Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Maj - Eftermiddag

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen! Jag och Jennifer åkte till Target, det var jättestort! Jag fick välja en läslampa och så fick jag galgar till garderoben. Sen så köpte jag ett par flipflop och en kofta. Det är lite svårt med priserna men jag tror att det var ganska lika som hemma, skorna kostade ca 70 kr och koftan ca 140 kr. Det fanns jättemånga fina klänningar men jag köpte ingen. Efter target åkte vi till en djuraffär och köpte en klösgrej till katterna. Sen var det tänkt att vi skulle till en bokaffär men det var stängt när vi kom dit så det var lite synd. Men jag har ju inte läst ut min bok än och så visade Jennifer sina böcker som jag får låna. Vi gick sen till en Irländsk restaurang, det såg väl mest ut som en för maten var nog inte Irländsk! Jennifer åt grillat revben och klyftpotatis och jag åt kyckling quesadilla, vilket är Mexikanskt, det var jättegott! Egentligen stod det under aptitretare på menyn men det räckte mer än väl för mig! Fast Jennifer förklarade att de ofta är flera stycken som delar eller så kan man äta det som huvudrätt.
Jag har fått komplimanger över min engelska men jag tycker att det är lite svårt att säga vissa saker men det blir väl lättare ju längre jag har varit här.
Jag har bränt mig lite idag. Det har varit soligt men det har blåst ganska kallt, åtminstone på morgonen, så jag har inte känt att det har varit så varmt. Jag tror till och med att jag har bränt mig lite på händerna!
Tänkte visa lite bilder från idag:


Präriehundarna som bor utanför huset, dessa är ungar. Det är ett skyddat område så det är säker över 50 stycken som bor där!




Det här är taget från altanen, man ser lekplatsen där borta.


Jasmine




Nicholas och Jasmine med den nya klösgrejen!


Första shoppingen!


Lampan som jag valde. (ser du vad som är bredvid Irene :) )

Det är väl dax att gå och sova nu! Dagarna går så fort!

~♥~

30 Maj

Kategori: Allmänt

Tänkte berätta lite vad som har hänt!
Fredag:
I förrgår åkte vi till flygplatsen vid 9 och var framme vid 10. Mitt flyg skulle gå kl. 17.30 så det var en väldigt lång väntan. Men det var en tjej från Ukraina som skulle med samma flyg så vi väntade tillsammans. Det stod på våra biljetter att boardingen skulle börja kl 5 och när den var kvart över och det inte hade börjat så gick jag till skärmen och då visade det sig att planet var 40 min försenat. Så då skulle vi försöka att ringa våra värdfamiljer men det är inte så lätt så vi fick fråga efter hjälp. Så vi var tvugna att köpa telefonkort för 10$. Jag fick tag i Jennifer så det var bra. Flygresan gick jättebra, det var den bästa hittills! Jag satt vid fönstret och hade ingen bredvid mig eller bakom mig så jag hade sätet bakåtlutat och tittade lite på tv och lyssnade på musik. När jag kom till flygplatsen så var man tvungen att åka tåg för att komma dit där man hämtar bagaget men det gick bra. Problemet var bara att jag inte hittade Jani sen! Så till slut ringde jag till Jennifer och hon berättade att de hade tagit fel på tiden och sen efter mycket om och men så hittade vi varandra! När vi kom fram visade de mig runt lite och sen gick jag och la mig på en gång eftersom det var så sent. Jag fick en presentpåse med lite ljus, en ljusstake och två bodylotion eftersom att det är så torr luft här.

Lördag:
Det var stålande sol och jättevarmt ute när jag vaknade. Vi åt frukost och jag gav dem deras presenter vilket dom blev glada över. Sen så åkte jag och Jennifer och handlade lite. Vid fyra började grillningen så då började det komma lite folk. De hade varnat mig att det skulle komma "a big, black gay man!" och han var den första som kom, han var jätterolig. Alla som kom tog ju med sig någonting så det fanns massor att äta! Det var tårta till efterrätt och kan ni gissa vad en av dem föreställde!? En hamburgare och den var jättegod! Det var en rolig men tröttsam kväll, jag gick och lade mig innan alla hade gått.

Söndag:
Imorse åt vi frukost ute på altanen, vi åt amerikanska pannkakor och vattenmelon, det var jättegott. En av grannarna och hennes dotter som är 4 år kom och gjorde oss sällskap och sen gick vi till lekplatsen tillsammans. Nu har vi precis ätit lunch, grillat hamburgare, och Nicholas har sin nap. Jag och Jennifer ska åka till Traget sen så det ska bli roligt. Jag ska se om jag hittar några flip flop skor och så vill jag ju titta vad de har för kläder! Imorgon tror jag att vi ska åka in till Denver på lite sightseeing så det ska bli roligt!

Hoppas att ni har det bra! Jag saknar er!

~♥~

Mitt rum!

Kategori: Allmänt











New York trip

Kategori: Allmänt



Empire state building


Strawberry cheesecake!


Ground zero där de håller på att bygga nya skyskrapor.










Frihetsgudinnan!












Jag på Time square.




Aupairskolan Dag 4

Kategori: Allmänt






Jag och mitt diplom!

Polis föreläsning

Kategori: Allmänt








Han var jätterolig!

Aupairskolan Dag 3

Kategori: Allmänt


Presenten från familjen.


Rummet, vi var två stycken i varje rum för det var så få aupairer denna veckan. Jag tror att vi var runt 60 st. Jag delade rum med en tjej från Costa Rica.


Jag, Malin och Caroline. Varför är jag så blek? Jag vill också vara brun :)






Claudias och mitt "collage" om 9-10 åringar.




Aupairskolan Dag 2

Kategori: Allmänt


Claudia från Mexiko, Fernanda från Brasilien och Cherie från Frankrike.

Aupairskolan Dag 1

Kategori: Allmänt


Utsikten från rummet på aupairskolan.


Huset där vi bodde.

26 Maj

Kategori: Allmänt

Tredje dagen pa aupairskolan! Det ar langa dagar, idag har vi haft lektioner fran 8.15 till ca. 20.00, sa man blir lite trott. Men dagarna gar forvanandsvart fort anda. Det ar synd att vi inte hinner vara ute sa mycket i det fina vadret. Igar i slutet pa lektionen sa fick vi gora valfritt pyssel och da gjorde jag tva sanna blommor som jag brukar gora av servetter fast i silkespapper och de blev jattefina! Sa idag skulle vi visa alla vad vi hade gjort och sen fick man antingen spara det eller lagga det i en korg. Jag lade mina i korgen och sen tog varan larare en av dem och satte pa sin troja sa hon har gatt omkring med den hela dagen!
Maten har ar inte alls speciellt god, det later sakert gott om jag berattar vad vi har atit men det smakar inte gott och ser inte gott ut! Vi har fatt kycklingburgare, pasta och tomatsas, bakad potatis och panerad fisk m.m.
Idag har vi jobbat lite i grupper. Jag och en tjej fran Mexiko har gjort ett slags collage om barn mellan 9-10 ar som vi ska redovisa imorgon. Nu ikvall har vi lyssnat pa en jatterolig polis, det var definitivt den roligaste lektionen hittills! Det ar synd att jag inte kan lagga upp bilder nu, men det kommer!
Jag langtar till imorgon da vi ska in till New York. Det ska bli jatteroligt!
Jag mailade Jennifer (vardmamman) igar och nu hade jag fatt ett svar. Hon berattade att Jani kommer att komma och hamta mig pa flygplatsen och hon forklarade lite hur jag skulle gora for att komma till bagaget och vart han skulle vanta. Det lat krongligt men hon skrev att det later svarare an vad det ar. Hon skrev aven att vi kommer att ha en bbq pa lordag sa det ska bli roligt.

Nu ska jag ga och ta en dusch och sen ga och lagga mig. Jag ar valdigt forvanad att det inte har varit svarare med tidsskillnaden. Jag har inte kant av det alls an.

Saknar er!

25 Maj

Kategori: Allmänt

Vad har hant idag da? Imorse klev jag upp vid sju och sen gick vi och at frukost. Frukosten var helt okej, jag at mjolk och flingor, en bagle och drack juice. Sen fran 8.15 imorse har vi haft lektioner. Vi har fatt en bok som vi anvander och idag har vi bla. lart oss om sjukdomar. Vi har gjort lite collage och ska redovisa imorgon. Vi har lart bla lart oss att aldrig skaka en bebis! I slutet av lektionen fick vissa kuponger som de sen skulle anvanda for att hamta ut en present fran familjen. Jag blev jatteglad nar hon ropade upp mitt namn! Jag fick en korg med bla. en vattenflaska, keps, m&m, liten skrivbok, en cd med kort fran dessa dagar pa skolan som de kommer att skicka till mig och sa behover jag inte betala New York touren som egentligen kostar 35$ sa det var jattesnallt av familjen tycker jag. Vi hade lektioner till kl 18.00 sen var det middag. Maten gar att ata men ar inte speciellt god. Sen kl 19.00 hade vi en international sing along, det glomde bort oss fran sverige sa vi slapp ga upp pa scenen och sjunga! Men det var roligt att se de andra. Nar jag ar fardig har ska jag ga och lagga mig for jag borjar bli lite trott. Men det har gatt forvanandsvart bra med tankte pa tidsskillnaden och allt sa det ar skont.

Hoppas att ni har det bra dar hemma! Ni behover inte oroa er for mig, jag mar bra!

Saknar er!

Jag är framme!

Kategori: Allmänt

Egentligen så borde jag gå och lägga mig nu men tänkte uppdatera er lite först! Flygresorna har gått bra, jag har fått sitta vid fönstret båda gångerna så det var roligt. Allt gick bra med packningen så det var skönt. Mellan frankfurt och new york tittade jag bla på film. Man hade ju en egen liten skärm framför sig så det var kul. När vi kom fram till JFK så fick vi vänta jättelänge i en kö och sen fick vi vänta ännu mer sen innan alla hade kommit. Vi var 10 stycken som skulle åka med samma buss. När vi kom fram till skolan fick vi en vattenflaska och rumsnyckeln, jag delar rum med en från colombia. Sen hade vi två timmar där vi fick göra vad vi ville. Malin, en av de svenska tjejerna är glutenallergiker så jag följde med henne och en ledare till en affär och handlade. Så jag har redan varit i en amerikansk affär! Sen hade vi samling där vi fick pizza och så gick de igenom lite med schema och regler. Tänkte visa lite bilder, det är jättefint här och vädret ar underbart!

Egentligen skulle jag lagga upp detta igar men min dator ville inte det! Jag sitter nu vid en dator fran skolan och har inte alla bokstaver! Jag lagger upp detta och skriver ett nytt om idag!

This is it

Kategori: Allmänt

Nu händer det! Idag åker jag. Det känns jättekonstigt, allt känns nästan overkligt, som om jag lever i en dröm. Jag ska göra mitt bästa och försöka klara av det här året. Jag kommer att sakna alla så otroligt mycket. Vi får se hur det går, mitt mål är självklart att jag vill stanna i ett år men blir det för jobbigt så tänker jag inte stanna kvar och må dåligt bara för att.

Jag är färdigpackad nu så jag är redo när moffa kommer och hämtar mig. Kan bli skönt att åka bil ett tag, jag ska försöka sova men vi får se hur det går. Jag är lite orolig över min datorväska men det är ju någonting som jag måste ta med så får jag betala övervikt så är det i alla fall inte för att jag har packat massa onödigt.

Det här blir sista gången jag skriver från sverige på ett tag. Nästa gång kommer jag att vara i New York. Jag vet inte hur mycket tid jag kommer att få till att skriva under veckan där, kanske varje dag kanske en gång. Jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade!

Jag saknar er redan, men det här ska gå bra!

~♥~

22 Maj

Kategori: Allmänt

Oj, vad det börjar kännas jobbigt nu. Igår var en jättebra dag men att säga hej då till Irene var jättejobbigt. Jag kommer att sakna henne så oerhört mycket. Förhoppningsvis kommer det att kännas bättre sen för just nu känns det jättejobbigt. Och att veta att jag ska säga hej då till Wilma och Andreas gör mig gråtfärdig bara av att tänka på det. Och jag vill inte ens tänka på hur jobbigt det kommer att bli att säga hej då till mamma.

Idag har jag sagt hej då till farmor och farfar, det var också jobbigt, det var svårt att hålla tårarna borta. Men jag ville inte börja gråta för då vet jag att jag inte hade kunnat sluta.

Imorgon blir det att jag säger hej då till mamma, momma och moffa och efter det måste jag sluta tänka på det! Då ska jag se framåt och tänka på allt roligt som jag kommer att få vara med om. Det är nog bra att dagarna i New York kommer att vara så intensiva så att man inte hinner få hemlängtan!

Jag tänkte visa lite bilder på presenterna till värdfamiljen:


Det här ska lilla Nicholas få, ett Birger gossedjur och en Elsa Beskow bok.


Dessa ska värdföräldrarna få, muggar med deras namn på.





~♥~

20 Maj

Kategori: Allmänt

Oj vad tiden går fort! Och jag håller fortfarande på att packa! Det är svårt men jag tror att jag börjar få lite ordning!

Idag får jag muggarna som värdföräldrarna ska få så jag lägger ut en bild på dem senare. Jag började bli lite orolig att de inte skulle hinna bli färdiga så det kändes bra när mamma ringde imorse och sa att de var klara.

Jag förstår om det blev lite jobbigt nu när jag har lösenord på bloggen men det är för att jag ska kunna visa er bilder och skriva om värdfamiljen.

~♥~

17 Maj

Kategori: Allmänt

Jag fick precis ett mail där det stod vilka fler som kommer att flyga den 24 Maj! Det är fyra andra som kommer att åka då men jag vet inte när och från vilken flygplats så jag har mailat och frågat det. Hoppas att det är någon fler som ska flyga från arlanda 6:50, det vore roligt att slippa flyga själv. Speciellt jag som är så ovan med stora flygplatser.

Jag håller på att packa för fullt nu och det går riktigt bra, men det är lite svårt att veta vad man ska ta med sig.

~♥~

15 Maj

Kategori: Allmänt

Idag har det varit fullt upp hela dagen! Jag har fixat och donat med kort och musik. Jag har packat ner lite av mina saker i lådor så nu känner jag knappt igen mitt rum! Men det kommer ju inte att vara mitt så länge till eftersom att Wilma kommer att ta över det när jag åker. Sen så har jag börjat lägga lite saker i min stora resväska.

Tänk att det bara är ungefär en vecka kvar nu! Jag har fortfarande inte förstått det riktigt! Det kommer väl när jag sitter på flygplanet och lämnar sverige. Det är ju lite blandade känslor! Men jag tror nog att det kommer att gå bra när jag väl har åkt.

Nu ska jag fortsätta packa!

~♥~

11 Maj

Kategori: Allmänt

Nu går det undan! Jag var på ambassaden igår och idag när jag hämtade posten hittade jag en lapp där det stod att jag hade någonting att hämta på ica. Irene kom och hälsade på en snabbis så jag fick åka med henne ner på ica och det visade sig att jag hade fått mitt visum! Det gick verkligen fort! Så nu är det bara det internationella körkortet kvar sen är allt färdigt.

~♥~

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen! Jag tänkte berätta vad som har hänt dag för dag.

Fredag:
Jag klev upp tidigt och vi åkte iväg vid halv sju. Det gick ganska fort att åka tyckte jag och när vi kom fram skulle moffa på en affär sen åkte vi hem till tant Ally. På kvällen åt vi en jättegod middag på en restaurang och tittade sen på tv resten av kvällen.

Lördag:
Efter frukost åkte vi iväg för att titta på en travhäst. Det var en jättefin och stor häst. Vi hade tagit med oss lite morötter för att ge henne och när jag stod med några i handen så kommer en av hundarna fram och ville ta en, det var lite roligt. Sen bråkade hundarna om moroten och det var den minsta hunden som vann!


Kimono Pearl

Sen åkte vi vidare till Kista galleria där vi tog en fika med Nettan, Thomas, Erika och Theo. Det var roligt att få träffa dem en sista gång innan jag åker!
Även denna dag åt vi en jättegod middag, denna gång på en fin kinarestaurang.

Söndag:
En lugn dag. Momma och moffa åkte hem vid 12 och jag och Ally tittade på tv mest hela dagen.

Måndag:
Klockan sju åkte jag taxi till den amerikanska ambassaden och det tog ca. 20 minuter så jag var ganska tidig. Men det är jag glad för eftersom jag hamnade trea i kön och fick komma in snabbt. Men det var lite kallt att stå ute och vänta. Sen blev man inskickad en åt gången, där fick man gå igenom en säkerhetskontroll, ungefär som på flygplatsen. Sen fick man gå vidare till själva byggnaden där jag fick vänta ett litet tag innan jag fick lämna mina papper. Hon tittade så att jag hade allt med (vilket jag hade!) och sen såg hon på mitt kuvert att jag kommer från Nälden och det visade sig att hon hade släkt här som hade ägt ullspinneriet! Det var lite kul. Sen fick jag sitta och vänta i kanske 10 minuter innan de ropade upp mitt namn och jag fick gå och lämna mina fingeravtryck och så frågade hon hur många barn jag skulle ta hand om och hur mycket jag skulle tjäna i veckan. Sen fick jag tillbaka några papper och så var det klart! Det gick förvånande snabbt, jag hade räknat med att jag skulle få vänta i åtminstone en timme men det var bra att jag slapp det!


Amerikanska ambassaden!



 Jag skulle egentligen ta ett flyg som gick vid sjutiden men eftersom jag vart klar så snabbt så kunde jag ta flyget som gick 11.15. Jag tog en buss till centralen och hade tur nog att få åka gratis eftesom man skulle ha en speciell biljett som inte jag hade. Sen köpte jag en flygbussbiljett och kunde åka till Bromma flygplats nästan på en gång. Där fikade jag och fick vänta i ungefär en timme. När jag satt och väntade så fick jag se Pernilla Wahlgren och Nanne Grönvall så det var lite kul!

Nu är det skönt att vara hemma igen. Men det blir inte så länge eftersom det bara är två veckor kvar innan jag åker. Jag kan nästan inte förstå det! Det blir mycket packning och många att träffa innan jag åker så tiden kommer nog att gå jättefort!

~♥~

6 Maj

Kategori: Allmänt

Tidigt imorgon åker jag till Stockholm med momma och moffa. Vi ska bland annat träffa Nettan och Erika och titta på en travhäst, det ska bli roligt. Sen på måndag ska jag till amerikanska ambassaden för att söka visum sen flyger jag hem på eftermiddagen. Det blir första gången som jag kommer att flyga själv så vi får se hur det går! Men det är ju bra träning om jag kommer flyga själv till USA sen...

~♥~

5 Maj

Kategori: Allmänt

Nu har jag fixat presenter till värdföräldrarna också! De ska få varsin mugg från Olle Simonsson där deras namn är inristade. Det bästa var att det inte kostade någonting extra om man ville ha namn på dem så det var bra. Jag känner mig riktigt nöjd! Jag ska fota och lägga upp bilder på presenterna här när jag har fått muggarna.

~♥~

Ny design

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort en ny design till min blogg! Det är svårt men jag tycker att jag fick till det ganska bra! Det finns säkert lite mer saker att ändra men det orkar jag inte göra nu!

~♥~

4 Maj

Kategori: Allmänt

Yes, nu är visumansökan klar! Jag hoppas innerligt att jag har fyllt i allt rätt. Det får jag se på måndag när jag ska till ambassaden. Det känns jätteskönt att vara färdig med den! Nu är det nog bara det internationella körkortet kvar och det ska jag posta på fredag sen är det nog slut med pappersarbete!

Det börjar närma sig mer och mer nu och jag längtar till jag får fara iväg, se New York, vara på aupairskolan och träffa värdfamiljen men det känns också jobbigt att jag måste lämna alla här hemma. Det kommer att bli jättesvårt. Det bästa tror jag är att inte tänka så mycket på de/det jag kommer att lämna utan att se fram emot det jag kommer att få uppleva.

~♥~

3 Maj

Kategori: Allmänt

Nu har jag pratat med CC så nu vet jag lite bättre hur jag ska fylla i visumet. Men som jag trodde så visste de inte så mycket de heller eftersom att det är så nytt. Man ska fylla i två personer som man inte är släkt med så jag måste fundera ut vilka det ska bli sen så är det inte så mycket kvar tror jag. Jag glömde att fråga om hur man ska göra när man vill skriva Å, Ä eller Ö så jag får ringa imorgon igen. Det har kanske kommit upp någon fler fråga då också!

~♥~

2 Maj

Kategori: Allmänt

När jag äntligen hade kommit fram till vilka väskor jag ska använda och hur jag ska packa så förstörs mina planer! Jag hade ju tänkt ha min dator i den stora väskan men igår kväll läste jag att man ska ha värdefulla saker som sin laptop i handbagaget. Så jag får ha min kabinväska + min datorväska. Jag hoppas att det kommer att gå bra, jag vill ju undvika strul på flygplatsen.

Inatt hade Wilma två kompisar som sov över så nu på morgonen har jag bakat scones till frukost åt oss. Jag har även varit ute med Molly och upptäckte att det var jättekallt ute!

~♥~

1 Maj

Kategori: Allmänt

Jag har börjat fundera på min packning nu. Jag kommer att ha en stor väska som får väga max 23 kg sen så kommer jag att ha en kabinväska som får väga max 8 kg och så ska jag ha en liten handväska där jag kan ha kamera och sånt. Jag provpackade idag och det vart precis med kilona men det kommer att funka tror jag! Det är lite dumt att jag har en så stor och tung dator men jag får ha den i den stora väskan.

Jag har även suttit och försökt göra klart DS-160 till visumet men det går inte så bra. Pappret som man fick från CC stämmer inte så på vissa saker vet man inte vad man ska svara. Jag har skrivit upp det jag inte vet så på måndag får jag ringa till CC och be om hjälp. De har ju precis ändrat så att man fyller i på datorn istället för på papper och så har de slagit ihop flera saker så det är ju lite nytt.

Det börjar verkligen närma sig nu =)

~♥~