Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

31 Juli

Kategori: Allmänt

Idag är en tråkig dag! Jag har ingenting att göra och jag vill inte fråga om jag får låna bilen. Från och med nu är jag ju bara en gäst i huset och inte längre deras aupair. Jag jobbade min sista dag igår och det känns ganska skönt men jag hade föredragit att jobba och tjäna pengar.

Imorgon åker jag till New York City! Det ska bli jätteroligt! Tåget går klockan sju och jag kommer inte att komma tillbaka förrän halv nio så det blir en lång dag. Men jag ser verkligen fram emot att få hitta på något och det känns som ett litet ävantyr att göra det själv!


En av sakerna som jag vill göra imorgon är att gå i Central Park!

Vi får se hur fort det kommer att gå att hitta en ny familj men jag hoppas att jag kan åka till Washington DC också. Jag kommer ju inte att jobba så jag antar att jag kan åka vilken dag som helst till veckan. Det kostar lika mycket som att åka till New York så det är ju inte allt för dyrt. Jag skulle ju vilja ha sett vita huset ifall jag måste åka hem. Jag vill uppleva så mycket som möjligt dessa två veckor men problemet är ju att jag inte kommer att få några pengar så jag vet inte hur mycket jag kan göra. Men att åka till New York är mer än tillräckligt egentligen, det är inte många som får göra det!

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting!

~♥~

Älskade lillasyster!

Kategori: Allmänt

Idag gjorde Wilma så att jag bara ville åka hem på en gång! Jag saknar henne så otroligt mycket ♥

Detta skrev hon:

"ja vil att du min besta storesyster ska koma hem ja vil värkligende. arnas blir jag lesen"

Jag ville bara gråta när jag läste det. Vem vet jag kanske komme hem om två veckor men chansen är ju ganska stor att jag blir kvar här ett tag till och efter det där känns det jobbigt!

♥Älskar dig Wilma♥

30 Juli

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit och försökt hitta det billigaste och lättaste sättet att ta sig till New York. Det jag hittade kostar 35$ och då måste jag ta tåget in till Philadelphia och sen åka buss till New York. Då kommer jag att kunna vara i NY i ungefär 6 timmar och det måste ju vara tillräckligt! Jag ska prata med Ao och se vad hon tycker och sen kan jag ringa och boka bussbiljetten, tågbiljetten behöver man inte boka. Det känns lite nervöst att åka själv men också spännande!

~♥~

29 Juli

Kategori: Allmänt

Idag var en annorlunda dag. Jag började 7 som vanligt men Miriam ville skjutsa Neil till skolan så jag jobbade bara 50 minuter på morgonen. Så jag gick och la mig för att vila (för att fördriva tiden lite) och somnade och vaknade 3 timmar senare! Jag fick ett röstmeddelande från Jody mitt på dagen och hon ville att jag skulle ringa henne så jag gjorde det. Så vi pratade lite och jag fick veta att hon skulle komma så vi kunde skriva på papprena om transition. Skönt att det gick så fort. När hon kom gick vi igenom allt och jag fick veta att jag inte får jobba medans jag letar ny familj och det tycker jag var lite taskigt. Förra familjen hade det sämre ställt än den här men de betalde ändå för två aupairer. Men jag får helt enkelt acceptera det och hoppas att jag hittar en ny familj så snart som möjligt. Jag vill verkligen komma härifrån så fort som möjligt! Och förhoppningsvis kommer jag att hitta en bra familj denna gången, som farfar skrev "tredje gången gillt och då brukar det bli bäst"!

~♥~

Det är gjort!

Kategori: Allmänt

Det här har varit en hemsk dag! Jag sov dåligt inatt (för att vara mig) och vaknade upp nervös. Jag har varit orolig hela dagen och jag trodde aldrig att jag skulle få ett tillfälle att prata med Miriam. Jag hade tänkt göra det när jag var färdig för dagen men då var alla samlade och det kändes inte rätt så jag stannade kvar uppe i typ 30 minuter för att se om jag skulle få ett bättre tillfälle men det kom inte så till slut frågade jag helt enkelt Miriam om vi kunde gå iväg och prata. Jag försökte uttrycka mig så bra som möjligt och hon förstod, det kändes så skönt att få det sagt men det var också jättejobbigt. Hon skickade ett mail till LCC Jody direkt så jag antar att hon kommer att kontakta mig så snart som möjligt.
Ni anar inte vad jag har mått dåligt över det här och det känns så otroligt skönt att jag klarade av att säga det och att det gick bra.
Nu är det bara att hoppas på att jag kommer att hitta en ny familj, en som jag kommer att trivas hos.

God natt allihopa!

~♥~

28 Juli

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag vet hur jag ska säga det, nu måste jag bara hitta ett tillfälle att göra det. Min plan är att göra det i eftermiddag. Jag skriver och berättar ikväll hur det gick...

~♥~

27 Juli

Kategori: Allmänt

Igår var det en jobbig dag. Jag kände mig less och trött. Jag tänker hela tiden på hur jag ska berätta för Miriam men det känns inte lättare. Jag tror faktiskt att jag ska försöka prata med henne imorgon, jag orkar inte gå omkring och oroa mig och känna mig nervös hela veckan. Jag hoppas verkligen att hon kommer att förstå, hon borde ju ha märkt att jag inte har varit så glad.

Idag hade jag tänkt åka till posten och se vad det kostar att skicka ett paket som jag har men det är några gubbar som ska komma hit och fixa en läcka i taket så jag måste vara här för att släppa in dem. Jag vill skicka hem lite papper och sånt som jag inte behöver här, jag vill att mina väskor ska väga så lite som möjligt! Men jag vet inte vad som är billigast, att skicka hem eller att betala övervikt.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Kankse läsa lite...

~♥~

26 Juli

Kategori: Allmänt

Den här veckan kommer att bli jobbig...

25 Juli

Kategori: Allmänt

Just nu spöregnar, blåser och åskar det ute och det är tornadovarning på tv:n. Jag hoppas att den inte kommer hit! Det verkar vara störning på internet också för jag försökte att skriva med Irene men jag loggades ut hela tiden.

Jag tror att jag har ändrat mina planer igen! Jag ska nog föröka berätta för Miriam att jag vill byta familj nästa vecka som jag hade tänkt från början. För Ao ska åka till Californien den 12 augusti och jag vill inte orsaka problem för familjen genom att göra så att de kanske blir utan aupair ett tag. Så om jag berättar nästa vecka så kanske de hinner hitta en ny aupair innan Ao åker. Jag hade tankar på att vänta med att berätta till efter Ao har kommit tillbaka men då måste jag vänta så länge och jag tror inte att jag orkar det.

Jag hoppas att jag kommer att kunna åka in till New York nästa helg, det hade varit roligt. Jag hann inte köpa något sist vi var där och det regnade så jag hoppas att jag kommer att kunna se lite mer om det är finväder.

~♥~

24 Juli

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i USA i två månader! Det är otroligt vad tiden går fort!

Jag började dagen med att sova länge! Jag klev inte upp förrän klockan 10, men man ska ju passa på när man är ledig! Jag skrev med både mamma och Irene på msn, det är alltid roligt att höra hur det är där hemma.
David kom och sa att han skulle upp på vinden, till en del han inte hade varit förut, så han sa åt mig att ha koll på mobilen ifall han skulle fastna och inte komma tillbaka! Inte för att jag vet vad jag skulle ha gjort ifall han gjorde det men han kom tillbaka så jag behövde inte fundera på det!
Vid klockan ett tog jag bilen och åkte iväg för att hitta på något. Mitt mål var att åka till Tj Maxx men jag missade infarten pga en buss så mitt första stopp blev Donkin Donuts där jag köpte en iced latte. Sen vände jag tillbaka och kunde svänga in till Tj Maxx som planerat! Det finns så mycket som man vill köpa men jag försöker att spara pengar. Jag köpte enbart ett par byxor så jag är ganska nöjd med det. Men sen gick jag till Target och där köpte jag ett par träningsshorts, solglasögon och en B&J-glass! Ben & Jerry som kostar typ 50kr hemma kostar här 18kr så det är lite prisskillnad!

Imorgon ska jag jobba (tror jag!) och farmorn och fastern åker hem så då blir det lugn och ro igen! Till veckan ska jag färga håret och så ska jag fråga Ao vad det kostar att ta tåget till New York city. Jag skulle vilja åka dit nästa helg om det går.

Jag hoppas att ni har det bra hemma i sverige!

~♥~

Bilder

Kategori: Allmänt

Jag tog lite bilder idag när vi var till parken som jag tänkte visa:


Det fanns jättemånga kanadagäss!


Min flipflop-bränna som ser rolig ut!






Efter mycket om och men så bestämde sig Neil att han ville gunga med mig!

~♥~

21 Juli

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit hem. Jag har träffat de andra svenska aupairerna och en finsk aupair. Jenny kom och hämtade mig och sen hämtade vi upp Karl (som jag fick veta är från östersund!) och åkte till den finska aupairens hus där vi fikade. Jag känner mig så obekväm i sådana situationer, jag tycker inte om det. Det är så mycket svårare också när de var från sverige och det känns som om man borde ha något att prata om hela tiden för att man har något gemensamt. Det har inte alls känts jobbigt när jag har varit med Evelyn och Ao, det känns på något vis mer naturligt att vara med dem! Jenny och Karl vart imponerade över grindarna in till området där jag bor och över husen! För mig känns det ju så normalt nu och jag vet ju att insidan inte är lika imponerande här!

Nu ska jag fylla i ansökan till hållands folkhögskola, min backup-plan ifall jag åker hem.

~♥~

20 Juli

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en förvånandsvärt bra dag! Jag har chattat med bästa Irene och jag har varit ute och sprungit och framförallt har jag kommit på lite planer på vad jag kan göra om jag måste åka hem. Jag har varit orolig över att inte ha någonting att göra ifall jag åker hem men imorgon ska jag skicka in ansökan till kurser på Hållands folkhögskola och jag ska se om man kan ha praktik de dagar man inte studerar. Mitt mål är inte längre att stanna i ett helt år, det känns alldeles för omöjligt just nu, utan nu ska jag ta en vecka i taget och sen kanske en månad i taget och se hur länge jag klarar att vara här. Det är lite svårt att planera nu eftersom jag inte vet om jag ska byta familj eller inte men om två veckor när jag förhoppningsvis vet så kan jag riktigt börja planera.
Annat som har gjort dagen bra är att Neils lärare var här idag i 1½ timme så då skulle jag bara sitta och titta och lära hur de hanterar honom och så fick jag sluta 50 minuter tidigt!
Ao gjorde rissoppa till mig idag (det är godare än vad det låter) så det var jättesnällt. Jag måste fråga om hon kan lära mig. Och hon gjorde en annan rätt till henne och Miriam och hon sa att jag kunde smaka det också så det gjorde jag. Det var något som såg ut som gräslök och kött och det smakade faktiskt ganska gott. Jag tyckte köttet smakade lite konstigt men tänkte inte så mycket på det och sen berättade Miriam att det var lever! Det är så mycket lättare att äta saker när man inte vet vad det är!
David har fixat så att jag kommer att få ett kreditkort som jag kan använda om jag måste tanka eller handla eller köpa något till Neil så det är bra.
Har jag något mer att berätta? Jag tror inte det, det här inlägget blev förmodligen lite virrigt men jag hoppas att ni hänger med!

♥SAKNAR ER♥

19 Juli

Kategori: Allmänt

Idag har varit både en bra och dålig dag! Det går lättare med Neil så det känns skönt. Och idag fick jag 100$ extra av David så det var jättesnällt! Sånna saker gör dock att jag blir så osäker och det känns som om jag aldrig kommer att kunna berätta att jag vill byta familj. Förhoppningsvis kommer det att kännas bra om två veckor och jag slipper göra det. Allt känns bara så svårt...

Jag skypade med mamma, Wilma, Sandra och Andreas idag och det är alltid roligt! De hade fått mitt paket som jag skickade och Wilma vart jätteglad över sina saker så det var roligt! Synd att det är så dyrt.

Imorse regnade det men sen har det varit fint hela dagen fram till kvällen då det började regna igen, det öste ner och åskade. Man vet aldrig vad det kommer att vara för väder, men det är alltid varmt.





Nu ska jag göra mig redo för sängen!
God natt!

~♥~

Philadelphia

Kategori: Allmänt

Bilder från gårdagen i Philly:




Love-parken.








Jag med New Jersey i bakgrunden.




Konserten.









~♥~

17 Juli

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en bra dag! Jag jobbade mellan 9.30-13.00 ungefär och Neil var lugn och snäll så det gick jättebra. Sen åkte jag och Ao till tågstationen där vi mötte Evelyn som också skulle med till Philadelphia. Först gick vi till en park som heter Love sen gick vi vidare till en fontän och jag tog massa kort! Sen tog vi bussen till Penn´s landing där det var en konsert och en slags mässa. Så vi lyssnade lite på musiken, åt Thai mat och gick bland stånden. Det var jättevarmt, solen sken och det var ungefär 40 grader ute. På ett ställe så fick vi en jättestor väska och en T-shirt så vi gick omkring med våra väskor och det såg nog ganska roligt ut! Vi har gått ganska mycket så jag är trött i fötterna nu! Philadelphia är en ganska fin stad, jag tycker om fontänerna och statyerna men jag föredrar nog Denver för det är mindre och nyare. Jag ska visa er bilder imorgon, jag orkar inte göra det nu!

Imorgon ska jag och Ao åka till en affär som heter Michaels, det är som Syssla fast mycket större! Jag ska försöka att inte köpa för mycket, men jag vill börja göra lite scrapbooking. Sen så har jag bestämt att jag ska städa rummet och passa på att ta det lugnt medans jag är ledig!

~♥~

16 Juli

Kategori: Allmänt

Jag måste erkänna att jag inte har känt mig lika possitiv idag som igår men det har ändå varit en okej dag. Det har varit jättevarmt så på eftermiddagen åkte vi till McDonalds där de hade en inomhus lekplats. Det är ganska lätt när man kan sitta och äta eller ta något att dricka medans Neil leker.

Imorgon ska jag börja jobba 9.30 så jag får sovmorgon! Jag vet inte hur länge jag ska jobba men när jag är färdig så ska jag och Ao ta tåget in till Philadelpiha. Det ska bli roligt, jag ska försöka ta många kort!

Nu ska jag gå och lägga mig och ni hemma i sverige ska väl snart kliva upp!

~♥~

Bilder

Kategori: Allmänt

Denna jobbdag är över och det har gått riktigt bra. Jag har varit ensam med Neil idag och det är lite lättare då. Vi åkte till Target och han fick välja en leksak. Jag var lite orolig att jag inte skulle hitta dit eller hem sen men det gick bra. Det är bra att det inte är så stora vägar här. Förut idag var jag på Barnes and noble och köpte de tre fösta böckerna i twilight-serien så nu har jag något att läsa igen! Och så har jag börjat dricka kaffedrinkar eller vad man ska kalla dem. Typ iced latte, mocca frappuchino, iced coffe eller caramel latte, det smakar inte så mycket kaffe och det är jättegott!

Jag hoppas att det kommer att gå lika bra imorgon som det har gjort idag!


Ao och Neil på lekplatsen igår.


En typisk amerikansk skolbuss som man har sett på film!




Det är så roligt att gå i bokaffärer här, det är så mycket jag vill köpa! Denna gång vart det dessa tre böcker så att jag har lite tidsfördriv!

~♥~

15 Juli

Kategori: Allmänt

Igår var en jobbig dag... I morse när jag vakande kändes det inte så mycket bättre, och att jag hade drömt om den andra familjen gjorde inte saken bättre. Men när jag satt ensam och åt frukost och funderade så bestämde jag mig för att verkligen försöka att få det bättre de kommande veckorna. Jag har ett mål att om det inte känns bättre om två veckor ska jag prata med Miriam och säga att det inte fungerar, och då kommer det att gå lättare för då vet jag att jag verkligen har försökt och hon vet det också. Jag ska vara mer possitiv och försöka att inte tänka på hur jag hade kunnat ha det och tänka på här och nu. Sen ska jag försöka att inte längta hem så mycket. Men jag tror att det kommer att bli bättre nu. Förut hade jag hela tiden tanken att jag ska byta familj så jag ansträngde mig inte så mycket för att få det att fungera, jag tänkte bara på allt dåligt. Jag vet ju inte om det kommer att bli bra, jag tycker fortfarande inte om den här familjens livsstil, men jag ska försöka.

Jag antar att ni tänker "äntligen ett inlägg utan en massa klagomål, äntligen har hon rätt inställning!", jag tänker så också! Jag vet att jag hade kunnat ha en possitivare inställning de senaste två veckorna men jag var bara så ledsen över att lämna colorado och familjen där så allt kändes bara så jobbigt. Vem vet, det kanske känns lika jobbigt imorgon men idag så känns det förvånandsvärt bra så jag är glad över det!

~♥~

14 Juli

Kategori: Allmänt

Åh, jag gjorde precis världens misstag. Jag gick med på att försöka få det att fungera med den här familjen. Jag ångrar det så otroligt mycket men jag kunde bara inte säga nej, säga att jag vill byta familj. Tänk om jag kunde spola tillbaka tiden. Jag mår så dåligt nu och det här gör det ännu jobbigare. Jag vet inte hur jag ska göra, det är tusen tankar som snurrar i mitt huvud. Jag funderar på att prova i kanske två veckor till och sen se hur det går och säga att jag vill byta familj eller helt enkelt stanna här tills jag inte står ut längre och åka hem. Varför ska det vara så svårt? Jag är så arg på mig själv, varför sa jag inte det rätta? Åh, jag är så trött och less nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag får gå och lägga mig och hoppas att det på något vis kommer att bli bra.

~♥~

Hur det är...

Kategori: Allmänt

Ska jag vara ärlig så mår jag inte alls bra just nu, som ni kanske har förstått. Jag vet inte varför jag är här alls, varför jag inte är hemma med alla som jag älskar. Jag har till och med kollat vad en flygbiljett hem kostar, vilket är jättedyrt. Jag vill klara det här, åtminstone ett tag till. Jag hade som mål att klara tre månader och jag vill verkligen det men alla problem med att byta familj gör allt så jobbigt. Det tar så mycket energi att börja om hela tiden, att komma till ett nytt ställe och att lära känna massa nya människor, jag vet inte om jag orkar det igen. Men jag ska göra det, om jag hittar en ny familj. Dessutom måste jag stanna så att jag kan spara mer pengar så att jag över huvud taget kan åka hem om det blir så. Jag hoppas att det kommer att kännas bättre imorgon när jag vet mer. Men jag är rädd att både Miriam och Jody vill att jag ska prova längre och jag vet inte om jag kan säga nej till det, vi får se hur det går. Några veckor till kanske jag kan stå ut med att vara hos den här familjen...
När man är borta från sina nära och kära förstår man verkligen vad som är det viktigaste i livet.

" All I knew was that I wanted to turn around and go back home, to be in the place I was meant to be "

~♥~

13 Juli

Kategori: Allmänt

Wow, jag har precis varit med om den värsta bilfärden någonsin! Det ösregnar ute och vägarna är halvt översvämmade och jag kunde nästan inte se någonting även fast jag hade vindrutetorkarna på det snabbaste. Det var ännu värre när jag åkte tillbaka för då var det ännu mer vatten. En polisbil stod och spärrade av en del av vägen så jag var tvungen att åka en annan vilket gjorde mig orolig att jag inte skulle hitta tillbaka. Men jag klarade det som tur var. Det åskar och när jag satt i bilen såg jag blixtarna och dundret kom nästan på en gång så det var lite läskigt. Det känns som om det kommer att bli översvämmning, det är så otroligt mycket vatten! Jag har aldrig varit med om ett sånt här väder!
Jag längtar till imorgon då vi ska ha mötet med Jody så att jag får veta lite mer. Jag hatar att inte veta vad som kommer att hända.

~♥~

12 Juli

Kategori: Allmänt

Ny vecka och jag vet fortfarande inte vad som kommer att hända. Jag jobbar idag och antar att jag kommer att jobba åtminstone till på onsdag då LCC- Jody kommer. Miriam säger så lite så jag har ingen koll alls. Jag vet inte om hon också tycker att jag ska byta familj så snart som möjligt eller om hon vill att jag ska prova längre. Jag hoppas att jag inte måste prova längre, men jag antar att det är Jody som kommer att säga hur vi ska göra. Jag vill bara att allt ska lösa sig så att jag kan få börja mitt aupairår på riktigt så att jag kan börja planera saker och lära känna andra aupairer.  Annars så har den här dagen varit helt okej hittills, men så är det alltid, förmiddagen känns bra men eftermiddagen jobbig.

Hoppas att ni har det bra allihopa! Jag längtar hem väldigt mycket just nu och jag saknar er alla.
 Och jag måste erkänna att den som jag saknar mest för tillfället är Wilma! Jag tänker hela tiden saker som " vad roligt det skulle vara att gå på ica och köpa glass med wilma" eller att gå till badplatsen med henne och när jag går i affärer ser jag hela tiden saker som jag vill köpa till henne! Det känns som om jag missar så mycket när det gäller henne också.
Älskar dig lillasyster <3

~♥~

11 Juli

Kategori: Allmänt

Jag har spenderat mycket tid på mitt rum nu. Jag tyckte att det kändes pinsamt att träffa Miriam och David efter igår. Men jag träffade Miriam för en stund sen och det gick bra! Hon sa dock ingenting om vad som kommer att hända men hon var lite stressad för Neil skulle ta sin nap. Jag hoppas att hon kommer och pratar med mig sen.
 Jag har tagit en promenad runt området idag, husen är så fina! Jag såg ett rådjur och en ekorre som skrämde mig! Jag tänkte ta ett kort på rådjuret men självklart så sprang den iväg när jag tog upp kameran. Samma sak var det med en jättefin fjäril. Men jag har lite bilder att visa i alla fall!


Mitt nya, korta hår!


Framsidan av huset.










Grindarna till in till området.

~♥~


Ett steg närmare

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen pratat med Miriam. Men jag började lite fegt, jag skrev ett brev och berättade hur jag kände och gav det till henne och sa att vi kunde prata efter att hon hade läst det. Jag visste inte hur jag skulle göra så det lättaste var helt enkelt att skriva, det går så mycket bättre än att prata, speciellt när det gäller jobbiga saker. Så hon kom till mitt rum och vi pratade lite, inget blev bestämt, men det är skönt att hon vet nu. Hon skulle prata med David i alla fall och sen antar jag att vi ska bestämma när jag ska gå i transition (börja leta ny familj). Det kommer att bli konstigt nu efter att vi har pratat också eftersom de vet. Man får försöka att vara som vanligt men det blir ju lite obekvämt. Jag hoppas att det inte blir allt för jobbigt.

~♥~

Varför?

Kategori: Allmänt

Varför ska det vara så svårt? Just nu vill jag bara åka hem. Det hade varit så mycket lättare. Jag har inte kunnat berätta för Miriam idag, jag vet inte hur jag ska göra, det är så svårt. Jag ska försöka imorgon istället.

Jag hatar den här dagen. Vi åkte ju till frisören idag, och nu är mitt hår helt förstört. Det var en frisörskola och hon som jag fick var jättedålig. Jag ville göra highlights (vilket jag trodde var slingor) och klippa mig. Frisyren vart väl okej även fast det vart kortare än vad jag hade tänkt och att hon klippte snett så jag var tvungen att fixa det. Men det är färgen som ser hemsk ut, det är alldeles för blont och konstigt gjort. När jag har håret uppsatt ser det ut som om det är ett mönster. Men det är inget jag kan göra nu, jag får leva med det helt enkelt!

Imorgon är första dagen som jag är helt ledig sen jag kom hit. Det ska bli skönt men jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska försöka prata med Miriam så tidigt som möjligt så att jag inte går omkring och är nervös hela dagen som jag har varit idag.

~♥~

9 Juli

Kategori: Allmänt

Ny dag och nya utmaningar! Idag ska jag försöka berätta för Miriam att jag vill byta familj, vi får se hur det går.

Jag tänkte visa lite bilder från igår:


Det var lätt att se vart vi höll till, nästan alla hade sina cultural care tröjor!


Vi gjorde ljuslyktor! Hon till vänster är från kina och hon till höger tror jag var från Bosnien.




Resultatet! Det är så svårt att ta kort när det är mörkt, antingen använder man blixten och fåt ljusa kort eller så använder man inte blixten och får suddiga kort!

Evelyn kommer snart och hämtar mig och Ao, vi ska åka till frisören och klippa oss! Jag hoppas att det kommer att bli bra! Det är roligt med lite nytt ibland.

~♥~

Aupairmöte

Kategori: Allmänt

Jag kom precis hem från aupairmötet och det var okej. Vi lyssnade lite på konserten och jag och två andra aupairer fick hjälpa till att göra ljuslyktor. Jag pratade med Jody (LCC:n) och det gick som jag trodde. Hon sa att jag hade varit här ett så kort tag så att jag skulle vänta och se. Jag ska prata med Miriam imorgon och jag hoppas att det går bättre. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur det här! Hur ska jag få dem att förstå att jag inte vill vara kvar här, att jag inte vill vänta och se om det ändras. Jody ska i alla fall komma på onsdag och ha det obligatoriska mötet och förhoppningsvis kommer de att gå med på att jag vill byta familj. Det är så dåligt för om det hade varit familjen som inte hade varit nöjd med mig så hade allt gått snabbt men vi aupairer måste ha en bra anledning till att byta och de vill att man ska vänta och se om det blir bättre. Allt känns bara så jobbigt just nu...

~♥~

8 Juli

Kategori: Allmänt

Igår efter "jobbet" åkte jag, Ao och Evelyn till biografen för att se på Eclipse! Den var jättebra! Nu måste jag läsa sista boken innan den sista filmen kommer ut! På reklamen innan filmen fick vi se trailers på bla. Harry Potter och Narnia, de verkar bra. Jag tycker att det är lite sent att gå på bio vid nio, vi kom inte hem förrän halv tolv, men jag kunde inte tacka nej! Jag har velat se den länge och så ville jag ha lite roligt och tänka på något annat.

Idag är det aupairmöte. Vi ska gå på en utomhuskonsert och så ska vi vara volontärer och göra någonting. Jag ska försöka att prata med LCC:n idag men jag är rädd att vi inte kommer att få en chans att prata ensamma, men då får jag ringa henne på fredag istället för jag orkar inte vänta längre. Imorgon är förhoppningsvis allt överstökat!



~♥~

Glömde berätta en sak!

Kategori: Allmänt

Jag var med om något jätteläskigt idag!
Jag och Ao var på väg till en affär, det var jag som körde, och framför oss så började det bli en bilkö. Jag kunde se att det var två bilar som orsakade det hela. Det var en som stod i körriktningen med bakdörren öppen och framför var det en bil som stod tvärs över vägen. Jag visste inte riktigt vad de gjorde men när jag kom närmare så såg jag att det var en person som stod och slog en person i baksätet på bilen med öppen dörr. Det såg hemskt ut och jag visste inte vad jag skulle göra och sen helt plötsligt börjar bilen att köra. Han kör på bilen som står tvärs över gatan och personen som stod och slog var ju halvt inne i bilen så han följde med en bit innan han ramlade ut på gatan. Han verkade okej men hans bil var alldeles bucklig. Sen körde vi iväg, jag var alldeles skakis och tyckte att det var jätteläskigt. Jag har aldrig sett något liknande och hoppas att jag slipper se det igen!

~♥~

7 Juli

Kategori: Allmänt

Det är jättevarmt här! Igår var det 104 farenheit och idag är det 97 (sist jag kollade) och det är ungefär 40 celcius. Det är otroligt att det kan kännas så annorlunda här jämfört med colorado. Men det är för att det är mycket fuktigare här och känns mycket varmare.

Imorgon är det aupairmöte och jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna prata med LCC:n. Annars får jag ringa henne på fredag. Sen så ska jag försöka prata med Miriam på fredag och berätta hur jag känner. Jag är nervös inför det, jag vet inte riktigt hur jag ska säga utan att låta elak. Jag vill bara få det gjort och börja leta en ny familj så snart som möjligt.

~♥~

Hibachi

Kategori: Allmänt

Jag har glömt att visa bilder från den dagen då jag och Ao åt på en restaurang med Evelyn (en annan aupair) och hennes kompis. Vi åt på en japansk restaurang där kocken står framför en och lagar maten. Det var roligt och maten var god! Jag åt kyckling (för ovanlighetens skull!) men jag fick smaka räkor och något som jag tror var en mussla!




Evelyn (Panama), Ao (Thailand) och Eddie (USA).


Kocken!


Kocken och jag!

~♥~

Vermont

Kategori: Allmänt

Måndag:

På måndagen klev vi upp vid 8 och packade ihop alla saker. Sen åkte vi till Miriams bror för att träffa dem en snabbis innan vi skulle åka. Hade inte Miriams bror frågat om vi ville ha frukost så tror jag inte att jag hade fått någon. De verkar inte tänka på mat alls! Sen åkte vi till mcdonalds så Neil fick leka lite innan vi åkte iväg. Det var en lång resa men det gick ganska bra. Det jobbiga var att jag var tvungen att snyta mig hela tiden och att jag kände mig trött. Vi kom fram klockan 7 och då trodde jag att jag skulle få gå till mitt rum och ta det lugnt men jag var tvungen att ge Neil mat och fixa iordning ett bad åt honom. Jag förstår inte varför Miriam inte kan göra sånna saker själv. När klockan var åtta så fick jag i alla fall gå.




Här gick vi in för att komma till vårat hotellrum.







~♥~

Vermont

Kategori: Allmänt

Söndag:

Kvällen innan frågade jag hur vi skulle göra på söndagen och hon sa att jag fick sovmorgon så jag sov till 9 och när jag klev upp var alla borta. De hade inte skrivit någon lapp så jag visste inte vart de var, när de skulle komma tillbaka eller någonting. Som tur var så fanns det lite affärer bredvid hotellet så jag gick till en mataffär så att jag kunde köpa något att äta till frukost. Sen gick jag och tittade i affärer ett tag och gick sen tillbaka till hotellet där det fortfarande var tomt så jag provade att ringa Miriam men det var ingen som svarade. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag gick tillbaka och tittade i äffärerna igen! När klockan var ett gick jag tillbaka till hotellet igen men det var ingen där. Jag skickade ett sms till Miriam och väntade på att de skulle komma. Vid två så kom de äntligen och de hade varit och lämnat David på flygplatsen. Hon sa ingenting, frågade inte om jag hade ätit eller något sånt. Det var nap för Neil så vi var på hotellrummet i två timmar, jag somnade också. Sen kom Miriams bror, hans fru och deras ettåriga son till hotellet för vi skulle bada i poolen. Jag hade hoppats att jag skulle slippa det för poolen såg jätteäcklig ut. Botten var grå och smutsig och det verkade inte vara någon rening på vattnet. Men vi badade i alla fall ett litet tag. Sen åkte vi till Miriams brors hus för att äta middag. Det var första gången som de grillade (jag blev jätteförvånad när de sa det). Här har de inte ens en grill. Det var en okej eftermiddag i alla fall. När vi skulle åka så gick Neil ut först och vi andra var inne. Jag plockade ihop lite leksaker och tittade ut genom fönstret och såg att Neil klättrade på bilen, denna gång ända upp på taket, så jag sa det till Miriam och hon stod i fönstret och skrattade åt det.
På kvällen så åkte vi och tittade på lite fyrverkerier, de firar den 4 Juli ganska stort här, jag vet inte riktigt varför.
Jag försökte ta bilder på fyrverkerierna men det gick inte så bra!









~♥~

Vermont

Kategori: Allmänt

Jag tänkte dela upp så jag skriver om en dag i taget.

Lördag:

Det var tänkt att vi skulle åka 7.30 men vi kom nog inte iväg förrän efter 8. Vi stannade hos Miriams föräldrar och åt lunch. De bodde i ett stort hus och det låg alldeles vid havet så de hade en jättefin utsikt.
Jag trodde att bilresan skulle bli okej men det var ganska jobbigt det också. Vi lyssnade på klassisk musik och David tittade bak hela tiden för att se hur Neil hade det och bad mig flytta på kudden så att han inte skulle få sol i ögonen och sånna saker. David är överbeskyddande och Miriam verkar inte bry sig alls.
När vi kom fram till Rutland, VT så checkade vi in på hotellet och åkte sen och åt på mcdonalds. Sen jag kom till denna familjen har jag varit tvungen att äta på mcdonalds tre gånger, i förra familjen sa de att det var mest bara folk med lite pengar som äter på mcdonalds. De hade en jättestor lekplats så det tog ett tag men när vi var färdiga åkte vi till Miriams bror. Det var sent så vi var bara där en liten stund.
När vi satt i bilen så hörde jag att vi hade två hotellrum så jag tänkte "åh vad skönt med lite lugn och ro" men det visade sig att det var David som skulle ha ett eget rum och att jag skulle sova i samma rum som Neil och Miriam. Jag var jättetrött så jag somnade nästan på en gång i alla fall.


Lekplatsen på mcdonalds

~♥~

5 Juli

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Pennsylvania igen! Och det känns skönt, jag trodde att det skulle bli en rolig resa men vi har mest åkt bil och bott på det sämsta hotell jag har varit med om. Eftersom de har mycket pengar så trodde jag att vi skulle bo på ett fint hotell men så var det verkligen inte. Jag tänkte hela tiden att jag vill tillbaka till pennsylvania och nu när jag är här igen så tänker jag att jag inte vill vara här.
 Vermont är jättefint i alla fall, av det lilla jag fick se! Jag ska berätta mer imorgon och visa lite bilder, jag orkar inte göra det nu.
Jag har funderat jättemycket på hur jag ska göra nu,  jag ska börja med att prata med LCC:n den här veckan och se vad hon tycker. Om hon tycker att jag ska berätta för Miriam hur jag känner eller om jag ska vänta och se hur det går den här veckan och nästa innan jag pratar med henne. Det kan ju ändras men just nu känns det som att jag vill byta familj igen, jag trivs inte alls här. Men det kommer att bli så svårt för familjen tror ju att jag trivs och att det går bra. Det känns jättejobbigt alltihopa och dessutom så tror jag att jag håller på att bli förkyld!
Det var tänkt att jag skulle få vara ledig imorgon men det blev inte så så jag måste upp tidigt igen.

Nu ska jag gå och lägga mig!

Hoppas att mamma, moffa och Robin får det roligt på fjällvandringen, jag önskar att jag kunde följa med!

~♥~

2 Juli

Kategori: Allmänt

På förmiddagen idag kändes det bra, men nu på eftermiddagen känns det lika jobbigt igen. Det är så svårt när jag inte vet när jag slutar och jag hatar att inte veta vad och hur jag ska få middag. De äter ju inte här! Jag har inte ätit middag än och klockan är halv nio, men jag och Ao (den andra aupairen) ska åka och äta på en restaurang. Det verkar så rörigt i den här familjen, de har inga rutiner och Neil verkar få göra lite som han vill. Förut idag klättrade han upp på bilen och lekte med vindrutetorkarna och det fick han göra tydligen.
Imorgon åker vi till Vermont, jag hoppas att det blir roligt, så jag kommer inte kunna skriva något förrän på måndag när vi kommer tillbaka.

~♥~

1 Juli

Kategori: Allmänt

Jag har nu varit här i några dagar och jag vet fortfarande inte om jag kommer att trivas. Jag har fått jättemycket hemlängtan och vet inte vad jag ska göra. Jag vet dessutom inte om jag kommer att orka ta hand om Neil, han är så energisk och konstig på något vis. Jag förstår honom inte. Det är svårt att prata med honom för antingen så är han så koncentrerad på det han gör så han svarar inte eller så är han så ivrig och pratar så mycket så man inte hinner säga något. Men jag har ju bestämt att jag ska stanna här i en månad innan jag bestämmer hur jag ska göra. Jag har hört om aupairer som har bytt familj 4 gånger så det är ju inte helt ovanligt att man byter flera gånger. Om det inte fungerar med denna familjen så kommer jag nog att försöka byta igen men jag hoppas fortfarande på att det ska kännas bättre här. Jag tror att det hade varit lättare om jag hade kommit hit på en gång för nu jämför jag hur jag hade det i colorado och jag hade det ju jättebra där så det här verkar så dåligt jämfört med det. Men jag försöker att inte tänka på det. Det blir mycket klagande nu men jag mår inte så bra för tillfället, hoppas att det blir bättre!

~♥~

30 Juni

Kategori: Allmänt

Idag har det varit lite bättre men det har varit en lång dag så jag är jättetrött! Jag började 7 imorse men morgonen var ganska lugn. Vid 9 åkte vi till en biograf och såg en gratisfilm, men det var en gammal mupparnafilm så Neil tyckte inte att det var så intressant så vi gick efter en timme ungefär och åkte till ett flyplansmuseum istället. Sen åkte vi hem och jag fick ledigt till klockan var 4. Då kom det en tjej som hjälper Neil, jag vet inte riktigt varför. Sen åkte vi till biografen igen och såg Toy Story 3 och kom hem vid 9. Det var första gången jag var på bio två gånger på samma dag!
Neil har väldigt mycket energi och kan vara väldigt högljudd så det är lite jobbigt. Jag förstår honom inte riktigt än. Men han är så söt ibland, igår så sa han "can you stay here forever?"!
Idag kom det en städerska hit så nu känns det inte lika stökigt och ofräsht längre! Hon kommer tydligen varje onsdag och städar.
Jag ska visa lite bilder innan jag går och lägger mig!

Mitt jättestora rum:








Stor graderob!


Utsikten från mitt fönster.


Bion imorse!


Flygplansmuseumet.


Husets baksida




Köket.

Mer bilder kommer förmodligen imorgon!

God Natt!

~♥~