Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 September

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på körskolan och gått en riskutbildning som kallas Riskettan. Den måste man ha gått för att kunna ta körkortet, så det känns skönt att åtminstone ha det gjort. Det var lite jobbigt att sitta och lyssna i tre timmar för det mesta visste man och hade hört förut, Men det var en bra körskolelärare som höll i lektionen så det var bra! Vi fick ett häfte som vi gick igenom och när vi läste om rattfylla så fanns det en fin liten text som jag tänkte citera:

" Förlustens hela storhet
jag ej har fattat än
vet blott att jag har mistat
min allra bästa vän
Då viskar jag de orden
de vackraste jag vet
Du var mitt allt på jorden
och min evighet "

~♥~

28 September

Kategori: Allmänt

Det gick bra hos tandläkaren idag! Hon sa att jag hade fina tänder och att jag borstade dom bra så det kändes skönt. Men det var ett annat problem och det var att två av mina visdomständer växer snett. Så jag kommer att få en tid hos tandspecialisterna i stan och dom ska bestämma om jag behöver operera bort dom.

Just nu så är jag barnvakt åt Wilma som står i duschen, jag kan inte förstå varför hon tycker att det är så roligt att duscha! Så snart ska jag lägga henne och sen ska jag sätta mig framför tv:n och titta på idol och fortsätta att sticka...

27 September

Kategori: Allmänt

Vad bra det känns nu! Jag har precis pratat med min underbara vän Irene som det var evigheter sen jag pratade med! Vi bestämde att jag ska komma till henne på fredag och så ska vi gå på åre marknad och på lördag är det rea på lundhags så då åker jag med mamma hem efter lite shopping där! Jag ska försöka att inte göra av med allt för mycker pengar, för jag borde ju spara, men jag älskar kläderna dom har på lundhags! Man vet att det är bra kvalite och bra friluftslivskläder så dom är ju värd pengarna.

Imorgon ska jag till tandläkaren i krokom på den årliga kontrollen, sista gången som det är gratis tror jag. Hoppas att allt kommer att se bra ut! Sen på tisdag är det körlektion och på tisdag eller onsdag ska jag försöka få tid till att åka och rida Alto.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa Nionde grottan som är jättespännande!


Mamma fotade detta med min kamera för några dagar sen, är den inte fin!
~♥~

24 September

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en lugn dag, jag har mest suttit och läst och sytt lite. Men nu efter maten så bestämde vi oss för att ta en promenad ner till badplatsen eftersom det var så fint väder. Det märks verkligen att det är höst nu för det börjar bli kallt ute. Det dröjer nog inte länge tills man vaknar på morgonen och ser att det är vitt ute!

Lite bilder från vår promenad:







~♥~

20 September

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag upp och såg vilket fint väder det var så jag kände för att hitta på något. Så vi bestämde med momma och moffa att vi skulle åka och titta på fäbodarna vid fäbodvägen och fika lite. Sen bestämde vi att vi skulle ta färjan mot stan där vi skulle byta bil och handla på ica maxi. Oturligt nog så försvann solen efter ett tag men det var trevligt ändå. 






~♥~

 

19 September

Kategori: Allmänt

Igår var vi och hälsade på hos farmor och farfar. Jag hade tänkt att jag skulle ut och rida men Alice var inte hemma när vi kom dit. Efter att vi hade fikat lite så gick vi ner till sjön eftersom det var så fint väder. Sen när vi kom upp på gården så kom Alice hem så vi bestämde att vi skulle ta en ridtur. Det var jätteroligt att få komma ut och rida, jag har saknat det jättemycket. Hoppas att jag får tid till att rida lite mer på Alto, han verkade behöva det också för det var nästan så att sadeln var lite för liten! När vi var på väg hemåt igen på vår tur så galopperade vi lite och jag och Alto var en bit längre fram än Alice och Sisco och så plötsligt tvärstannar Alto så att jag nästan far av, men det gick bra, och så tittade jag upp och där sprang det en älg över vägen inte så långt bort! Det vart en lite längre tur än beräknat så vi fick lite brottom  dels för att vi skulle hinna handla innan dom stängde och dels för att dom andra var så hungriga!
Jag tänkte visa lite bilder:


Den är så otroligt fin hela gården tycker jag!












Och sist dom fina korna som dom inte ska ha kvar så länge till.

~♥~

17 September

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen jag skrev nu. Det har hänt en hel del, jag har bland annat suttit barnvakt åt Eva och Karin. Det var roligt och så fick jag en liten slant för det också! Sen så har jag och Wilma varit på 8-års kalas hos Anna och Edvin, det var roligt att träffa alla eftersom man ses så sällan. Sen så har jag jobbat två dagar också, kanske dom sista, men förhoppningsvis kommer jag att få jobba några dagar till!

Idag har jag precis gjort ett repetitionstest och fick godkänt så det känns bra. Men jag blir lite irriterad på vissa frågor där man inte kan få fram svaret ur boken, det är ju jättesvårt när det är frågor med siffror och procent. Jag vet ju inte hur mycket sprit det är i en starköl eller hur många procent som dör om de blir påkörda i 50 km/h, så då måste man gissa sig fram tills man får rätt. Imorgon har jag körlektion igen, jag ska fortsätta med landsvägskörningen som jag började med sist. Jag ska också fråga om han tror att det är länge kvar tills jag kan köra halkbanan, för nu börjar jag bli lite less, jag vill att det ska gå framåt och hända någonting!

Igår så hade Irene uppkörning som hon klarade så klart! Så nu är hon färdig med körkortet, jag är så glad för hennes skull och så gör det nog mig lite mer motiverad. Det första hon gjorde var att åka och slänga sin teoribok och det lät väldigt skönt tycker jag så det kommer nog jag också göra när jag är färdig!

~♥~

11 September

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tidig morgon. Lämnade Wilma på skolan och tog 6.55 bussen in till stan, det var dags för körlektion igen! Denna gång var det landsvägskörning som gällde och det gick ganska bra. Jag tycker inte om att köra fort men det ska väl gå ändå! Jag hoppas att jag är färdig snart, jag har ju i alla fall fått tredje och sista körhäftet.

Skönt med helg igen! Imorgon är mamma ledig så vi får se om vi ska hitta på något, jag tror att vi skulle äta middag hos momma och moffa i alla fall. På söndag ska jag passa Wilma så vi får se om vi ska göra något roligt  eller om hon vill leka med Eva och Karin!

"Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet"

~♥~

6 September

Kategori: Allmänt

Idag fyller min älskade vän Irene år! GRATTIS VÄNNEN!


~♥~

4 September

Kategori: Allmänt

Vilket regnväder det är! Det var lite jobbigt att gå till bussen imorse för det blåste ganska mycket också så jag fick verkligen hålla koll på mitt paraply. Det är ett sånt litet paraply som inte är så bra egentligen så det kändes som om det skulle blåsa sönder! Var nervös inför körlektionen idag eftersom det var jättelänge sen jag körde men det gick faktiskt riktigt bra! Nästa gång ska jag träna på att parkera, vi får se hur det går. Jag hoppas att jag är bättre på att fickparkera än mamma =)
Efter körlektionen gick jag lite på stan för att ha lite att göra medans jag väntade på bussen. Jag köpte presentpapper så nu har jag slagit in Irenes paket som hon ska få på söndag. Då ska jag även få följa med upp till Åre och äta middag med hennes familj. Det ska bli jätteroligt!
Märkte idag att jag nog inte har blivit riktigt frisk ännu, kändes nästan sämre idag än vad det gjorde igår. Men jag intalar mig själv att jag är frisk så då blir jag nog det snart!

Trevlig helg!

~♥~

2 September

Kategori: Allmänt

Äntligen börjar jag känna mig bättre! Det är så tråkigt att vara sjuk, men jag känner mig fortfarande trött i kroppen. Idag har jag hjälpt mamma att plocka lite häggbär, hon ska göra saft, men jag hade inte så mycket tålamod så jag tror inte att jag var till så stor hjälp!
På fredag har jag körlektion, det blev ju ingen igår eftersom jag var förkyld, och på söndag fyller Irene år så då ska vi fira henne. Jag har lovat att hjälpa till att göra en tårta. Jag hoppas att hon tycker om presenterna som jag har fixat till henne. Vi får se om jag kan komma och titta på hennes lägenhet också, det vore roligt att se om den är så fin som hon säger! Men det tror jag nog!
Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på att göra resten av dagen, jag orkar nästan inte göra någonting men jag är less på att ligga framför tv:n hela tiden. Någonting ska jag nog komma på...

~♥~