Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

30 Januari

Kategori: Allmänt

Ja då var denna helg över också! Det är otroligt vad fort det går!
Dagen har varit ganska lugn. Jag började med att prata med mamma och sen åkte jag iväg för lite presentshopping till Wilma innan jag hämtade upp Jennie och åkte till Park Meadows. Efter att ha strosat runt där ett litet tag bestämde vi oss för att gå på bio. Vi kunde inte låta bli att se Black Swan som har fått många oscarsnomineringar! Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om filmen dock. Det är en sån film som man inte riktigt förstår. När filmen var slut åkte vi hem till Jennie där jag byggde färdigt hennes pussel! Det måste vara det konstigaste pussel jag har byggt för bitarna passade på flera olika ställen så det var lite klurigt!
Nu är jag hemma igen och ska förmodligen titta på en film innan jag lägger mig. Det känns inte så jobbigt som det brukar göra på söndagar när man vet att man har en hel jobbvecka framför sig. Det är förmodligen för att jag vet att Nicholas snart ska börja på preschool snart och att Andreas kommer om bara 17 dagar! Jag längtar så mycket!

~♥~

29 Januari

Kategori: Allmänt

Lördag och jag vaknar 7.30! Men det är bara skönt tycker jag för dagen känns mycket längre! Men mornarna bara flyger iväg ändå och jag har ingen aning om varför!
Idag har jag och Jennie varit till Caste Rock där jag köpte en Tommy Hilfiger kofta. Jag letade även efter en present till Wilma men jag hittade ingen så jag ska se om jag åker och letar mer idag eller om jag gör det imorgon. Ikväll ska vi gå på bio och imorgon blir det nog skridskoåkning.
Jag har ett kuvert och ett paket som ligger och väntar på att få öppnas, men jag får vänta lite till! Spännande! Nästa helg blir det ett litet party eller vad man ska säga med värdfamiljen och så ska jag bjuda Jennie och Ida så det blir nog roligt.
Nu ska jag se om det går bättre att ladda upp bilder idag och sen ska jag scrapbooka lite!


Nicholas favorit var att åka karusellen!




Jennie tänkte släppa ner Elise till bufflarna!







~♥~

28 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en jättebra dag! Förutom den sista timmen då Nicholas var övertrött och grinade i säkert 30 minuter! Jag och Nicholas har i alla fall varit på Denver Zoo med Jennie och Elise. Det var underbart väder, strålande sol och 20 grader varmt! Det kändes som om det var mitt i sommaren! Vi hann nog bara gå igenom halva stället så det blir nog en tur dit igen. Vi var där nästan hela dagen så tiden bara flög iväg! Tänk om alla dagar kunde vara så!
Just nu sitter jag och äter glass och ska snart titta på en film!
 Jag har sökt lite vad det finns för alternativ om Jennie inte kan åka på roadtripen till Las Vegas. Jag vill så gärna åka dit så jag kommer nog att släpa med mig Andreas dit vare sig han vill eller inte!











Det gick så segt att ladda upp bilder idag så jag lägger upp resten imorgon!

~♥~

25 Januari

Kategori: Allmänt

Oj vilken lång dag det har varit! Men jag kanske ska börja med att berätta om min första collegeupplevelse som jag hade igår! Jag, Jennie och Ida åkte tillsammans och vi kom precis i tid efter att ha irrat runt lite med en karta. Det var mest gamla personer där men jag tror att vi var kanske 12 aupairer åtminstone! Till att börja med så delades vi upp i grupper beroende på hur man sjunger. Jag och några andra hade ingen aning så vi fick sjunga början på amerikanska nationalsången för läraren så att han kunde placera oss någonstans. Jag hamnade bland sopranerna men jag vet inte om det stämmer så bra! Jag har konstaterat att jag är sämst på att sjunga så det är tur att det är en kör så att man inte hörs så mycket! Det var i alla fall roligt men svårt. Man kunde ju varken sången eller melodin så man ska sjunga efter noter och det kan jag ju inte alls! Men man lär sig väl mer och mer efter varje gång! I alla fall så var det en svensk tant i kören! Hon kom fram till oss i början och berättade att hon jobbade som lärare på svenska kyrkan, det var lite roligt! Och den 9:e maj kommer vi att ha en konsert! Det kommer att bli intressant!
Så idag... Jag började 7.30 och slutade 5.30 så efter en 10 timmars jobbdag är man ju ganska trött men jag åkte iväg på en gång. Först stannade jag på king soopers och köpte ett skrivhäfte, pennor och en proteinbar (eftersom jag inte hade tid att äta) och sen drog jag vidare till bibblan för att lämna tillbaka några filmer innan jag slutligen åkte till Arapahoe community college för att gå på min första italienska lektion. Det var samma där, mest äldre personer men det var två andra aupairer där också varav en var svensk! Man träffar på dem lite överallt! Jag är otroligt glad att jag har läst spanska innan för annars hade det varit svårt att hänga med! Men det gick faktiskt väldigt bra även fast lärarna pratade lite halvdann engelska så det var svårt att höra vad de sa ibland! Det kändes ganska konstigt att hålla på med tre språk samtidigt! Vi fick en läxa så imorgon måste jag åka och köpa en bok som behövdes så att jag kan göra den! Det var länge sen jag hade några läxor men det känns riktigt roligt att börja skolan igen!
Imorgon har jag mycket kortare dag så det känns skönt och efter imorgon kommer halva veckan att vara avklarad! Längtar ju som vanligt till helgen! Denna helg blir det nog skridskoåkning med foppaspaning! Jag vill ju ha en autograf som Jennie fick!
Oj vad konstigt det här inlägget blev känner jag! Men jag är trött och ska gå och lägga mig nu!

Och förresten, om det är någon som undrar så är bananer gjorda av blöt sand, i alla fall enligt Nicholas :)

~♥~

8 månader i USA!!!

Kategori: Allmänt

Det är helt otroligt att jag har varit borta så länge! Tänk att det bara är 4 månader kvar nu, det känns som ingenting! Det kommer att gå så otroligt fort tror jag. Men nu har jag börjat oroa mig lite över när jag kommer hem för tänk om jag inte kommer in på någon utbildning? Vad gör jag då?! Jag har bestämt mig för att söka till tre utbildningar på Hålland och en på Wången i alla fall så jag hoppas att jag kommer in på någon. Innan har jag tagit det lite självskrivet att jag skulle komma in på fjäll och friluftslinjen för jag trodde att det inte var så många som sökte men nu har jag börjat bli orolig. Jag hoppas verkligen att jag kommer in. Jag måste arbeta ihop ett bra peronligt brev men det är så svårt.
Ikväll börjar jag i alla fall på college, det känns ganska häftigt! Det är körsången ikväll som håller på i två timmar och imorgon är det två timmars italienska. Det ska bli riktigt spännande! Jag tror att typ halva kören kommer att bestå av aupairer så det blir nog roligt även fast jag inte tycker om att sjunga.
Idag har det varit en jätteseg dag för det har varit kallt ute så vi var bara ute en liten stund och att vara hemma hela dagen gör att tiden går väldigt långsamt. Men som tur var så slutade jag 3.45 pm och jag älskar det! Jag får huset för mig själv ett tag och det känns som om man får så mycket mer tid till att göra saker!
Idag är det dessutom en vecka kvar till jag fyller år! Det känns konstigt, tänk att jag snart är 21 år! Så då kommer jag väl börja räknas som en vuxen här i USA också.
Nu ska jag scrapbooka lite!

~♥~

23 Januari

Kategori: Allmänt

Då var det söndag igen! Helgerna går alldeles för fort!
Igår på förmiddagen gjorde jag inte mycket. Jag skulle ha pratat med mamma men vi hade båda problem med internet så det ska jag göra idag istället. Jag städade lite och så scrapbookade jag lite. Jag upptäckte då att jag behövde lite fler kort så jag åkte till Target och framkallade 72 kort tror jag att det var! Sen åkte jag till Jennie där det blev pusselbygge, det är så roligt! Sen åkte vi till en Thai restaurang och åt middag för att sen dra vidare och gå på bio med Ida. Vi såg No strings attached och den var jättebra!
Idag vet jag inte vad som händer, Jennie ringde och frågade om jag ville följa med och se när Foppa har träning men jag skulle prata med mamma så jag skippade det. Nu ska jag fortsätta med ansökan till Hålland och titta på utbildningar på Birka och Wången. Om jag inte kommer in på hålland så vill jag ju ha något annat att göra!

~♥~

19 Januari

Kategori: Allmänt

Jag vet inte varför men just nu känner jag mig bara så trött och less på allting. Men som ni vet så försvinner det nog fort!
Jag kan inte fatta att Andreas snart kommer att komma hit! Jag längtar såååå mycket! Och det verkar som att det kanske blir en roadtrip också så det känns jätteroligt!
På lördag börjar jag min första kurs också (hoppas jag för jag har inte fått någon information än!) och det ska bli jätteroligt! Den enda kursen jag har fått information om är kören och det är ju den tråkigaste, men den viktigaste för jag får mest timmar med den.
Det löser sig nog!

~♥~

17 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det inte varit en så bra dag. Jag hade mycket planerat men inget gick som det skulle. Jag skulle köpa nya träningskläder men jag hittade inga, jag skulle träna men missade klassen, jag skulle på bibblan men det var stängt, ja det gick helt enkelt inte som jag ville!
Familjen kom tillbaka vid fyra. Jag tror Nicholas har saknat mig, han ville leka med mig hela tiden! Han är så gullig ibland!
Och nu är jag jätteirriterad för jag kan inte titta på tv4 play. Tydligen så måste man betala 99 kr i månaden nu för att kunna se på programmen. Jag blir så less, det är ju en av höjdpunkterna under veckorna, att få se lite svenska program.
Det kommer att bli en lång kortvecka också, ska jobba 9½ timme varje dag förutom på onsdag då det bara är 8h 45 min! Men jag vet att det snart kommer att bli bättre när Nicholas börjar på preeschool så det känns inte allt för jobbigt.
Nu ska jag se en film eftersom jag inte kan kolla på familjen annorlunda och spårlöst...

~♥~

16 Januari

Kategori: Allmänt

En månad till Andreas kommer!!!! Längtar jättemycket ♥
Idag har vi varit på aupairmöte. Vi åt lunch på en jättefin italiensk restaurang. Vi satt allihopa vid ett stort runt bord i något som kallades påverummet! Det var en staty på påven mitt på bordet och bilder på honom runt väggarna! Det var riktigt trevligt i alla fall! Efter mötet gick jag och Jennie och köpte cupcakes till ikväll då vi ska se på Golden Globe Awards hemma hos mig (bäst att passa på när man har huset för sig själv!). Jag ska försöka att ta kort på dem för de ser riktigt goda ut!
Jag njuter fortfarande av att vara ensam hemma och kommer att göra det till familjen kommer hem imorgon eftermiddag! Nu ska jag se på film och ta det lugnt innan tjejerna kommer!

~♥~

National Western Stock Show

Kategori: Allmänt

Vid halv tolv hämtade jag upp Daniela och sen åkte vi till tågstationen. När vi kom till downtown denver frågade vi hur vi skulle kunna ta oss till Rodeon. Så vi tog the mallride en bit och sen tog vi en annan buss den sista biten. Där hade vi problem med betalningen för man var tvungen att ha jämna pengar och varken jag eller Daniela hade det. Jag hade en 20 dollars sedel och Daniela hade lite småmynt. Det är så roligt för i USA är många så snälla, det var flera personer på bussen som räckte fram pengar till oss så att vi skulle kunna åka! Det slutade i alla fall med att Daniela gav sina småmynt till chauffören och sen fick vi åka, så vi fick åka nästan gratis. Sen hjälpte han oss och berättade vart vi skulle kliva av och vart vi skulle gå så det var jättesnällt. När vi kom dit var det jättemycket folk, det var hur mycket som hellst! Det var tre arenor eller vad man ska kalla det och massor med stånd där de sålde hästsaker, cowboyhattar, skor m.m. Så vi gick runt och tittade lite men det var ganska jobbigt när det var så mycket folk så vi började snart leta efter arenan där våran show skulle vara. Och det var skönt för där var det lite folk! Vi åt lunch/middag och gick och tittade lite innan showen började. Showen var bra men inte jättebra, men det var en rolig upplevelse. Jag skulle helt klart vilja se någon annan show också om det är någon mer som vill gå och det finns tid. Det var jättesvårt att få några bra kort för allt rörde sig hela tiden och det var sånt ljus som är svårt att fota i. Använde man blixten blev bilderna mörka och gjorde man det inte blev bilderna suddiga. Men men, man ser väl vad det är på några i alla fall!




När vi kom dit var det hoppning.


Jag och Daniela.


En countrysångare fanns på plats!


Buffalo Bill!


Så här fina vart de flesta korten!


Ser ni att det är en indian där inne?!




Ser ni hästen och ryttaren som precis har skjutit ballonger med en pistol?!






Konster med lasso.


Nu är det krig mot indianerna på G!



~♥~

14 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en konstig dag! Den har varit lång och inte som en vanlig dag med rutinerna, men det har gått bra ändå! Nu har jag slutat och resten packar inför resan och jag ska snart åka iväg till Jennie för att ha filmkväll. Jag känner redan att denna helgen kommer att gå alldeles för fort även fast den är extra lång! Men det är ju bra att tiden går också!
Jag längtar till Rodeon imorgon, det ska bli jättespännande! Jag hoppas att det kommer att vara bra!
Ne nu ska jag göra mig iordning!

~♥~

13 Januari

Kategori: Allmänt

Jobbdagen har varit sådär, Nicholas har varit lite grinig men inte allt för jobbig. När jag hade slutat så åkte jag iväg till southridge för att träna lite yoga. Det var länge sen nu! Fast jag gillar inte riktigt den yogan som de har för det är så mycket med andningen och så, jag vill mer ha själva träningen om ni fattar! Det känns ju alltid bra efter att ha tränat i alla fall. Jag har precis ätit och nu ska jag titta på en film, för tillfället har jag 12 filmer lånade från biblioteket!
Jag fick veta idag att jag kommer att vara ledig på måndag vilket känns jätteskönt! Resten av familjen ska dessutom upp till Copper (jag kunde inte följa eftersom jag har aupairmöte på söndag) så jag kommer att ha huset för mig själv fram till måndag eftermiddag! Det ska bli otroligt skönt! Jag vet inte riktigt varför men jag har börjat tycka att det är skönt att vara ensam hemma, jag antar att det är skönt med lugnet?!

Hoppas att ni mår bra!

~♥~

10 Januari

Kategori: Allmänt

Oj vad den här dagen har gått fort! Men så behövde jag bara jobba 8 timmar också! Det har varit underbart väder ute så jag och Nicholas har varit ute och han åkte pulka. Det var jättehärligt!
Nu har Jennifer följt med honom på simskola så jag är ensam i huset vilket är väldigt skönt, det händer nästan aldrig! När de kommer tillbaka ska jag ta en sväng till biblioteket och hämta ut mina filmer och lämna tillbaka de jag har. Sen blir det en lugn kväll med att titta på Familjen annorlunda och Spårlöst!


Såhär såg volvon ut igår!


Ungefär -7 grader och strålande sol, jag hade kunnat vara ute hela dagen!








Min snöängel som gjorde så att jag fick snö innanför tröjan!

~♥~

Skiing at Copper Mountain!

Kategori: Allmänt

Igår klev jag upp 5.45 så att jag skulle vara färdig när Jennie skulle hämta upp mig 6.20. Sen begav vi oss till Cenntenial för att hämta upp Ida och sen vidare till Golden för att hämta upp Dennis. Det blev lite strul och så för Dennis hade bjudit en tysk kille också men det löste sig. Det slutade med att vi tjejer åkte i en bil och killarna i en. Bilresan gick bra även fast vi hamnade i bilkö, det tog över två timmar att åka tror jag men vi hade roligt i bilen så det gjorde inget. När vi kom fram till Copper var det jättefullt på parkeringen så jag tänkte att det skulle bli jobbigt att åka skidor med så mycket folk i backarna. Men eftersom det är så stort så var det faktiskt lite folk i backarna och inte allt för långa liftköer. Vi åkte allihop tillsammans fram till lunch. Efter det bestämde jag mig för att åka själv, jag åker så sakta så jag tycker att det är så jobbigt när de andra måste vänta på mig hela tiden så jag tycker att det är skönt att få åka lite själv. På förmiddagen var det jättefint och soligt men sen efter lunch försvann solen och det blev lite kallt men det var ändå helt okej. Vid 4 när liftarna stänger så möttes vi igen och hade lite svårt att bestämma oss för hur vi skulle göra för att slippa bilköerna. Vi delade i alla fall på oss så killarna åkte iväg och vi tjejer tog det lite lugnare. Och efter mycket om och men stannade vi och åt i Frisco. Det var ett jättemysigt ställe där de hade spel och sånt, så vi satt och spelade yatzy medan vi väntade på maten. Vi slapp bilköerna lite genom att vänta lite men istället hamnade vi i värsta snöovädret så vi kunde knappt se vart vi körde, det var riktigt läskigt där ett tag men som tur var så varade det inte så länge! Vi var alla helt slutkörda efter en dags skidåkning så det var skönt att få komma hem och lägga sig!


Fast i bilkö!














Ser nästan ut som om vi skulle ha varit på Hawaii förutom vinterkläderna!




Det började dåligt för mig men det slutade med att jag vann!

~♥~

7 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit ytterligare en bra dag! Jag måste säga att Nicholas har varit riktigt bra denna veckan! Hoppas att det fortsätter så!
Idag var vi till poolen där vi mötte upp Jennie och Elise så det var roligt. Det var första gången som Nic och Elise träffades, jag tror inte de sa ett ord till varandra!
Idag har det varit en kille här och fixat vårat larm. Jag hade gärna skippat det för jag tycker att det bara är jobbigt. Men nu måste man lära sig det också!
Efter jobbet åkte jag på King soopers och köpte biljetter till Wild west show som jag och Daniela ska gå på nästa helg. Jag hoppas att det blir roligt! Sen åkte jag hem och åt pizza innan jag drog vidare till Jennie. Där hade vi en lugn och mysig kväll med pusselbygge! Det var roligt!
Imorgon blir det till att gå upp tidigt igen för halv sju hämtar vi upp Ida och beger oss upp mot bergen. Vi ska även hämta upp Dennis som också ville följa med och åka skidor. Så vi blir 4 svenskar som åker. Ida berättade att det ska komma två till svenskar snart så det blir roligt!
Nu ska jag lägga mig så att jag blir utvilad till skidåkningen imorgon!

~♥~

6 Januari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en riktigt bra dag! Orkar inte skriva idag så jag tar det i bilder istället! Det är bilder från andra dagar också.




Jag och Ida på Cheesecake factory.


Visst ser de goda ut!






Coola killen!




Muffinsbak idag! Jättegoda blev de!


Utsikt från lekplatsen vi var till idag, synd att baseballnätet är ivägen!

~♥~

4 December

Kategori: Allmänt

Första hela jobbdagen på länge och den gick hyffsat bra! Vi har varit ute och flängt mycket! Vi åkte på bibblan, chick-fil-A och karateklass så dagen har gått ganska fort. Direkt när jag slutade så åkte jag och hämtade Jennie och sen åkte vi till Cheescake factory där vi mötte upp Ida för att äta middag. En trevlig kväll! Imorgon är planen att se på eclipse och Peoples Choice Awards hemma hos Jennie, det blir nog roligt det med!
Nej nu ska jag lägga mig och läsa!

~♥~

3 Januari

Kategori: Allmänt

Sista lediga dagen innan allvaret börjar igen! Usch jag vill inte ens tänka på det! Det känns som om jag har varit ledig jättelänge! Men det är ju tur att denna veckan blir en kort.
I alla fall så har jag varit till DMV nu på förmiddagen och gjort teoriprovet till körkortet. Man fick ett papper med 25 frågor varav 5 får vara fel. När jag började tänkte jag att det aldrig skulle gå och jag var osäker på många av frågorna så jag var jättenervös när jag lämnade in det för rättning! Men det visade sig att jag bara hade 3 fel så det var en stor lättnad! En av frågorna som jag hade fel på var att jag hade svarat att alla i bilen måste ha bälte men tydligen så behöver inte vuxna i baksätet ha det. Så nu ska jag vänta till jag fyller 21 och sen boka tid för körningen som jag hoppas inte är så svår.
Igår var jag med Jennie och Ida och vi hade en mysig dag med massa prat och twilight/newmoon filmkväll med popcorn och chips. Vi kom även på en jättebra ide! Vi ska kanske (om det är möjligt) åka på en roadtrip! När Andreas kommer så är måndagen en röd dag så både jag och Ida är lediga och förhoppningsvis Jennie också så då tänkte vi att det skulle vara perfekt att åka när man får en extra ledig dag, att åka över en helg är lite kort. Så planen är att hyra en bil och åka till Las Vegas och sen vidare till Hooverdammen och Grand Canyon. Det vore helt otroligt om vi kan göra det, vore så roligt att få se lite mer av USA också! Vi ska bara kolla upp lite mer vad det skulle kosta och se så att alla är lediga och kan åka.
Imorse kände jag att det skulle bli en jobbig dag men den har hittills varit helt okej! Jag klarade teoriprovet, jag fick lönen imorse (som jag har väntat på, tycker att det känns så pinsamt att fråga efter pengarna) och jag har precis pratat med mamma och Wilma. Och klockan är bara 12! Så nu ska jag lägga mig och titta på film och ta det lite lugnt!

~♥~

1 Januari

Kategori: Allmänt

Första dagen på 2011! Idag jobbade jag från 9.30-1 så att Jennifer och Jani fick sova/vila lite. Jani har tydligen varit "halvdöd" hela dagen och mest sovit! Efter det drog jag och Jennie iväg till Park Meadows och åt en sen lunch/ tidig middag. Sen kom Ida (en annan svensk aupair) och vi köpte en milkshake och åkte vidare till bion. Det var ju verkligen perfekt att jag fick biobiljetter i julklapp, de kommer nog att försvinna fort! Efter bion åkte vi till starbucks och satt och pratade till de stängde vid 8. Och sen bestämde vi oss för att åka hem till Jennie och spela hennes eclipsespel, så vi hade det riktigt trevligt! Roligt med en till svensk som vi kan vara med. Ida har mest varit med en annan svensk aupair som heter Susanna men hon är tydligen helkonstig (jag har träffat henne en gång så jag vet inte riktigt) så Ida kommer nog att börja vara med oss nu istället vilket är roligt. Vi har redan planerat att åka upp till Copper över dagen på lördag och åka skidor, eller hon och Jennie ska åka snowboard. Ida har liftkort där också så det är jättebra. Jag har varit lite orolig att jag inte kommer att få tid att använda alla mina dagar som jag har betalat för men det kanske löser sig. Jag offrar rodeon som jag hade tänkt gå på och åker skidor istället! Men jag ska i alla fall gå på Wild west showen.
Idag fick jag även en sista julklapp (antar jag, trodde att det skulle ta slut för länge sen!) och den fick jag av Jennies värdmamma. Jättesnällt! Jag har ingenting emot Jennifer men Jennies värdmamma är bara för härlig! En sån värdmamma skulle jag vilja ha! Men som vi har upptäckt så är det för och nackdelar med alla värdfamiljer! Och jag ska inte klaga för jag har det mycket bättre än vad många andra har!
Det känns jätteskönt att det bara är lördag idag, det känns som söndag! Imorgon blir det filmtittande hos Jennie med glögg och pepparkakor och så hittar vi säkert på något annat roligt också!

~♥~

Happy new year!

Kategori: Allmänt

Ja då var det år 2011!!!
Det känns inte riktigt som nyårsafton för jag har inte riktigt firat. Vi har grannar här på besök men jag var bara social en liten stund, tycker att det blir lite jobbigt, så jag har varit på mitt rum mest hela kvällen. Jag hade tänkt åka till Jennie en stund innan hon skulle downtown men Jennifer sa att vägarna var riktigt dåliga så jag ville inte ut och köra. Dessutom har jag inte riktigt varit på humör, ibland tycker jag att det är skönt att bara få vara själv.
Tänk att nu kan jag säga att i år kommer jag hem! Jag tror att detta kommer att bli ett jättebra år och jag har mycket roligt att se fram emot!
Nu när klockan är över 12 känns det som att jag inte har någon anledning att försöka hålla mig vaken längre! Jag har lovat Jennifer att passa Nic imorgon 9-1 så det blir första dagen på länge som jag måste kliva upp innan 9! Det kommer att bli jobbigt sen när de vanliga jobbrutinerna börjar igen.

Gott nytt år allihopa!

~♥~