Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Januari

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag åkte jag tillbaka till skolan, kom fram vid 6 tiden och det var inte en lugn stund förrän klockan 11! Det började med att min städgrupp städade, lite sent ute men vi är så dåliga på att komma ihåg när det är våran tur. Efter det gick jag över till Jämte för att möta Hanna så att vi kunde gå till Andakten tillsammans. Där hittar jag ett helt gäng i det övre allrummet och det visar sig att de har skumtomte-ätartävling! Tre lådor var skulle de äta, helt galet mycket godis! Av någon anledning så var det bara killar med i tävlingen! Jag vet ej vem som vann eftersom att vi gick därifrån men jag har hört talas om spyor. Jag, Hanna, Linn, Andreas och en tjej som heter Frida som bor och jobbar på Hållandsgården gick iväg till andakten. Där pratade de om förföljda krista och det lät väldigt hemskt. Efter andakten blev vi bjudna hem till Frida så vi satt där och fikade och hade det mysigt innan vi gick tillbaka till skolan i kylan.
Idag vet jag inte vad som händer annat än att vi ska ha issäkerhet och att det kan involvera att bada. Med tanke på att det är -22 grader ute vet jag inte om det kan vara en så bra idé. Något roligt blir det förhoppningsvis i alla fall!
~♥~

27 Januari

Kategori: Allmänt

Då var det fredag igen!
Igår kväll var det öppen scen på skolan så det var några som uppträdde lite och det var superkul! Sen hade Sofia bakat bröd så då blev det lite fika. Jag tog sen en dusch och hade planerat att gå och lägga mig när Hanna och Susanna kommer och tycker annat. Jag blev alltså vaken ett tag till!
Nu har jag äntligen börjat komma igång lite med vävningen. Jag har nu varpat och förskedat klart så det känns bra. Jag längtar till nästa vecka då vi kanske kan börja med plädarna.
Jag hade tänkt att jag skulle åka hem med 16.20 bussen idag men så blev det inte. Ikväll ska nämligen hela Viking ut och äta middag och säga hejdå till Simon och Frida som åker till indien och tanzania och blir borta i två månader. Så nu vet jag inte riktigt hur det blir med hemfärden. Antingen så hinner jag med tåget som går 19.23 eller så får jag skjuts till järpen av Carro och får sedan hämtning där av någon snäll person!
Det löser sig alltid!
~♥~

24 Januari

Kategori: Allmänt

Tillbaka efter en helt underbar tur med övernattning i bivack!
Vädret har varit superfint och det var roligt att gräva en bivack, snön var verkligen helt perfekt. Vi åkte iväg efter fikat igår så när vi kom till Trillevallen var det nästan lunchtid så vi åkte kanske 1 km och sen stannade vi och åt lunch i solen. Vi var indelade i små grupper och jag ville prova att dra en pulka och även de andra i min grupp så vi hade en pulka och det var jätteroligt. Det blev lite tungt uppför men annars kändes det knappt att man drog något även fast den var tungt lastad. Efter lunch började vi sen leta drivor som kunde vara ett bra ställe att göra en bivack på. Vi stack med stavar för att mäta djupet på snön och så hade vi en sond som var över två meter som man kunde mäta med. Det bästa stället att bygga var högt upp där det såg lite halvfarligt ut så vi ville inte bygga där utan hittade ett ställe lite längre ned, medans resten av klassen byggde där uppe. När vi hade hittat platsen så var det bara att börja gräva och det var jätteroligt! Planen gick dock inte så bra för marken var inte formad som vi trodde men vi löste det även fast det blev lite litet. Jag har ju byggt ganska många snögrottor så jag är ju ganska van att var i sånna så för mig var det inga problem medans det för många andra var ganska läskigt att överhuvudtaget vara under snön. Vi blev färdiga när det började mörkna så då åt vi middag, ris och korvgryta med curry och ananas, och efter det hjälpe Olle (läraren) oss att lägga på ingångstaket. Inne i bivacken var det nollgradigt så det var inte så kallt. Jag och Hanna hade dubbla liggunderlag och så sov vi tillsammans i en vindsäck. När jag la mig hade jag duntofflor och fingervantar på mig men de var jag tvungen att ta av när det blev för varmt (helt otroligt att man kan bli så varm av att sova ute på vintern!). Jag blev riktigt förvånad att det var så varmt där inne, jag tror att det var kallare den gången vi sov ute i tält och det inte ens hade kommit någon snö!
Vi klev inte upp förrän klockan nio idag så det tog ett bra tag innan vi var färdiga för dagens uppdrag. Min grupp åkte iväg först tillbaka till parkeringen där vi tänkte lämna ryggsäckarna efter en lunch i värmestugan. Vi var dock inte så hungriga då så det blev några åk i barnbacken innan. Sen tog vi en lång lunch inne i värmen innan vi gav oss iväg till trädgränsen. Där skulle vi välja ut ett område och gräva gropar och mäta snödjup och ta temeratur på markytan, mitt i snön, på snön och två meter ovanför snön. Det var roligt men vi var lite stressade för innan vi ens hade börjat ringde en klasskompis och sa att alla andra grupper redan var färdiga!
Oj vad mycket text det blev! Kankse dags att visa lite bilder då:
Sååå fint med den blåa himlen och allt det vita!
Jag som gräver lite, roligt att gräva när det är så mycket snö :)
Vi hade en fin liten buske i våran bivack!
Morgonsolen var underbar!
Våran fina lilla bivack!
Fick tillfälle till att använda mina solglasögon :)
~♥~

19 Januari

Kategori: Allmänt

Jag glömde helt bort att skriva det jag skulle skriva igår!
Det var tänkt att jag skulle berätta att jag har fått en praktikplats, äntligen! I helgen blev jag så less på att nästan ingen fjällstation här i jämtlandsfjällen svarade på mina mail så jag mailade en annan fjällstation och redan nästa morgon så hade jag fått svar att det passade att ha praktik där veckorna 9,10 och 11. Så nu ska jag dra norrut igen! Denna gången blir det till Saltoluokta fjällstation som ligger vid Gällivare. Det ska bli jätteroligt och spännande. Jag är så glad att jag fick praktik på en fjällstation, synd att det inte var på sylarna men det blir jätteroligt att se en ny fjällstation istället.
Nu ska jag gå och äta frukost!
~♥~

18 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Hanna suttit och broderat nästan hela dagen! Vi hade morgonsamling och pratade lite om nästa veckas tur och sen satt vi och broderade från 9.30 fram till middagen! Det var jätteroligt så jag hade kunnat hålla på hur länge som helst!
Om en kvart är det det sista U-cafét och Carro har laddad för att spela spingo så det blir nog en omgång eller två! Det var länge sedan nu så vi får se hur det går. Efter det ska jag kanske titta på Den vita massajen med Linn.
Imorgon är det vävning, jag har längtat hela veckan så det ska bli superkul! Synd att jag måste åka hem tidigare på fredag, men jag får ju vara med halva dagen i alla fall.
Nej nu ska jag gå över till Jämteborg!
~♥~

17 Januari

Kategori: Allmänt

Idag var vi som sagt lediga så jag började dagen med en sovmorgon! Det blev en sen filmkväll igår så det var skönt. Sen bokade jag tid för vaccination för mig och Wilma så på fredag ska vi till krokoms hälsocentral och ta första dosen av twinrix. Vi behövde endast vaccinera oss mot hepatit så det var bra.
Efter lunch tog jag, Hanna, Sofia och Sandra bussen in till åre för att åka upp på åreskutan. Det var superfint väder så det var verkligen perfekt! Tyvärr så var kabinbanan stängd pga för mycket is på den så vi fick åka gondol upp istället. Men det var roligt det också och vi kom ju upp på samma ställe. Väl där uppe så fikade vi och njöt av den fina utsikten. Sen blev det en tur till affären innan vi tog bussen tillbaka hem. Vi kom fram ganska lagom till middagen och efter det har jag och Linn suttit och räknat matte. Vi tränade inför högskoleprovet. Det märks att det var länge sen jag räknade matte men det är väldigt roligt! Så jag kommer nog att fortsätta med det resten av kvällen.
Imorgon skulle det bli fint väder igen så det blir kanske en tur med skidorna och så ska jag nog börja brodera lite. Åtminstone sy kanterna och rita upp vad jag ska brodera.
Tänkte visa några foton från idag:
Det var mycket snö på husen!
Sylmassivet! Typ det enda berg jag känner igen direkt!
Underbar solnedgång!
~♥~

16 Januari

Kategori: Allmänt

Helgen har varit väldigt lugn. Det blev en skidtur runt elljusspåret på lördagkväll med Hanna annars har jag bara tagit det lugnt. Det känns lite tråkigt att jag inte har något liftkort så att jag kan åka slalom när de andra gör det men jag klarar mig! Igår kväll var det andakt på nylands och det är mysigt även fast jag inte är så kristen.
Jag och Hanna pratade igår om att det skulle bli så roligt att skolveckan skulle börja igen och det är ju helt otroligt att man tycker att veckorna är roligare än helgerna! Det händer så mycket mer på veckorna så det är nog därför det är roligare!
Idag på förmiddagen hade vi teori (för första gången tror jag!), Olle pratade lite om laviner och ras och vad man ska titta efter för att undvika det. Sen på eftermiddagen blev det lite skidåkning, det kändes inte så roligt att åka ut i det här vädret men som vanligt så blev det ju jätteroligt när vi väl kom iväg! Idag delade vi in oss i små grupper och åkte och tittade efter djurspår och allmänt på naturen.
Ikväll är det borgarmöte, det första efter lovet så det lär vara en del att ta upp!
Imorgon är vi komplediga så då får vi se vad som händer. Om det är fint väder har jag och Hanna funderat på att åka upp på skutan. Sen på kvällen så har Olle ett "lektionspass" där man kan förbereda sig inför högskoleprovet som vi ska göra nästa vecka. Nästa vecka ska vi även ut på tur och sova i bivack så det blir spännande.
Nu tog det stopp! Jag tror att jag ska lägga mig och läsa lite innan mötet börjar!
~♥~

14 Januari

Kategori: Allmänt

Åh vilken bra dag det var igår!
Tänkte börja med att svara på Andreas fråga: Vi får äta på skolan från måndag frukost till fredag lunch så sen måste vi laga egen mat!
Det blev lite halvstressigt igår när vi skulle hinna äta innan bussen gick och sen blev det lite disskutioner om när och var bussen gick! Men det löste sig och vi kom på bussen alla 6 som skulle åka på utebion. Vi var även lite osäkra på vart VM arenan låg så vi fick fråga han som körde bussen om vart vi skulle kliva av. När vi kom dit fick vi gratis popcorn och så fick vi sätta oss vart vi ville. Vi var där i bra tid så vi fick jättebra platser. Innan filmen började pratade två av huvudrollsinnhehavarna lite, Peter Magnusson och Susanne Thorson så det var roligt. Filmen var helt okej och vi skrattade mycket. Vi hade med oss filtar och varm choklad så det var jättemysigt. Det var bara mot slutet som jag började frysa lite. Det var i alla fall en otroligt häftig upplevelse och jag är jätteglad att vi gick!
Efter det tog vi bussen hem och väl hemma spelade vi pictionary fram till klockan ett tror jag! Jag och Hanna vann ganska stort så det var roligt, ett perfekt avslut på en perfekt dag!
Idag däremot är det lite lugnare. Jag sov till klockan nio så jag har hittills hunnit med att äta frukost, läsa, sticka och tittat på damernas störtlopp. Nu försöker jag få med mig någon att gå till ristafallet men alla är så trötta! Fast jag har även gett som förslag att titta på film så det kanske går lättare!
Susanna, Sofia och Hanna.
Martin och Gustav.
Backen som vi hade till höger om oss.
Peter Magnusson och Susanne Thorson.
~♥~

13 Januari

Kategori: Allmänt

Andra dagen på vävkursen. Nu är det färdigräknat med hur mycket garn som behövs, äntligen! Så idag har jag beställt garnet som förhoppningsvis kommer till nästa vecka. Jag har bestämt mig för att göra bordstabletter som mitt andra projekt så idag har jag räknat på det också och bestämt vilka färger jag vill ha. Sen så passade jag på att skissa lite på duken som jag ska brodera i jämtlandssöm så jag kan börja med det nästa vecka kanske.
Vi får sluta när vi vill så idag gick jag strax efter tre för då hade jag inte så mycket mer jag kunde göra.
Ikväll ska jag och ett gäng tjejer åka in till åre och gå på utebio på VM arenan. Det ska bli jätteroligt! De har en förhandsvisning på filmen "En gång i Phuket". Vi ska ta med filtar och varm choklad så det kommer att bli jättemysigt!
Snart ska jag och Hanna laga lite mat och innan dess ska jag fundera ut vad jag ska ha på mig om vi ska sitta stilla ute i säkert två timmar!
~♥~

12 Januari

Kategori: Allmänt

Idag började vävkursen och det har varit jätteroligt!
Jag hade inte tänkt på att det är så mycket arbete innan man kan börja väva! Jag ska väva en pläd i ullgarn och vi är tre stycken som ska göra det så vi kommer att använda samma vävstol. Så idag har vi bestämt vilka färger vi vill ha på varpen och vilket mönster vi ska ha för det blir samma men sen så valde vi själv vad vi ville ha för färg på inslagen. Så plädarna kommer att ha samma grund men kommer ändå att se helt olika ut. Och eftersom vi kommer att använda samma vävstol så medans man väntar på sin tur med den så kan vi väva något annat på en annan vävstol. Där vet jag inte riktigt vad jag ska göra men det lutar mot bordstabletter eller en löpare. Det ska jag komma fram till imorgon för då ska vi beställa allt garn så att det kanske kommer till nästa vecka. Det kommer att bli massor med garn och det kommer att bli ganska dyrt men det är jätteroligt!
Nej nu ska jag gå och äta middag! Det är galet vad fort dagarna går!
~♥~

11 Januari

Kategori: Allmänt

Igår var vi ute hela dagen och åkte skidor! Klassen var indelad i fyra grupper och så fick vi en karta över Trillevallen med ungefär 15 punkter och av dom skulle vi välja 5-6 stycken att åka till. Min grupp planerade att åka till baksidan av berget och därifrån åka upp på toppen och sen åka i någon av backarna ner. Men när vi var på baksidan av berget blåste det typ storm och snöade och vi såg nästan ingenting, för vi åkte mot vinden, så då bestämde vi oss att vi skulle åka till ett vindskydd lite längre fram istället för att åka upp på toppen. Det var lite jobbigt ett tag men det gick bra. När vi nästan var framme vid vindskyddet mötte vi två av de andra grupperna och dom tyckte att vi såg jättekalla ut! Eftersom vi hade åkt mot vinden så var vi ju alldeles vita och jag hade isklumpar i ögonfransarna så det måste ha sett ganska roligt ut. Dom hade ju åkt med vinden så de såg helt normala ut. När vi kom till vindskyddet så lugnade vädret ner sig och blev riktigt fint. Efter lunchen åkte vi tillbaka till Trillevallen och kom fram vid tvåtiden tror jag och då åkte vi upp och ner i barnbacken och tränade telemarkssvängar. Det är jättesvårt men det kändes som att jag gjorde lite framsteg. Vi åkte tills de stängde av liften vid halv fyra kanske. Det var en jätterolig dag i alla fall som slutade med en filmkväll så det var mysigt.
På onsdagar har vi fördjupningsarbete så då gör alla lite vad de vill! Jag håller ju på med ullen men den lämnade jag hemma så jag ska fortsätta karda nästa helg jag kommer hem. Istället så åkte jag och Hanna in till Åre för att köpa lite brodergarn och nu sitter vi på skolan och försöker hitta lite mönster till jämtlandssöm men det är lite svårt. Imorgon börjar period 3 med valbara kurser så då ska jag väva och det ska bli jätteroligt! Jag är dock den enda på skolan som har valt den kursen, de flesta har valt kursen SNÖ för då får de åka skidor!

Nej nu ska jag fortsätta leta broderimönster!

~♥~

Skidtur

Kategori: Allmänt

Det blev visst en skidtur idag! Och oj vad roligt det var :)
Det började med att vi hade infofika och då pratade de om branden. Det var mycket värre än jag trodde. Flera klassrum, datorsalen och halva matsalen går inte att använda. Matsalen kommer nog att vara fixad till efter påsk men resten kommer vi nog inte att få använda den här terminen så det är synd. Ingenting är där det brukar känns det som. Vi har klassrum i ett annat hus nu och eftersom vi bara kan använda halva matsalen så har ett rum bredvid fått göras om till en provisorisk matsal. När man vänjer sig blir det nog bra.
Nu är det snart mat och sen får jag se vad som händer ikväll...
~♥~

9 Januari

Kategori: Allmänt

Då var det skola igen :)
Igår tog jag det bara lugnt och fixade på rummet. Mammas kakor blev väldigt uppskattade, vi ska ha borgarmöte snart så då blir det nog storfika!
Jag hade mina aningar att det inte skulle bli någon frukost idag eftersom vi börjar klockan tio. Men jag klev ändå upp tidigt för att vara säker och det visade sig att det inte var någon frukost så då la jag mig igen och halvsov i ungefär en timme. Så nu har jag ätit frukost här i viking och funderat på varför vi har en säng mitt i köket! När My kom så frågade jag henne och det är tydligen vaktmästarna som håller på att fixa något i rummet intill så då fick de ställa sängen där så länge.
Nu på morgonen kommer vi att få information om branden och vilka lokaler som inte kan användas och så. Jag tror att min klass måste byta klassrum. Annars vet jag inte mycket om vad som ska hända mer än att vi ska äta lunch här på skolan. Imorgon däremot blir det nog skidåkning för då ska vi inte äta lunch här!
~♥~

8 Januari

Kategori: Allmänt

Då var det dags att flytta tillbaka till Hålland! Det är galet vad mycket saker jag ska ta med, man kan tro att jag flyttar dit för alltid! Det ska i alla fall bli jätteroligt att börja skolan igen. Jag tror att vi ska ut och åka skidor redan på tisdag så det är bra. Mamma har gett mig massor med kakor så ikväll blir det nog kakkalas i Viking!
Det är underbart väder ute idag så jag skulle vilja åka skidor men jag har ju packat allt så jag orkar inte leta fram det och packa om sen.
Jag ska passa på att åka på lundhags idag när mamma skjutsar upp mig så då ska jag se om jag ska köpa ett underställ. Jag måste även köpa ett sittunderlag för jag har tappat bort mitt!
Idag åker Irene till Bäckedals folkhögskola och jag hoppas att hon kommer att få det bra!
~♥~

4 Januari

Kategori: Allmänt

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev någonting här!
Jul och nyår har passerat och det har varit jätteroligt. Tiden har gått väldigt fort känns det som även fast det egentligen inte har hänt så mycket. 2012 har börjat och jag tror att det kommer att bli ett jättebra år! Jag har en termin kvar på hålland som jag vet kommer att bli jätterolig, det kommer att bli jobbigt när vi slutar till sommaren. Sen så ska jag ta med mig Wilma till turkiet på påsklovet och det ska bli superkul. Det blir förmodligen en dagstur över till en grekisk ö också så efter det kan jag bocka av två länder till som jag har varit till och även en tredje världsdel :)
Jag börjar bli lite orolig angående praktiken, jag får aldrig något svar på mailet jag har skickat. Men det har ju varit jul och nyår så de har kanske mycket att svara på innan de kommer till mitt mail. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra om jag inte får praktik på sylarna? Jag kan ju förstås söka på helags och blåhammeren också men sylarna är ju favoriten.
Jag har även börjat fundera över vad jag ska göra i sommar. Jag är ganska säker på att jag skulle få jobb på samma ställe som i somras igen men det känns taskigt att våldgästa moster och hennes familj en till sommar. Det optimala vore ju om jag får praktik på sylarna för då tror jag att det är ganska stor chans att jag får jobba där, det vore ju drömmen! Om mamma bor kvar här kan jag kanske jobba på hällebo men det vore inte så roligt. Jag får nog helt enkelt se hur det går med praktiken och sen spåna vidare.
Efter sommaren har jag och Irene tänkt cykla igenom europa ner till medelhavet så det ska snart börja planeras. Vi vet ju inte hur det kommer att gå men vi ska i alla fall försöka så det ska bli jättespännande!
Detta är nog första gången jag längtar till att skolan ska börja efter ett jullov! Det ska bli superkul att träffa alla igen och få uppleva nya äventyr med mina FoF:are!
Nu ska jag fortsätta sticka min pippitröja så att den kanske hinner bli klar innan skolan börjar, mycket tveksamt men jag ska försöka!
~♥~