Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

3 November

Kategori:

Namaste!
Nu har vi varit här i Nepal i en vecka men det känns som många fler! Det är som en helt annan värld här och man får uppleva nya saker hela tiden. Som idag till exempel när vi fick vår lunch och det kom in en tallrik med vad som såg ut som massa rötter! Tydligen så är det något speciellt med idag och man får inte äta kött eller dalbath som dom annars äter så då fick vi sötpotatis och något annat som jag inte har någon aning om vad det var men man var tvungen att ta bort skalet för det var inte bra för halsen! Man fick ingenting till och det var inte speciellt gott! Annars så är maten god ibland och mindre god andra gånger. Som tur är så äter vi middag ute då och då när det dröjer innan vi får åka hem. Vi är på ett kontor hela dagarna, förutom mitt på dagen då vi brukar ta en rast på en timme. Men dagarna går ganska fort ändå, det är så mycket nytt och spännande hela tiden.
En spännande sak är tex. att åka lokalbuss, eller egentligen bil överhuvud taget för det känns livsfarligt! Bussarna är verkligen fulla, och dom har bara minibussar för en vanlig buss hade inte fått plats på deras smala gator! 
Billigt är det här och jag har köpt dunjackor och en dunsovsäck till vandringen. Vandringen börjar vi med på torsdag om det går enligt planeringen. Vi har två klasskompisar som skulle flyga till lukla idag och börja sin vandring men efter 7 timmars försening ställde de in deras flyg pga dåligt väder! 
Vi har bott hemma hos Rajan som hyr ut rum hemma hos sig men imorgon börjar vår vandringsresa och då får vi bo två nätter på hotell innan vi flyger upp till bergen. Så ikväll blir det en massa packning som gäller.
 
Hoppas att ni har det bra där hemma :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: