Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

29 December

Kategori: Allmänt

Det blev ingen matchning med denna familj. Jag fick ett mail från mamman och hon sa att hon var intresserad och ville prata men hon skrev att de inte behövde någon aupair förrän i april och det är alldeles för sent. Så jag har tackat nej till denna familj så nu är det bara att vänta på nästa matchning som jag hoppas blir bättre! Det är väldigt spännande det här!

Tänkte lägga ut lite bilder från i Jul:


Våran julgran hemma.


Jag och Wilma tittar på tv.


Jag och Theo framför granen.

~♥~

You have a match

Kategori: Allmänt

Det stod det när jag kollade mailen för en stund sedan och jag blev jätteförvånad. Var verkligen inte beredd på det. Det är en familj som bor i Virginia utanför Washington DC, de har en son på 8 år och tre döttrar på 3 år. Jag vet inte men det känns inte som om det här är den perfekta familjen för mig men jag ska prata med dem fört och se vad jag tycker. Annars kommer jag nog tacka nej till denna familjen, 4 barn känns lite för mycket. Jag kommer att vara jättenervös hela dagen och vänta på att dom ringer! Fast det är inte säkert att de ringer heller, det vore nästan skönast eftersom magkänslan säger nej.

~♥~

28 December

Kategori: Allmänt

Tack för alla fina julklappar! Hoppas att ni har haft en bra jul för det har jag. Men det är otroligt vad julafton gick fort i år tycker jag. Jag fick mycket bra saker som jag kan ta med till USA, bla en reseadapter, amerikansk fickordbok, bakbok på engelska och ett presentkort på onoff. Jag håller på att spara pengar så att jag kan köpa en liten dator som jag kan ta med till USA. Sen så fick jag pengar och det var jättebra för snart måste jag börja betala försäkring, visum och hälsoundersökning och sånt som jag måste göra innan jag åker.

Igår var jag på bröllop! Nettan och Thomas gifte sig hos momma och moffa, det tog cirka 5 minuter! Men det var roligt. Det var fullt hus eftersom kusinerna hade kommit också och så fick jag träffa lilla Alice för första gången.

Tyvärr så är kameran kvar hos momma och moffa så jag får lägga upp bilder senare...

~♥~

23 December

Kategori: Allmänt

Imorse dekorerade jag och Wilma pepparkakshuset innan vi åkte till momma. Där blev vi kvar hela dagen och fixade och hjälpte till. Vi klädde bland annat granen och den blev väldigt fin med Theos hjälp!

Imorgon ska jag njuta och verkligen ta in allt för nästa år kommer jag ju inte att vara hemma över jul om allt går som planerat. Julafton är väl ändå en av de mysigaste dagarna under året!


Wilma med spritspåsen i handen!


Jag tror att hon blev ganska nöjd med resultatet, det ser åtminstone ut så! Det är väl inte det finaste hus vi har gjort men det var roligt att göra det!

God Jul allihopa!
 Hoppas att ni får en bra Julafton imorgon!

~♥~

22 December

Kategori: Allmänt

Igår var det en bra dag! Jag köpte de sista julklapparna och det gick ganska fort att hitta dem så det var skönt! Sen så träffade jag Malin vid bussen och det var jätteroligt att få prata med henne eftersom det var så länge sedan vi sågs! Jag gjorde även ett pepparkakshus igår men det är inte färdigdekorerat än så bild kommer senare! Vi var också och hälsade på hos farmor och farfar, det var trevligt och vi hade turen att få lite tårta!

Igår fick jag ett tjockt brev från Cultural care aupair. Det innehöll bla. ett passfodral, personlighetstest, papper om försäkring, massa information, aupairhandbok m.m Så det är fortfarande mycket att fixa och läsa igenom. Men jag behöver inte göra någonting nu förrän jag har fått en värdfamilj. Det känns lite läskigt att det när som helst kan komma ett samtal från USA!

Snart ska jag gå ner till busshållsplatsen och ta bussen till Irene för vi ska på bio ikväll=)

~♥~

20 December

Kategori: Allmänt

Vad skönt att det inte är lika kallt längre. Man kan inte göra så mycket ute när det är så kallt. Men idag var det lagom kallt så jag har precis kommit tillbaka från en liten skidtur.

Imorgon har jag planerat att åka in till stan och kika lite. Sen på kvällen tror jag att vi ska åka och hälsa på farmor och farfar så att jag kan lämna min julklapp!

På tisdag ska jag och Irene förmodligen gå och se Avatar på bio. Det ser jag verkligen fram emot! Sen på onsdag kommer moster, Thomas och kusin Theo hit och på torsdag är det JULAFTON! Tänk vad tiden går fort!



~♥~

16 December

Kategori: Allmänt

Nu börjar det verkligen hända saker! Idag har jag varit på en intervju med en tjej som jobbar för cultural care aupair. Hon frågade lite om vad jag hade för förväntningar, vad jag ville göra i USA, vad jag ville hitta på med barnen etc. Sen så testade hon hur min engelska var så hon ställde några frågor på engelska också. Det gick ganska bra, det är lättare att förstå engelskan än att prata men det kommer väl att bli lättare. Så nu ska hon skicka papprena till kontoret i stockholm och dom skickar sedan vidare min ansökan till USA. Så nästa vecka börjar förmodligen matchningen med familjerna och det ska bli jättespännande! Men det kommer att bli nervöst när man ska prata med dem i telefonen.

Efter intervjun åkte jag till tandläkaren i krokom och tog bort stygnen, vilket gick bra. Sen när jag kom hem åkte jag, Wilma och Karin ut på en liten skidtur. Äntligen! Vad härligt det var att få åka skidor igen. Dom hade inte hunnit dra något spår så vi fick göra ett eget men det gick ganska bra. Mina skidor är väl inte de bästa men jag tror att jag ska vänta med att köpa ett par turskidor tills jag kommer tillbaka från USA.

Nu ska vi äta middag, pasta carbonara blir det!

~♥~

11 December

Kategori: Allmänt

Ja då har jag en visdomstand mindre! Det var inte roligt att ta bort den! Jag var hos tandläkarn i nästan 1½ timme tror jag. Först fick jag bedövning så det gjorde ju inte så ont men det är så jobbigt när dom har fyra saker i munnen på en samtidigt och dom drar och grejar. Det var så skönt när dom äntligen fick ut den efter mycket bök och stök! Då var det bara att sy några stygn kvar. Jag ska tillbaka om en vecka och ta bort sygnen. Jag har inte haft ont alls vilket förvånar mig men jag är bara glad för det! Men jag är jättesvullen så jag kan inte gapa riktigt så det är jättesvårt att äta. Ni skulle se hur jag ser ut!

Imorgon är det pysseldag hos momma och moffa, det ska bli roligt. Jag har gjort pepparkaksdeg idag så jag får se om jag ska göra pepparkakshus imorgon.

Nu går jag och väntar på att de ska ringa från aupair företaget och berätta vad som kommer att hända. Men jag vet inte om dom har fått tag på alla mina referenser än, jag vet att de har pratat med 4 st. Hoppas att dom ringer idag...

~♥~

9 December

Kategori: Allmänt

Nu har det börjat hända grejer! Aupair firman har börjat ringa och kolla mina referenser nu. Spännande!

Snart ska jag åka till krokom och operera bort en visdomstand, vilket jag inte ser fram emot! Men det ska nog gå bra.

Igår var vi och åt julbord på Hov. Det var mer folk än vanligt men det var trevligt.

~♥~

2 Advent

Kategori: Allmänt

Idag är jag och Wilma ensamma hemma, fast inte så länge till för Wilmas kompis Petra ska komma hit snart. Vi ska sen ta en tur ner till momma och moffa och rasta zenta och sen gå vidare och handla jäst. Vi ska äta hemgjord pizza till middag. Sen ikväll ska jag åka till Irene och lämna ett lass med paket till paketkalendern!

Imorgon fyller mamma år så då ska vi fira henne. På tisdag ska vi äta julbord på Hov och på onsdag ska jag operera bort en visdomstand hos tandläkarn! Det känns som om det är ganska fullt upp framöver! Jag ska även hjälpa momma med julbaket.

Jag och Wilma väntar och väntar på att det ska komma mer snö så att vi kan åka skidor men den vill inte komma. Det är snarare tvärtom för nu har det börjat bli plusgrader ute så snön har börjat försvinna. Men förhoppningsvis kommer det mycket snö snart!

~♥~

1 December

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma varit till stan och jag har köpt min näst sista julklapp tror jag! Sen så har vi varit till krokom och tagit svininfluensa sprutan. Hoppas att jag inte kommer att känna av det, än så länge så känns det bra i alla fall. Jag har även hämtat ut mitt körkort idag! Äntligen!

När vi kom hem gjorde jag chokladkola och pepparkaksdeg. Det börjar verkligen kännas som jul, speciellt nu när det är snö ute!

Imorgon fyller brorsan år så då ska vi dit och fira honom!

~♥~