Anna Emma Elisabeth Gunnarsson

29 Februari

Kategori: Allmänt

Igår var det pimpelfiske som stod på schemat. På morgonen satt vi vid frukosten och sa att det skulle bli en lätt dag eftersom vädret var så bra, det skulle vi inte ha sagt! När vi kom ner på isen så blåste det rejält. Ibland såg man inte nästa ledstolpe framför sig och spåren från dom framför blåste igen nästan på en gång. Det är nog det värsta blåsväder jag har varit med om, 20 m/s var det i byarna. Barnen kunde inte hålla sig kvar och blåste bakåt i de värsta byarna. Allihopa såg ut som snögubbar när vi kom fram. Jag hade håret uppsatt i en toffs men lite hängde fram och det var som en istapp! Sen att pimpla i detta väder var inte lätt. Det var några tappra barn som försökte sig på det men vi klarade det bara i ungefär 30 min sen var vi tvugna att åka tillbaka. Så skoterpulkan lastades med de 10 yngsta barnen så jag fick åka med dem till stationen först. Där fick jag och Julia stå med varsin sopkvast och borsta av barnen all snö innan vi kunde släppa in dem. Förmiddagen på gårdagen skulle jag kalla kaos! Sen på eftermiddagen höll vi oss till stationen där det var lite bättre väder. Det blev då lite pulkaåkning, skidåkning och lite fritt. Sen när alla papporna kom tillbaka (de hade varit på en egen tur) och berättade att de hade haft det jättebra trodde man nästan inte att det var sant! På kvällen hade vi skattjakt med barnen och så fick de träffa plupp som bjöd på fika i hans kåta. Det skojas ganska mycket om den kåtan här på stationen, om man gör något dumt blir man nämligen inlåst i pluppkåtan!!
Idag har vädret varit mycket bättre. Vi skidade till ett sameviste som heter Björkudden. Där fick vi lunch (renskavsgryta) och så fick vi klappa på renarna. Sen var det frivilligt om man ville skida tillbaka eller ta skotern. Jag valde skidorna så idag har jag åkt 2 mil så det känns bra. Vi har haft mycket skoterproblem idag då två stycken har gått sönder. Vi får se hur det löser sig imorgon då vi endast har en kvar men egentligen behöver minst två. Kvällens barnaktivitet var fjällbio så då låg alla barnen inklusive ledare på madrasser och tittade på Pippi på de sju haven. Vi funderade lite på middagen vilka som skulle somna först, barnen eller vi ledare, som tur var så lyckades vi alla hålla oss vakna! Efter det blev det en liten fika innan det var dags för möte med mammorna som ska ut på en egen tur imorgon då även jag får följa med. Idag har det alltså varit full rulle från 9.00 till 21.00 så just nu är jag fruktansvärt trött och vill bara gå och lägga mig. Det är förmodligen det jag kommer att göra också även fast det är (tvångs) bastu ikväll!!!
Livet på ställen som dessa är så roligt för det är en sån familjekänsla, man retas med varandra och har det roligt helt enkelt!
Nej nu måste jag verkligen gå och lägga mig om jag ska orka gå på en topptur imorgon!
~♥~

Kommentarer


Kommentera inlägget här: