Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

Back in Denver

Kategori: Allmänt

What happens in Vegas stays in Vegas!



Jag bara skojar! Jag ska berätta och visa några av mina 537 bilder, men det får bli när Andreas har åkt hem!

Båda två har blivit förkylda (så typiskt) och jag känner mig jättetrött så idag blir det en slapp dag. Vi ska åka coh hämta Jennifer och Nic vid halv tre och sen släpper de av oss på tågstationen. Så vi åker in till Denver och äter middag innan hockeymatchen ikväll.

~♥~

18 Februari

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en jättebra dag!
Vi började med att äta frukost på IHOP (International house of pancakes) sen började vi direkt med lite shopping! Vi var på Tj-Maxx, Ross, Kohls och Park Meadows. Det var väl tänkt att det var Andreas som skulle shoppa men jag handlade mer än honom! Det var länge sedan jag hittade så mycket bra! Jag köpte bland annat ett par skidstrumpor för 2 dollar! Andreas hittade lite kläder också så det var roligt. Han tyckte att det var roligt att han kunde välja och vraka bland t-shirtarna! Vi tittade även på skor och då hittade jag de största skor jag någonsin har sett! Jag ska lägga upp bilder senare när jag har tid. Jag har skickat Jennie att köpa dem så att vi kan ha en varsin som souvernir!
Efter shoppingen blev vi trötta så vi tog det lugnt ett tag och jag fixade till lite turkeyburgers som vart riktigt goda! Sen vid 6 tiden kom Jennie och hämtade upp oss och då åkte vi först och åt på ett mexikanskt snabbmatsställe innan vi åkte till bion. Så nu har Andreas fått se en film på colorados största bioskärm! Filmen var riktigt bra också tyckte jag även fast den var lite konstig!
Och nu kan jag inte skriva mer för jag måste verkligen lägga mig. Klockan står på ringning 4.20 am imorgon så då blir det till att åka till flyplatsen och sen till VEGAS!! Jag kommer inte att ta med mig datorn men jag kanske får låna brorsans iphone och göra ett inlägg om jag har tid!

~♥~

17 Februari

Kategori: Allmänt

Ja då var den "tråkiga" dagen avklarad! Jag har tyckt så synd om Andreas som har fått hängt med mig och Nicholas hela dagen och sen dessutom måsta sitta på en tre timmars lång drawingclass! Men imorgon börjar det roliga! Frukost på IHOP, shopping och bio står på schemat så det ska bli jätteroligt!
Ikväll bokade vi Grand Canyon touren så nu är allt fixat, förutom att vi måste skriva ut alla biljetter! Det ska bli så otroligt roligt!
Jag ska passa Nic i 1½ timme imorgon bitti så det är bäst att jag går och lägger mig! Men jag är jättetrött så jag kommer nog att somna på direkten!

~♥~

16 Februari

Kategori: Allmänt

Jag kan inte förstå att dagen som jag har väntat på så länge är här! Andreas är här!
Dagen har varit bra. Jag har förstås gått och väntat hela dagen på att få åka och hämta Andreas! Jag drömde till och med om det i natt!
Förmiddagen spenderade vi ute i parken med grannens nanny och barnen sen på eftermiddagen åkte vi till en annan park med Jennie och Elise, Ida och Axel och en nanny och hennes två barn så det var riktigt trevligt! Och sen kom stunden då jag äntligen fick åka iväg till flygplatsen! Det gick jättebra att köra, det var lite köer men jag kom i tid i alla fall. Jag trodde att jag körde fel flera gånger men jag hamnade rätt i alla fall! Sen fick jag stå och vänta på att Andreas skulle komma och jag kände direkt att jag skulle börja grina när jag såg han! Det kom några tårar men jag samlade mig så att jag inte skulle skämma ut mig där på flygplatsen! Men det var bara så skönt att äntligen få se honom igen!
Det tog ett tag innan bagaget kom och sen var det bara att försöka leta sig hem igen, vilket inte är det lättaste! Jag känner mig väldigt stolt att jag klarade att köra så bra som jag gjorde, jag körde bara fel en gång, jag körde east istället för west men det var ju bara att vända! Andreas var imponerad över hur mycket bilar det var och stora vägar, men jag håller med om att en 6 filig väg full med bilar är stort! Vi kom fram i alla fall och då åt vi pizza till middag och sen tittade vi på lite kort och pratade och så. Jag försökte hålla honom vaken så att han kommer in i denvertid så vi tittade även på ett avsnitt av idol men på slutet somnade han i soffan! Efter en sån lång resa förstår jag om han är trött!
Jag vet inte men det är fortfarande svårt att förstå att han verkligen är här! När ska jag börja göra det egentligen!

Jag är trött också, det har varit en omtumlande dag så nu ska jag sova också!

~♥~

15 Februari

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer Andreas!!!!
Det kommer att bli så konstigt och samtidigt så otroligt roligt! Längtar jättemycket men nu är det inte många timmar kvar :)
Dagen har varit okej, förmiddagen var bra men eftermiddagen var lite sådär för Nicholas var jättetrött och bara grinade utan anledning. Vi har i alla fall varit på Chick-fil-a och ätit lunch med Jennie och Elise och sen så tog vi en cykeltur i det varma vädret. Kan ni förstå att det har varit 22 grader varmt idag! Hoppas att det håller i sig så att Andreas får känna på lite värme också! Den cykelturen blev dock inte så roligt för det var då Nic var som tröttast och  bara grinade över allt! Sen på eftermiddagen blev det karate där vi fick veta att Nicholas nu har gult bälte! Och efter att jag hade slutat så åkte jag nästan direkt till min italienskalektion.
Imorgon börjar jag 7.30 am och sen kommer jag att skjutsa Jennifer och Nic till eastridge vid 3.45 pm och sen drar jag direkt till flygplatsen för att hämta upp brorsan! Kommer bli intressant att köra dit själv, men det ska nog gå bra!
Torsdag kommer nog att bli en ganska tråkig dag för Andreas för jag jobbar hela dagen och sen har jag drawingclass men det kommer nog bli bra för honom att ta det lite lugnt. Han kommer ju att vara trött efter den långa resan!
Nej nu ska jag gå och lägga mig så att jag är pigg imorgon som kommer att bli den bästa dagen på länge!!!

~♥~

13 Februari

Kategori: Allmänt

OMG, det är bara 3 dagar kvar till Andreas kommer!!! Jag kan nästan inte förstå det! När man är här lever man liksom i en bubbla på något vis. I alla fall jag läser ju inga nyheter eller någonting om sverige och man försöker liksom koppla bort allt som har med det att göra för då gär det lättare att vara här. Och nu ska Andreas komma hit till min bubbla, så det kommer nog att bli konstigt men jätteroligt!
Igår var det en lugn dag. Jag åkte och hämtade upp Jennie vid 11 och sen åkte vi till King Soopers för att inhandla saker till vårat grammisbak och sen åkte vi till IHOP och köpte frukost/lunch som vi tog med oss och åt i Jennies rum medans vi tittade på melodifestivalen. Sen blev det lite pusselbygge innan vi satte igång med bakningen. Jag gjorde chocolate chip cookies och Jennie gjorde muffins som vi ska dekorera idag. När bakningen var klar tog vi det lugnt tills vi bestämde oss för att åka på bio. Det var jättemycket folk på bion, första gången som det var nästan fullt!
Idag ska jag försöka få tag på Andreas så att vi kan prata en sista gång innan han kommer. Vi får se hur det går! Sen är planen att åka till Castel Rock klockan ett med Jennie och Ida. Får se om det blir lite shopping kanske... Och sen ikväll är det ju grammisgalan som vi ska se och äta mina och Jennies fina bakverk!


Chocolate chip cookie dough!


Vaniljmuffins som sedan ska dekoreras med chokladglasyr och stössel!


Kakorna när de är färdiga!

~♥~

11 Februari

Kategori: Allmänt

Äntligen! Då var det fredag igen!
Det har varit en lång vecka så det ska bli så skönt med lite ledigt.
Igår var det en både bra och dålig dag. Morgonen var bra, jag jobbade bara två timmar och sen fick jag en två timmars paus medans Jennifer tog Nicholas för att hitta ett preeschool. Så jag kunde ringa och prata med mamma och Wilma så det var roligt. När Jennifer och Nicholas kom tillbaka fick jag veta att den tredje och dyraste skolan de hade varit till ska Nicholas börja på i Mars. Det känns bra att hon äntligen hittade en som dög till honom! Nästan direkt efter de var tillbaka åkte jag med Nic till Chick-fil-a och det gick bra sen åkte vi till bibblan och spenderade några timmar där innan det var dags att åka hem. Nicholas somnade i bilen så när jag kom hem bytte jag och Jennifer av varnadra så att han kunde fortsätta sova i bilen. Jag behövde ju bilen till skolan så det blev inte så länge. Sen blev det stressigt för jag var tvungen att tanka och sen hämta upp Ida och sen visade det sig att det var kö på motorvägen. Men som tur var varade det inte så länge. Sen hade vi problem med att hitta parkering och sen att hitta klassrummet ska vi inte ens prata om! Jag tror att vi blev kanske 30 minuter sena! Men läraren var jättesnäll så han sa inte så mycket. Lektionen var jätterolig och tiden gick jättefort! Jag kom hem strax efter 10 och då var det bara att gå och lägga sig på en gång!
Idag har det varit en bra dag. Nicholas var på valentines party i 2 timmar så jag kunde sitta och göra min italienska läxa och sitta vid datorn ett litet tag så det var bra. Sen åkte vi hem och åt lunch innan vi drog vidare till southridge för att bada. Där spenderade vi några timmar och samma som igår så somnade Nicholas i bilen så när vi kom hem bytte jag och Jennifer av varnadra!
Nu väntar jag på att klockan ska bli halv nio för då kommer Jennie och hämtar upp mig för vi ska gå på bio. Vi ska gå på ett nytt ställe så det ska bli spännande!

~♥~

8 Februari

Kategori: Allmänt

Idag har det snöat hela dagen! Jag och Nicholas har varit inne hela dagen och tiden gick förvånansvärt fort ändå! På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle åka till Karate men efter att jag hade kört en bit bestämde jag mig för att vända för det var jätteläskigt. Det var halt, snöigt, slirit och helt enkelt svårt att köra med en bil som inte ens har vinerdäck! Så när jag slutade ringde jag och kollade om skolan var öppen och det var den men som Jennifer sa "ingen skola är värd att riskera livet för" så jag bestämde mig för att stanna hemma idag. Det kändes ganska skönt också för min italienska bok har inte kommit än så jag har inte kunnat göra läxan!
Annars så är allt bra. Basketbiljetter till Andreas kommer är snart fixade med 10$ rabatt per biljett och hockeybiljetter är på G också även dem med rabatt! Det är tur att man har vänner med kontakter!
Jag hoppas att vädret eller vägarna blir bättre för på torsdag har jag min första drawingclass och det ska bli riktigt roligt! Jag och Ida ska gå den tillsammans så det känns skönt. På fredag står bio på schemat och då ska vi se Justin Biebers film! Det är Jennies idé men jag tror att det kan bli roligt! Sen på söndag är det grammisgala inplanerat!
Nu ska jag gå och äta!

~♥~

Överaskningsdag!

Kategori: Allmänt

Vilken rolig dag det var!
På födelsedagsmiddagen fick jag ett kort av Jennie och Ida där det stod att en överaskning skulle komma och igår fick jag ett meddelande där det stod att de skulle komma och hämta upp mig klockan 2 så det var jättespännande! När de kom så fick jag ta på mig en partyhatt och ett pannband över ögonen så jag såg ingenting! Sen åkte vi iväg och efter ett tag stannade vi och jag fick kliva ur och vi gick ett litet tag och sen sa de att jag fick titta, då var vi inne på en alkoholaffär. "Oj då, det här blev fel" sa de och sen fick jag ta på mig sakerna igen. Vi hade jätteroligt hela tiden! Nästa gång vi stannade var vi på en annan alkoholaffär och då blev jag riktigt förvånad för jag hade inte räknat med det! Men det var ju inte heller rätt så vi åkte vidare och nästa stopp blev Chuck e cheese. När vi gick in där sa de " you are not going to stay long, are you!" förmodligen efter att ha tagit en titt på mig med partyhatt och pannband över ögonen! Så vi åkte iväg igen och då kom vi till det slutgiltiga målet som var att jag skulle få en fransk manikyr! Det var jätteroligt, jag vet inte hur många lager de  målade på! Ida och Jennie passade på att prova massagestolen och äta gratiskakor! När jag var färdig åkte vi vidare till Idas hus där Superbowl stod på schemat. Det är otroligt stort här! Biljetterna dit kostar ungefär så mycket som att det skulle kosta att köpa en ny bil! De säger även att reklamen är halva grejen när man tittar på superbowl för den är den dyraste i världen! Vi hade en jätterolig kväll med att titta på amerikansk fotboll och det lag som vi hejade på vann så det var bra!
Bilder kommer senare för de är på Idas kamera!

Nu måste jag gå och äta frukost innan jag börjar!

~♥~

5 Februari

Kategori: Allmänt

Vilken rolig dag jag har haft idag!
Det började med att jag pratade med Andreas, det är otroligt att han kommer hit snart! Jag kan knappt tro att det är sant! Längtar så mycket! Efter det samtalet så bokade jag biljetter till en Cirque du soleil show som heter KÀ och det ska bli jätteroligt att se den! Det kommer nog att bli häftigt! Sen så bestämde vi att vi ska till Grand Canyon på söndagen så jag ska nog boka det imorgon.
Vid 10 kom Jennie och hämtade upp mig och så åkte vi till brandstationen på aupairmöte. För en gångs skull så var vi först! Men det kan bero på att vi bor typ 5 minuter därifrån! I alla fall så var mötet riktigt intressant. Vi fick se brandbilen, sitta i ambulansen och gå omkring på brandstationen och så. Vi träffade även två nya svenskar där och den ena hon var helknäpp! Hon var överallt med massor med energi så vi tror nästan att hon hade tagit något. Helgalet var det!
Vi fick veta att man kan åka dit när man vill så jag ska ta Nicholas dit någon dag så att han kanske får åka brandbil och träffa lite firefighters!
Sen när jag kom hem var jag med Jennifer och Nicholas ett tag. Nicholas hade fått ett nytt spel som man kopplar in i tv:n. Man hade en joystick och man kunde spela gamla spel som pac-man så det tyckte jag var roligt. Jag och Jani tyckte nog att det var roligast! Men Jennifer tyckte inte att det var så bra så hon tänkte lämna tillbaka det så vi får se hur det blir!
Sen så var det ju bestämt att jag skulle ha en födelsedagsmiddag idag så jag hjälpte Jennifer att fixa lite. Jag fick bestämma vad vi skulle äta och jag valde tacos! Och sen kom grannarna som också var bjudna och sen kom Jennie och Ida som jag hade bjudit. Så vi satt och åt och hade det jättetrevligt. Nicholas hade köpt ballonger till mig så det var roligt. Och efter maten blev det tårta och det stod "Happy birthday Emma" på den. Nicholas och två av hans kompisar hjälpte mig att blåsa ut ljusen och alla sjöng så det var jätteroligt! Det var helt enkelt ett perfekt födelsedagsfirande och jag är så tacksam att Jani och Jennifer fixade det åt mig! Jag erkänner att jag ibland önskar att jag hade haft en annan värdfamilj men egentligen så skulle jag inte byta för de är verkligen jättesnälla!


Jättefina rosor som jag fick av Jennie och Ida häromdagen!


På aupairmötet, hon i mitten är den galna svenskan! Jennie har kort på mig och bandbilen så jag får väl lägga upp det sen när jag har fått det!


Dags att blåsa ut ljusen! Och jag fick hjälpa av tre småkillar!






Den här nallen fick jag av Nicholas!

~♥~

3 Februari

Kategori: Allmänt

Dagen har varit riktigt bra faktiskt! Förmiddagen spenderades på biblioteket med storytime och eftermiddagen spenderades i poolen. Större delen av tiden var det bara jag och Nicholas där så det var skönt. Vi var där i nästan 3 timmar tror jag och sen när vi kom tillbaka slutade jag på en gång så dagen gick fort! Vid 6 tiden kom Jennie och vi åt pizza till middag och sen tittade vi på American Idol på mitt rum. Jag trodde inte att jag hade några kanaler längre men det hade jag!
Imorgon börjar jag inte förrän 8.30 och så tror jag att jag skulle få sluta vid 4 så det blir jätteskönt! Jag och Jennie har redan planerat in att gå på bio och se 127 hours. Vi ska försöka se alla filmerna som har fått oscarnomineringar tills galan är den 27 februari. Så om Andreas vill förstås så ska vi ha en orcarsgalakväll med cupcakes tror jag att vi hade tänkt!
Just det, jag var till Jennie igår och tittade på idol och när jag kom dit fick jag jättefina rosor och så hade hon köpt cupcakes! Jag blev jätteglad!
Nu ska jag titta på senaste avsnittet av off the map!

~♥~

1 Februari

Kategori: Allmänt

Nu är resan till Las Vegas bokad! Det känns jätteroligt och det ska bli så spännande! Jag hade tur när jag bokade för vi fick varsin biljett till en Cirque du soleil show som annars är väldigt dyra. Jag tänkte vara snäll och låta Andreas bestämma vilken show vi ska se! Jag har ju tagit beslutet med flyg och hotell och så! Vi ska bo på ett av kasinohotellen (inte för att vi ska spela utan för att det är häftigt), jag velade lite men bestämde mig till slut för att ta det billigare och det blev Circus Circus. Jag får så dåligt samvete över att Andreas betalar så mycket för att hälsa på mig och så släpar jag med honom på en resa som gör det ännu dyrare, men jag tror att det kommer att vara värt det! Det är bara Grand Canyon touren kvar som behöver bokas och sen är allt klart. Jag ser fram emot det sååå mycket! Jag och Andreas i Vegas, det kommer att bli toppen!

Imorse när jag vaknade var det -10 Farenheit vilket är ungefär -24 celsius och pga det och kanske 1 dm snö så var alla skolor i området stängda och många jobbade inte! Det är ganska knäppt tycker jag! Jag och Nicholas åkte i alla fall till poolen där vi mötte upp grannarna. Sen på eftermiddagen hade han karate och medans han hade det satt jag och gjorde min läxa till italienska lektionen. Bättre sent än aldrig!
När jag slutade för dagen ringde jag och kollade om de hade stängt arapahoe community college men de hade de inte så jag åkte iväg i god tid pga vädret. Lektionen gick bra, lite halvsvårt att hänga med ibland men roligt. Lärarna vet att jag kommer från sverige så de frågar massa saker så det är roligt.
Nu är jag tillbaka igen och ska snart gå och lägga mig! Imorgon blir det jobb 8-5 sen blir det postoffice och förmodligen en zumbaklass, det kan bli intressant!

Hoppas att ni har det bra!




~♥~

21 år!

Kategori: Allmänt

Ja då var det min födelsedag! Att fylla 21 är stort här i USA men för mig är det ju bara som vanligt, hemma är det ju 18 som är det stora. Tack allihopa för gratulationerna! Och tack för presenterna mamma, wilma, momma och moffa! Och tack Irene, vi kommer att få superroligt! Vilken bra present!
Dagen har varit bra, den har gått väldigt fort! Vädret är galet, i helgen var det runt 20 grader varmt och idag har det snöat nästan hela dagen och varit -10 grader! Och imorgon skulle det bli -25 grader tror jag!
I alla fall så bestämde jag, Jennie och Ida oss för att skippa kören pga vädret. Och det tyckte Jennifer också så det var väl bra. Jag tyckte det kändes lite dumt men det var skönt att få vara hemma istället.
Efter middagen så stod jag och diskade av min tallrik och så och då kommer Jani, Jennifer och Nicholas och sjunger och har en tårta med två ljus! Jag vart jätteglad och förvånad, jag trodde inte att de skulle fira mig idag! Och så hade Nicholas valt ut en jättefin blommbukett åt mig! Han och Jennifer hade även pratat om vad de skulle ge mig och Nicholas tyckte att de skulle köpa en " pink girltruck with hearts"! Han är för gullig ibland!
Jag satt precis och skulle boka en present till mig själv (resan till Vegas) men jag kunde inte göra färdigt bokningen för jag kommer inte ihåg vilken ordning Andreas namn är så jag ska snart ringa och väcka mamma och fråga! Jag hoppas att telefonen fungerar bara för den gjorde inte det tidigare. Annars får jag hoppas att hon går ut på msn tidigt för jag måste veta det idag för priset jag hittade gäller bara idag!

Här kommer lite bilder:


Från när jag och Jennie var på IHOP!


Våran frukostmiddag!


Amerikanska pannkakor med kanelbullefyllning!


Kakbak tidigare idag.




Någon som var väldigt sugen på tårta!


Buketten som Nicholas valde, jättefin!



~♥~