat skolan igen men jag börjar inse att det är full fart hela tiden! Både på skolan och på fritiden! Idag hade vi vår första lektion med Peter (som tävlat i stavhopp och känner Robin genom fotbollen) och han verkar vara en bra lärare. Vi ska ha PGL (Personlig,Grupp,Ledarskap) och Sverigekunskap med honom och vi ska göra massor med roliga saker. Vi ska vara ute en hel del och bla åka till Kalmar och titta på slottet, åka till utvandrarnas museum, cykla i närområdet m.m. Jag trodde inte att vi skulle få göra sånna saker i de ämnena så det blir roligt. Redan idag har vi fått öva på att prata inför klassen, vilket jag tycker är jättejobbigt men jag vill ju bli bra på det så då måste man träna! Vi skulle rita upp vårat liv på ett papper och berätta om det för klassen. Jag var jättenervös i början men på slutet kändes det bra och efteråt sa en klasskompis att hon tyckte att det var skönt att lyssna på mig för jag var så lugn så det kändes jättebra. Vi har även haft vår första engelskalektion idag. Det händer så mycket hela tiden så vi får ett nytt schema för varje vecka och vi får dem en månad i taget. Nästa vecka händer det lite blandade grejer (HLR, turismkunskap, guidteknik m.m) men vi ska nog vara här på skolan mest, sen veckan efter det åker vi upp till Värmland mån-fre. Vi ska bygga timmerflotte, gå en äventyrsbana, bäversafari och så ska vi till Trysil i Norge och åka rafting så det blir nog en toppenvecka! 
Två kvällar i rad har jag spelat brännboll och ikväll blir det nog gymmet med två andra tjejer från hälsa och friskvård. Vi satt och spelade kort igår på golvet och jag och Klara insåg hur oviga vi var och hade dålig hållning och den tredje tjejen Nina (min rumsgranne) är jättevig och vet hur man ska stretcha och göra olika övningar så hon ska försöka hjälpa mig och Klara vilket jag tycker låter bra. 
I helgen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. På lördag är det kräftskiva utan kräftor! Det är valfri mat och så är det kräfthattar och snaps och jag vet inte om jag vill vara med på det, ska fundera på det. På söndag kanske Andreas vill hitta på något om han inte har fullt upp!
Nu tänkte jag visa lite bilder:
 
Mina garderober:
 
 
 
 
 
 
 
Cykling till Huseby slott på militärcyklar:
 
 
 
 
 
 
 
Huseby slott:
 
~♥~
 

27 Augusti

Kategori:

Andra dagen på skolan och det händer så mycket hela tiden så det känns som att man har varit här jättelänge! Det känns ganska bra hittills, det tar ju tid innan man börjar lära känna varandra. Jag har haft lite svårt att hitta tjejer i klassen som jag känner är lite lika mig. Men idag kom jag fram till att jag och en tjej som heter gabriella är ganska lika så jag tror vi kommer bli bra vänner, det som är synd är att hon inte bor här på skolan. Så när vi inte har haft skoltid har jag umgåtts mer med personer från friskvård och hälsa. Det känns lite som att det är många partymänniskor i min klass och det är ju inte jag så jag försöker hitta de lugna människorna! Jag har en rumsgranne som är lite äldre (vet inte hur gammal!) som kommer från Dalarna och hon är jättehärlig så det känns bra att ha henne som granne. Jag trivs i mitt rum förutom att det är lite kallt, men det är visst det i alla rum på min våning så det skulle vaktmästarna kolla på imorgon. 
Min lärare är fantastiskt bra och det känns väldigt strukturerat och välplanerat allting. Och det är verkligen supermycket grejer vi ska gröra så det känns kul. Imorgon ska vi låna skolans militärcyklar och cykla till Huseby och få en guidning på slottet. 
Både igår och idag var vi ett gäng som cyklade och badade. Jag badade dock bara igår, kände inte riktigt för det idag. Och det blir nog en tur imorgon också, och även en tur till våffelcafeet förmodligen. Det händer mycket och man blir alldeles trött, jag förstår inte dom som är vaken sent och umgås hela tiden. Jag tycker att det är skönt att  vara själv på rummet ett tag innan jag går och lägger mig. 
Jag ska försöka skriva lite mer nu när jag har börjat skolan och det händer mer :)

Jobbigt

Kategori:

Usch vad det var jobbigt att säga hejdå till barnen och de två jobbarkompisar som började samtidigt som mig. Det var väldigt nära till tårar, jag kommer sakna dom så otroligt mycket. Men jag kommer såklart att hälsa på. Nu är jag på väg hem och ska packa alla saker jag har hos Nettan och imorgon bitti kommer moffa och hämtar mig. Då kör vi till skolan och lämnar mina saker innan vi åker till Robin, Isabelle och Andreas. Andreas har fått jobb i värnamo och det känns superbra! Jag är så glad för honom och det blir skönt att ha honom nära så att vi kan ses :) På måndag börjar skolan, jag har nog inte riktigt förstått det, det känns som jag ska på jobbet som vanligt. Förändring är bra men absolut inte lätt!

12 Augusti

Kategori:

Åh så härligt det var i Skåne! Vi hade fint väder alla dagar utom en så det var toppen! På måndagen åkte vi ut med båten till Hallands väderö och solade och badade från klipporna. Det var sandbotten och alldeles klart vatten som var nästan turkost så det kändes lite som att vara utomlands. Det fanns dock lite brännmaneter men ingen blev bränd. Det var 20 grader i vattnet och superhärligt! Innan vi åkte tillbaka tog vi ett varv runt ön och tittade på sälar. På tisdagen tog vi tåget till Helsingborg och sen färja över till Danmark och Helsingør. Där tittade vi på kronborgs slott som var jättestort och fint och så åt vi smørrebrød. På onsdagen blev det en kustpromenad från Hovs hallar till Torekov på 8km och det var jättevackert! På eftermiddagen åkte vi till ett ställe som heter kullen, det ligger längst ut på en halvö och där finns en fyr och var jättefin utsikt. På torsdagen var det regn så då åkte vi till väla centrum och shoppade och på kvällen tittade vi på Ego. Sen på fredagen var det fint igen och vi gick i Båstad på fm och sen skulle vi åka med båten en sväng men batteriet var slut så vi stannade hemma och badade i jacuzzin innan Lovisa skjutsade mig till flygplatsen. Det var fullspäckade fantastiska dagar med morgondopp innan frukost, god mat, sol och jag har fått se så otroligt mycket! Idag flyttar Lovisa och hennes familj upp till sthlm igen så vi kan fortsätta ses lite innan jag börjar skolan så det är roligt. På torsdag ska vi på utebio i rålambhovsparken och ha picknick och på lördag ska vi nog på grönan och gå på sommarkrysset. Det blir nog en bra vecka!

2 Augusti

Kategori:

Nu är jag tillbaka i storstaden igen! Jobbar varje dag den här veckan och jag har blivit förkyld så jag känner mig redan trött!! Men jag har tur och är ledig nästa vecka så på måndag tar jag flyget ner till Lovisa i skåne. Det ska bli jätteroligt, jag hoppas att det blir fint väder så att vi kan sola, bada och åka båt.
Förra helgen var jag till gränna med mamma och mostrarna, det var roligt. Vi hade fint väder och det var mysigt att gå i polkagrisaffärerna och så tog vi båten över till visingsö. Sen så var det släktträff på lördagen som också var ganska kul, det är lite jobbigt när man inte känner någon bara. Det var släkt som jag nästan aldrig hade träffat så det var ju kul att se dem.
Det känns ändå bra att vara tillbaka till jobbet. Jag vet inte hur jag ska klara av att inte vara där längre! Jag kommer att sakna det massor! Speciellt mina fina jobbarkompisar. Jag var in till stan och träffade två av dem idag, vi köpte frozen yoghurt och satt i solen i kungsträdgården en stund innan jag drog vidare till skansen. Där träffade jag morbror Robin och tittade på Eric Saades konsert. Jag är på väg hem nu och kan knappt andas för jag är så täppt i näsan! Imorgon ska vi på prideparaden med jobbet så det blir roligt, speciellt när det är fint väder!
Jag fick en glad överraskning när jag såg lönespecifikationen för några dagar sedan! Jag hade fått lönehöjning med 11kr i timmen! Tydligen var jag den som fått mest höjning av alla :) så det var jätteroligt! Synd bara att den kom när jag ska sluta. Tänk att det bara är två veckors jobb kvar! Men det ska bli jättespännande att börja skolan. Jag fick svar från internatföreståndaren att jag får bo på det elevhem jag ville så det känns jättebra!
Nä nu får det räcka! Får försöka att skriva lite oftare!