Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

22 November

Kategori: Grimslövs fhsk

Då var det helg! Och imorgon är det maskerad här på skolan vilket ska bli jättekul. Malin ska vara snövit och jag ska vara den elaka styvmodern. Det ska bli så spännande att se vad alla har klätt ut sig till. 
Idag har jag och tre tjejer till varit inne i växjö och gått på bio, vi såg andra delen av Hungergames och den var jättebra! En bra start på helgen helt enkelt.
Jag har startat en lek i klassen som jag lärde mig när jag hade praktik på kebnekaise. Den hette då morden på keb men nu har jag döpt det till morden i turismklassen och det hela går ut på att vi ska "mörda" varandra. Man får olika uppdrag och det får inte vara några vittnen och slutligen kommer det bara bli en levande kvar! Jätteroligt är det och samtalsämnena vid måltider och så låter nog lite roligt för de andra klasserna då det kan komma fraser som:
"Jag vågade inte gå iväg med .... igår för jag var rädd att .... han/hon skulle döda mig"
"Jag blev mördad av .... på handikapptoaletten idag"
"Hur många är det som är döda nu?"
Det ska bli roligt att se vem som vinner. Jag blev dödad igår av Malin. Det var lite roligt för jag hade gjort upp en så bra plan. Mitt uppdrag var att döda Malin med ett schema och jag visste att hon skulle vara själv i klassrummet när vi kom tillbaka från Kalmar så jag tog mitt schema och gick dit och "dödade" henne men det roliga var att hon dödade mig med för hennes uppdrag var att döda mig med projektorn i klassrummet så det slutade ju med att vi dödade varandra! Så nu är vi ute ur leken och får vänta och se vem som vinner :)
 
~♥~

19 November

Kategori: Grimslövs fhsk

Idag fick vi på vår engelskalektion en liten bok som handlar om oss svenskar och den är verkligen jätterolig att läsa så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av vad som står i den!
 
Invited to dinner:
"The person sitting next to you at the dinner table will offer you a lump of butter on a wooden knife. It is not some ancient superstitious Viking ritual whereby the knife has to be passed once round the table. It´s quite simply the height of politeness to offer your neighbour some butter on a knife. What you do if there´s not enough butter on the knife or if there is some left over, goodness knows. But there´s no need to pass it on to the next person as he´s busy handing butter to someone else."
 
"Hej"- the word for hello and good-bye is the same. It´s difficult to know whether people are coming or going.
 
"Gift"- the word for married is the same word as for poison. This probably explain the high divorce rate.
 
"Oväder"- the word for stormy weatheris, literally translated, "unweather". And I would have thought it was very much weather.
 
~♥~

17 November

Kategori: Grimslövs fhsk

Dagarna i sthlm är redan slut och jag sitter på tåget tillbaka hem till grimman. Jag har haft mysiga dagar hos moster med familj. I fredags träffade jag Lovisa och sov över hos henne. Vi gick på bio och såg Ingen äger mig som var riktigt bra men lite sorglig. Sen gick vi på TGI Fridays och åt en fantastiskt god amerikansk middag samtidigt som vi tittade på fotbollen. När jag är på sånna restauranger saknar jag USA. På lördagen bakade jag och Lovisa rulltårta och maränger och så träffade vi Carro och Susanna och åt lunch med dom inne i stan innan vi gick hem till Lovisa och fikade det vi hade bakat tidigare på dagen. Det var roligt att träffa dom igen. Sen åkte jag tillbaka till Nettan och hade en mysig kväll med tv och film. Idag har vi bara tagit det lugnt. Det känns som att jag har en förkylning eller något i kroppen som snart kommer att bryta ut så det är inte alls kul. Jag har köpt kan jang så jag hoppas att jag ska få bort det innan det bryter ut!
Imorgon börjar skolan igen och de vanliga lektionerna. Jag kan inte förstå att vi redan har klarat av julmarknaden. Har lite dålig koll på vad vi har kvar nu innan jul med det är säkert massa roligt och massa läxor! Jag har precis läst ut ett häfte på 84 sidor om hur världen ser sverige. 
Åh det ska bli så kul att komma tillbaka till alla på grimman, man behöver inte vara borta länge för att sakna dem!
Jag och Peter i entren på julmarknaden!




Sjukt goda revbensspjäll!

Och en fantastisk efterrätt!

13 November

Kategori: Grimslövs fhsk

Höstlovet gick otroligt fort! Det var härligt att vara hemma lite :)
Efter lovet hade vi en vecka med mycket förberedelser inför julmässan som började i helgen. Klassen var uppdelad i tre grupper och min grupp jobbade lör, sön och tis och det har regnat alla tre dagarna! Det var mest folk i lördags då det var 4500 st och vi har sålt massor med glögg! Vi har också suttit i entrekassorna och i söndags hade vi jättedåligt med växel så ett tag hade jag bara en hundralapp och en femtiolapp, då var det lite jobbigt! Har nog aldrig blivit så glad över att få hundralappar istället för femhundringar! På dagarna har det inte varit så mysigt men när det blir mörkt är det jättefint! I tisdags när vi var lediga gick vi på marknaden och tittade och vi gick också på en visning på slottet och det var jättemysigt. Eftersom jag är färdig med mina tre dagar är jag ledig i fem dagar så jag åkte till Sthlm. Sitter just nu på tåget till Märsta och ska hämta Theo på fritids. Känns konstigt att vara ledig igen så nära lovet men tre dagar med minst 12h arbete har tröttat ut mig så det är välbehövligt! 
Försöker att komma på vart jag ska ha min tvåveckorspraktik i vinter men det är svårt. Hade tänkt vara på grövelsjöns fjällstation men där var det fullt så nu vet jag inte riktigt. 
Ska försöka bli lite bättre på att skriva men det är svårt att få tid till det!